Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Wam za odpowiedzi, muszę pomyśleć i w końcu wybrać... Ehhh chciałoby się żeby było dobrze i dlatego chciałabym wybrać najlepszego lekarza ale to nie takie proste bo tak jak piszecie chyba o wszystkim trzeba się przekonać na własnej skórze. Szkoda że Gameta nie robi ivf dla województwa
-
Ewka1700 wrote:Musisz sama spróbować. Ja chodziłam do R.B-S. miła babka ale mam mieszane uczucia.
Ja właśnie u niej jestem, o nasza pierwsza procedura i trudno mi cokolwiek o niej powiedzieć. Na pewno jest bardzo kontaktowa - wszystko tłumaczy, odpowiada na wszystkie pytania, ma czas, nie karmi złudzeniami, mówi jak jest. Ale na pochwały za wcześnie.
Byłam też u Makowskiej raz i tez miła kobieta, tłumaczy, odpowiada na pytania, sama dopytuje. Nie zostaliśmy u niej, ponieważ już byliśmy zdecydowani na RBS, ale ze względu na jej urlop poszłam do M.
Bogna, wiem z czym się zmagasz - mam to samo... Powodzenia!Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
Ja polecę dr Banach. Od samego początku wzbudziła u nas wielkie zaufanie. Mimo, że dwa transfery się nie udały... Nie mieliśmy poczucia że mogła to być jej wina. Dlatego przy drugiej procedurze nie zrezygnowalismy z niej i udało się. Wiadomo każdy będzie chwalił lekarza, który mu pomógł. Przeszlam przez wielu i z czystym sumieniem Panią Renate mogę polecićStarania od 2014r.
29 lat
Słabsze nasienie męża
2016r. - 2 IUI - brak ciąży
06.2018r. - IMSI - 2 zarodki
07.2018r. - criotransfer 1 zarodka - ciąża biochemiczna
08.2018r. - criotransfer 2go zarodka -
10.2018 - 2 IMSI, brak ❄️, transfer 3dniowego zarodka - 12dpt beta 715!
-
Ja też chodziłam do różnych lekarzy, wszystkie 3 et robił Połać, 2 się nie udały, ale nie mam poczucia, że z jego winy. On zrobił wszystko, co tylko mógł, wiele razy klepał głupoty, ale w sytuacjach ważnych, czy kryzysowych, potrafił rozluźnić atmosferę, podnieść na duchu, zmotywować albo okazać współczucie i zrozumienie. On prowadził mi ciążę. Nie jest ideałem, ale to MÓJ lekarz. Gdybym nie miała możliwości iść do niego, poszłabym do Banachowej. Makowską bardzo lubię, ale jest zamotana, trzeba ją pilnować z receptami i umawianymi terminami. Za to skrupulatnie odpowiada na wszelkie pytania, w tym telefonicznie. M. R. to dla mnie nieporozumienie, działał na mnie stresująco, może i dobry lekarz, ale nie ufałam mu, spinałam się przy nim.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Fantasmagoria wrote:Ja właśnie u niej jestem, o nasza pierwsza procedura i trudno mi cokolwiek o niej powiedzieć. Na pewno jest bardzo kontaktowa - wszystko tłumaczy, odpowiada na wszystkie pytania, ma czas, nie karmi złudzeniami, mówi jak jest. Ale na pochwały za wcześnie.
Byłam też u Makowskiej raz i tez miła kobieta, tłumaczy, odpowiada na pytania, sama dopytuje. Nie zostaliśmy u niej, ponieważ już byliśmy zdecydowani na RBS, ale ze względu na jej urlop poszłam do M.
Bogna, wiem z czym się zmagasz - mam to samo... Powodzenia!
To tak, ale jak dla mnie R.B-S. bagatelizuje inne sprawy. Po wykryciu u mnie torbieli stwierdziła, że endometrioza jest do końca życia i nie ma się czym przejmować a taka torbiel nie daje żadnych objawów bólowych i spokojnie mogę podchodzić do ivf. Podczas kolejnej miesiączki był hardcor i jest tylko gorzej, na razie odpuściłam.
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
MonkaB wrote:Dziewczyny a orientujecie się co z dofinansowaniem do ivf? Dzwoniłam ostatnio zarówno do Gameta jak i do urzędu miasta i nikt mi nie jest w stanie powiedzieć kiedy podpiszą nowe umowy na 2019/2020. Te 5 tys dużo by nam pomogło ...M&M
-
Ewka1700 wrote:To tak, ale jak dla mnie R.B-S. bagatelizuje inne sprawy. Po wykryciu u mnie torbieli stwierdziła, że endometrioza jest do końca życia i nie ma się czym przejmować a taka torbiel nie daje żadnych objawów bólowych i spokojnie mogę podchodzić do ivf. Podczas kolejnej miesiączki był hardcor i jest tylko gorzej, na razie odpuściłam.
Niedobrze, też mam endomendę. Zobaczymy co dalej.Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych
III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
AZ - transfer 02.12. ☹️
Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie... -
alaw87 wrote:Witam
Dziewczyny w piątek mam punkcje
Jak się ona odbywa
Pozdrawiam
Ty się rozbierasz w toalecie tak jak na wizycie i proszą na salę zabiegowa. Dają leki i znieczulenie. Budzisz się po na sali wybudzen lub w trakcie przewożenia na nią.M&M -
alaw87 wrote:Bardzo dziękuję
Pozdrawiam