X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi, muszę pomyśleć i w końcu wybrać... Ehhh chciałoby się żeby było dobrze i dlatego chciałabym wybrać najlepszego lekarza ale to nie takie proste bo tak jak piszecie chyba o wszystkim trzeba się przekonać na własnej skórze. Szkoda że Gameta nie robi ivf dla województwa :/

• Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    Musisz sama spróbować. Ja chodziłam do R.B-S. miła babka ale mam mieszane uczucia.

Ja właśnie u niej jestem, o nasza pierwsza procedura i trudno mi cokolwiek o niej powiedzieć. Na pewno jest bardzo kontaktowa - wszystko tłumaczy, odpowiada na wszystkie pytania, ma czas, nie karmi złudzeniami, mówi jak jest. Ale na pochwały za wcześnie.

Byłam też u Makowskiej raz i tez miła kobieta, tłumaczy, odpowiada na pytania, sama dopytuje. Nie zostaliśmy u niej, ponieważ już byliśmy zdecydowani na RBS, ale ze względu na jej urlop poszłam do M.

Bogna, wiem z czym się zmagasz - mam to samo... Powodzenia!

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • Joannaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecę dr Banach. Od samego początku wzbudziła u nas wielkie zaufanie. Mimo, że dwa transfery się nie udały... Nie mieliśmy poczucia że mogła to być jej wina. Dlatego przy drugiej procedurze nie zrezygnowalismy z niej i udało się. Wiadomo każdy będzie chwalił lekarza, który mu pomógł. Przeszlam przez wielu i z czystym sumieniem Panią Renate mogę polecić :)

Starania od 2014r.
    29 lat
    Słabsze nasienie męża
    2016r. - 2 IUI - brak ciąży
    06.2018r. - IMSI - 2 zarodki
    07.2018r. - criotransfer 1 zarodka - ciąża biochemiczna
    08.2018r. - criotransfer 2go zarodka - :(
    10.2018 - 2 IMSI, brak ❄️, transfer 3dniowego zarodka - 12dpt beta 715!
    16ud6vgc3f6ods0i.png
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodziłam do różnych lekarzy, wszystkie 3 et robił Połać, 2 się nie udały, ale nie mam poczucia, że z jego winy. On zrobił wszystko, co tylko mógł, wiele razy klepał głupoty, ale w sytuacjach ważnych, czy kryzysowych, potrafił rozluźnić atmosferę, podnieść na duchu, zmotywować albo okazać współczucie i zrozumienie. On prowadził mi ciążę. Nie jest ideałem, ale to MÓJ lekarz. Gdybym nie miała możliwości iść do niego, poszłabym do Banachowej. Makowską bardzo lubię, ale jest zamotana, trzeba ją pilnować z receptami i umawianymi terminami. Za to skrupulatnie odpowiada na wszelkie pytania, w tym telefonicznie. M. R. to dla mnie nieporozumienie, działał na mnie stresująco, może i dobry lekarz, ale nie ufałam mu, spinałam się przy nim.

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • jożin Znajoma

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na wizycie i okazało się że będę miała refundację na leki :) bardzo się ucieszyłam. Czyli liczy się albo fsh albo amh.

alaw87, Bella93, Fantasmagoria lubią tę wiadomość

• Ewka1700 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantasmagoria wrote:
    Ja właśnie u niej jestem, o nasza pierwsza procedura i trudno mi cokolwiek o niej powiedzieć. Na pewno jest bardzo kontaktowa - wszystko tłumaczy, odpowiada na wszystkie pytania, ma czas, nie karmi złudzeniami, mówi jak jest. Ale na pochwały za wcześnie.

Byłam też u Makowskiej raz i tez miła kobieta, tłumaczy, odpowiada na pytania, sama dopytuje. Nie zostaliśmy u niej, ponieważ już byliśmy zdecydowani na RBS, ale ze względu na jej urlop poszłam do M.

Bogna, wiem z czym się zmagasz - mam to samo... Powodzenia!

To tak, ale jak dla mnie R.B-S. bagatelizuje inne sprawy. Po wykryciu u mnie torbieli stwierdziła, że endometrioza jest do końca życia i nie ma się czym przejmować a taka torbiel nie daje żadnych objawów bólowych i spokojnie mogę podchodzić do ivf. Podczas kolejnej miesiączki był hardcor i jest tylko gorzej, na razie odpuściłam.

endometrioza IV
    starania od 2016 r.
    Marzec 2019 ICSI :(
    Marzec 2020 CP
    usunięty prawy jajowód
  • MonkaB Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a orientujecie się co z dofinansowaniem do ivf? Dzwoniłam ostatnio zarówno do Gameta jak i do urzędu miasta i nikt mi nie jest w stanie powiedzieć kiedy podpiszą nowe umowy na 2019/2020. Te 5 tys dużo by nam pomogło ...

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonkaB wrote:
    Dziewczyny a orientujecie się co z dofinansowaniem do ivf? Dzwoniłam ostatnio zarówno do Gameta jak i do urzędu miasta i nikt mi nie jest w stanie powiedzieć kiedy podpiszą nowe umowy na 2019/2020. Te 5 tys dużo by nam pomogło ...
    Chyba musisz próbować co jakiś czas

M&M
  • Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka1700 wrote:
    To tak, ale jak dla mnie R.B-S. bagatelizuje inne sprawy. Po wykryciu u mnie torbieli stwierdziła, że endometrioza jest do końca życia i nie ma się czym przejmować a taka torbiel nie daje żadnych objawów bólowych i spokojnie mogę podchodzić do ivf. Podczas kolejnej miesiączki był hardcor i jest tylko gorzej, na razie odpuściłam.

Niedobrze, też mam endomendę. Zobaczymy co dalej.

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • alaw87 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny w piątek mam punkcje
    Jak się ona odbywa
    Pozdrawiam

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Witam
    Dziewczyny w piątek mam punkcje
    Jak się ona odbywa
    Pozdrawiam
    Na górze zakładają wenflon lub na sali zabiegowej. Potem szybka wizyta u lekarza, który robi punkcje tego dnia, zabierają na salę zabiegą, a partner czeka na korytarzu, aż go poproszą na oddanie nasienia.
    Ty się rozbierasz w toalecie tak jak na wizycie i proszą na salę zabiegowa. Dają leki i znieczulenie. Budzisz się po na sali wybudzen lub w trakcie przewożenia na nią.

M&M
  • alaw87 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję
    Pozdrawiam

Bella93 lubi tę wiadomość

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a miała któraś z Was IuI w Gamecie? To standard że nie robią usg w dniu inseminacji?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to standard. Przynajmniej ja nie miałam przy iui.

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alaw87 wrote:
    Bardzo dziękuję
    Pozdrawiam
    &&

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka i zawsze miałaś coś w tym stylu np w poniedziałek rano monitoring wieczorem zastrzyk i w środę iui? I na jakiej wielkości pecherzykach?

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.
    Już rozmiaru nie pamiętam, bo iui miałam prawie 3 lata temu, ale około 15-18 miały.

M&M
  • Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje że kojarzę Cię z wątku inseminacja 2016 a do kogo chodzilas w Gamecie? Wiele razy już słyszałam że w innych klinikach robią usg tuż przed iui a w Gamecie właśnie nie.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogna87 wrote:
    Tak mi się wydaje że kojarzę Cię z wątku inseminacja 2016 a do kogo chodzilas w Gamecie? Wiele razy już słyszałam że w innych klinikach robią usg tuż przed iui a w Gamecie właśnie nie.
    J.M., a ciążę prowadzę u I.P.

M&M
  • Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadowolona jesteś z J.M.?

‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ