Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Nigdy nie mialam, a 3 z 4 transferow konczyly sie pozutywna beta.
Osobiscie uwazam, ze nie warto, zwlaszcza ze nie ma konkretnych badan potwierdzających dzialanie. -
Martoszka, miałam przy ostatnim et embrioglue. Nie wierzę w jego skuteczność, ale stwierdziłam, że skoro to nasz ostatni transfer w życiu to zrobię go na bogato Nadal nie sądzę, żeby to eg było kluczem do sukcesu, ale czasem warto zrobić wszystko co się da, żeby potem nie żałować, że czegoś się nie zrobiło.
Poza tym dodam, że świetnie rozumiem Twoje zniechęcenie. Miałam 3 procedury, 5 transferów, kończyłam jedno i od razu szłam dalej. To były prawie 2 lata ciągłych wizyt w gamecie, nowych badań i diagnoz, brania leków etc. To może zmęczyć jak nic innego. My sobie założyliśmy na starcie, że robimy góra 3 procedury. Tyle czasu i kasy byliśmy w stanie poświęcić. Gdyby ten ostatni et się nie udał skończylibyśmy ten rozdział w życiu i tak. Mam i zawsze miałam mieszane uczucia co do walki za wszelką cenę aż do skutku. Z jednej strony podziwiam za siłę i determinację, ale z drugiej myślę, że czasem większej siły wymaga powiedzenie "stop" i życie dalej. Niemniej każda z nas ma inną granicę wytrzymałości, inne zasoby finansowe, inne wsparcie w najbliższych, inne podejście do życia, więc ocenianie tego czy ktoś rezygnuje zbyt sxybko czy zbyt późno jest bez sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 03:59
sylvuś lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziewczyny, może to którąś zainteresuje. Dzisiaj w dzień dobry tvn Michał Radwan mówił o dofinansowaniu do ivf w Łodzi. To w związku z tym, że Warszawa też uruchomiła program.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
aniab2205 wrote:Dziewczyny, może to którąś zainteresuje. Dzisiaj w dzień dobry tvn Michał Radwan mówił o dofinansowaniu do ivf w Łodzi. To w związku z tym, że Warszawa też uruchomiła program.
-
jomi81 wrote:Martoszka, miałam przy ostatnim et embrioglue. Nie wierzę w jego skuteczność, ale stwierdziłam, że skoro to nasz ostatni transfer w życiu to zrobię go na bogato Nadal nie sądzę, żeby to eg było kluczem do sukcesu, ale czasem warto zrobić wszystko co się da, żeby potem nie żałować, że czegoś się nie zrobiło.
Poza tym dodam, że świetnie rozumiem Twoje zniechęcenie. Miałam 3 procedury, 5 transferów, kończyłam jedno i od razu szłam dalej. To były prawie 2 lata ciągłych wizyt w gamecie, nowych badań i diagnoz, brania leków etc. To może zmęczyć jak nic innego. My sobie założyliśmy na starcie, że robimy góra 3 procedury. Tyle czasu i kasy byliśmy w stanie poświęcić. Gdyby ten ostatni et się nie udał skończylibyśmy ten rozdział w życiu i tak. Mam i zawsze miałam mieszane uczucia co do walki za wszelką cenę aż do skutku. Z jednej strony podziwiam za siłę i determinację, ale z drugiej myślę, że czasem większej siły wymaga powiedzenie "stop" i życie dalej. Niemniej każda z nas ma inną granicę wytrzymałości, inne zasoby finansowe, inne wsparcie w najbliższych, inne podejście do życia, więc ocenianie tego czy ktoś rezygnuje zbyt sxybko czy zbyt późno jest bez sensu.
Ja może wezmę kredyt na drugą procedurę w następnym roku. Może sobie darujemy. Nie wiem jeszcze. Kiedyś ten koniec walki będzie. Nie wiem tylko kiedy i jaki.M&M -
My wczoraj podpisalismy papiery do 3procedury.
Czekam tylko na @Martoszka lubi tę wiadomość
-
Bella, próbują nie od dziś pozbyć się ivf w ogóle, ale każde takie dofinansowanie to szansa dla kogoś. Dobrze, że ona jest a co będzie w przyszłości, nad tym nie ma co się głowić na zapas.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
aniab2205 wrote:Bella, próbują nie od dziś pozbyć się ivf w ogóle, ale każde takie dofinansowanie to szansa dla kogoś. Dobrze, że ona jest a co będzie w przyszłości, nad tym nie ma co się głowić na zapas.
Z drugiej strony transza w tym roku juz wyczerpana, a jesli w 2018r ruszy jak w tym (maj/czerwiec) to moze jej w ogole nie byc. -
Ja mialam eg przy pierwszych transferach. Ostatni udany bez eg za to z ah.
Martoszka lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Zdecydowalam się na ostatni zarodek.
Mam problem z okresem.
Od czasu leczenia hashi okres skrócil mi się do 1-2 dni, a był 3-5.
Dziś jest mój 4dc, a ja nadal mam okres. Czy po sztucznym cyklu może się okres przedłużyć?
Od wczoraj biorę znów estrofem i nie wiem czy jeszcze poczekać czy dzwonić do Makowskiej.M&M -
Martoszka wrote:Zdecydowalam się na ostatni zarodek.
Mam problem z okresem.
Od czasu leczenia hashi okres skrócil mi się do 1-2 dni, a był 3-5.
Dziś jest mój 4dc, a ja nadal mam okres. Czy po sztucznym cyklu może się okres przedłużyć?
Od wczoraj biorę znów estrofem i nie wiem czy jeszcze poczekać czy dzwonić do Makowskiej.
Ja po crio zawsze mam obfitsze @ -
Dziewczyny mam Cetrotide ważne do końca 10.2017 ktoś zainteresowany..szkoda by się zmarnowaly..prv01.2015 iui invicta Gdańska
10.2015 iui Artemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Cześć dziewczynki:) Mam pytanie o transfer? Jaka gruba powinna być śluzöwka przy transferze? Czy któraś z was brała przed transferem kroplówkę przeciwko skurczom macicy i czy pomogła? Jak jest w końcu z tym pęcherzem, czy ma być wypełniony,bo w końcu się nie dogadałam z lekarzem i zrozumiałam, że mam tylko nie sikać na godzinę przed( nic o wypiciu 1,5 l płynów). I jeszcze jedno odnośnie dr Banach? Nie chodze do niej, a transfer miałby być u niej?jakieś opinie, ktoś miał u nej transf? Pozdr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 08:43
5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna -
Kulkakulka wrote:Cześć dziewczynki:) Mam pytanie o transfer? Jaka gruba powinna być śluzöwka przy transferze? Czy któraś z was brała przed transferem kroplówkę przeciwko skurczom macicy i czy pomogła? Jak jest w końcu z tym pęcherzem, czy ma być wypełniony,bo w końcu się nie dogadałam z lekarzem i zrozumiałam, że mam tylko nie sikać na godzinę przed( nic o wypiciu 1,5 l płynów). I jeszcze jedno odnośnie dr Banach? Nie chodze do niej, a transfer miałby być u niej?jakieś opinie, ktoś kiał u nej transf? Pozdr
To zalezy. Ja mam macice w tylozgieciu i wypelniony pecherz jak zaslania, ostatnio zrobilam siku 15min przed et, wypilam 1,5kubeczka wody, a i tak musialam troche wysikac.
Zrob tak, zebys czula ze Ci sie chce, ale nie ze sie posikasz jak beda tam majstrowac
Bardzo mila i kompetentna pani dr. -
Kulka kiedy transferujesz?Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek