X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Katrina mówisz że komercyjnie jak to cenowo wygląda? Możesz coś napisać ?

Za ICSI 6960 zł, a za transfer 1400 zł. 8360 zł całość. Do tego oczywiście leki, nie liczyłam dokładnie, ale ok. 1000 zł poszło. U mnie było assisted hatching, ale nie pobierali za to dodatkowych opłat, nie wiem dlaczego, nie dopytywałam (na stronie w cenniku koszt ah 500 zł). Jeśli chcesz mrozić oocyty to koszt dodatkowo 400 zł (tyczy się to maksymalnie 3 komórek jajowych), Nas to nie dotyczyło. No i chyba tyle. W sumie to AŻ :P Ale warto było. Teraz z perspektywy czasu cieszę się, że nie czekaliśmy do stycznia na dofinansowanie, bo po pierwsze znów moglibyśmy się nie załapać (spóźniliśmy się o jeden dzień ostatnio), a po drugie też różnie mogło się to skończyć. A tak już w lipcu zostanę mamą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 19:37

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi czy te dodatkowe procedury :
    -Assisted Hatching
    -Embryoglue
    -endometrial scratching
    są z wami ustalane? Czy embriolog/czy lekarz sam stwierdza, że należy to zrobić i to robi, czy pyta was o zdanie? I dowiadujecie się potem przy rachunku, że trzeba za to zapłacić?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    -Assisted Hatching
    -Embryoglue
    -endometrial scratching
    są z wami ustalane? Czy embriolog/czy lekarz sam stwierdza, że należy to zrobić i to robi, czy pyta was o zdanie? I dowiadujecie się potem przy rachunku, że trzeba za to zapłacić?
    Zazwyczaj jest tak, że lekarz daje Ci ulotke żebyś się z tym zapoznała i na kolejnej wizycie jak ustalasz transfer to wtedy mówisz lekarzowi że chcesz to i to. W moim przypadku ja sama zadecydowałam że chce ah i embroglue - u nas niestety nie pomogło bo zarodek i tak się nie przyjął. Nieraz jest tak że jak lekarz po konsultacji z embriologami widzą że otoczka zarodka jest gruba ( w przypadku mrożonych) sami proponują żeby wziasc ah lub embroglue. Ah zawsze jest do decyzji embriologów i jak przyjezdzasz na transfer to w rejestracji już wiesz czy było wykonane czy nie bo wtedy ewentualnie musisz za to zapłacić.

Deseo lubi tę wiadomość

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    Za ICSI 6960 zł, a za transfer 1400 zł. 8360 zł całość. Do tego oczywiście leki, nie liczyłam dokładnie, ale ok. 1000 zł poszło. U mnie było assisted hatching, ale nie pobierali za to dodatkowych opłat, nie wiem dlaczego, nie dopytywałam (na stronie w cenniku koszt ah 500 zł). Jeśli chcesz mrozić oocyty to koszt dodatkowo 400 zł (tyczy się to maksymalnie 3 komórek jajowych), Nas to nie dotyczyło. No i chyba tyle. W sumie to AŻ :P Ale warto było. Teraz z perspektywy czasu cieszę się, że nie czekaliśmy do stycznia na dofinansowanie, bo po pierwsze znów moglibyśmy się nie załapać (spóźniliśmy się o jeden dzień ostatnio), a po drugie też różnie mogło się to skończyć. A tak już w lipcu zostanę mamą :)
    ICSI - to nie jest że plemnikiem zapładniają komórke?
    Czyli nie zupełnie komercyjnie podchodziliście bo mówisz o dofinansowaniu a bez dofinansowania ile byś zapłaciła - orientujesz sie?

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    -Assisted Hatching
    -Embryoglue
    -endometrial scratching

Deseo, ja miałam ah, a nikt ze mną tego nie ustalał, i co najlepsze nikt ode mnie za to kasy nie prosił :) Sama nie wiem jak do tego doszło.

Deseo lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    ICSI - to nie jest że plemnikiem zapładniają komórke?
    Czyli nie zupełnie komercyjnie podchodziliście bo mówisz o dofinansowaniu a bez dofinansowania ile byś zapłaciła - orientujesz sie?

ICSI to zapłodnienie pozaustrojowe z mikroiniekcją plemnika do komórki jajowej.
    Nie miałam dofinansowania w żadnym zakresie Pola.

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina wrote:
    ICSI to zapłodnienie pozaustrojowe z mikroiniekcją plemnika do komórki jajowej.
    Nie miałam dofinansowania w żadnym zakresie Pola.
    wybacz zle doczytałam, powiedz mi czyli wykupiliście ten pakiet co jest opisany na stronie? Czyli wszystko w tym masz wizyty itp? Płacisz za wszystko z góry? A jakimi lekami byłaś stymulowana były refundowane ?

• Dianka Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniab - uwielbiam opowieści Kozarzewskiego:) mogłabym również słuchać go w nieskończoność. A temat ogarniam (czasem chodzę na rzęsach) nawet lepiej niż się spodziewałam. Było mnóstwo obaw, ale to naprawdę nie potrzebnie. Sama zobaczysz - dziecko nauczy Cię wszystkiego:))

aniab2205 lubi tę wiadomość

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    wybacz zle doczytałam, powiedz mi czyli wykupiliście ten pakiet co jest opisany na stronie? Czyli wszystko w tym masz wizyty itp? Płacisz za wszystko z góry? A jakimi lekami byłaś stymulowana były refundowane ?

Z góry nie, płaciliśmy bodajże 3000 zł jakoś na początku, w dniu punkcji 3960 zł i w dniu transferu 1400 zł. Wizyty były wliczone w koszta. Stymulowana byłam Menopurem i Orgalutranem, leki były refundowane, na całe szczęście :)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info ;) będę się pewnie bliżej transferu interesować tematem ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo, tak mi się skojarzyło. Może to zależy od lekarza z tym AH, bo mnie np. pytano czy chcę aby embriolog zdecydował czy to konieczne. Ja byłam w rządówce, ale płaciłam i za to i za klej, bo transfer był już w lipcu, kiedy program się skończył. Bezpłatny był tylko transfer i jedna wizyta przed nim.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania, ja nie mam refundacji i za wszystko płacę. Ale też wolałabym żeby embriolog sam podjął decyzję co jest potrzebne- zapłacę dodatkowo, oby się tylko szanse zwiększyły ;)

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo
    najlepiej wyptaj RB o wszystko na pewno wszystko Ci wyjaśni i podpowie co w Twoim przypadku by się przydało ;)

Deseo lubi tę wiadomość

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    ania, ja nie mam refundacji i za wszystko płacę. Ale też wolałabym żeby embriolog sam podjął decyzję co jest potrzebne- zapłacę dodatkowo, oby się tylko szanse zwiększyły ;)

Oni tam w tych naszych papierach umowy muszą w okienku zaznaczyć te opcje: klej i ah do decyzji embriologa. Lekarz to zaznacza.Skoro to odpłatne, powinien to zrobić na Waszą wyraźną prośbę. Jak nie będzie zaznaczone, to nie wiem czy w razie konieczności po prostu tę otoczkę natną czy zignorują to.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zarodek po 2 godzinach od rozmrożenia nie wychodził sam z otoczki, więc nacięcie było.
    Przy rządówce kleju też nie dawali zbyt chętnie, tylko zazwyczaj przy 3 próbie mówiąc, że nie ma dowodów na to, że zwiększa szanse. Jak się program kończył, to sami pacjentkom wpisywali w papiery i sporo wtedy było pozytywów. Nawet tu rozmawiałyśmy, że statystyki chcą sobie podciągnąć, żeby potem mieć dobrą reklamę dla komercyjnych pacjentek. Byli też anty na wlewy z intralipidu, mimo że mieli tę usługę w cenniku, a teraz mam wrażenie, że coraz częściej po to sięgają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 23:28

08.18r-et nieudany
  • polala Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie jak jest z crio?
    Pierwszy raz bede podchodzic a mrożonke mam z 2016.06. Ile wczesniej muszę sie umówić na wizyte? I jak wygląda przygotowanie? Pewnie inaczej niz do pelnego programu z punkcja... i badania domyslam sie też musze mieć wazne ( te same co orzed orxystapieniem do ivf)?

2015.04 I Isci 1 x B4 :(
    2016.03 II Isci 1 x 1AB :(
    2016.06 III Isci 2 x 4CC :(
    2017.04 FET 1x 4CC :(
    2017.07 IV Isci 1x3AB 9dpt 92, 12dpt 236 , 14dpt 540, 25dpt ❤
    TP 26.03.2018
    29.03.2018 Pola😍
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polala wrote:
    Powiedzcie jak jest z crio?
    Pierwszy raz bede podchodzic a mrożonke mam z 2016.06. Ile wczesniej muszę sie umówić na wizyte? I jak wygląda przygotowanie? Pewnie inaczej niz do pelnego programu z punkcja... i badania domyslam sie też musze mieć wazne ( te same co orzed orxystapieniem do ivf)?
    Najlepiej umów się na wizytę w połowie cyklu, lekarz Cię zbada czy wszystko w środku gra , pobierze wymazy z pochwy i da skierowanie na badania z chorobami zakaznymi. Następnie będzie kazał przyjść na sam koniec cyklu, wykona usg ponownie i jak badania wyjdą dobrze to przepis ze estrofem który będziesz mogła brać od Nowego cyklu w celu przygotowania się do crio

• aniab2205 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się. Jak przyjdziesz w połowie poprzedzającego cyklu, to będzie na spokojnie z badaniami, bo na niektóre wyniki trzeba poczekać.Jeśli chcesz zaoszczędzić na wizytach, to możesz też upewnić się telefonicznie, które badania do crio są wymagane i zrobić je w swojej przychodni, i tak są odpłatne, więc nie potrzeba skierowania. Wymaz też może pobrać gin poza gametą. U mnie to by było mniej kosztowne, bo gameta ma drogie badania, no i u siebie w mieście za wizytę, na której lekarz pobierze wymaz zapłacę 100 zł a nie 150, pomijając już koszt dojazdu do gamety.
    Od nowego cyklu lekarz może dać nie tylko estrofem, ale i inne leki. Potem wizyta w 11-13 dniu cyklu i wtedy, jeśli endometrium jest wystarczająco grube, ustala się kolejne leki i dzień transferu.
    Na transfer przyjeżdżasz z pełnym pęcherzem i ciut wcześniej niż wyznaczona godzina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:13

08.18r-et nieudany
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez było ah i eg. Rysę endo miałam 2 miesiace wczesniej więc nie sądzę, że miała jeszcze znaczenie :) ale 3 procedura to IP dawał wszystko za free w rządówce byle się udało

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez badania robiłam u siebie bo taniej, tylko wymaz robiłam w gamecie...
    Aniab juz niedługo spotkasz się z Radziem :D

aniab2205 lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ