Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
aniab2205 wrote:No to mam zielone światło, bo minęło ponad 1.5roku. Coś jeszcze powinnam zbadać dla pełniejszego obrazu? Chcę iść w grydniu nawizytę z badaniami, bo wizyta prywatna i szkoda kasy na podwójne płacenie tylko po to, by skierowanie dostać.
-
Bella, narazie nie. Robię, bo przed ciążą, na lekach, miałam podejrzenie nadczynności i kazała mi wtedy powtórzyć badania jak już będziemy mieć za sobą starania, ewentualnie po ciąży. No i teraz z tym ruszyłam, bo już sporo czasu minęło, a ja wiecznie wynajduję wymówki albo znów czasu nie mam. Akurat trafił się wolny dzień w pracy, to pomyślałam, że załatwię sprawę.
Normalnie, to ciężko się wyrwać, bo często sama zostaję z młodym a m. gdzieś w Polsce. Trudniej jest samej wszystko ogarniać. Cieszę się, że żłobek coś tam nam ułatwia. Dobrą opiekę tam mamy. Trafiło nam się tam dofinansowanie z unii, więc super się to jakoś ułożyło. Chciałoby się rodzeństwa dla młodego, ale narazie nie ma na to szans. Będę się zastanawiać ok.czerwca, wtedy męża już będę mieć na dłużej w domu.Bella93 lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
lilaloo wrote:Cześć Dziewczyny,
U nas też już trochę minęło od porodu i zastanawiam się już nad powrotem po mrozaczka,czy podpowiecie mi jakie badania muszę mieć zeby zrobić crio?czy mąż też musi robić badania?
PozdrawiamM&M -
nick nieaktualny
-
Cześć. Jestem tu nowa. Byliśmy z mężem na pierwszej wizycie u dr R B-S w sprawie IVF. Jestem jeszcze zielona w tym temacie, więc mam kilka pytań. Po pierwsze koszty... czy leki do ivf mogą być refundowane? Czytałam, że bierzesię pod uwagę wynik amh i fsh. Jak to wygląda w Gamecie?
-
jożin wrote:Cześć. Jestem tu nowa. Byliśmy z mężem na pierwszej wizycie u dr R B-S w sprawie IVF. Jestem jeszcze zielona w tym temacie, więc mam kilka pytań. Po pierwsze koszty... czy leki do ivf mogą być refundowane? Czytałam, że bierzesię pod uwagę wynik amh i fsh. Jak to wygląda w Gamecie?M&M
-
alaw87 wrote:Jożin ja płaciłam 520 zł za leki do stymulacji
Dziewczyny o jakiej porze dawałyscie sobie zastrzyki ja mam ovaleap zapomniałam zapytać napewno o stałej. .
PozdrawiamM&M -
Nie wiem czym Cię będą stymulować, mi Połać wyliczył koszt leku stymulacyjnego nas ok.4tys., ale ja mam bardzo wysokie amh i tarczycowe wyniki w normie.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Martoszka i Jożin, a z refundacją leków nie jest tak, że kobieta musi byc przed 40 rż i mieć albo fsh albo amh na określonym poziomie? Czyli spełniać 2 z 3 kryteriów? Kiedyś Bella o tym pisała:
Bella93 wrote:Gonapeptyl 3,20 za opak (7ampulek), potrzebne jest ok 3/4opak - agonista do wyciszenia.
Leki do stymulacji w zaleznosci od tego jaki bedzie:
Menopur 600j - ok 40zl
Gonal f 300j - ok 85zl
Puregon 600j - ok 45zl
Ilosc opakowac zalezy od dzienniej dawki
To sa ceny lekow na ryczalt. Refundacja obejmuje kobiety do 40r.z. z amh powyzej 0,7 lub fsh ponizej 15Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Fantasmagoria wrote:Martoszka i Jożin, a z refundacją leków nie jest tak, że kobieta musi byc przed 40 rż i mieć albo fsh albo amh na określonym poziomie? Czyli spełniać 2 z 3 kryteriów? Kiedyś Bella o tym pisała:
-
Bella93 wrote:Taka informacja (to lub to) widnieje w chpl większość, jak nie wszystkich lekow do stymulacji, wiec jesli ktorys wynik pozwala na refundacje to trzeba sie "klocic".
Właśnie słyszałam, rozbieżne opinie. Niektórzy mówią ,że liczy się to i to, a inni że albo amh albo fsh. Podobno w innych klinikach jeśli amh jest poniżej 0,7 a fsh poniżej 15 to nie będzie problemu z refundacją. W tym tygodniu mam wizytę więc sie dopytam , jak to wygląda w Gamecie. -
jożin wrote:Właśnie słyszałam, rozbieżne opinie. Niektórzy mówią ,że liczy się to i to, a inni że albo amh albo fsh. Podobno w innych klinikach jeśli amh jest poniżej 0,7 a fsh poniżej 15 to nie będzie problemu z refundacją. W tym tygodniu mam wizytę więc sie dopytam , jak to wygląda w Gamecie.
-
Bella jak u Ciebie? Planujesz wypad do Ginki? Może zrobiłybyśmy sobie jakieś babskie spotkanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 16:32
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
aniab2205 wrote:Bella jak u Ciebie? Planujesz wypad do Ginki? Może zrobiłybyśmy sobie jakieś babskie spotkanie?
Nie planowalam, ale jestem chetnaaniab2205 lubi tę wiadomość