X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    A czemu w gamecie?
    Bo MR chce osobiście zrobić...Marta a ty gdzie robiłaś?

Ewus jak się czujesz? Mam nadzieję że odpoczywasz i nie myślisz za dużo;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko czy mogłabym priv do Cię?

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:

chodzę do pracy żeby nie myśleć...z domowych obowiazków wyręcza mnie mąż..nic na razie nie czuje..nie wiem czy to za wcześnie..czy dobrze..czy zle..strasznie dłuży sie ten czas..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:

Ja też w gamecie. Ale nie było parcia ze strony JM gdzie i kto ma wykonywać, choć nie chciała dac Irkowi.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy podczas histero jeśli stwierdza jakieś zrosty lub coś innego to od razu usuwają?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus to dobrze,nie myśl,czas szybko zleci;)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    A powiedzcie mi czy podczas histero jeśli stwierdza jakieś zrosty lub coś innego to od razu usuwają?
    Tak.

M&M
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u ginekologa. Słyszałam serce malucha. Zrobił mi badanie Usg przez brzuch i trochę mocniej przycisnął. Po powrocie do domu wieczorem zaczęły mi lecieć brudy z dawnego krwiaka. I trochę brudy lecą. Ach... Dziewczyny proszę o poradę: robić od razu test NIFTY czy najpierw Usg+PAPPA a jak coś nie tak to dopiero NIFTY?

Gabi3
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja robiłam tylko usg, z PAPPA zrezygnowałam, bo często daje fałszywy wynik i nie chciałam niepotrzebnego stresu. O NIFTY nic nie wiem.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab2205 wrote:
    Gabi ja robiłam tylko usg, z PAPPA zrezygnowałam, bo często daje fałszywy wynik i nie chciałam niepotrzebnego stresu. O NIFTY nic nie wiem.
    Nie bałaś się, że dziecko będzie obciążone ZD lub innym schorzeniem? Kurczę..

Gabi3
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriela, przede wszystkim musisz sobie zadać pytanie co z wiedzą o ewentualnej wadzie zrobisz. Czy jeśli okaże się, że dziecko ma ZD to dokonasz terminacji? Jeśli tak to zrób nifty jak najszybciej (można od 9tc). Jeśli terminacja by nie wchodziła w grę to nie wiem czy jest sens inwestowania ponad 2tys w wiedzę, z którą nic zrobisz. Lepiej przeznaczyć tę kasę na usg u dwóch dobrych specjalistów, gdzie poza ewentualnym ZD czy zespołem edwardsa można wykryć wady serca czy przewodu pokarmowego.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, ZD wyszedłby na usg, poza tym ja nie dopuszczałam wtedy myśli o terminacji.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z Provitą? Chodzi o polecenie lekarza, za wyjątkiem dr Paligi.

Gabi, cieszę się,że z maluchem wszystko dobrze. Najgorsze chwile za Tobą, ciesz się ciążą.

pozdrawiam Was wszystkie

gabriela3 lubi tę wiadomość

• gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dopuszczam myśli, że dziecko może być obciążone jakimiś poważniejszymi chorobami. Chyba zrobimy najpierw USG z PAPPA a potem ewentualnie Nifty. Tyle się starałyśmy, udało się a teraz dylemat co by było gdyby.. wczoraj na Usg dr powiedział, że maluch podskakuje :) i ten dźwięk serca. Ja piernicze dziewczyny to istny cud. Dziękuję Bogu, że doczekałam czasów z tak rozwiniętymi metodami. Dziękuję także za to, że w Polsce są lekarze kompetentni którzy mają otwarte umysły na nowe metody. Ach te hormony jestem sentymentalną jak nigdy

Gabi3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Ja nie dopuszczam myśli, że dziecko może być obciążone jakimiś poważniejszymi chorobami. Chyba zrobimy najpierw USG z PAPPA a potem ewentualnie Nifty. Tyle się starałyśmy, udało się a teraz dylemat co by było gdyby.. wczoraj na Usg dr powiedział, że maluch podskakuje :) i ten dźwięk serca. Ja piernicze dziewczyny to istny cud. Dziękuję Bogu, że doczekałam czasów z tak rozwiniętymi metodami. Dziękuję także za to, że w Polsce są lekarze kompetentni którzy mają otwarte umysły na nowe metody. Ach te hormony jestem sentymentalną jak nigdy
    cieszę się z Waszego szczęscia :)

gabriela3 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    cieszę się z Waszego szczęscia :)
    Kochana dziękuję Ci bardzo :* a ja czekam na ogłoszenie Twojego szczęścia :) kiedy testujemy?

Gabi3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabriela3 wrote:
    Kochana dziękuję Ci bardzo :* a ja czekam na ogłoszenie Twojego szczęścia :) kiedy testujemy?
    ciągle biję się z myślami czy to zrobić czy nie...boję się swojej reakcji tam na miejsu i dlatego chciałam zrobić to wcześniej...mąż przeciwny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 20:52

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam wcześniej, ale mąż się nie zgadzał :(a tam ledwo łzy powstrzymywałam. Dziś zdecydowanie mam słabszy dzień :( nie wiem czy to kwestia odstawienia leków,czy dopiero teraz smutki ze mnie wychodzą. ewus Ty to będziesz się cieszyć,zobaczysz kochana:*

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio wyniki dostałam przed samym wejsciem do gabinetu..poczułam uderzenie gorąca i tylko powtarzałam "ewa nie płacz, nie teraz"..dosłownie po przekroczeniu progu i wyjściu na zewnatrz wybuchnełam..chcialam sobie tego tym razem zaoszczedzic..nie wiem jeszcze jak postąpię..
    Koliberek cięzkie dni?niestety kazdego dopadaja..

1usa3e5el69vdydq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakieś rozkminki mi się włączyły:(więc chyba cięższe dni...

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ