Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie są teraz terminy do doktora?
    Tak myślę czy się już nie zapisać, pewnie i tak z dwa miesiące będę czekać na wizytę więc wolę już się zapisać...a nie dopiero po tym cyklu

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Tez mam ten problem 🙈, już mam dość spory brzuch, w pon mam wizytę u doktora to się zapytam, położne w szpitalu daesly w ramię, może to będzie jakaś alternatywa 😁

Ja mam wizytę za tydzień w poniedziałek 🙂

Anka - jakoś koniec lutego, ale koleżanka teraz przygotowuje się do transferu też ma jakiś cykl zabiegowy to doktor wyznacza terminy wizyt i Panie wpisują, czasem trzeba być bardziej stanowczym w tej rejestracji 😅, wiadomo, że na ocenę cyklu jak brak miejsc u doktora to można iść do innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 11:53

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Anka - jakoś koniec lutego, ale koleżanka teraz przygotowuje się do transferu też ma jakiś cykl zabiegowy to doktor wyznacza terminy wizyt i Panie wpisują, czasem trzeba być bardziej stanowczym w tej rejestracji 😅, wiadomo, że na ocenę cyklu jak brak miejsc u doktora to można iść do innego
    tak troche żaluje ze wtedy jak on pow ze mam sie zapisać nie bylam od razu stanowcza i odpuscilam.
    w takim razie zadzwonie i sie zapisze jutro na ten luty , w tym wszystkim najgorsze jest to czekanie w moimm przypadku na te ustalanie stymulacji.

orientuje sie może któraś czy mogłabym na własną reke w nastepnym cyklu brać clo? czy jednak poczekać do wizyty i skonsultować u doktora?

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    tak troche żaluje ze wtedy jak on pow ze mam sie zapisać nie bylam od razu stanowcza i odpuscilam.
    w takim razie zadzwonie i sie zapisze jutro na ten luty , w tym wszystkim najgorsze jest to czekanie w moimm przypadku na te ustalanie stymulacji.

orientuje sie może któraś czy mogłabym na własną reke w nastepnym cyklu brać clo? czy jednak poczekać do wizyty i skonsultować u doktora?

Ale poczekaj spokojnie na tą ocene cyklu i zalecenia co dalej, też miałam sama stymulacje, jedna ocena wypadła u innego lekarza, teraz czekam na testowanie i zobaczymy 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Ale poczekaj spokojnie na tą ocene cyklu i zalecenia co dalej, też miałam sama stymulacje, jedna ocena wypadła u innego lekarza, teraz czekam na testowanie i zobaczymy 🙂
    w czwartek zobacze , najwyżej zapytaj tej pani czy moge w kolejnym brać clo . bo czekanie 2 miesiecy do doktora troche mnie zniecheca. a 5 tabletek mam wiec wizyta w sumie mało potrzebna według mnie.

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia ciążarowki na wizytach ✊, ja miałam w tym tygodniu i u nas wszystko dobrze😁

Alicjaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Dokładnie, czasem trzeba być stanowczym 😁, mi doktor po szpitalu zalecił kontrolę za tydzień jak bylam na założenie passera i mówił, że tak mam się wpisac to Panie wpisały

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam jedno pytanie dziewczyny, Dzoni Ty to chyba pisałaś, i ktoś jeszcze, ale już nie pamiętaj nicu 🙈, z jakiej firmy bralyscie Q10?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 14:33

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Jeszcze mam jedno pytanie dziewczyny, Dzoni Ty to chyba pisałaś, i ktoś jeszcze, ale już nie pamiętaj nicu 🙈, z jakiej firmy bralyscie Q10?

Ja bralam Swansona, ake możesz z Solgara, to akurat nie ma znaczenia,tez są inne firmy.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Tez mam ten problem 🙈, już mam dość spory brzuch, w pon mam wizytę u doktora to się zapytam, położne w szpitalu daesly w ramię, może to będzie jakaś alternatywa 😁

Jak się czujecie? Potwierdziła się u Was parka? 🙂

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Najważniejsze żeby był to ubichinol (aktywny q10, który szybciej i lepiej się wchłania) , a nie ubichinon. Łatwo poznać po cenie (niestety :/) ja aktualnie biorę ubiquinol Swansona, kiedyś brałam jakiś inny ale nie mogę go nigdzie znaleźć w necie.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś info albo polecacie jakaś inna klinikę realizującą ivf w Poznaniu niż Polna?

I jeszcze pytanko o doświadczenia z intralipidem i/lub accofilem- stosowała któraś przed transferami?

I już ostatnie pytanko :D znacie, polecacie jakiegoś spoko immunologa z Poznania? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 21:20

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny macie jakieś info albo polecacie jakaś inna klinikę realizującą ivf w Poznaniu niż Polna?

I jeszcze pytanko o doświadczenia z intralipidem i/lub accofilem- stosowała któraś przed transferami?

I już ostatnie pytanko :D znacie, polecacie jakiegoś spoko immunologa z Poznania? 😉

Jeżeli chcesz iść w immunologie tylko Invimed, z tego co wiem to robią transfery z tym co wymieniłaś, koleżanka przeniosła się z innej kliniki do nich i miała teraz 5 transfer z acofilem, immunologa konsultacje też tam mają.

Dżoni lubi tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Jeżeli chcesz iść w immunologie tylko Invimed, z tego co wiem to robią transfery z tym co wymieniłaś, koleżanka przeniosła się z innej kliniki do nich i miała teraz 5 transfer z acofilem, immunologa konsultacje też tam mają.

Ok, dzięki za informację :) właśnie czytałam o invimedzie i faktycznie, wygląda na to że nie pomijają tam tego tematu.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ok, dzięki za informację :) właśnie czytałam o invimedzie i faktycznie, wygląda na to że nie pomijają tam tego tematu.

Po kilku nieudanych transferach niektóre dziewczyny idą w immunologie, ja porobiłam badania, ale akurat udał się transfer i odpuściłam temat.

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
  • Lena30a Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Ja bralam Swansona, ake możesz z Solgara, to akurat nie ma znaczenia,tez są inne firmy.

Czesc 🙂, pamiętasz może jakie brałaś dawki?, też będziemy podchodzić do IVF, ale dopiero początek kwietnia 🙂

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena30a wrote:
    Czesc 🙂, pamiętasz może jakie brałaś dawki?, też będziemy podchodzić do IVF, ale dopiero początek kwietnia 🙂

Kurcze teraz nie pamiętam, napisze wieczorkiem jak znajdę karki, miałam zapisane 🙂

Ps :brałam 100mg, jedna tabletkę 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 22:17

Lena30a lubi tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Jak się czujecie? Potwierdziła się u Was parka? 🙂

A dziękuję bardzo dobrze 🙂, jestem pozytywnie zaskoczona, ske ten drugi trymest jest super, pod względem samopoczucia, tylko brzuszek coraz większy 😅, będą synowie 🤩

A Ty jak się czujesz?

Dżoni, Zaba90, Starajaca28, Ania0692 lubią tę wiadomość

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    A dziękuję bardzo dobrze 🙂, jestem pozytywnie zaskoczona, ske ten drugi trymest jest super, pod względem samopoczucia, tylko brzuszek coraz większy 😅, będą synowie 🤩

A Ty jak się czujesz?

To super, że wszystko dobrze i gratulacje synów 🙂

U mnie na leżącą, ale stabilnie, idziemy do przodu, aczkolwiek już marzę aby urodzić, kręgosłup, nogi trochę dają we znaki, ale jeszcze trochę 😁

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Tak, ja też jestem w trakcie powtórki badań do transferu robiłam badania na Polnej, są do odczytu w internecie, tylko spływają różnie jeżeli chodzi o godziny, najwcześniej po 13 :00 morfologia itd, badania wirusologiczne miałam trochę później czy hormony,tez robiłam kwas foliowy.

Kiedy zaczynacie przygotowania? Ja właśnie startuje i mam nadzieję, że tobedzie ostatnie podejście i szczęśliwe 🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ