Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola853 wrote:Katrina mówisz że komercyjnie jak to cenowo wygląda? Możesz coś napisać ?
Za ICSI 6960 zł, a za transfer 1400 zł. 8360 zł całość. Do tego oczywiście leki, nie liczyłam dokładnie, ale ok. 1000 zł poszło. U mnie było assisted hatching, ale nie pobierali za to dodatkowych opłat, nie wiem dlaczego, nie dopytywałam (na stronie w cenniku koszt ah 500 zł). Jeśli chcesz mrozić oocyty to koszt dodatkowo 400 zł (tyczy się to maksymalnie 3 komórek jajowych), Nas to nie dotyczyło. No i chyba tyle. W sumie to AŻ Ale warto było. Teraz z perspektywy czasu cieszę się, że nie czekaliśmy do stycznia na dofinansowanie, bo po pierwsze znów moglibyśmy się nie załapać (spóźniliśmy się o jeden dzień ostatnio), a po drugie też różnie mogło się to skończyć. A tak już w lipcu zostanę mamą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:37
-
powiedzcie mi czy te dodatkowe procedury :
-Assisted Hatching
-Embryoglue
-endometrial scratching
są z wami ustalane? Czy embriolog/czy lekarz sam stwierdza, że należy to zrobić i to robi, czy pyta was o zdanie? I dowiadujecie się potem przy rachunku, że trzeba za to zapłacić? -
Deseo wrote:powiedzcie mi czy te dodatkowe procedury :
-Assisted Hatching
-Embryoglue
-endometrial scratching
są z wami ustalane? Czy embriolog/czy lekarz sam stwierdza, że należy to zrobić i to robi, czy pyta was o zdanie? I dowiadujecie się potem przy rachunku, że trzeba za to zapłacić?Deseo lubi tę wiadomość
-
katrina wrote:Za ICSI 6960 zł, a za transfer 1400 zł. 8360 zł całość. Do tego oczywiście leki, nie liczyłam dokładnie, ale ok. 1000 zł poszło. U mnie było assisted hatching, ale nie pobierali za to dodatkowych opłat, nie wiem dlaczego, nie dopytywałam (na stronie w cenniku koszt ah 500 zł). Jeśli chcesz mrozić oocyty to koszt dodatkowo 400 zł (tyczy się to maksymalnie 3 komórek jajowych), Nas to nie dotyczyło. No i chyba tyle. W sumie to AŻ Ale warto było. Teraz z perspektywy czasu cieszę się, że nie czekaliśmy do stycznia na dofinansowanie, bo po pierwsze znów moglibyśmy się nie załapać (spóźniliśmy się o jeden dzień ostatnio), a po drugie też różnie mogło się to skończyć. A tak już w lipcu zostanę mamą
Czyli nie zupełnie komercyjnie podchodziliście bo mówisz o dofinansowaniu a bez dofinansowania ile byś zapłaciła - orientujesz sie? -
Deseo wrote:powiedzcie mi czy te dodatkowe procedury :
-Assisted Hatching
-Embryoglue
-endometrial scratching
są z wami ustalane? Czy embriolog/czy lekarz sam stwierdza, że należy to zrobić i to robi, czy pyta was o zdanie? I dowiadujecie się potem przy rachunku, że trzeba za to zapłacić?
Deseo, ja miałam ah, a nikt ze mną tego nie ustalał, i co najlepsze nikt ode mnie za to kasy nie prosił Sama nie wiem jak do tego doszło.Deseo lubi tę wiadomość
-
Pola853 wrote:ICSI - to nie jest że plemnikiem zapładniają komórke?
Czyli nie zupełnie komercyjnie podchodziliście bo mówisz o dofinansowaniu a bez dofinansowania ile byś zapłaciła - orientujesz sie?
ICSI to zapłodnienie pozaustrojowe z mikroiniekcją plemnika do komórki jajowej.
Nie miałam dofinansowania w żadnym zakresie Pola. -
katrina wrote:ICSI to zapłodnienie pozaustrojowe z mikroiniekcją plemnika do komórki jajowej.
Nie miałam dofinansowania w żadnym zakresie Pola. -
Aniab - uwielbiam opowieści Kozarzewskiego:) mogłabym również słuchać go w nieskończoność. A temat ogarniam (czasem chodzę na rzęsach) nawet lepiej niż się spodziewałam. Było mnóstwo obaw, ale to naprawdę nie potrzebnie. Sama zobaczysz - dziecko nauczy Cię wszystkiego:))
aniab2205 lubi tę wiadomość
-
Pola853 wrote:wybacz zle doczytałam, powiedz mi czyli wykupiliście ten pakiet co jest opisany na stronie? Czyli wszystko w tym masz wizyty itp? Płacisz za wszystko z góry? A jakimi lekami byłaś stymulowana były refundowane ?
Z góry nie, płaciliśmy bodajże 3000 zł jakoś na początku, w dniu punkcji 3960 zł i w dniu transferu 1400 zł. Wizyty były wliczone w koszta. Stymulowana byłam Menopurem i Orgalutranem, leki były refundowane, na całe szczęście -
Deseo, tak mi się skojarzyło. Może to zależy od lekarza z tym AH, bo mnie np. pytano czy chcę aby embriolog zdecydował czy to konieczne. Ja byłam w rządówce, ale płaciłam i za to i za klej, bo transfer był już w lipcu, kiedy program się skończył. Bezpłatny był tylko transfer i jedna wizyta przed nim.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Deseo wrote:ania, ja nie mam refundacji i za wszystko płacę. Ale też wolałabym żeby embriolog sam podjął decyzję co jest potrzebne- zapłacę dodatkowo, oby się tylko szanse zwiększyły
Oni tam w tych naszych papierach umowy muszą w okienku zaznaczyć te opcje: klej i ah do decyzji embriologa. Lekarz to zaznacza.Skoro to odpłatne, powinien to zrobić na Waszą wyraźną prośbę. Jak nie będzie zaznaczone, to nie wiem czy w razie konieczności po prostu tę otoczkę natną czy zignorują to.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Mój zarodek po 2 godzinach od rozmrożenia nie wychodził sam z otoczki, więc nacięcie było.
Przy rządówce kleju też nie dawali zbyt chętnie, tylko zazwyczaj przy 3 próbie mówiąc, że nie ma dowodów na to, że zwiększa szanse. Jak się program kończył, to sami pacjentkom wpisywali w papiery i sporo wtedy było pozytywów. Nawet tu rozmawiałyśmy, że statystyki chcą sobie podciągnąć, żeby potem mieć dobrą reklamę dla komercyjnych pacjentek. Byli też anty na wlewy z intralipidu, mimo że mieli tę usługę w cenniku, a teraz mam wrażenie, że coraz częściej po to sięgają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 23:28
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Powiedzcie jak jest z crio?
Pierwszy raz bede podchodzic a mrożonke mam z 2016.06. Ile wczesniej muszę sie umówić na wizyte? I jak wygląda przygotowanie? Pewnie inaczej niz do pelnego programu z punkcja... i badania domyslam sie też musze mieć wazne ( te same co orzed orxystapieniem do ivf)?2015.04 I Isci 1 x B4
2016.03 II Isci 1 x 1AB
2016.06 III Isci 2 x 4CC
2017.04 FET 1x 4CC
2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
TP 26.03.2018
29.03.2018 Pola😍 -
polala wrote:Powiedzcie jak jest z crio?
Pierwszy raz bede podchodzic a mrożonke mam z 2016.06. Ile wczesniej muszę sie umówić na wizyte? I jak wygląda przygotowanie? Pewnie inaczej niz do pelnego programu z punkcja... i badania domyslam sie też musze mieć wazne ( te same co orzed orxystapieniem do ivf)? -
Zgadza się. Jak przyjdziesz w połowie poprzedzającego cyklu, to będzie na spokojnie z badaniami, bo na niektóre wyniki trzeba poczekać.Jeśli chcesz zaoszczędzić na wizytach, to możesz też upewnić się telefonicznie, które badania do crio są wymagane i zrobić je w swojej przychodni, i tak są odpłatne, więc nie potrzeba skierowania. Wymaz też może pobrać gin poza gametą. U mnie to by było mniej kosztowne, bo gameta ma drogie badania, no i u siebie w mieście za wizytę, na której lekarz pobierze wymaz zapłacę 100 zł a nie 150, pomijając już koszt dojazdu do gamety.
Od nowego cyklu lekarz może dać nie tylko estrofem, ale i inne leki. Potem wizyta w 11-13 dniu cyklu i wtedy, jeśli endometrium jest wystarczająco grube, ustala się kolejne leki i dzień transferu.
Na transfer przyjeżdżasz z pełnym pęcherzem i ciut wcześniej niż wyznaczona godzina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:13
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
U nas tez było ah i eg. Rysę endo miałam 2 miesiace wczesniej więc nie sądzę, że miała jeszcze znaczenie ale 3 procedura to IP dawał wszystko za free w rządówce byle się udałoGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Ja tez badania robiłam u siebie bo taniej, tylko wymaz robiłam w gamecie...
Aniab juz niedługo spotkasz się z Radziemaniab2205 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.