X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Kulkakulka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    30.10. Martwi mnie stan mojego endo, 11 dc a grubość 5 mm:/ Biorę estrofem 3 razy dziennie i nie pomaga jakoś.Prof każe odczekać i się nie martwić, mówi, że jeszcze urośnie przez 11 dni na pewno. Pocieszam się, że mam długie cykle ok 33 dni i pewnie to jest powodem cienkiego w 11 dniu. Ogólnie wszystko pod górkę poczawszy od kiepskiego wyniku stymulacji ( mamy tylko 2 blaski- albo aż;), po odroczony transfer przez płyn w podbrzuszu i goraczke, teraz ta endo mnie zdołowała. Ale jak zwykle summa summarum pozytywnie myślę na koniec więc idę dzisiaj na bazarek po warzywka i owoce, orzechy. Zacznę się zapychać zdrowymi sałatkami. Polecacie jakieś naturalne produkty na pogrubienie endo? Czuje się dzisiaj jak B. Jones w pierwszej częsci. Najchętniej zaszyłabym się pod kocem, zjadłabym pudło lodów i obejrzałabym głupi film. Co za perfidny dzień, pozdr.

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę przekazać radę która otrzymałam od Pani Dr. choć nie każdy lekarz to pochwala, ale to działa :-)
    Lampka wina ale tylko wytrawnego wieczorem.
    Do tego orzechy o których wspominałaś.

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvus, jest mi niezmiernie przykro :(
    Trzymaj sie cieplo! :*

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka i jak @, wyciszyla sie?

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Martoszka i jak @, wyciszyla sie?
    Tak tak. Już po @. Miałaś rację, ze to chyba przez duże endo.

Bella93 lubi tę wiadomość

M&M
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulkakulka wrote:
    Cześć dziewczynki:) Mam pytanie o transfer? Jaka gruba powinna być śluzöwka przy transferze? Czy któraś z was brała przed transferem kroplówkę przeciwko skurczom macicy i czy pomogła? Jak jest w końcu z tym pęcherzem, czy ma być wypełniony,bo w końcu się nie dogadałam z lekarzem i zrozumiałam, że mam tylko nie sikać na godzinę przed( nic o wypiciu 1,5 l płynów). I jeszcze jedno odnośnie dr Banach? Nie chodze do niej, a transfer miałby być u niej?jakieś opinie, ktoś miał u nej transf? Pozdr
    dr Banach była moim lekarzem prowadzącym, bardzo miła, kompetentna, robiła mi drugi transfer, który zakończył się sukcesem :)

Kulkakulka lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png

Wysłany: 23 października 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka super wiadomość, że byłaś/ jesteś z niej zadowolona i co najważniejsze jest skutek;p Na h przed maja mi podać kroplówkę przeciwko skurczom macicy, mam nadzieję, że też będzie dobrze:) A brałaś jakieś leki uspokajajace przed? Nie wiem wogóle jak mam się nastawiać do tego. Bo jeśli sam zabieg jest zbliżony forma do iui to chyba nie ma się czego bać;)

5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg :( Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 24 października 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka- ja również polecam dr Banach, uwielbiam tą kobietę. Jest spokojna, empatyczna, kompetentna i odpowiada zawsze cierpliwie na wszystkie moje pytania :)
    A ja po histeroskopii, wyszły jakieś polipy w jajowodach, czy w ujściu jajowodów. Tyle zrozumiałam z tłumaczenia lekarza. Jutro mam wizytę u RB i zobaczymy co mi powie.

A co do rozmowy odnośnie granicy jaką sobie stawiamy odnośnie ivf- u mnie wygląda to tak, że po pierwszym nie udanym, ustaliliśmy, że spróbujemy jeszcze raz- ostatnią szansę sobie damy. Ale... im dalej w las tym bardziej nie chce myśleć o końcu. Nie chcę zamykać sobie tej drogi (prawdopodobnie jedynej aby mieć dziecko). Jeśli się nie uda, to może za rok, dwa jeszcze spróbujemy. Pójdę do porządnej pracy, ogarnę swoje życie, odłożymy kasę i będziemy jeszcze próbować. Jak to się mówi- nigdy nie mów nigdy :)

To takie moje przemyślenia z ostatniego czasu.

Trzymajcie się dziewczyny i trzymam za was kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2017, 08:58

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 25 października 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo jak po wizycie?

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. We wrześniu miałam histero, nie wiem czy pamiętacie, w Medeorze. Okazuje się, że IP nic nie pobrał do badania, możliwe to?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwon do Medeoru w czasie jego pracy i popros o przelaczenie do dr.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulkakulka wrote:
    Efwka super wiadomość, że byłaś/ jesteś z niej zadowolona i co najważniejsze jest skutek;p Na h przed maja mi podać kroplówkę przeciwko skurczom macicy, mam nadzieję, że też będzie dobrze:) A brałaś jakieś leki uspokajajace przed? Nie wiem wogóle jak mam się nastawiać do tego. Bo jeśli sam zabieg jest zbliżony forma do iui to chyba nie ma się czego bać;)
    na godzinę przed trasferem miałam zalecenie żeby wziąć relanium i rzeczywiście przy pierwszym transferze go wzięłąm, a przy drugim nie

Kulkakulka lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralamr przed tymi transferami i nic to nie dało. Teraz miałam wziąć dwie tabletki.

M&M

Wysłany: 26 października 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhm rozumiem, ja mam ta kroplówke antag.oksytocyny pskurczom macicy w trakcie. Przed iui nie miałam nic, lekarka mnie zagadywała, a maż trzymał za reke, 10 minut i po krzyku. Teraz na Fet zamierzam założyć ciepłe skarpety przed, żeby krew nie odpływała( gdzieś na filmikach ze Stanów dziewczyny tak radziły). Może wezme relanium ale nie wiem czy chce ( zamierzam wziac słuchawki i posłuchać muzyki- chyba się zgodza na to). Chyba pójdę na żywioł jak na iui, bo katerer( chyba dobrze napisałam) i sonda do usg w sumie podobna przy jednym i drugim. Jestem dziwnie spokojna, po wszystkich przejściach do tej pory ten zabieg wydaje mi się niczym. Zobaczymy w praniu, narazie czuje spokój, nic więcej. Pozdr:)

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer trwa chwilę. Jak iui. Musisz tylko pogadac z embriologiem o danych swoich i męża.
    Jak przeszlas juz punkcje to się boisz transferu? No nie żartuj

M&M

Wysłany: 26 października 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie boję się, też mam swoja historie jak każda z nas tutaj. Przeszłam już hsg( jak zapewne większość tutaj;) 2 laparoskopie będac w ciaży, dwa razy łyżeczkowanie, pobyt w szpitalu 6 tygodni, przeżyłam obumarła ciaże,zespöł hiperstymulacji. Napisałam,że czuje spokój, a obawy ma się zawsze przed czymś czego się nie doświadczyło. I czuje, że w końcu musi być dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2017, 22:09

aniab2205 lubi tę wiadomość

• katrina Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Prosimy o lajki dla Kubusia :)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1957842834231812&id=175483942467719

Polly_love lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie proszę co sądzicie o wypadzie do IKEI w 18 tc chodzi o dużo ludzi, infekcje i chodzenie? Czy lepiej odpuścić sobie taki wypad? Sama nie wiem. Czuję się dobrze a musimy kupić kilka mebli. Dziękuję.

Gabi3
  • katrina Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że idź! Do końca ciąży chcesz się zamknąć w domu? Idź i wybierz fajne meble ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 10:02

gabriela3, Kulkakulka, aniab2205, lilaloo lubią tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • gabriela3 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok w takim razie pojadę a powiedzcie mi czy wy w ciąży uczystniczyłyście na mszy na cmentarzu we wszystkich świętych 1 listopada. Nie wiem czy wystoje tyle czasu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2017, 13:31

Gabi3
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ