X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo
    jakim protokołem idziesz? W którym dniu cyklu musialas się zgłosić na rozpisanie stymulacji ?

• lilaloo Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola te co na stronie gamety plus badanie nasienia i pozniej oznaczenie grupy krwi

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Sylvuś a jakie miałaś wskazania do szczepień? Czy poza brakiem hamowania coś jeszcze było nie tak ?
    Allo mrl 0 zadecydowało :(
    Wcześniej też kilka spraw wyszło ale Paśnik dał na to leki immuno.
    limfocyty helper cd3+/cd4+% 56 podwyższone (30-51)
    współczynnik (h/s) cd4/cd8 2,8 ratio podwyższony (0,8-2,5)
    no i helicobacter pylori IgG
    Miałam też w marcu p.ciała przeciwjądrowe ANA 1:160 dodatnie ale jak powtarzałam w listopadzie to już było ok :)
    Pewnie dopomógł ;) encorton który zajadałam przez 3 mce

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś a jak Ty się czujesz po Tych szczepieniach? Nie powtórzyły się już te bóle stawów?
    3mce na encortonie to długo, choć Polly była jeszcze dłużej. Mnie ten lek rozkładał.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję że pytasz, już było ok- jak na szczepienia :P
    Na szczęście się nie powtórzyły choć miałam pietra przed kolejnymi.
    Przybyło mi kilka kg po encortonie i do dzisiaj nie zeszłam do zera, może wiosną się uda :)
    Miałam dzisiaj powtarzać allo mrl ale że grypa mnie nawiedziła 3 tyg temu i miałam antybiotyk to dr kazał odczekać jeszcze tydz.

Aniu a co słychać u Was:)jak zdrówko?

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma sciage badań które musi zrobić facet przed przystąpieniem ivf? Czy to takie same badania jak kobiety robią?

Pola, mój mąż miał zlecone poniższe badania:
    1. Anty-HBC
    2. Anty-HCV-Ab
    3. Anty-HIV-1,2
    4. CMV IgG
    5. CMV IgM
    6. HBs antygen
    7. VDRL

Dochodzi jeszcze grupa krwi i pewnie badanie nasienia, ale te badania już miał robione wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 08:13

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuś pytam, bo utkwiły mi w głowie te Twoje bóle. Sama miałam kiedyś jazdy z tymi reumatoidalnymi bólami. To jakiś koszmar. Dobrze, że już się nie powtórzyły. Wagę zdąrzysz ogarnąć. Wiosna już prawie prawie :)
    A po tych badaniach? Decyzja czy transfer w najbliższym czasie, czy też powtórka szczepień? Nie wiem jak to technicznie wygląda. Trzymam kciuki, żeby było zielone światło do transferu.
    U mnie ok. Odpukać, nie chorujemy, wszystko idzie wzorcowo. Powoli oswajam się z myślą, że teraz to już bardzo blisko do porodu. Czasem lekka panika mi się załącza, ale żyję nadzieją, że jakoś sobię poradzę.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania- tak zaczęłam teraz od stycznia <w grudniu antyki a od 17 wyciszanie gonapeptylem> w wątku nowych 2017 są dziewczyny które są nowe, albo "stare" ale zaczynają od nowa procedurę/ stymulacje/crio właśnie od tego roku. Fajnie jest :)

Pola-ja idę długim protokołem, przez 2 tyg brałam gonapeptyl, a teraz we wtorek miałam wizytę i miałam rozpocząć już właściwą stymulację, ale okazało się, że mam 17mm pęcherzyk- wobec czego muszę jeszcze tydzień brać zastrzyki i w środę wizyta kontrolna. Jak pęknie to super-włączamy menopur, jak nie to nakłuwanie.

Ania, Katrina- a jak tam u was ciężarówki? Jak się czujecie?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Ania, Katrina- a jak tam u was ciężarówki? Jak się czujecie?

Dziękuję, że pytasz :) No u mnie wyśmienicie! :) Brzuszka jeszcze nie widać, waga jaka była taka jest. Właśnie Aniu, ja wiem, że u każdej jest inaczej, ale w którym tygodniu zauważyłaś, że zaczynasz "rosnąć"? Wiem, że jeszcze kupa czasu, i pewnie jeszcze się namęczę z brzuszkiem, po prostu pytam z ciekawości :) Tak czy inaczej, jest super :) Energia jest, dobry humor też no i apetyt :) 10 lutego o ile maluszek będzie współpracował, poznamy płeć :)

sylvuś lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie gdzie te badania są na stronie bo K ich nie widzę, chodzi o te co w cenniku są podane?
    Deseo córkę masz z ivf czy naturalny cud? ;)

Katrina wszystko zależy jakiej jesteś budowy, jak szczupła to pewnie brzuszek dużo później Ci się uwidoczni ;) u mnie brzuch było widać około 25 tc ale dziecko miałam położone na tylnej str macicy a przytulna tylko 3 kg ;)

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sobie poradzisz <3
    Na kiedy macie wyznaczony termin?

Szczepień chyba nie będę powtarzać gdyby wyszło dalej 0, jakoś obawiam się tych pullowanych - od innego dawcy...
    Zobaczymy co bedzie, mam w planach in vitro na naturalnym :)

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, w całej ciąży przytyłaś tylko 3 kg??
    Rano wypisałam Ci jakie badania miał zlecone mój mąż.

sylvuś, ja mam termin na 20-23 lipca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:38

sylvuś lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    No właśnie gdzie te badania są na stronie bo K ich nie widzę, chodzi o te co w cenniku są podane?

Pola,te ktora Katrina Ci wymieniła.Sa w cenniku na stronie gamety tzw.pakiet mezczyzna☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:38

• Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katrina- a masz jakieś przeczucia co do maleństwa? synek,córcia? :)
    Pola- Emi była 100% naturalnym poczęciem <nawet powiem,że jakimś cudem udało się w 1 cyklu starań>. A teraz tak się popieprzyło... i już 4 lata czekamy na 2 cud.
    A Ty na jakim etapie jesteś?

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Pola- Emi była 100% naturalnym poczęciem <nawet powiem,że jakimś cudem udało się w 1 cyklu starań>. A teraz tak się popieprzyło... i już 4 lata czekamy na 2 cud.
    A Ty na jakim etapie jesteś?
    Ja mam synka z ivf w grudniu wróciliśmy po zamrozony jedyny zarodek ale niestety nie udało się. Na.wiosnę chcemy podejść do kolejnej stymulacji i zobaczymy co z tego wyniknie chcielibyśmy jeszcze rodzenstwo dla synka. Ale to wszystko jedna Wielka loteria. U kogo się leczysz ?

• Pola853 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaloo
    Dzięki tak właśnie myślałam ze to z tego pakietu te badania.
    a jak tam u Ciebie? Wybacz nie pamiętam bo miałaś podane dwa zarodki i oby dwa sie przyjęły? Jak znosisz ciążę?

• katrina Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:

Mam przeczucie, że synek :) Ale tak naprawdę nie ma to dla Nas większego znaczenia. Mąż wolałby córę ;)

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, ja chodzę do dr Banach, a ty do kogo się wybierasz? Teraz jesteś na antykach, czy stymulacji, czy czekasz jeszcze z kolejnym podejściem?
    Katrina- mnie też się marzy synek ;) ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe :) To zobaczymy, czyja intuicja was nie zawiedzie ;) A ruchy maleństwa już czujesz?

katrina lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • lilaloo Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej☺ miałam podane dwa zarodki,jeden został z nami☺ zaczynam 10tc i wszystko jest ok. Oczywiście jeszcze bez energii,spie prawie cale dnie.Wszystko da się znieść jak tak bardzo pragnie się być rodzicem...teraz czekamy na prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:43

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola853 wrote:
    Lilaloo
    Dzięki tak właśnie myślałam ze to z tego pakietu te badania.
    a jak tam u Ciebie? Wybacz nie pamiętam bo miałaś podane dwa zarodki i oby dwa sie przyjęły? Jak znosisz ciążę?
    http://gameta.pl/miejski-program-in-vitro-dla-lodzi-2016-2020/
    Wszystkie z "niezbednych" (oprocz usg piersi)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ