X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    A czemu w gamecie?
    Bo MR chce osobiście zrobić...Marta a ty gdzie robiłaś?

Ewus jak się czujesz? Mam nadzieję że odpoczywasz i nie myślisz za dużo;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko czy mogłabym priv do Cię?

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:

chodzę do pracy żeby nie myśleć...z domowych obowiazków wyręcza mnie mąż..nic na razie nie czuje..nie wiem czy to za wcześnie..czy dobrze..czy zle..strasznie dłuży sie ten czas..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:

Ja też w gamecie. Ale nie było parcia ze strony JM gdzie i kto ma wykonywać, choć nie chciała dac Irkowi.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy podczas histero jeśli stwierdza jakieś zrosty lub coś innego to od razu usuwają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus to dobrze,nie myśl,czas szybko zleci;)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    A powiedzcie mi czy podczas histero jeśli stwierdza jakieś zrosty lub coś innego to od razu usuwają?
    Tak.

M&M
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u ginekologa. Słyszałam serce malucha. Zrobił mi badanie Usg przez brzuch i trochę mocniej przycisnął. Po powrocie do domu wieczorem zaczęły mi lecieć brudy z dawnego krwiaka. I trochę brudy lecą. Ach... Dziewczyny proszę o poradę: robić od razu test NIFTY czy najpierw Usg+PAPPA a jak coś nie tak to dopiero NIFTY?

Gabi3
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja robiłam tylko usg, z PAPPA zrezygnowałam, bo często daje fałszywy wynik i nie chciałam niepotrzebnego stresu. O NIFTY nic nie wiem.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Gabi ja robiłam tylko usg, z PAPPA zrezygnowałam, bo często daje fałszywy wynik i nie chciałam niepotrzebnego stresu. O NIFTY nic nie wiem.
    Nie bałaś się, że dziecko będzie obciążone ZD lub innym schorzeniem? Kurczę..

Gabi3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela, przede wszystkim musisz sobie zadać pytanie co z wiedzą o ewentualnej wadzie zrobisz. Czy jeśli okaże się, że dziecko ma ZD to dokonasz terminacji? Jeśli tak to zrób nifty jak najszybciej (można od 9tc). Jeśli terminacja by nie wchodziła w grę to nie wiem czy jest sens inwestowania ponad 2tys w wiedzę, z którą nic zrobisz. Lepiej przeznaczyć tę kasę na usg u dwóch dobrych specjalistów, gdzie poza ewentualnym ZD czy zespołem edwardsa można wykryć wady serca czy przewodu pokarmowego.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, ZD wyszedłby na usg, poza tym ja nie dopuszczałam wtedy myśli o terminacji.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z Provitą? Chodzi o polecenie lekarza, za wyjątkiem dr Paligi.

Gabi, cieszę się,że z maluchem wszystko dobrze. Najgorsze chwile za Tobą, ciesz się ciążą.

pozdrawiam Was wszystkie

gabriela3 lubi tę wiadomość

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dopuszczam myśli, że dziecko może być obciążone jakimiś poważniejszymi chorobami. Chyba zrobimy najpierw USG z PAPPA a potem ewentualnie Nifty. Tyle się starałyśmy, udało się a teraz dylemat co by było gdyby.. wczoraj na Usg dr powiedział, że maluch podskakuje :) i ten dźwięk serca. Ja piernicze dziewczyny to istny cud. Dziękuję Bogu, że doczekałam czasów z tak rozwiniętymi metodami. Dziękuję także za to, że w Polsce są lekarze kompetentni którzy mają otwarte umysły na nowe metody. Ach te hormony jestem sentymentalną jak nigdy

Gabi3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Ja nie dopuszczam myśli, że dziecko może być obciążone jakimiś poważniejszymi chorobami. Chyba zrobimy najpierw USG z PAPPA a potem ewentualnie Nifty. Tyle się starałyśmy, udało się a teraz dylemat co by było gdyby.. wczoraj na Usg dr powiedział, że maluch podskakuje :) i ten dźwięk serca. Ja piernicze dziewczyny to istny cud. Dziękuję Bogu, że doczekałam czasów z tak rozwiniętymi metodami. Dziękuję także za to, że w Polsce są lekarze kompetentni którzy mają otwarte umysły na nowe metody. Ach te hormony jestem sentymentalną jak nigdy
    cieszę się z Waszego szczęscia :)

gabriela3 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    cieszę się z Waszego szczęscia :)
    Kochana dziękuję Ci bardzo :* a ja czekam na ogłoszenie Twojego szczęścia :) kiedy testujemy?

Gabi3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Kochana dziękuję Ci bardzo :* a ja czekam na ogłoszenie Twojego szczęścia :) kiedy testujemy?
    ciągle biję się z myślami czy to zrobić czy nie...boję się swojej reakcji tam na miejsu i dlatego chciałam zrobić to wcześniej...mąż przeciwny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:52

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam wcześniej, ale mąż się nie zgadzał :(a tam ledwo łzy powstrzymywałam. Dziś zdecydowanie mam słabszy dzień :( nie wiem czy to kwestia odstawienia leków,czy dopiero teraz smutki ze mnie wychodzą. ewus Ty to będziesz się cieszyć,zobaczysz kochana:*

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio wyniki dostałam przed samym wejsciem do gabinetu..poczułam uderzenie gorąca i tylko powtarzałam "ewa nie płacz, nie teraz"..dosłownie po przekroczeniu progu i wyjściu na zewnatrz wybuchnełam..chcialam sobie tego tym razem zaoszczedzic..nie wiem jeszcze jak postąpię..
    Koliberek cięzkie dni?niestety kazdego dopadaja..

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś rozkminki mi się włączyły:(więc chyba cięższe dni...

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ