X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Dzieki Wiola. Czyli nic nowego.
    Tylko te leki chyba dużo kosztują,co?

wszystko zależy jakie leki, jakie dawki, jak się będziesz stymulowała. Ja za leki do samej stymulacji wydałam chyba około 600 zł, przed punkcja jeszcze ovitrelle

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    A Ty Martoszka nie mieszkasz czasem w Skierniewicach?
    Niedaleko, a co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 21:13

M&M
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Lilaloo witaj:)
    Szkoda, że nie zrobiliście badań poza Gametą, bo oni mają mega przebitke...

Wszystkie potrzebne badania sa podane na stronie Gamety w zakladce o dofinansowaniu.

No właśnie wiem, tylko trochę nam Gameta nie dała wyboru, bo to było tak...wróciliśmy z wizyty u MR we wtorek, który zaproponował ivf, zapytaliśmy o dofinansowanie ale nie umiał nic powiedzieć, w środę rano zadzwoniła kobitka z administracji,że jest możliwość ale muszą być badania zrobione a wymazy wystarczy,że będzie adnotacja,że są pobrane i zapisała nas na dzisiaj na podpisanie umowy, pojechaliśmy do diagnostyki, gdzie te badania wyszły taniej ale na wyniki któregoś trzeba było by tam czekać ponad tydzień, więc dzwonie do Gamety a tam mi pani mówi,że u nich ten wynik będzie za dwie godziny więc niestety musieliśmy zrobić w Gamecie...wczoraj po popołudniu(już po badaniach) zadzwoniła znowu ta kobitka i oznajmiła,że jednak dziś nie będziemy podpisywać tej umowy tylko jak przyjdą wyniki i wtedy własnie powiedziała,że mam sie zgłosić najpóżniej do 2dc...

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    wszystko zależy jakie leki, jakie dawki, jak się będziesz stymulowała. Ja za leki do samej stymulacji wydałam chyba około 600 zł, przed punkcja jeszcze ovitrelle
    No to tak nie strasznie. Cały koszt kolo 10tyś czy więcej?

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Niedaleko, a co?
    I składasz wniosek o dofinansowanie dla mieszkańców Łodzi?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie liczy się zameldowanie?

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaloo, troche nieladnie z ich strony. Ja wymazy i amh robilam w Gamecie a reszta z diag byla nastepnego dnia. Ale...dla dofinansowania warto wydac te 200zl wiecej ;)

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    A nie liczy się zameldowanie?
    Nie. Zameldowanie nie ma nic do rzeczy.
    Składa się oświadczenie, iż jest się mieszkańcem Łodzi, pod którym trzeba się podpisać.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Lilaloo, troche nieladnie z ich strony. Ja wymazy i amh robilam w Gamecie a reszta z diag byla nastepnego dnia. Ale...dla dofinansowania warto wydac te 200zl wiecej ;)

no wiem, przełknęłam to...:)
    A czy myślicie,że jeśli badania wyjdą ok, i zgłoszę się tam tak jak mówią, to istnieje szansa na pierwszą próbę jeszcze w tym roku?

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilaloo wrote:
    no wiem, przełknęłam to...:)
    A czy myślicie,że jeśli badania wyjdą ok, i zgłoszę się tam tak jak mówią, to istnieje szansa na pierwszą próbę jeszcze w tym roku?
    Nie wiem jak aktualnie stoją z środkami (podobno dostają je konkretne pary według kolejności złożenia wniosku).

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie. Zameldowanie nie ma nic do rzeczy.
    Składa się oświadczenie, iż jest się mieszkańcem Łodzi, pod którym trzeba się podpisać.
    Myslalam, że zameldowanie. No to trudno.
    Ja i tak nic nie powiedziałam tylko oni zadzwonili, że się kwalifikujemy do ivf i tyle. No ale jak to chodzi o zamieszkanie to nie ma nic do gadania.

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo w Gamecie zapewne podałaś dowód, w którym masz zameldowanie w Łodzi, a do dofinansowania ważne jest faktyczne zamieszkanie.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaloo witaj, krotkim protokolem bedziesz szla?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Lilaloo witaj, krotkim protokolem bedziesz szla?

Hej:) No właśnie MR za dużo nie powiedział na tej wizycie, ale tak jak tu czytam to tak mi się wydaje...ciężko mi się kurcze z nim porozumieć bo taki trochę tajemniczy jest,żeby nie powiedzieć wycofany...Wizyta u niego tak mnie stresuje,że zapominam nawet w którym dniu cyklu jestem (dobrze,że jest apka w telefonie).Przez to zamieszanie z umowami, dofinansowaniami nie dopytałam o najważniejsze...ehhh

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie w 2dc. dostaniesz rozpiske lekow i bedzie wszystko wiadomo. Zycze powodzenia ;)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaloo to źle ze Cię stresuje. Musisz złapać z lekarzem dobry kontakt, mieć swobodę zadawania pytań, zaufać przede wszystkim! In vitro to mnóstwo pytań i wątpliwości

Polly_love lubi tę wiadomość

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• lilaloo Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Pewnie w 2dc. dostaniesz rozpiske lekow i bedzie wszystko wiadomo. Zycze powodzenia ;)

Czekam cierpliwie, mam nadzieję,że okres mi się nie przesunie, badania wyjdą ok i działamy:) dziękuje za miłe przyjęcie i miłe słowa:)

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Bo w Gamecie zapewne podałaś dowód, w którym masz zameldowanie w Łodzi, a do dofinansowania ważne jest faktyczne zamieszkanie.
    Myslalam ze trzeba miec meldunek w Lodzi, a nie tylko napisac oswiadczenie,ze mieszkasz w Lodzi. Przeciez takie oswiadczenie to kazdy moze napisac.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Lilaloo to źle ze Cię stresuje. Musisz złapać z lekarzem dobry kontakt, mieć swobodę zadawania pytań, zaufać przede wszystkim! In vitro to mnóstwo pytań i wątpliwości

No właśnie wiem, dam mu jeszcze szanse i może ja się odblokuje, zaczynam czytać forum i notować pytania, i teraz na wizytę wezmę już ze sobą spisane pytania.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Myslalam ze trzeba miec meldunek w Lodzi, a nie tylko napisac oswiadczenie,ze mieszkasz w Lodzi. Przeciez takie oswiadczenie to kazdy moze napisac.
    W dzisiejszych czasach zdobyć meldunek też nie jest ciężko ;)
    Czysto, teoretycznie napisać może każdy, tylko czy przy ogólnym stresie towarzyszącym staraniom i ivf każdy będzie miał odwagę kłamać i tak naprawdę okradać niepłodne pary...

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ