X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Katrina mówisz że komercyjnie jak to cenowo wygląda? Możesz coś napisać ?

Za ICSI 6960 zł, a za transfer 1400 zł. 8360 zł całość. Do tego oczywiście leki, nie liczyłam dokładnie, ale ok. 1000 zł poszło. U mnie było assisted hatching, ale nie pobierali za to dodatkowych opłat, nie wiem dlaczego, nie dopytywałam (na stronie w cenniku koszt ah 500 zł). Jeśli chcesz mrozić oocyty to koszt dodatkowo 400 zł (tyczy się to maksymalnie 3 komórek jajowych), Nas to nie dotyczyło. No i chyba tyle. W sumie to AŻ :P Ale warto było. Teraz z perspektywy czasu cieszę się, że nie czekaliśmy do stycznia na dofinansowanie, bo po pierwsze znów moglibyśmy się nie załapać (spóźniliśmy się o jeden dzień ostatnio), a po drugie też różnie mogło się to skończyć. A tak już w lipcu zostanę mamą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:37

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy te dodatkowe procedury :
    -Assisted Hatching
    -Embryoglue
    -endometrial scratching
    są z wami ustalane? Czy embriolog/czy lekarz sam stwierdza, że należy to zrobić i to robi, czy pyta was o zdanie? I dowiadujecie się potem przy rachunku, że trzeba za to zapłacić?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    -Assisted Hatching
    -Embryoglue
    -endometrial scratching
    są z wami ustalane? Czy embriolog/czy lekarz sam stwierdza, że należy to zrobić i to robi, czy pyta was o zdanie? I dowiadujecie się potem przy rachunku, że trzeba za to zapłacić?
    Zazwyczaj jest tak, że lekarz daje Ci ulotke żebyś się z tym zapoznała i na kolejnej wizycie jak ustalasz transfer to wtedy mówisz lekarzowi że chcesz to i to. W moim przypadku ja sama zadecydowałam że chce ah i embroglue - u nas niestety nie pomogło bo zarodek i tak się nie przyjął. Nieraz jest tak że jak lekarz po konsultacji z embriologami widzą że otoczka zarodka jest gruba ( w przypadku mrożonych) sami proponują żeby wziasc ah lub embroglue. Ah zawsze jest do decyzji embriologów i jak przyjezdzasz na transfer to w rejestracji już wiesz czy było wykonane czy nie bo wtedy ewentualnie musisz za to zapłacić.

Deseo lubi tę wiadomość

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Za ICSI 6960 zł, a za transfer 1400 zł. 8360 zł całość. Do tego oczywiście leki, nie liczyłam dokładnie, ale ok. 1000 zł poszło. U mnie było assisted hatching, ale nie pobierali za to dodatkowych opłat, nie wiem dlaczego, nie dopytywałam (na stronie w cenniku koszt ah 500 zł). Jeśli chcesz mrozić oocyty to koszt dodatkowo 400 zł (tyczy się to maksymalnie 3 komórek jajowych), Nas to nie dotyczyło. No i chyba tyle. W sumie to AŻ :P Ale warto było. Teraz z perspektywy czasu cieszę się, że nie czekaliśmy do stycznia na dofinansowanie, bo po pierwsze znów moglibyśmy się nie załapać (spóźniliśmy się o jeden dzień ostatnio), a po drugie też różnie mogło się to skończyć. A tak już w lipcu zostanę mamą :)
    ICSI - to nie jest że plemnikiem zapładniają komórke?
    Czyli nie zupełnie komercyjnie podchodziliście bo mówisz o dofinansowaniu a bez dofinansowania ile byś zapłaciła - orientujesz sie?

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    -Assisted Hatching
    -Embryoglue
    -endometrial scratching

Deseo, ja miałam ah, a nikt ze mną tego nie ustalał, i co najlepsze nikt ode mnie za to kasy nie prosił :) Sama nie wiem jak do tego doszło.

Deseo lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    ICSI - to nie jest że plemnikiem zapładniają komórke?
    Czyli nie zupełnie komercyjnie podchodziliście bo mówisz o dofinansowaniu a bez dofinansowania ile byś zapłaciła - orientujesz sie?

ICSI to zapłodnienie pozaustrojowe z mikroiniekcją plemnika do komórki jajowej.
    Nie miałam dofinansowania w żadnym zakresie Pola.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    ICSI to zapłodnienie pozaustrojowe z mikroiniekcją plemnika do komórki jajowej.
    Nie miałam dofinansowania w żadnym zakresie Pola.
    wybacz zle doczytałam, powiedz mi czyli wykupiliście ten pakiet co jest opisany na stronie? Czyli wszystko w tym masz wizyty itp? Płacisz za wszystko z góry? A jakimi lekami byłaś stymulowana były refundowane ?

• Dianka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniab - uwielbiam opowieści Kozarzewskiego:) mogłabym również słuchać go w nieskończoność. A temat ogarniam (czasem chodzę na rzęsach) nawet lepiej niż się spodziewałam. Było mnóstwo obaw, ale to naprawdę nie potrzebnie. Sama zobaczysz - dziecko nauczy Cię wszystkiego:))

aniab2205 lubi tę wiadomość

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    wybacz zle doczytałam, powiedz mi czyli wykupiliście ten pakiet co jest opisany na stronie? Czyli wszystko w tym masz wizyty itp? Płacisz za wszystko z góry? A jakimi lekami byłaś stymulowana były refundowane ?

Z góry nie, płaciliśmy bodajże 3000 zł jakoś na początku, w dniu punkcji 3960 zł i w dniu transferu 1400 zł. Wizyty były wliczone w koszta. Stymulowana byłam Menopurem i Orgalutranem, leki były refundowane, na całe szczęście :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info ;) będę się pewnie bliżej transferu interesować tematem ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo, tak mi się skojarzyło. Może to zależy od lekarza z tym AH, bo mnie np. pytano czy chcę aby embriolog zdecydował czy to konieczne. Ja byłam w rządówce, ale płaciłam i za to i za klej, bo transfer był już w lipcu, kiedy program się skończył. Bezpłatny był tylko transfer i jedna wizyta przed nim.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, ja nie mam refundacji i za wszystko płacę. Ale też wolałabym żeby embriolog sam podjął decyzję co jest potrzebne- zapłacę dodatkowo, oby się tylko szanse zwiększyły ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo
    najlepiej wyptaj RB o wszystko na pewno wszystko Ci wyjaśni i podpowie co w Twoim przypadku by się przydało ;)

Deseo lubi tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    ania, ja nie mam refundacji i za wszystko płacę. Ale też wolałabym żeby embriolog sam podjął decyzję co jest potrzebne- zapłacę dodatkowo, oby się tylko szanse zwiększyły ;)

Oni tam w tych naszych papierach umowy muszą w okienku zaznaczyć te opcje: klej i ah do decyzji embriologa. Lekarz to zaznacza.Skoro to odpłatne, powinien to zrobić na Waszą wyraźną prośbę. Jak nie będzie zaznaczone, to nie wiem czy w razie konieczności po prostu tę otoczkę natną czy zignorują to.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zarodek po 2 godzinach od rozmrożenia nie wychodził sam z otoczki, więc nacięcie było.
    Przy rządówce kleju też nie dawali zbyt chętnie, tylko zazwyczaj przy 3 próbie mówiąc, że nie ma dowodów na to, że zwiększa szanse. Jak się program kończył, to sami pacjentkom wpisywali w papiery i sporo wtedy było pozytywów. Nawet tu rozmawiałyśmy, że statystyki chcą sobie podciągnąć, żeby potem mieć dobrą reklamę dla komercyjnych pacjentek. Byli też anty na wlewy z intralipidu, mimo że mieli tę usługę w cenniku, a teraz mam wrażenie, że coraz częściej po to sięgają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 23:28

08.18r-et nieudany
  • polala Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak jest z crio?
    Pierwszy raz bede podchodzic a mrożonke mam z 2016.06. Ile wczesniej muszę sie umówić na wizyte? I jak wygląda przygotowanie? Pewnie inaczej niz do pelnego programu z punkcja... i badania domyslam sie też musze mieć wazne ( te same co orzed orxystapieniem do ivf)?

2015.04 I Isci 1 x B4 :(
    2016.03 II Isci 1 x 1AB :(
    2016.06 III Isci 2 x 4CC :(
    2017.04 FET 1x 4CC :(
    2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
    TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polala wrote:
    Powiedzcie jak jest z crio?
    Pierwszy raz bede podchodzic a mrożonke mam z 2016.06. Ile wczesniej muszę sie umówić na wizyte? I jak wygląda przygotowanie? Pewnie inaczej niz do pelnego programu z punkcja... i badania domyslam sie też musze mieć wazne ( te same co orzed orxystapieniem do ivf)?
    Najlepiej umów się na wizytę w połowie cyklu, lekarz Cię zbada czy wszystko w środku gra , pobierze wymazy z pochwy i da skierowanie na badania z chorobami zakaznymi. Następnie będzie kazał przyjść na sam koniec cyklu, wykona usg ponownie i jak badania wyjdą dobrze to przepis ze estrofem który będziesz mogła brać od Nowego cyklu w celu przygotowania się do crio

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się. Jak przyjdziesz w połowie poprzedzającego cyklu, to będzie na spokojnie z badaniami, bo na niektóre wyniki trzeba poczekać.Jeśli chcesz zaoszczędzić na wizytach, to możesz też upewnić się telefonicznie, które badania do crio są wymagane i zrobić je w swojej przychodni, i tak są odpłatne, więc nie potrzeba skierowania. Wymaz też może pobrać gin poza gametą. U mnie to by było mniej kosztowne, bo gameta ma drogie badania, no i u siebie w mieście za wizytę, na której lekarz pobierze wymaz zapłacę 100 zł a nie 150, pomijając już koszt dojazdu do gamety.
    Od nowego cyklu lekarz może dać nie tylko estrofem, ale i inne leki. Potem wizyta w 11-13 dniu cyklu i wtedy, jeśli endometrium jest wystarczająco grube, ustala się kolejne leki i dzień transferu.
    Na transfer przyjeżdżasz z pełnym pęcherzem i ciut wcześniej niż wyznaczona godzina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:13

08.18r-et nieudany
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez było ah i eg. Rysę endo miałam 2 miesiace wczesniej więc nie sądzę, że miała jeszcze znaczenie :) ale 3 procedura to IP dawał wszystko za free w rządówce byle się udało

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez badania robiłam u siebie bo taniej, tylko wymaz robiłam w gamecie...
    Aniab juz niedługo spotkasz się z Radziem :D

aniab2205 lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ