Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Ewa, ja moge tylko napisac, ze w pelni podzielam zdanie dziewczyn.
-
Młody właśnie się rozkręca:) Stuka mi tam od środka co kilka sekund.
katrina, jomi81, Bella93, sylvuś lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Słodko ♡
Zastanawialiscie sie nad imieniem?
Co u Zielinki i Miloszka? -
Wstępnie, ale jeszcze nie przyklepane. Umówiliśmy się, że po połówkowych konkretnie ustalimy:)
U Ani wszystko dobrze, tylko bardzo aktywnie. Odezwie się pewnie niedługo.Bella93 lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Mamy 29 lat i ja o mąż. Mąż był nadany rok temu w sierpniu i wyniki u niego na szczęście były ok. Dziękuję wam za rady. Myślę ze zrobię jeszcze ten test allo a po nim skorzystamy z programu in vitro. Ja tak srednio jestem przekonana do metody napro mój lekarz jeździ na szkolenia konferencje itp ale co jeśli nie widać efektów
Orientujecie się czy w in vitro przeszkadza brak zgodności? -
nick nieaktualnyEw ka witaj na forum. Zadałaś trudne pytanie, odnośnie swoich szans. To temat dla lekarza, a przerabiała go każda z nas. W 2008r poznałam moją diagnozę. Brzmiała jak wyrok, jak bardzo zły sen. Już tu kiedyś pisałam o moim trudnym i beznadziejnym przypadku, więc nie chce zanudzać dziewczyn, ktore mohą historię znają. Chcę Ci powiedzieć, że żałuję każdego tygodnia, miesiąca zwłoki. Każdego dnia, który zmarnowałam na zastanawianie się nad koniecznością inf. Też brałam Bromerfon, Clostilbegyt, kontrolowałam cykle. Liczyłam na cud ale on nie nadchodził. Zmarnowałam kilka lat, aż wreszcie zrozumiałam, że nic nie wskóram. Jestem przypadkiem nie odosobnionym ale tym forum takim- jedynym... usłyszałam kiedyś od pewnego lekarza z salve, że nigdy nie zajdę w ciążę. Jak bardzo się on pomylił wiem dziś...walcz. Nie odwlekaj niczego na pózniej. Znajdź mądrego lekarza, dobrą klinikę. Znajdź w sobie siłę i cierpliwość bo to wsyzstko razem będzie Ci potrzebne. Inf to wielka walka ale udaje się a na koncu tej walki czeka nagroda. Której Ci z serca życzę. Tobie, Wam i sobie. Powodzenia❤️
Bella- kciuki za betę i coraz piękniejszą kreskęBella93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEw ka a naprotechnologia jako taka nie istenieje. Pewna aktorka zarzekająca się, że ma dziecko pocztęte dzięki tej metodzie, ma dziecko tak naprawdę z inf. I to z łódzkiej kliniki to mit, bajka. Szkoda na to czasu. A czas w tym temacie jest na wagę złota
natty85 lubi tę wiadomość
-
Bo naprotechnologia to nic innego niż to co na początku, dłużej lub krócej, przerabiała każda z nas. Przecież nikt nie proponuje parze na dzień dobry in vitro. Przez pierwszy rok czy dwa (a czasem dłużej), są obserwacje organizmu, jest monitorowanie cyklu, wsparcie owulacji, czyli właśnie cała magiczna naprotechnologia. Oczywiście można liczyć na cud, bo te się zdarzają, przecież do zapłodnienia potrzebny jest jeden plemnik w jednym właściwym momencie prawidłowego cyklu kobiety. Mi się taki cud raz zdarzył, podczas cyklu po laparoskopii, gdy po kontrolnym usg dr Kozarzewski (z Gamety z resztą) powiedział, że owulacja będzie za 2 dni i żebyśmy działali. Gdybym wtedy chodziła do lekarza wychwalajacego naprotechnologię z pewnością by stwierdził, że moją ciążę zawdzięczam tej metodzie, na szczęście od początku wiedziałam, że zawdzięczam ją szczęściu, przypadkowi, bo wcześniej miałam dziesiątki monitorowanych cykli i wiele razy słyszałam hasło "działajcie". Teraz, starając się o drugie dziecko mogłabym uznać, że skoro raz się udało naturalnie to będę czekać, aż zdarzy się to drugi raz. Lekarze ode mnie z miasta sugerowali, że w naszym przypadku in vitro to niepotrzebne działanie, wystarczy cierpliwie czekać, znowu co jakiś czas monitorować cykl i na pewno w końcu będę w ciąży, bo przecież już raz byłam, mam dziecko. Tylko na pytanie kiedy będzie to "w końcu" nikt już nie odpowiedział. Także oczywiście mogłabym czekać rok, dwa, cztery, dziesięć, ale niestety, prawda jest taka, że jeśli przez rok, góra 2 lata bez stosowania antykoncepcji ciąży nie ma to szanse na to, że ona będzie bez pomocy technik wspomaganego rozrodu są marne. Dlatego po 1,5 roku starań o drugą ciążę stawiliśmy się w Gamecie. Wiemy doskonale, że może się okazać, że in vitro nie da nam drugiego dziecko, ale przynajmniej będziemy mieć świadomość, że zrobiliśmy wszystko, żeby zwiększyć nasze szanse.
Ewa, naprotechnologia trwająca dłużej niż 2 lata to naprawdę strata czasu, a lekarz, który po tych 2-3 latach nie pokazuje Wam furtki w postaci in vitro jest po prostu nie w porządku względem Was.Polly_love lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Prawda. Radziłabym jeszcze powtórzyć badania męża, bo wyniki mogą być różne z miesiąca na miesiąc, a co dopiero po roku.Macie za sobą dużo stresu, a ten działa niekorzystnie także i na faceta.
Polly_love lubi tę wiadomość
08.18r-et nieudany
nick nieaktualnyPodczepiając się pod słowa Jomi i Ani, dodam tylko, że biorąc po uwagę to, co dzieje się na scenie politycznej należy się naprawdę spieszyć. Strach pomyśleć co będzie, gdy pewnego obudzimy się i dowiemy,że nocą ustalono zakaz inf albo możliwość wykonania zabiegu na ich warunkach. Niestety, czasy są niepewne...jeszcze pytanie do Ciebie, Ewa, post wyżej napisałaś pytanie dostuczące braku zgodności- jesli masz na mysli grupy krwi, to odpowiedzieć brzmi-nie, nie przeszkadza brak zgodności grup
-
Hej Dziewczyny, we wtorek miałam transfer mojego ostatniego juz zarodka a wczoraj pojawiła mi sie opryszczka pod nosem. Mam sklonnosc do opryszczek bo raz na miesiac lub dwa mi wyskakuje natomiast boje sie ze pojawiła sie teraz na tak wczesnym etapie. Przeczyalam w internecie opinie i sa rozne. Przypomnialam sobie ze w ubieglym roku 4dpt tez mialam opryszcze, niestety ciąża zakonczyla sie poronieniem. Jestem załamana.2011 - ICSI 2 blastocyst - ukochany synek
-
nick nieaktualny
-
Sikaniec troszeczkę ciemniejszy
jomi81, aniab2205, Polly_love, katrina, Ginka, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Dobra wiadomość. Beta też dzisiaj?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:12
08.18r-et nieudany
Karola, ja zaluje, ze tak pozno zdecydowalam sie na zajscie w ciaze. Bylam pewna,ze szybko zajde w ciaze, nigdy nie przypuszczalan, ze zycie mnie tak negatywnie zaskoczy. Gdybym mogla cofnac czas.... a teraz mam 30 lat, zadnego dziecka. Za mna starania naturalne, clo/femara + pregnyl/ovitrelle - diagnoza niepekajace pecherzyki( na 6 cykli pekly 2 razy), 2 procedury ivf -4 transfery w tym jeden zakonczony ciaza i poronieniem. Dowiedzialam sie ze mam nieprawidlowy kariotyp, mutacje mthfr( ale to akurat nie jest problem), i podejrzenie endometriozy.
-
Tak, dzisiaj beta.
Nie są to spektakularne kreski, ale...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ba8f12644006.jpg
Góra 6dpt
Dół 7dptWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 11:32
Polly_love, katrina, jomi81, aniab2205, Ginka, sylvuś lubią tę wiadomość