Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela25 wrote:TeraZ mozna sie smiac ale co czlowiek. Aoe na martwi
Nie dosc ze zajac nie można, to zas trudna ciaza.. Ale chyba taki nasz urok❤️problemowe babli sa najlepsze, i wogole z perspwktywy czasu duzo czlowiek sie uczy... Choc i wiecej naplacze!
Niebieska gwiazdka-papugujesz hehe, tez mialam. Krwiaka😁na dodatek. Ciaza na heparynie
Ja się ostatnio do doktora śmiałam, że już więcej atrakcji nie planuje, limit wyczerpany 😆 to ja heparyne nie mam, doktor kazał acard brać.
Dokładnie mnie ta ciąża nauczyła, pokory, cierpliwości, ale też pozytywnego nastawienia, Mo i oczywiście łzy też były -
Nadzieja88 wrote:Dzoni - zaciskac pomału kciuki??scratching przeżyłam nie było tak źle 😁
Bardzooo powolutku, dzisiaj na ocenie był pęcherzyk dominujący, ale endometrium narazie za cienkie, więc wracając z gabinetu po drodze zakupiłam już czerwone wino, orzechy brazylijskie i ryby na obiad 😂
Jak dobrze pójdzie to może do pt będzie owulacja i endometrium też urośnie i wreeeszcie transfer!
Dzielna z Ciebie dziewczyna, mówiłam że będzie dobrze! 👍 to teraz trzymam kciuki, żeby po scratchingu nic nie pobolewało no i kolejny cykl współpracował 😁Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Mi pozostaje trzymac kciuki za transferujace w najbliższym czasie 🙂, ja czekam bo zrobiła się torbiel czynnościowa 😕
Nadzieja88 lubi tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Niebieska gwiazdka wrote:Ja się ostatnio do doktora śmiałam, że już więcej atrakcji nie planuje, limit wyczerpany 😆 to ja heparyne nie mam, doktor kazał acard brać.
Widzę, że też masz 3 trymest 🙂, już myślałam, że mdłości raz na zawsze minęły a tu w 3 trymestrze wróciły🙈, też może Ciebie dopadły??, doktor mówił, że czasem tak właśnie jest, że wracają, spać ostatnio po nocach nie mogę, jeszcze czasem tak kopa w żołądek dostaje 🙃 -
Lenaa91 wrote:Niebieska gwiazdka wrote:Ja się ostatnio do doktora śmiałam, że już więcej atrakcji nie planuje, limit wyczerpany 😆 to ja heparyne nie mam, doktor kazał acard brać.
Widzę, że też masz 3 trymest 🙂, już myślałam, że mdłości raz na zawsze minęły a tu w 3 trymestrze wróciły🙈, też może Ciebie dopadły??, doktor mówił, że czasem tak właśnie jest, że wracają, spać ostatnio po nocach nie mogę, jeszcze czasem tak kopa w żołądek dostaje 🙃
Na szczęście nie, albo może jeszcze przyjda 🙈, mnie trochę zgaga męczy, więc też czasem walczę, jak raz miałam problemy żołądkowe, coś mi zaszkodziło, to doktor mówił aby coli spróbować, może coś pomoże??, niestety trzeba jakoś przetrwać te niedogodności 😢Lenaa91 lubi tę wiadomość
-
Zaba90 wrote:Mi pozostaje trzymac kciuki za transferujace w najbliższym czasie 🙂, ja czekam bo zrobiła się torbiel czynnościowa 😕
Kurcze, te wredne torbiele. Nic mnie tak nie wkurza, jak to że idziesz z nastawieniem, że DZIAŁAMY i nagle znowu trzeba zmienić plany. Mam nadzieję że zniknie samoistnie albo z antykoncepcja:/Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Kurcze, te wredne torbiele. Nic mnie tak nie wkurza, jak to że idziesz z nastawieniem, że DZIAŁAMY i nagle znowu trzeba zmienić plany. Mam nadzieję że zniknie samoistnie albo z antykoncepcja:/
Dostałam antyki, prawie 8 cm ma ta torbiel, doktor mówił, że zniknąć zniknie, ale nie wiemy kiedy i, też aby nie przeciągac kolejnych cykli, więc liczy, że następnym cyklu będzie już ok1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Dżoni wrote:Bardzooo powolutku, dzisiaj na ocenie był pęcherzyk dominujący, ale endometrium narazie za cienkie, więc wracając z gabinetu po drodze zakupiłam już czerwone wino, orzechy brazylijskie i ryby na obiad 😂
Jak dobrze pójdzie to może do pt będzie owulacja i endometrium też urośnie i wreeeszcie transfer!
Dzielna z Ciebie dziewczyna, mówiłam że będzie dobrze! 👍 to teraz trzymam kciuki, żeby po scratchingu nic nie pobolewało no i kolejny cykl współpracował 😁
A koncentrat z ananasa, albo ananas?, wyczytałam w jakimś artykule, że też na endo pomaga, z tych naturalnych sposobów 🙂, no ja zawsze mam książkowe jak to doktor mówi, hehe zobaczyny jak teraz będzie, tylko delikatne plamienia miałam wieczorem, ale już przeszło 😏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 11:54
-
nick nieaktualnyLenaa91 wrote:Niebieska gwiazdka wrote:Ja się ostatnio do doktora śmiałam, że już więcej atrakcji nie planuje, limit wyczerpany 😆 to ja heparyne nie mam, doktor kazał acard brać.
Widzę, że też masz 3 trymest 🙂, już myślałam, że mdłości raz na zawsze minęły a tu w 3 trymestrze wróciły🙈, też może Ciebie dopadły??, doktor mówił, że czasem tak właśnie jest, że wracają, spać ostatnio po nocach nie mogę, jeszcze czasem tak kopa w żołądek dostaje 🙃
Na mdłości polecam Imbifem, mnie ratował na początku ciąży 😀, mleko migdałowe, (tez dobrze działa woda Kokosowe), tak jak Niebieska Gwiazdka napisała cola też pomaga -
Nadzieja88 wrote:A koncentrat z ananasa, albo ananas?, wyczytałam w jakimś artykule, że też na endo pomaga, z tych naturalnych sposobów 🙂, no ja zawsze mam książkowe jak to doktor mówi, hehe zobaczyny jak teraz będzie, tylko delikatne plamienia miałam wieczorem, ale już przeszło 😏
Ananas podobno na ukrwienie po transferze dobrze robi, ja też zawsze endometrium idealne wręcz, ale jak to bywa kiedy jest najbardziej potrzebne zawsze coś się zbuntuje. Nie panikuje, to był 10dc, więc jeszcze jest trochę czasu. Chyba ze po tym scratchingu mam jakieś anomalia.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Ananas podobno na ukrwienie po transferze dobrze robi, ja też zawsze endometrium idealne wręcz, ale jak to bywa kiedy jest najbardziej potrzebne zawsze coś się zbuntuje. Nie panikuje, to był 10dc, więc jeszcze jest trochę czasu. Chyba ze po tym scratchingu mam jakieś anomalia.
To faktycznie jeszcze trochę czasu ✊, czasem tak jest, że niby wszystko idealne i klapa a przy cyklu odbiegającym od normy się udaje 🙂, kolezanka mi kiedyś mówiła, że zaszła w ciążę w swoim najsłabszym cyklu od dłuższego czasu a jak wszystko było idealnie to beta 0. -
Dżoni wrote:Bardzooo powolutku, dzisiaj na ocenie był pęcherzyk dominujący, ale endometrium narazie za cienkie, więc wracając z gabinetu po drodze zakupiłam już czerwone wino, orzechy brazylijskie i ryby na obiad 😂
To i ja dołączam się do kciukow 🙂.
My zaczynamy stymulacje ☺️Lenaa91, Dżoni lubią tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
kinga25 wrote:Na mdłości polecam Imbifem, mnie ratował na początku ciąży 😀, mleko migdałowe, (tez dobrze działa woda Kokosowe), tak jak Niebieska Gwiazdka napisała cola też pomaga
O dziękuje bardzo 😊, spróbuję to wadę kokosowe (poczytałam trochę i faktycznie ma dużo zalet), , wszelkie przetwory z kolosa uwielbiam🙂 -
Ja mam jeszcze pytanko do dziewczyn po punkcji nie chce już doktorów głowy zawracać, a zapewne każda klinika ma inne wytyczne, czy do punkcji można mieć zrobione paznokcie czy muszę mieć zdjęte hybrydy??Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Ja123 wrote:Ja chodziłam do lekarza dwa lata, który kazał tylko brać ovarin. I nasz Pan Doktor był dosyć mocno zaskoczony tym, że przez tyle czasu tamten lekarz nie zauważył dosyć sporego polipa 🤔 więc dla potwierdzenia i wykluczenia wzrostów po wcześniejszych operacjach hsg i histeroskopia a na kontroli po zabiegu Maleństwo już było chociaż jak to Doktor stwierdził jeszcze nie widać i nie słychać ale na jego oko jest a oko ma dobre 😂 Więc kto jak kto ale Doktor Maciej jest najlepszym z możliwych wyborów. Co prawda nam to wszystko stosunkowo szybko i łatwo się udało, jednak czekanie łącznie 9 lat, szukanie i zastanawianie się co dalej nie było takie łatwe. Głowa do góry i byle do wizyty 😉 a wizyty u niego są fantastyczne, co prawda teraz przez wirusa są trochę bardziej sformalizowane bo maseczki itd ale Doktor jest dalej tym samym sympatycznym, pełnym szacunku i po prostu miłym Doktorem Maciejem a nie każdy ginekolog to potrafi
Oj wyjelas mi to z ust 😊, zgadzam się w 100%,dzieki doktorowi czekamy na naszego Synka😍, trzecia inseminacja udana, wcześniej usłyszałam diagnozę, że nie wiadomo czy w ogóle będę mogła mieć dzieci 😑, jestem już do porodu i teraz liczę, że trafię na dyżur doktora na porodówce hehe
Dziewczyny za Was trzymam kciuki 😊, długo szukałam tego lekarza, ale znalazłam i jest to dr Brazert, poprostu lekarz z powołania pod każdym względem ☺️☺️ -
Alicjaaa wrote:Ja mam jeszcze pytanko do dziewczyn po punkcji nie chce już doktorów głowy zawracać, a zapewne każda klinika ma inne wytyczne, czy do punkcji można mieć zrobione paznokcie czy muszę mieć zdjęte hybrydy??
Trzeba mieć zdjęte hybrydy, pamiętam jak panie z oddziału mi przypominały na każdym monitoringu, że na dzień punkcji bez hybrydStarania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni , widzę w stopce że masz nadczynność tarczycy a mogłabyś mi powiedzieć w jaki sposób ją leczysz ?11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer , 12.19 Transfer
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤
-
Tak, mam nadczynność i ch. Gravesa-basedowa.
Biorę Thyrozol, teraz przed transferem odstawiam lek, albo będę brać Thyrossan (zależy od wyników, thyrossan dlatego, że jest lepszy w 1 trym niż Thyrozol, gdybym była w ciąży).
Przy nadczynności nie powinno się zachodzić w ciążę, zaleca się terapię jodem albo wycięcie tarczycy, ja nie mam na to czasu, więc po wyrównaniu wyników tarczycy i konsultacji z wieloma endokrynologami stwierdziłam że robimy transfer.
Leczenie też jest uzależnione od tego czy są jakieś guzki/wole - u mnie brak, i jak wysokie są przeciwciała Trab - u mnie przy stosowaniu leków mieszczą się w normie.Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Maleszczescie wrote:Oj wyjelas mi to z ust 😊, zgadzam się w 100%,dzieki doktorowi czekamy na naszego Synka😍, trzecia inseminacja udana, wcześniej usłyszałam diagnozę, że nie wiadomo czy w ogóle będę mogła mieć dzieci 😑, jestem już do porodu i teraz liczę, że trafię na dyżur doktora na porodówce hehe
Dziewczyny za Was trzymam kciuki 😊, długo szukałam tego lekarza, ale znalazłam i jest to dr Brazert, poprostu lekarz z powołania pod każdym względem ☺️☺️
Ja się śmieje, że to jest lekarz od zadań specjalnych no tylko ja mu się trafiłem taka prawie bez problemowa 😆 no ale przecież wyjątek potwierdza regułę 😁😁😁 -
Ja123 wrote:Ja się śmieje, że to jest lekarz od zadań specjalnych no tylko ja mu się trafiłem taka prawie bez problemowa 😆 no ale przecież wyjątek potwierdza regułę 😁😁😁
Ja po pierwszym poście coś wykombinowalam, przez przypadek usunęłam link aktywacyjny z poczty z tym pierwotnym hasłem co podali 🙈, się zalogować się mogłam i założyłam nowe konto 😅
Maleszczescie.
Coś w tym jest 😃jak doktor by pierwszy dzień po urlopie ja akurat miałam wizytę i były mega opóźnienia to przepraszal jak weszlam do gabinetu i mówi, że dziś same trudne przypadki 😁