Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Koliberek wrote:Bo MR chce osobiście zrobić...Marta a ty gdzie robiłaś?
Ewus jak się czujesz? Mam nadzieję że odpoczywasz i nie myślisz za dużo;) -
Koliberek wrote:Bo MR chce osobiście zrobić...Marta a ty gdzie robiłaś?
Ewus jak się czujesz? Mam nadzieję że odpoczywasz i nie myślisz za dużo;)M&M -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam wczoraj u ginekologa. Słyszałam serce malucha. Zrobił mi badanie Usg przez brzuch i trochę mocniej przycisnął. Po powrocie do domu wieczorem zaczęły mi lecieć brudy z dawnego krwiaka. I trochę brudy lecą. Ach... Dziewczyny proszę o poradę: robić od razu test NIFTY czy najpierw Usg+PAPPA a jak coś nie tak to dopiero NIFTY?Gabi3
-
Gabi ja robiłam tylko usg, z PAPPA zrezygnowałam, bo często daje fałszywy wynik i nie chciałam niepotrzebnego stresu. O NIFTY nic nie wiem.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Gabriela, przede wszystkim musisz sobie zadać pytanie co z wiedzą o ewentualnej wadzie zrobisz. Czy jeśli okaże się, że dziecko ma ZD to dokonasz terminacji? Jeśli tak to zrób nifty jak najszybciej (można od 9tc). Jeśli terminacja by nie wchodziła w grę to nie wiem czy jest sens inwestowania ponad 2tys w wiedzę, z którą nic zrobisz. Lepiej przeznaczyć tę kasę na usg u dwóch dobrych specjalistów, gdzie poza ewentualnym ZD czy zespołem edwardsa można wykryć wady serca czy przewodu pokarmowego.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Gabi, ZD wyszedłby na usg, poza tym ja nie dopuszczałam wtedy myśli o terminacji.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
nick nieaktualnyCzy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z Provitą? Chodzi o polecenie lekarza, za wyjątkiem dr Paligi.
Gabi, cieszę się,że z maluchem wszystko dobrze. Najgorsze chwile za Tobą, ciesz się ciążą.
pozdrawiam Was wszystkiegabriela3 lubi tę wiadomość
-
Ja nie dopuszczam myśli, że dziecko może być obciążone jakimiś poważniejszymi chorobami. Chyba zrobimy najpierw USG z PAPPA a potem ewentualnie Nifty. Tyle się starałyśmy, udało się a teraz dylemat co by było gdyby.. wczoraj na Usg dr powiedział, że maluch podskakuje i ten dźwięk serca. Ja piernicze dziewczyny to istny cud. Dziękuję Bogu, że doczekałam czasów z tak rozwiniętymi metodami. Dziękuję także za to, że w Polsce są lekarze kompetentni którzy mają otwarte umysły na nowe metody. Ach te hormony jestem sentymentalną jak nigdyGabi3
-
gabriela3 wrote:Ja nie dopuszczam myśli, że dziecko może być obciążone jakimiś poważniejszymi chorobami. Chyba zrobimy najpierw USG z PAPPA a potem ewentualnie Nifty. Tyle się starałyśmy, udało się a teraz dylemat co by było gdyby.. wczoraj na Usg dr powiedział, że maluch podskakuje i ten dźwięk serca. Ja piernicze dziewczyny to istny cud. Dziękuję Bogu, że doczekałam czasów z tak rozwiniętymi metodami. Dziękuję także za to, że w Polsce są lekarze kompetentni którzy mają otwarte umysły na nowe metody. Ach te hormony jestem sentymentalną jak nigdy
gabriela3 lubi tę wiadomość
-
gabriela3 wrote:Kochana dziękuję Ci bardzo :* a ja czekam na ogłoszenie Twojego szczęścia kiedy testujemy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:52
-
nick nieaktualnyTeż chciałam wcześniej, ale mąż się nie zgadzał :(a tam ledwo łzy powstrzymywałam. Dziś zdecydowanie mam słabszy dzień nie wiem czy to kwestia odstawienia leków,czy dopiero teraz smutki ze mnie wychodzą. ewus Ty to będziesz się cieszyć,zobaczysz kochana:*
-
ostatnio wyniki dostałam przed samym wejsciem do gabinetu..poczułam uderzenie gorąca i tylko powtarzałam "ewa nie płacz, nie teraz"..dosłownie po przekroczeniu progu i wyjściu na zewnatrz wybuchnełam..chcialam sobie tego tym razem zaoszczedzic..nie wiem jeszcze jak postąpię..
Koliberek cięzkie dni?niestety kazdego dopadaja.. -
nick nieaktualny