Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
PragnącaDziecka wrote:Saramago ile chcecie odczekac do icsi? Teraz bylas w rzadowce czy komrecja bo nie pamietam. Ja tez czekam na @, potem w 12-13 dc. wizyta i pewnie dostane mrozaczka. I znow dlugie oczekiwanie ...
Ile chcemy? Ha dobre pytanie. Chyba 3 cykle trzeba odczekać. Mój chce najpierw podreperować trochę plemniory no i musi zrozumieć, że musimy podejść jeszcze raz. Na razie nie naciskam, bo widzę jak to przeżywa wszystko.
Byliśmy komercyjnie, nie załapaliśmy się niestety (nie zdążyliśmy), ale żeby było zabawniej - w konkurencyjnej klinice w KRKu wczoraj się przez przypadek dowiedzieliśmy, że jeszcze kilka miejsc w Lutym było. A przecież chodziliśmy, pytaliśmy po kilka razy!!! Szkoda słów.
zielinko wysłałam ponowne pytanie do lekarza.. na razie cisza.
aniub no obyś miała rację. Kiedy beta?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyPragnąca- jak zadzwonisz do pani w rejestracji i powiesz, ze bardzo Ci zależy by wizyta była jak najszybciej to ok 2 tygodni, moze prędzej. Prof przyjmuje we wt i w czw. Wizyta kosztuje 250zl. Byłam 4 x i za każdym tyle płaciłam. Ale wiem od koleżanki, ze wizyta moze kosztować od 250 do 500zł...
-
Polly wg mnie to nic ci w tych bad nie wylazlo poza tym bialkiem, na co juz i tak clexane bralas i nic poza nim sie nie wymysli. Moze to poronienie to faktycznie wirus, wszystko na to wskazuje. A co do acardu ja bralam 75 mg podczas stymulacji. Na tydzoen przed punkcja odstawilam i zaczęłam brac dopiero 2 dni po transferze bo noe chcialam zeby jakies przekrwione naczynko w trakcie transferu zaczelo krwawic. W efekcie bralam gdzies do 15 dpt ale ze wzgledu na ciagle plamienia swieza krwia.odstawilam i wreszcie po dluzszym czasie ustapily. Acard jednak dziala bardzo silnie na naczynia. Zdecydowaniw lepiej mi na samym clexane.
Aniu tak, bylam dzis. Juz jestesmy w domu. Maz byl ze mna pierwszy raz na usg
Mamy 7,5 mm szczescia którego serducho bije 134/min. Do tej pory trudno mi w to uwierzyc tymbardziej ze nadal ciaza bezobjawowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 12:11
Anatolka, Polly_love, takasobieja, PragnącaDziecka, Saramago, aniab2205, listek, Bella93, asiamar, Martoszka, sylvuś lubią tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dzis 6t 6d. Jutro zaczynam 8 tc. Szczęście miesza sie ciagle z niepokojem. Odetchne chyba tak bardziej jak sie pierwszy trym skonczy.
A Polly co do encortonu to strasznie duza dawke proponuje. Ja tez po poronieniu i bralam te 10 mg. Dzis po serduszku powinno zaczac sie zmniejszanie dawek sterydu ale wlasnie ze wzgledu na poronienie do 10 tc mam brac nadal 10 mg i dopiero wtedy zaczniemy stopniowo zmniejszac.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Zielinka co się nic nie chwalisz!!!!!!!!!!! łaa! ale super!Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
aniab2205 wrote:Madziu, moja znajoma całą pierwszą ciąże miała czkawkę, fajnie się z nią wtedy rozmawiało:-) Boi się każda z nas, ale tego strachu nie da się wyeliminować, tylko niedługo dojdzie Ci do niego troska razem z poczuciem dumy. Będzie fajnie:-)
Ps. Magnez też 3 razy dziennie łykasz? To zależy od dawki?Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
zielinka_97 wrote:Polly wg mnie to nic ci w tych bad nie wylazlo poza tym Juz jestesmy w domu. Maz byl ze mna pierwszy raz na usg
Mamy 7,5 mm szczescia którego serducho bije 134/min. Do tej pory trudno mi w to uwierzyc tymbardziej ze nadal ciaza bezobjawowa.
Zielinko ale cudownie. Ogromnie zazdroszczę, ale tak pozytywnie i trzymam kciuki za bezproblemowe 9 m-cy. Cudowna wiadomość i
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Zielinka - super !!
Saramango mnie teraz operowal profesor Klimek- wyglada ze zna sie na rzeczy,
jednak mysle ze u Ciebie bylo to nie wielkie a rozsiane i nie chcieli grzebac w tym.
A co do innej krakowskiej kliniki to o Artvimed pewnie myslisz- dzwonilam tam z kolezanka ktora miala szanse na refundacje- powiedzieli ze nie ma nic wolnego. pisala do szefa do Chrostowskiego i tylko to potwierdzil. Byla na wizycie w polowie lutego jechala z Wroclawia i powiedzial ze lista zamknieta,endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
PragnącaDziecka wrote:Aniab po ilu dniach mowili abys zrobila bete?
Zielinko, cudnie, super wiadomość. Jeszcze trochę i odetchniesz, ale pomyśl, że już jest ogromny krok do przodu- pika tam maleńkie serduszko:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 14:01
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Serducho wrote:Zielinka - super !!
Saramango mnie teraz operowal profesor Klimek- wyglada ze zna sie na rzeczy,
jednak mysle ze u Ciebie bylo to nie wielkie a rozsiane i nie chcieli grzebac w tym.
A co do innej krakowskiej kliniki to o Artvimed pewnie myslisz- dzwonilam tam z kolezanka ktora miala szanse na refundacje- powiedzieli ze nie ma nic wolnego. pisala do szefa do Chrostowskiego i tylko to potwierdzil. Byla na wizycie w polowie lutego jechala z Wroclawia i powiedzial ze lista zamknieta,
Nie, o tej trzeciej
Klimek???taki starszy Pan??? O matko..... jeśli to on nie chce mieć nic z nim wspólnego...
Dziewczyny no oszaleję. Kolejne pytanie do lek:
Chciałabym zrozumieć Panie Doktorze, żeby wiedzieć jakie dalsze działania podjąć w leczeniu i doprowadzeniu w końcu do udanej ciąży:
Podczas laparoskopii stwierdzono endometriozę, ale nie pobrano wycinka, czy tak?
Lekarz widział rozsianą endometriozę (zgodnie z opisem) ale nie zbadano tego??
ODPOWIEDŹ
tak
widział ale może nie endometyriozęLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Polly, niby nic konkretnego, ale jakiś plan działania jest. Z tego, co piszesz, facet nie podejmuje pochopnych decyzji.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Saramago, nie dojdziesz teraz z nimi do ładu.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
aniab2205 wrote:Saramago, nie dojdziesz teraz z nimi do ładu.
Na to wygląda. Po prostu brak słów. Przepraszam, to co widział pisząc o "rozsianej endometriozie" jeśli nie właśnie to?Polly_love lubi tę wiadomość
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Taka u nas służba zdrowia jak loteria, niestety. Pomyśl co z tym fantem teraz zrobisz i nie trać zdrowia na tamtych lekarzy, bo nic już z tym nie zdziałasz.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
nick nieaktualnyAnia, IP jest dobrym specjalistą. Jako jego wieloletnia pacjentka poznalam go już na tyle dobrze, ze znam jego humory. Ziewa, żartuje, pyta o kota i pokazuje zdjęcia swojego. Raz miał źle pozaginane guziki w koszuli, a chwile przede mną wyszła nader atrakcyjna pacjentka gdy mu zwróciłam uwagę na to zaczal sie śmiać, ze to nie tak jak wyglada i ze dziwi sie, że żadna nie zwróciła mu na to uwagi. Jest zakręcony jak świński ogon ale jestes w dobrych rękach. Możesz byc spokojna trzymam za Ciebie i Twojego malucha kciuki mocno. Niech sie Wam uda!!
-
Saramago, jak mowilam, nie ma hist patu, nie ma diagnozy. Mniej po medycznemu mogl ci napisac w wyniki ze w czasie zabiegu widzial cos co przypominało rozsiana endo. Tu bez wycinka do bad nie zrobisz nic.
Aniu zgadzam sie z Polly. Nigdy noe bylam typowa pacjentka IP, zawsze na wizyty trafialam z przypadku, ale zarowno MR jak i RB jak ich nie bylo mowili zebym szla do IP wiec pewnie tez go cenia. W obyciu bywa rozny, jest po prostu czlowiekiem lekarzem, a nie udaje wiecznie dobrego humooru jak go nie ma, a jak ma dobry to go nie ukrywa. MR jest np zawsze taki sam, taki sam powazny, taki sam smutny, taki sam nieugiety. IP po glowie raczej nie glaszcze bo takich jak my przypadkow to ma na peczki, ale trzeba mu przyznac ze ma reke do transferow.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️