Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie są teraz terminy do doktora?
    Tak myślę czy się już nie zapisać, pewnie i tak z dwa miesiące będę czekać na wizytę więc wolę już się zapisać...a nie dopiero po tym cyklu

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Tez mam ten problem 🙈, już mam dość spory brzuch, w pon mam wizytę u doktora to się zapytam, położne w szpitalu daesly w ramię, może to będzie jakaś alternatywa 😁

Ja mam wizytę za tydzień w poniedziałek 🙂

Anka - jakoś koniec lutego, ale koleżanka teraz przygotowuje się do transferu też ma jakiś cykl zabiegowy to doktor wyznacza terminy wizyt i Panie wpisują, czasem trzeba być bardziej stanowczym w tej rejestracji 😅, wiadomo, że na ocenę cyklu jak brak miejsc u doktora to można iść do innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 11:53

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Anka - jakoś koniec lutego, ale koleżanka teraz przygotowuje się do transferu też ma jakiś cykl zabiegowy to doktor wyznacza terminy wizyt i Panie wpisują, czasem trzeba być bardziej stanowczym w tej rejestracji 😅, wiadomo, że na ocenę cyklu jak brak miejsc u doktora to można iść do innego
    tak troche żaluje ze wtedy jak on pow ze mam sie zapisać nie bylam od razu stanowcza i odpuscilam.
    w takim razie zadzwonie i sie zapisze jutro na ten luty , w tym wszystkim najgorsze jest to czekanie w moimm przypadku na te ustalanie stymulacji.

orientuje sie może któraś czy mogłabym na własną reke w nastepnym cyklu brać clo? czy jednak poczekać do wizyty i skonsultować u doktora?

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    tak troche żaluje ze wtedy jak on pow ze mam sie zapisać nie bylam od razu stanowcza i odpuscilam.
    w takim razie zadzwonie i sie zapisze jutro na ten luty , w tym wszystkim najgorsze jest to czekanie w moimm przypadku na te ustalanie stymulacji.

orientuje sie może któraś czy mogłabym na własną reke w nastepnym cyklu brać clo? czy jednak poczekać do wizyty i skonsultować u doktora?

Ale poczekaj spokojnie na tą ocene cyklu i zalecenia co dalej, też miałam sama stymulacje, jedna ocena wypadła u innego lekarza, teraz czekam na testowanie i zobaczymy 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Ale poczekaj spokojnie na tą ocene cyklu i zalecenia co dalej, też miałam sama stymulacje, jedna ocena wypadła u innego lekarza, teraz czekam na testowanie i zobaczymy 🙂
    w czwartek zobacze , najwyżej zapytaj tej pani czy moge w kolejnym brać clo . bo czekanie 2 miesiecy do doktora troche mnie zniecheca. a 5 tabletek mam wiec wizyta w sumie mało potrzebna według mnie.

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ciążarowki na wizytach ✊, ja miałam w tym tygodniu i u nas wszystko dobrze😁

Alicjaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Dokładnie, czasem trzeba być stanowczym 😁, mi doktor po szpitalu zalecił kontrolę za tydzień jak bylam na założenie passera i mówił, że tak mam się wpisac to Panie wpisały

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam jedno pytanie dziewczyny, Dzoni Ty to chyba pisałaś, i ktoś jeszcze, ale już nie pamiętaj nicu 🙈, z jakiej firmy bralyscie Q10?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 14:33

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Jeszcze mam jedno pytanie dziewczyny, Dzoni Ty to chyba pisałaś, i ktoś jeszcze, ale już nie pamiętaj nicu 🙈, z jakiej firmy bralyscie Q10?

Ja bralam Swansona, ake możesz z Solgara, to akurat nie ma znaczenia,tez są inne firmy.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Tez mam ten problem 🙈, już mam dość spory brzuch, w pon mam wizytę u doktora to się zapytam, położne w szpitalu daesly w ramię, może to będzie jakaś alternatywa 😁

Jak się czujecie? Potwierdziła się u Was parka? 🙂

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Najważniejsze żeby był to ubichinol (aktywny q10, który szybciej i lepiej się wchłania) , a nie ubichinon. Łatwo poznać po cenie (niestety :/) ja aktualnie biorę ubiquinol Swansona, kiedyś brałam jakiś inny ale nie mogę go nigdzie znaleźć w necie.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś info albo polecacie jakaś inna klinikę realizującą ivf w Poznaniu niż Polna?

I jeszcze pytanko o doświadczenia z intralipidem i/lub accofilem- stosowała któraś przed transferami?

I już ostatnie pytanko :D znacie, polecacie jakiegoś spoko immunologa z Poznania? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 21:20

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny macie jakieś info albo polecacie jakaś inna klinikę realizującą ivf w Poznaniu niż Polna?

I jeszcze pytanko o doświadczenia z intralipidem i/lub accofilem- stosowała któraś przed transferami?

I już ostatnie pytanko :D znacie, polecacie jakiegoś spoko immunologa z Poznania? 😉

Jeżeli chcesz iść w immunologie tylko Invimed, z tego co wiem to robią transfery z tym co wymieniłaś, koleżanka przeniosła się z innej kliniki do nich i miała teraz 5 transfer z acofilem, immunologa konsultacje też tam mają.

Dżoni lubi tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Jeżeli chcesz iść w immunologie tylko Invimed, z tego co wiem to robią transfery z tym co wymieniłaś, koleżanka przeniosła się z innej kliniki do nich i miała teraz 5 transfer z acofilem, immunologa konsultacje też tam mają.

Ok, dzięki za informację :) właśnie czytałam o invimedzie i faktycznie, wygląda na to że nie pomijają tam tego tematu.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ok, dzięki za informację :) właśnie czytałam o invimedzie i faktycznie, wygląda na to że nie pomijają tam tego tematu.

Po kilku nieudanych transferach niektóre dziewczyny idą w immunologie, ja porobiłam badania, ale akurat udał się transfer i odpuściłam temat.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Lena30a Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Ja bralam Swansona, ake możesz z Solgara, to akurat nie ma znaczenia,tez są inne firmy.

Czesc 🙂, pamiętasz może jakie brałaś dawki?, też będziemy podchodzić do IVF, ale dopiero początek kwietnia 🙂

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena30a wrote:
    Czesc 🙂, pamiętasz może jakie brałaś dawki?, też będziemy podchodzić do IVF, ale dopiero początek kwietnia 🙂

Kurcze teraz nie pamiętam, napisze wieczorkiem jak znajdę karki, miałam zapisane 🙂

Ps :brałam 100mg, jedna tabletkę 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 22:17

Lena30a lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Jak się czujecie? Potwierdziła się u Was parka? 🙂

A dziękuję bardzo dobrze 🙂, jestem pozytywnie zaskoczona, ske ten drugi trymest jest super, pod względem samopoczucia, tylko brzuszek coraz większy 😅, będą synowie 🤩

A Ty jak się czujesz?

Dżoni, Zaba90, Starajaca28, Ania0692 lubią tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    A dziękuję bardzo dobrze 🙂, jestem pozytywnie zaskoczona, ske ten drugi trymest jest super, pod względem samopoczucia, tylko brzuszek coraz większy 😅, będą synowie 🤩

A Ty jak się czujesz?

To super, że wszystko dobrze i gratulacje synów 🙂

U mnie na leżącą, ale stabilnie, idziemy do przodu, aczkolwiek już marzę aby urodzić, kręgosłup, nogi trochę dają we znaki, ale jeszcze trochę 😁

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Tak, ja też jestem w trakcie powtórki badań do transferu robiłam badania na Polnej, są do odczytu w internecie, tylko spływają różnie jeżeli chodzi o godziny, najwcześniej po 13 :00 morfologia itd, badania wirusologiczne miałam trochę później czy hormony,tez robiłam kwas foliowy.

Kiedy zaczynacie przygotowania? Ja właśnie startuje i mam nadzieję, że tobedzie ostatnie podejście i szczęśliwe 🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ