Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
ech dziewczyny...
dostałam odpowiedź od doktor z Bociana w sprawie mojej endometriozy...
wklejam po to, żeby pokazać jak działa nasza cholerna służba zdrowia
"Stan miejscowy: macica prawidłowej wielkości i kształtu w ułożeniu obojętnym, bez zmian makroskopowo podejrzanych, śluzówki gładkie lśniące, rozsiana endometrioza, zmiany pojedyncze jajniki: lewy zapadnięty z resztą cysty, prawy prawidłowy z pęcherzykami, jajowody uwidoczniono na całej długości, swobodne bez zrostów, strzępki wolne."- NAPISANO ROZSIANA ENDOMETRIOZA ???
"(...)jajowód lewy przepływ swobodny, prawy pierwotnie niedrożny, udrożniono"- JAJOWÓD NIEDROŻNY MÓGŁ BYĆ Z POWODU ENDOMETRIOZY
"(...)Wyłuszczono resztki torebki po cyście jajnika lewego"- JAKIEJ ? TO RACZEJ WYGLĄDAŁO NA TORBIEL PROSTĄ JAJNIKA A NIE ENDOMETRIALNĄ
"Skontrolowano dostępne ocenie laparoskopowej narządy jamy brzusznej: bez makroskopowo widocznej patologii " TO JAK SIĘ TO MA DO ROZSIANEJ ENDOMETRIOZY
WŁAŚCIWIE TO PRZY TAKIM OPISIE OPERACJI WARTO SIĘ SKONTAKTOWAĆ Z OSOBĄ , KTÓRA PANIĄ OPEROWAŁA I WYJAŚNIĆ SYTUACJĘ
"Nie dziwię się już teraz dlaczego kolejni lekarze nie brali pod uwagę endometriozy. Po przeczytaniu całości też bym tak zrobiła- ktoś chyba zrobił kopiuj , wklej przy opisie operacji. Najlepiej wie osoba, która operowała , co tam było i pytanie czy jeszcze pamięta."
Kurtyna
p.s. lekarz który mnie wtedy prowadził najpierw ściemniał że może była endometrioza a może coś innego, na podpuszczające pytanie moje: czy możemy to jakoś leczyć odpowiedział:
"tak, jest 3 miesięczna kuracja. Zapraszam do siebie"
Dodam, że po operacji byłam u niego 5 czy 6 razy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 11:18
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Hej dziewczyny !!
Jak tu mega pozytywnie sie zrobilo z nadejsciem wiasny
Zielinka i Takasobieja wszytsko bedzie ok ale wspołczuje Wam lezenia w szpitalu .
Polly - mysle ze pomysl z tamtonem tej kolezanki nie byl trafiony , mozesz przyjechac do mnie cała działka do ogarniecia , juz nie bede taka moze byc na spacer .
Co do tych kamieni w pecherzyku zolciowym to ogólnie estrogeny predysponja do tego niezaleznie od ich pochodzenia , czyli sama stymulacja gdzie esttradiol idzie pod sufit tez to moze spowodowac .
Ja od dzisiaj zaczynam stymulacje w dawkach jak dla kobyły 350 j Puregonu dziennie ( przy wadze 60 kg ) no nic .. oby tylko dały efekt
sylvuś, Polly_love, Agniesia30, asiamar lubią tę wiadomość
-
Saramago no mowilam od razu ze to smierdzi. Tak nie mozna rozpoznan stawiac na oko jak oni to sobie napisali.
Ancoma, czekamy na wiesci ze stymulki. Zaskocz dra i nanies duzo jaj.
Polly sa podobno specjalne tampony na basen dla ciezarowek w aptekach. Jednak ja bym sobie darowala. Tampon jednak uraza szyjke. Nie ma.co szalec. Ja np teraz nie bylabym w stanie wsadzic tampona.
Ja po usg. Wszystko super ale do domu jeszcze nie. Jutro na obchodzie juz sie stawiam ze chce wyjsc. No bo jak dobrze to po co tu gnic.
Dzidzioł ma 22 mm, da sie juz odroznic glowe, raczki, nozki. Wiadomo ze sa malusie ale przypomina juz malego czlowieczka.Saramago, sylvuś, Polly_love, PragnącaDziecka, Agniesia30, asiamar lubią tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
No mówiłaś Teraz i tak już nic nie zrobię, ale potem się dziwić, że my tyle w sieci siedzimy i same się douczamy. komu ufać skoro lekarze i to w tak (niby renomowanym szpitalu) partaczą sprawę??? Ręce opadają.
Zielinko 22mm szczęścia cudownie, trzymam kciuki za WasLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za wszystkie rady
Ancoma - wlasnie działam w swoim ogrodzie, ale jesli starczy mi sił to skocze do Ciebie. Trzymam kciuki za stymulację, ale to juz wiesz
Zielinka- juz spory "byk" z Twojego maluszka wracajcie do domku szybciutko.
Martoszka- i co teraz? Jaki plan z tą endometrioza?
Od jutra zaczynam trening z mel B od jutra, wiadomoSaramago, sylvuś lubią tę wiadomość
-
PragnącaDziecka wrote:Zielinko mam pytanie jesli jutro lekarz stwierdzi ze w zwiazku z moja zmiana z tego niepeknietego pecherzyka nie poda mi mrozaczka to czy w tym cyklu moglabym zrobic laparo jak jutro bedzie moj 13dc.?
Ja nie Zielinka, ale miałam laparo i z tego co wiem musi być przed owulacją. Jeśli zdążysz się umówić tak, żeby zdążyć to powinni się zgodzić.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Ja nie Zielinka, ale miałam laparo i z tego co wiem musi być przed owulacją. Jeśli zdążysz się umówić tak, żeby zdążyć to powinni się zgodzić.
Z tego co pamietam robilas laparo w gamcie komercyjnie? Zapytam moze maja jeszcze woln emiejsca na nfzWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 17:19
-
Polly_love wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie rady
Ancoma - wlasnie działam w swoim ogrodzie, ale jesli starczy mi sił to skocze do Ciebie. Trzymam kciuki za stymulację, ale to juz wiesz
Zielinka- juz spory "byk" z Twojego maluszka wracajcie do domku szybciutko.
Martoszka- i co teraz? Jaki plan z tą endometrioza?
Od jutra zaczynam trening z mel B od jutra, wiadomoM&M -
nick nieaktualnyMartoszka, tak pomyłka- pytanie było do Saramago przepraszam, pomyslałam o Tobie
Dziewczyny, pytanie jest. Co sądzicie o kroplowce z intralipidu? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam ale jest napisane, ze pomaga ona pacjentkom z zawyżonym nk. Na innym forum, ze każdej kobiecie po poronieniu. To ja... Wiem, ze Gameta dorzucę podawanie tej kroplówki. Zadałam to pytanie prof wilczynskiemu, oczekuje na odp. Moze któraś z Was wie cokolwiek na ten temat? -
Pragnaca nie wiem. Raczej tak, tylko gdzie robia tak szybko na jiz laparo. Musialabys chyba prywatniw a to nie ma sensu. A jak.masz byle gdziw po łepkach to wogole szkoda robic. Tak na szybko to bym odpuscila. Znajdz konkretnego operatora od laparo i endo zeby juz cie takie akcje nie spotkaly.
Aga no nie da sie ukryc, jest to mega niesamowite. Taki maly a juz czlowiek. I rusza sie, a Ty go nie czujesz. Wprost nie do uwierzenia.
Polly czekaj na opinie Wilka ale z tego co wiem to gameta jest narazie przeciw. Ale jak zleci immuno to nie beda dyskutowac. Chic widze ze Wilku to nie intralipid zleca tylko neupogen. Intralipid tez czesto dostawaly dziewczyny z nawracajacym brakiem implantacji.Agniesia30 lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
A Polly w jaki sposob zadalas Wilkowi pytanie?Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy , 31.10.2016 synuś jest z nami
Zielinka zapytam jutro lekarza, zrobilam liste pytan, zebym o niczym nie zapomniala. Powiedz mi jak sie czujesz? Co lekarz mowi? Wspominalas cos o jutrzejszym obchodzie, czyli nie wiesz kiedy wychodzisz ze szpitala?
Trzymajcie kciuki aby R.B pozwolila na transfer -
Ja sie czuje bardzo dobrze. Dzidzioł tez w świetnej kondycji wiec wlasnie jutro nanobchodzie zamierzam ładnie wyprosić wypis. Ordynator w poniedzialek mowil ze jeszczw dzien, dwa. Dzis jest ten drugi bo wczoraj nie wyszlam, ani dzis wiec oby jutro to nastapilo.
Polly_love lubi tę wiadomość
Przez brzuch tez juz widac, ale tak to mozna na szybko zerknac czy serducho puka. Natomiast jak chca dokladnie pomierzyc to jeszcze dopochwowe.
Agniesia30 lubi tę wiadomość
zielinka_97 wrote:Przez brzuch tez juz widac, ale tak to mozna na szybko zerknac czy serducho puka. Natomiast jak chca dokladnie pomierzyc to jeszcze dopochwowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 20:38
Polly_love, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, wróciłam do pracy i jak tu po południu zaglądam, to nadrabiam dopiero lekturę waszych wpisów. Polly, może faktycznie kijki? Urazy kręgosłupa nie eliminują rowerka stacjonarnego, orbitrek też chyba mógłby być. Ja ćwiczę zumbę, czasem metamorfozę chodakowskiej i ćwiczenia victoria secret. 2 razy w tygodniu. Kolejne 2 dni ćwiczenia z hantelkami, bo fajnie kręgosłup wzmacniają.
Ancoma kciukam za Ciebie kwoczko. Produkuj ile fabryka daje.
Ania, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak Ci fajnie teraz z tą świadomością rosnącego w Tobie dzieciątka. Zwłaszcza, że takie wyczekane jest. Oby udało Ci się ugadać jutro lekarza. W domu Ci będzie najlepiej.
Pragnąca, resetuj głowę i bez stresów startuj.
Saramago, miałam kiedyś taki czas, kiedy prolaktynę miałam w górnej granicy normy i wtedy bardzo mi się nie chciało seksić. Jak to wyrównałam bromergonem, to od razu wszystko wróciło do normy. Gdyby sukces płodzenia zależał od częstotliwości, tobyśmy już dawno drużynę piłkarską mieli. Razem z rezerwowymi:-)Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek