X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Pola, ja chodzę do dr Banach, a ty do kogo się wybierasz? Teraz jesteś na antykach, czy stymulacji, czy czekasz jeszcze z kolejnym podejściem?
    Katrina- mnie też się marzy synek ;) ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe :) To zobaczymy, czyja intuicja was nie zawiedzie ;) A ruchy maleństwa już czujesz?
    Ja na razie żadnych leków nie biorę mamy parę spraw rodzinnych do uporządkowania. Chociaż ja to bym chciała już podejść do stymulacji ale życie pisze swój scenariusz. Myślę że marzec kwiecień będzie nasz. Ja chodzę do Pawła Radwana. Banachowa fajna miałam z nią do czynienia ;)
    Lilaloo
    To odpoczywam i korzystaj ze możesz tyle spać bo jak maleństwo się urodzi to nie będzie na to czasu;) Prenatalne na pewno będą w porządku robisz u Kozarzewskiego ?

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Pola, ja chodzę do dr Banach, a ty do kogo się wybierasz? Teraz jesteś na antykach, czy stymulacji, czy czekasz jeszcze z kolejnym podejściem?
    Katrina- mnie też się marzy synek ;) ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe :) To zobaczymy, czyja intuicja was nie zawiedzie ;) A ruchy maleństwa już czujesz?

Chyba jeszcze nie, czasami tylko takie "bulgotanie" w brzuchu ;)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prenatalne robie u swojego gina spoza gamety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    http://gameta.pl/miejski-program-in-vitro-dla-lodzi-2016-2020/
    Wszystkie z "niezbednych" (oprocz usg piersi)
    a propos - czy któraś z Was miała badane piersi na jakimkolwiek etapie stymulacji? Wiem,że inne kliniki np.Novum przestrzegają tego bardzo, Ja może nie musiałam z uwagi na brak stymulacji, a Wy?

• asiamar Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam sobie sama dla siebie usg piersi nie w Gamecie. W Gamecie nawet nie chcieli wyników :D w Salve miałam badane ręcznie :P

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    a propos - czy któraś z Was miała badane piersi na jakimkolwiek etapie stymulacji? Wiem,że inne kliniki np.Novum przestrzegają tego bardzo, Ja może nie musiałam z uwagi na brak stymulacji, a Wy?
    Ja robiłam badania przed stymulacja i po stymulacji u mnie lekarz wokal wydaje mi się ze to zależy czy masz wskazania albo czy jesteś czymś dodatkowo obciążona. U mnie lekarz nie chciał rozpisać stymulacji bez usg piersi

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe przedpołudnie poza domem, to teraz dopiero tu zajrzałam. Powoli kompletuję wyprawkę. Full kasy na to idzie, ale i tak się człowiek cieszy jak głupi.
    Deseo, jak się czuję? W porządku, tak, jak pisałam Sylwii, a termin na początek kwietnia. U mnie to naprawdę fajnie to idzie, każdej kobiecie życzyłabym takiej ciąży. Nie krwawiłam, nie wymiotowałam, nie wiem co to problemy ze zgagą i załatwianiem się, nie puchnę. Trochę męczyły mnie leciutkie mdłości i migreny, ale do przeżycia to wszystko.
    Katrina, pytasz o brzuch. U mnie rośnie sobie bardzo powoli, od 2 tyg. jest trochę bardziej okrągły. Teraz jestem w 31tc. Nie jestem wysoka, mam 164cm. Kilogramów uzbierałam ok.10-11, ale nie widać tego jakoś bardzo. Od 1,5-2 miesięcy stoję wagowo w miejscu. Biust mi się zmienił o 2 rozmiary, brzuszek się zmienia no i tyle.Tak jak pisze Pola, to sprawa bardzo indywidualna. Tak konkretnie zaczęła mi się figura zmieniać gdzieś ok. połówkowych.

Katrina, 10.02 to kolejna wizyta czy prenatalne, bo się pogubiłam? Jak by nie było, z miejsca się zakochasz i nie ważna będzie płeć.

Lilaloo, jak 10, to już chyba powoli schodzi z Ciebie strach o rozwój maluszka? Umawiałaś już prenatalne? Robisz tylko usg czy PAPPA też?

Sylvuś, od obcego dawcy? Jakoś strasznie mi to brzmi. Oby to nie było konieczne. Tak sobie myślę o Twojej naturalnej ciąży. Może znów coś zaskoczy... Nie jednej kobiecie już się zdarzyła taka wygrana w totka. Sama liczę na taką wygraną w późniejszym czasie.Deseo i Pola, a wasze naturalne cuda w jakim już są wieku?
    Pola, w kwietniu zwalnia się mój brzuszek,w maju u Ginki, zbieraj energię do działania ;) No i może trafi Ci się wtedy taka fajna paczka wsparcia, jak na tej grupie Deseo.

Polly, mi endokrynolog badała piersi przed transferem, ale pomyślę o usg jak skończę karmienie. W ogóle szczegółowe badania chciałabym wtedy zrobić.

Deseo, pęcherzykiem się narazie nie przejmuj. Pamiętaj co Ci Jomi napisała. Zielince też tak pod górkę trochę było, a widzisz dobrze im obu stymulacja wyszła.

katrina, Deseo lubią tę wiadomość

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniab stracha mam caly czas...robie i usg i pappa.

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę puści po prenatalnych jak Ci lekarz tak zacznie dokładnie malucha opisywać :) Ja słuchałam tego na wdechu, a Kozarzewski to tak opawiadał jakby snuł historię przy ognisku ;) Bałam się stracić z tego choćby jedno słowo.
    Ps. Może już płeć poznasz...

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniab
    Mój cud nie jest naturalny tylko invitrowy;) teraz w lutym będziemy świętować roczek.
    Oj sama znam szał zakupów dziecięcych ciuszko ale i tak w sklepach oglądałam a przez Internet zamawialam. Jak się czeka długo na maleństwo to koszta nie są takie straszne ;)

• rybka33 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny serdecznie.
    Kochane mam zastrzyki do stymulacji ivf-jeśli któraś byłaby zainteresowana to proszę pisać na priv-podam więcej szczegółów.Pozdrawiam i powodzenia Wam wszystkim by się w końcu udało.

:(
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Katrina, 10.02 to kolejna wizyta czy prenatalne, bo się pogubiłam? Jak by nie było, z miejsca się zakochasz i nie ważna będzie płeć.

Prenatalne miałam miesiąc temu i wszystko gra :) To po prostu kolejna wizyta, na której mam nadzieję poznamy płeć :) Przyznam, że szczerzę się jak głupia, nie mogę się już doczekać. Czy chłopiec czy dziewczynka, tyle lat na to czekałam, że jest mi to kompletnie obojętne.
    A przed Tobą teraz fajny czas - kupowanie ciuszków, łóżeczek, wózeczków, wyprawek .. :) Sama przyjemność! :) No i termin na kwiecień to świetny termin. Powoli będzie się robiło coraz cieplej, dłuższe dni, no i całe lato przed Wami, super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 18:40

aniab2205 lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, Katrina, faktycznie już kojarzę, że pisałyście. Oj, zamotana jestem. U Ciebie Katrina to wystarczyło nawet w pasek zerknąć :)
    Pola, to Ty też szybko wróciłaś do starań o kolejne dziecko.

08.18r-et nieudany
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się ten termin podoba. Łóżeczko jest, wózek, ciuchy też, zostały gadżety.

08.18r-et nieudany
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze efekty programu in vitro

"125 par, które przystąpiły do procedury in vitro w Łodzi oraz 43 ciąże kliniczne, w tym dwie mnogie. Małgorzata Moskwa-Wodnicka i Adam Wieczorek - przedstawiciele Komisji Ochrony Zdrowia i Opieki Społecznej Rady Miejskiej na konferencji prasowej podsumowali dotychczasowe efekty funkcjonowania miejskiego programu dofinansowania leczenia niepłodności metodą in vitro."

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Pola, Katrina, faktycznie już kojarzę, że pisałyście. Oj, zamotana jestem. U Ciebie Katrina to wystarczyło nawet w pasek zerknąć :)
    Pola, to Ty też szybko wróciłaś do starań o kolejne dziecko.
    Wiesz chcialam jeszcze wykorzystać czas kiedy będę na urlopie wychowawczym ale tak czułam że nie pójdzie szybko, teraz przede mną kolejna stymulacja zobaczymy jak to będzie. Kiedyś się nie rozumiałam kobiet że walczą o drugie dziecko myślałam sobie, że mi by jedno wystarczyło tylko żeby było ale jak się patrzy na takiego szkraba to znów zmienia się myślenie i człowiek myślisz żeby kiedyś sam nie został i miał rodzenstwo.

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1/3wszystkich par a i tak pewnie nie można powiedzieć o rzeczywistych rezultatach,bo część par pewnie czeka jeszcze na transfer albo jego efekt.

08.18r-et nieudany
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a która to będzie stymulacja?

08.18r-et nieudany
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    1/3wszystkich par a i tak pewnie nie można powiedzieć o rzeczywistych rezultatach,bo część par pewnie czeka jeszcze na transfer albo jego efekt.

Poza tym wiele par podchodziło komercyjnie, My z mężem na przykład.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajny jest sklep mama i ja w łodzi warto tam zajrzeć pooglądać - nieraz fajne mają promocje no i personel jest taki, że wszystko pokarze np przy wyborze wózka lub fotelika.

To będzie moja 3 stymulacja

Katrina mówisz że komercyjnie jak to cenowo wygląda? Możesz coś napisać ?

aniab2205 lubi tę wiadomość

‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ