X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo
    jakim protokołem idziesz? W którym dniu cyklu musialas się zgłosić na rozpisanie stymulacji ?

• lilaloo Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola te co na stronie gamety plus badanie nasienia i pozniej oznaczenie grupy krwi

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Sylvuś a jakie miałaś wskazania do szczepień? Czy poza brakiem hamowania coś jeszcze było nie tak ?
    Allo mrl 0 zadecydowało :(
    Wcześniej też kilka spraw wyszło ale Paśnik dał na to leki immuno.
    limfocyty helper cd3+/cd4+% 56 podwyższone (30-51)
    współczynnik (h/s) cd4/cd8 2,8 ratio podwyższony (0,8-2,5)
    no i helicobacter pylori IgG
    Miałam też w marcu p.ciała przeciwjądrowe ANA 1:160 dodatnie ale jak powtarzałam w listopadzie to już było ok :)
    Pewnie dopomógł ;) encorton który zajadałam przez 3 mce

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś a jak Ty się czujesz po Tych szczepieniach? Nie powtórzyły się już te bóle stawów?
    3mce na encortonie to długo, choć Polly była jeszcze dłużej. Mnie ten lek rozkładał.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję że pytasz, już było ok- jak na szczepienia :P
    Na szczęście się nie powtórzyły choć miałam pietra przed kolejnymi.
    Przybyło mi kilka kg po encortonie i do dzisiaj nie zeszłam do zera, może wiosną się uda :)
    Miałam dzisiaj powtarzać allo mrl ale że grypa mnie nawiedziła 3 tyg temu i miałam antybiotyk to dr kazał odczekać jeszcze tydz.

Aniu a co słychać u Was:)jak zdrówko?

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma sciage badań które musi zrobić facet przed przystąpieniem ivf? Czy to takie same badania jak kobiety robią?

Pola, mój mąż miał zlecone poniższe badania:
    1. Anty-HBC
    2. Anty-HCV-Ab
    3. Anty-HIV-1,2
    4. CMV IgG
    5. CMV IgM
    6. HBs antygen
    7. VDRL

Dochodzi jeszcze grupa krwi i pewnie badanie nasienia, ale te badania już miał robione wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 08:13

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś pytam, bo utkwiły mi w głowie te Twoje bóle. Sama miałam kiedyś jazdy z tymi reumatoidalnymi bólami. To jakiś koszmar. Dobrze, że już się nie powtórzyły. Wagę zdąrzysz ogarnąć. Wiosna już prawie prawie :)
    A po tych badaniach? Decyzja czy transfer w najbliższym czasie, czy też powtórka szczepień? Nie wiem jak to technicznie wygląda. Trzymam kciuki, żeby było zielone światło do transferu.
    U mnie ok. Odpukać, nie chorujemy, wszystko idzie wzorcowo. Powoli oswajam się z myślą, że teraz to już bardzo blisko do porodu. Czasem lekka panika mi się załącza, ale żyję nadzieją, że jakoś sobię poradzę.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania- tak zaczęłam teraz od stycznia <w grudniu antyki a od 17 wyciszanie gonapeptylem> w wątku nowych 2017 są dziewczyny które są nowe, albo "stare" ale zaczynają od nowa procedurę/ stymulacje/crio właśnie od tego roku. Fajnie jest :)

Pola-ja idę długim protokołem, przez 2 tyg brałam gonapeptyl, a teraz we wtorek miałam wizytę i miałam rozpocząć już właściwą stymulację, ale okazało się, że mam 17mm pęcherzyk- wobec czego muszę jeszcze tydzień brać zastrzyki i w środę wizyta kontrolna. Jak pęknie to super-włączamy menopur, jak nie to nakłuwanie.

Ania, Katrina- a jak tam u was ciężarówki? Jak się czujecie?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Ania, Katrina- a jak tam u was ciężarówki? Jak się czujecie?

Dziękuję, że pytasz :) No u mnie wyśmienicie! :) Brzuszka jeszcze nie widać, waga jaka była taka jest. Właśnie Aniu, ja wiem, że u każdej jest inaczej, ale w którym tygodniu zauważyłaś, że zaczynasz "rosnąć"? Wiem, że jeszcze kupa czasu, i pewnie jeszcze się namęczę z brzuszkiem, po prostu pytam z ciekawości :) Tak czy inaczej, jest super :) Energia jest, dobry humor też no i apetyt :) 10 lutego o ile maluszek będzie współpracował, poznamy płeć :)

sylvuś lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie gdzie te badania są na stronie bo K ich nie widzę, chodzi o te co w cenniku są podane?
    Deseo córkę masz z ivf czy naturalny cud? ;)

Katrina wszystko zależy jakiej jesteś budowy, jak szczupła to pewnie brzuszek dużo później Ci się uwidoczni ;) u mnie brzuch było widać około 25 tc ale dziecko miałam położone na tylnej str macicy a przytulna tylko 3 kg ;)

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sobie poradzisz <3
    Na kiedy macie wyznaczony termin?

Szczepień chyba nie będę powtarzać gdyby wyszło dalej 0, jakoś obawiam się tych pullowanych - od innego dawcy...
    Zobaczymy co bedzie, mam w planach in vitro na naturalnym :)

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, w całej ciąży przytyłaś tylko 3 kg??
    Rano wypisałam Ci jakie badania miał zlecone mój mąż.

sylvuś, ja mam termin na 20-23 lipca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:38

sylvuś lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    No właśnie gdzie te badania są na stronie bo K ich nie widzę, chodzi o te co w cenniku są podane?

Pola,te ktora Katrina Ci wymieniła.Sa w cenniku na stronie gamety tzw.pakiet mezczyzna☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:38

• Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina- a masz jakieś przeczucia co do maleństwa? synek,córcia? :)
    Pola- Emi była 100% naturalnym poczęciem <nawet powiem,że jakimś cudem udało się w 1 cyklu starań>. A teraz tak się popieprzyło... i już 4 lata czekamy na 2 cud.
    A Ty na jakim etapie jesteś?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Pola- Emi była 100% naturalnym poczęciem <nawet powiem,że jakimś cudem udało się w 1 cyklu starań>. A teraz tak się popieprzyło... i już 4 lata czekamy na 2 cud.
    A Ty na jakim etapie jesteś?
    Ja mam synka z ivf w grudniu wróciliśmy po zamrozony jedyny zarodek ale niestety nie udało się. Na.wiosnę chcemy podejść do kolejnej stymulacji i zobaczymy co z tego wyniknie chcielibyśmy jeszcze rodzenstwo dla synka. Ale to wszystko jedna Wielka loteria. U kogo się leczysz ?

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaloo
    Dzięki tak właśnie myślałam ze to z tego pakietu te badania.
    a jak tam u Ciebie? Wybacz nie pamiętam bo miałaś podane dwa zarodki i oby dwa sie przyjęły? Jak znosisz ciążę?

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

Mam przeczucie, że synek :) Ale tak naprawdę nie ma to dla Nas większego znaczenia. Mąż wolałby córę ;)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ja chodzę do dr Banach, a ty do kogo się wybierasz? Teraz jesteś na antykach, czy stymulacji, czy czekasz jeszcze z kolejnym podejściem?
    Katrina- mnie też się marzy synek ;) ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe :) To zobaczymy, czyja intuicja was nie zawiedzie ;) A ruchy maleństwa już czujesz?

katrina lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej☺ miałam podane dwa zarodki,jeden został z nami☺ zaczynam 10tc i wszystko jest ok. Oczywiście jeszcze bez energii,spie prawie cale dnie.Wszystko da się znieść jak tak bardzo pragnie się być rodzicem...teraz czekamy na prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:43

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Lilaloo
    Dzięki tak właśnie myślałam ze to z tego pakietu te badania.
    a jak tam u Ciebie? Wybacz nie pamiętam bo miałaś podane dwa zarodki i oby dwa sie przyjęły? Jak znosisz ciążę?
    http://gameta.pl/miejski-program-in-vitro-dla-lodzi-2016-2020/
    Wszystkie z "niezbednych" (oprocz usg piersi)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ