Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
5dpt-7,86
7dpt-31,82
Na razie jest dobrze ♡Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 18:12
jomi81, katrina, aniab2205 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuję Wam za kciuki i pozytywne myśli ♡
Teraz daje odpocząć maluchowi i czekam grzecznie na 11dpt.Polly_love, katrina lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć i podzielić się moją historią. Czytałam trochę forum i powiem szczerze,że dodało mi to trochę otuchy...
Od 3 lat z mężem staraliśmy się o naturalną ciążę, najpierw bez ciśnienia, bo przecież "nie od razu Rzym zbudowano" i takie tam, później, jak każda następna miesiączka bolała psychicznie coraz bardziej, udaliśmy się do jednego z lepszych ginekologów w Łodzi, spędziliśmy z nim 2 lata, 2 lata testowania, stymulacji, monitoringu, badań i się udało, ale radość trwała całe 2 dni, bo jak się później okazało, była to ciąża pozamaciczna. Uparłam się na oszczędzenie jajowodu i podano mi mtx, nasz lekarz właściwie się poddał i polecił Gametę i oto trafiliśmy do MR, który zaproponował nam ivf...zrobiliśmy już te mega drogie badania i czekamy na miesiączkę bo mam się zgłosić do nich do 2dc...
To tyle po krótce mojej historii.
Zalogowałam się tu też poniekąd dlatego, że Wy wszystkie wiecie co ja mogę przeżywać a niestety nie każda koleżanka, nawet ta najlepsza rozumie, szczególnie tez te, które mają dzieci...
pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
Martoszka wrote:Dzwonili z gamety, szykują listę na nowy rok...
Ile kosztują badania? Czy to są tylko te co są wypisane na stronie kliniki? No i amh oczywiscie.
Martoszka,ja teraz robiłam hbv,hbc, hiv, rózyczka, tokso, kiła, gr.krwi i wymazy, raczej te wszystkie co są na stronie, i podobno aktualne hsg. Koszty w Gamecie są porażające, za moje i męża badania wyszło 950zł
Martoszka a mogę spytać, jak to jest z tą listą?
Polly_love dziękuje za przyjęcie i mam nadzieję,że dla nas starających się będzie to juz tylko dobry czas:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 20:36
-
Witaj lilaloo, powodzenia.
Bella... No to oddech wytchnienia. Gratuluję. Pięknie przyrosło. Bardzo się cieszę.Bella93, lilaloo lubią tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Polly_love wrote:Bella chciałam zacytować, wiek mężczyzny ma się jednak inaczej niż wiek kobiety jeśli chodzi o urodzenie dziecka. Wiesz co mam na mysli. Inf robią kobiety i po 40* i pod 50* a mnie do jednych i drugich brakuje ale co nie zmienia faktu,że jestem tu najstarsza i wciąż nie mam nic...
Ja swojego psa kocham bardziej od męża( on o tym wie), bo wychowałam ją od szczeniaka i jestem dumna z tego jak ją wychowałam.
Kota przynioslam jak mial iuz pol roku i myslalam, że juz ciezko będzie, a teraz ma 1,5 i tez się słucha i przytula. Jestem z nich bardzo dumna! Więc wiem, ze Ty też masz być z kogo dumna!M&M -
Lilaloo witaj:)
Szkoda, że nie zrobiliście badań poza Gametą, bo oni mają mega przebitke...
Wszystkie potrzebne badania sa podane na stronie Gamety w zakladce o dofinansowaniu.lilaloo lubi tę wiadomość
-
A Ty Martoszka nie mieszkasz czasem w Skierniewicach?