Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
asiamar wrote:Sylvuś a jakie miałaś wskazania do szczepień? Czy poza brakiem hamowania coś jeszcze było nie tak ?
Wcześniej też kilka spraw wyszło ale Paśnik dał na to leki immuno.
limfocyty helper cd3+/cd4+% 56 podwyższone (30-51)
współczynnik (h/s) cd4/cd8 2,8 ratio podwyższony (0,8-2,5)
no i helicobacter pylori IgG
Miałam też w marcu p.ciała przeciwjądrowe ANA 1:160 dodatnie ale jak powtarzałam w listopadzie to już było ok
Pewnie dopomógł encorton który zajadałam przez 3 mceW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Sylvuś a jak Ty się czujesz po Tych szczepieniach? Nie powtórzyły się już te bóle stawów?
3mce na encortonie to długo, choć Polly była jeszcze dłużej. Mnie ten lek rozkładał.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Dziękuję że pytasz, już było ok- jak na szczepienia
Na szczęście się nie powtórzyły choć miałam pietra przed kolejnymi.
Przybyło mi kilka kg po encortonie i do dzisiaj nie zeszłam do zera, może wiosną się uda
Miałam dzisiaj powtarzać allo mrl ale że grypa mnie nawiedziła 3 tyg temu i miałam antybiotyk to dr kazał odczekać jeszcze tydz.
Aniu a co słychać u Was:)jak zdrówko?
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Pola853 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma sciage badań które musi zrobić facet przed przystąpieniem ivf? Czy to takie same badania jak kobiety robią?
Pola, mój mąż miał zlecone poniższe badania:
1. Anty-HBC
2. Anty-HCV-Ab
3. Anty-HIV-1,2
4. CMV IgG
5. CMV IgM
6. HBs antygen
7. VDRL
Dochodzi jeszcze grupa krwi i pewnie badanie nasienia, ale te badania już miał robione wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 08:13
-
Sylvuś pytam, bo utkwiły mi w głowie te Twoje bóle. Sama miałam kiedyś jazdy z tymi reumatoidalnymi bólami. To jakiś koszmar. Dobrze, że już się nie powtórzyły. Wagę zdąrzysz ogarnąć. Wiosna już prawie prawie
A po tych badaniach? Decyzja czy transfer w najbliższym czasie, czy też powtórka szczepień? Nie wiem jak to technicznie wygląda. Trzymam kciuki, żeby było zielone światło do transferu.
U mnie ok. Odpukać, nie chorujemy, wszystko idzie wzorcowo. Powoli oswajam się z myślą, że teraz to już bardzo blisko do porodu. Czasem lekka panika mi się załącza, ale żyję nadzieją, że jakoś sobię poradzę.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
ania- tak zaczęłam teraz od stycznia <w grudniu antyki a od 17 wyciszanie gonapeptylem> w wątku nowych 2017 są dziewczyny które są nowe, albo "stare" ale zaczynają od nowa procedurę/ stymulacje/crio właśnie od tego roku. Fajnie jest
Pola-ja idę długim protokołem, przez 2 tyg brałam gonapeptyl, a teraz we wtorek miałam wizytę i miałam rozpocząć już właściwą stymulację, ale okazało się, że mam 17mm pęcherzyk- wobec czego muszę jeszcze tydzień brać zastrzyki i w środę wizyta kontrolna. Jak pęknie to super-włączamy menopur, jak nie to nakłuwanie.
Ania, Katrina- a jak tam u was ciężarówki? Jak się czujecie? -
Deseo wrote:Ania, Katrina- a jak tam u was ciężarówki? Jak się czujecie?
Dziękuję, że pytasz No u mnie wyśmienicie! Brzuszka jeszcze nie widać, waga jaka była taka jest. Właśnie Aniu, ja wiem, że u każdej jest inaczej, ale w którym tygodniu zauważyłaś, że zaczynasz "rosnąć"? Wiem, że jeszcze kupa czasu, i pewnie jeszcze się namęczę z brzuszkiem, po prostu pytam z ciekawości Tak czy inaczej, jest super Energia jest, dobry humor też no i apetyt 10 lutego o ile maluszek będzie współpracował, poznamy płeć
sylvuś lubi tę wiadomość
-
No właśnie gdzie te badania są na stronie bo K ich nie widzę, chodzi o te co w cenniku są podane?
Deseo córkę masz z ivf czy naturalny cud?
Katrina wszystko zależy jakiej jesteś budowy, jak szczupła to pewnie brzuszek dużo później Ci się uwidoczni u mnie brzuch było widać około 25 tc ale dziecko miałam położone na tylnej str macicy a przytulna tylko 3 kg
-
Na pewno sobie poradzisz
Na kiedy macie wyznaczony termin?
Szczepień chyba nie będę powtarzać gdyby wyszło dalej 0, jakoś obawiam się tych pullowanych - od innego dawcy...
Zobaczymy co bedzie, mam w planach in vitro na naturalnymW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Pola853 wrote:No właśnie gdzie te badania są na stronie bo K ich nie widzę, chodzi o te co w cenniku są podane?
Pola,te ktora Katrina Ci wymieniła.Sa w cenniku na stronie gamety tzw.pakiet mezczyzna☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 09:38
-
katrina- a masz jakieś przeczucia co do maleństwa? synek,córcia?
Pola- Emi była 100% naturalnym poczęciem <nawet powiem,że jakimś cudem udało się w 1 cyklu starań>. A teraz tak się popieprzyło... i już 4 lata czekamy na 2 cud.
A Ty na jakim etapie jesteś? -
Deseo wrote:katrina- a masz jakieś przeczucia co do maleństwa? synek,córcia?
Pola- Emi była 100% naturalnym poczęciem <nawet powiem,że jakimś cudem udało się w 1 cyklu starań>. A teraz tak się popieprzyło... i już 4 lata czekamy na 2 cud.
A Ty na jakim etapie jesteś? -
Pola, ja chodzę do dr Banach, a ty do kogo się wybierasz? Teraz jesteś na antykach, czy stymulacji, czy czekasz jeszcze z kolejnym podejściem?
Katrina- mnie też się marzy synek ale oczywiście najważniejsze, żeby było zdrowe To zobaczymy, czyja intuicja was nie zawiedzie A ruchy maleństwa już czujesz?katrina lubi tę wiadomość
-
Hej☺ miałam podane dwa zarodki,jeden został z nami☺ zaczynam 10tc i wszystko jest ok. Oczywiście jeszcze bez energii,spie prawie cale dnie.Wszystko da się znieść jak tak bardzo pragnie się być rodzicem...teraz czekamy na prenatalne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 10:43
-
Pola853 wrote:Lilaloo
Dzięki tak właśnie myślałam ze to z tego pakietu te badania.
a jak tam u Ciebie? Wybacz nie pamiętam bo miałaś podane dwa zarodki i oby dwa sie przyjęły? Jak znosisz ciążę?
Wszystkie z "niezbednych" (oprocz usg piersi)