Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie musiałam nic mówić o zastrzyku sama pow że przepisze 🙈 ale stracha mam go sobie podać

To teraz już większy luz i ✊, zastrzyk to luzik 🙂

Gabrysia - cieszę się, że wszystko dobrze i Was i kawalerowie mają się dobrze u Nas też będzie synek 😁

anka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2021, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    To teraz już większy luz i ✊, zastrzyk to luzik 🙂

Gabrysia - cieszę się, że wszystko dobrze i Was i kawalerowie mają się dobrze u Nas też będzie synek 😁
    Wczoraj już go podałam stracha był niepotrzebny nic nie bolało 💪 tylko trochę krwi poleciało ale może naczynko było 😌 teraz czekamy na efekty 🤰

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:
    To trzymam kciuki ✊ i owocnych starań o rodzeństwo 🙂

Niebieska Gwiazda - my jeszcze troszkę co nie? 😁

Ja walczę o przetrwanie 🙈, Synek ma charakterek 🙊 ale gdzieś tam już myślę o drugim 😁

Czekam na wizytę kontrolna i zobaczyny kiedy teraz doktor zaleci aby się pokazać 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 07:54

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    😅, już nie mogę się doczekać 🙊

Również kciuki za dziewczyny ✊

Agnieszka jak się czujesz?

Ogolnie to dobrze 🙂 ale muszę wyłączyć internet, bo to na mnie dobrze nie działa 😅, ostatnio doktor mówił, że wszystkim się martwię i ma rację 🙈

A Ty jak się czujesz?

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Mogą to by kwestie "błędu" labolatoryjnego 🙂

U mnie też była lekka różnica, a powtórkę robiłam w innym labolatorium, ale to najczęściej są małe przechylenia

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy czułyście jakoś że peka pecherzyk ? że doszło do owu ?
    bo mnie w sumie klują delikatnie jajniki i ciągnie w podbrzuszu tak dziwnie podobnie jak na okres i nwm do czego to przyczepić , podobno moze peknac po zastrzyku w 36-48 h. może podzielicie sie swoimi doświadczeniami ?

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    bo mnie w sumie klują delikatnie jajniki i ciągnie w podbrzuszu tak dziwnie podobnie jak na okres i nwm do czego to przyczepić , podobno moze peknac po zastrzyku w 36-48 h. może podzielicie sie swoimi doświadczeniami ?

Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, ja raz czułam raz nie, raz mialam ból owulacjny innym razem nie, w cyklu stymulacyjnym w którym zaszłam w pierwsza ciąże czułam , natomiast teraz nic,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2021, 20:38

Alicjaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wrote:
    Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, ja raz czułam raz nie, raz mialam owulacji innym razem nie, w cyklu stymulacyjnym w którym zaszłam w pierwsza ciąże czułam , natomiast teraz nic,
    tak myślałam że to ciężki temat.. mam nadzieje że jednak ładnie pęknie a nie torbiel sie zrobi.. mimo że moge tego nie czuć

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Ogolnie to dobrze 🙂 ale muszę wyłączyć internet, bo to na mnie dobrze nie działa 😅, ostatnio doktor mówił, że wszystkim się martwię i ma rację 🙈

A Ty jak się czujesz?

Jak ja to dobrze pamiętam 😅, dziękuję u Nas dobrze, jeszcze mnie trochę mdłości męczą i zgaga no, ale da się przetrwać 🙂, teraz robimy trochę remont więcej mniej zaglądam na forum ale podczytuje co tan u Was i niezmienne kciuki za staraczki, ciężarówka jak najmniej stresu 😉 a mamusia pociechy z Maluszka 🙂

Maleszczescie - dawno Cię nie było, ale jak zaglądasz to mam pytanie na priv kiedyś polecałaś dobrego fizjo 🙂

Nadzieja88, Maleszczescie Maleszczescie, Zaba90 lubią tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Anka u mnie jak jeszcze miałam stymulacje też raz czułam, że to owulacja po śluzie, temperatura, innym razem objawów brak

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Anka u mnie jak jeszcze miałam stymulacje też raz czułam, że to owulacja po śluzie, temperatura, innym razem objawów brak
    Czarna magia to wszystko myślałam że objawy będą jakieś konkretne dziś wieczorem sluz mi się już zmienił na jakiś biały i mniej rozciągliwy . Zobaczę jak jutro będzie z temp . Dobrze że w piątek mam jeszcze monitoring to będę miała pewność czy ta owulacja była czy nie

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Jak ja to dobrze pamiętam 😅, dziękuję u Nas dobrze, jeszcze mnie trochę mdłości męczą i zgaga no, ale da się przetrwać 🙂, teraz robimy trochę remont więcej mniej zaglądam na forum ale podczytuje co tan u Was i niezmienne kciuki za staraczki, ciężarówka jak najmniej stresu 😉 a mamusia pociechy z Maluszka 🙂

Maleszczescie - dawno Cię nie było, ale jak zaglądasz to mam pytanie na priv kiedyś polecałaś dobrego fizjo 🙂[/QUOTE

Hej 😊, podczytuje, jasne odpisałam 🙂

Gabrysia - Gratulacje Synkow ❤️

• Muminka88 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła wcześniej bhc po transferze niż doktor zalecał? Tak się zastanawiam czy teraz nie zrobić 10 dpt albo nawet 8 dpt razem z kontrolnym progesteronem , tylko się zastanawiam czy to nie za wcześnie 🙄

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka88 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła wcześniej bhc po transferze niż doktor zalecał? Tak się zastanawiam czy teraz nie zrobić 10 dpt albo nawet 8 dpt razem z kontrolnym progesteronem , tylko się zastanawiam czy to nie za wcześnie 🙄

Ja robiłam kilka dni wcześniej 10 dpt pierwsza betę, wcześniej kontrolny progesteron jak doktor zalecił🙂

Kiedy testujesz?

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka88 wrote:

Właśnie kiedy testujesz? 🙂, ja planowo w piątek, ale myślę, że dwa dni wcześniej pójdę na bhcg 🙂

Ania0692 lubi tę wiadomość

• Muminka88 Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Właśnie kiedy testujesz? 🙂, ja planowo w piątek, ale myślę, że dwa dni wcześniej pójdę na bhcg 🙂

Ja dopiero jestem na lekach do transferu, testowanie zapewne ostatni tydzień stycznia 🙂

Trzymam kciuki za Twoje ✊

Żaba - dzięki 🙂

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka88 wrote:
    Ja dopiero jestem na lekach do transferu, testowanie zapewne ostatni tydzień stycznia 🙂

Trzymam kciuki za Twoje ✊

Żaba - dzięki 🙂

To powodzenia✊, ja w tym tygodniu się dowiem jaki mamy plan, nie ukrywam, że już bym chciała zacząć przygotowania 🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia - zobaczysz na priv w wolnej chwili?, mam jeszcze jedno pytanko o to podawanie Clexany 😁

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was stosowała Mensinorm?

• Muminka88 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was stosowała Mensinorm?

Ja miałam podczas stymulacji do IVF Gonal i później Mensinorm.

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ