X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Kwiatek - trzymasz się jeszcze na tej końcówce?U mnie za 5 dni ciąża donoszona , ale mam planowe CC przez to łożysko.

Jeszcze tak 🙂, wyniki nie są najgorsze więc czekamy do 38 tc, nawet jakoś to swędzenie lekko się zmniejszyło..

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • miedzianna Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do odsprzedania Gonal F i cetrotide jakby któraś była zainteresowana priv

IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni - a jak się ogólnie czujesz? 😊

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Dziewczyny mam do odsprzedania Gonal F i cetrotide jakby któraś była zainteresowana priv

Ja się zapytam koleżanki czy jeszcze potrzebuje Gonal bo jej ostatnio swój oddawałam i dam znać 🙂

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Dzoni - a jak się ogólnie czujesz? 😊

A dzięki, ogólnie jest ok. Wczoraj miałam panikę bo przestały boleć piersi ale za to rano bolały razy 2 😂 narazie miałam może dwa słabsze dni, że mnie mdliło ale tak to daje rade. Nudzi mnie leżenie i zdrowe jedzenie - mam ochotę tylko na fastfoody, a to co dotychczas jadłam czyli warzywa, koktajle, ryby wywołują u mnie wstręt na samą myśl 🙈 już widzę z iloma kg na plusie skończę 😬
    A ty jak tam? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 22:30

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A dzięki, ogólnie jest ok. Wczoraj miałam panikę bo przestały boleć piersi ale za to rano bolały razy 2 😂 narazie miałam może dwa słabsze dni, że mnie mdliło ale tak to daje rade. Nudzi mnie leżenie i zdrowe jedzenie - mam ochotę tylko na fastfoody, a to co dotychczas jadłam czyli warzywa, koktajle, ryby wywołują u mnie wstręt na samą myśl 🙈 już widzę z iloma kg na plusie skończę 😬

Mi ostatnio koleżanki mówia że mam się cieszyć ostatnimi tygodniami lenistwa, bo potem każda taka chwilą będzie na wagę złota 🙈, aczkolwiek ja tak po ludzku tego leżenia to już mislam serdecznie dosyć,od tygodnia pozwalam sobie na aktywność to czuje się ją emerytka i szybko idę leżeć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2021, 05:31

Dżoni lubi tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A ty jak tam? 😉

Ja w pierwszym trymestrze leciałam z wagi, miałam straszne mdłości , później wymioty i zjedzenie czegokolwiek było wyzwaniem🙈, za to teraz czuję się bardzo dobrze, wróciłam na kilka godzin do pracy, dokyor nie widzi przeciwskazań, wszystko jest dobrze, pewnie do 20 tygodnia popracuje no ale chociaż ten dobry miesiąc, później już pójdę na l4.

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - zobacz wiadomość na priv 🙂

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Anka - zobacz wiadomość na priv 🙂
    Odpisałam :)

ZosiaM lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Dżoni wrote:

Mi ostatnio koleżanki mówia że mam się cieszyć ostatnimi tygodniami lenistwa, bo potem każda taka chwilą będzie na wagę złota 🙈, aczkolwiek ja tak po ludzku tego leżenia to już mislam serdecznie dosyć,od tygodnia pozwalam sobie na aktywność to czuje się ją emerytka i szybko idę leżeć 😅

Oj tak, znam ten stan. Jak już się ruszę na zakupy czy spacer z psem jakiś dłuższy to kurcze czuję się jakbym maraton przebiegła 🙈

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Ja w pierwszym trymestrze leciałam z wagi, miałam straszne mdłości , później wymioty i zjedzenie czegokolwiek było wyzwaniem🙈, za to teraz czuję się bardzo dobrze, wróciłam na kilka godzin do pracy, dokyor nie widzi przeciwskazań, wszystko jest dobrze, pewnie do 20 tygodnia popracuje no ale chociaż ten dobry miesiąc, później już pójdę na l4.

Aga a który to tydzień u Ciebie? No ja mam nadzieję, że jak się uchroniłam narazie przed tymi mdlosciami to już mnie to ominie. Ale apetytu też jakoś super nie mam, więcej rzeczy na samą myśl mnie odrzuca, więc nie przesadzam, żeby za dużo nie przytyć na początku 😂 ja już raczej do pracy nie wracam, taki spontan z tym l4 ostatnio z powodu tego krwiaka, więc raczej będę to kontynuować.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Aga a który to tydzień u Ciebie? No ja mam nadzieję, że jak się uchroniłam narazie przed tymi mdlosciami to już mnie to ominie. Ale apetytu też jakoś super nie mam, więcej rzeczy na samą myśl mnie odrzuca, więc nie przesadzam, żeby za dużo nie przytyć na początku 😂 ja już raczej do pracy nie wracam, taki spontan z tym l4 ostatnio z powodu tego krwiaka, więc raczej będę to kontynuować.

Już 14 tc 🙆‍♀️☺️.

To życzę nudnej, spokojnej ciąży bez komplikacji i z dobrym samopoczuciem 🙂

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 11
    Estriadol 185 czy jest okej?

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Progesteron 11
    Estriadol 185 czy jest okej?

Wrug mnie jest ok, wynik wskazuję, że była owulacja

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Wrug mnie jest ok, wynik wskazuję, że była owulacja
    Tak myślałam 😊
    Chociaż czytałam że estradolu jak wynosi 200 to może wskazywać że owu była dobrej jakości 🤔 zapytam chyba w marcu doktora o to

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Tak myślałam 😊
    Chociaż czytałam że estradolu jak wynosi 200 to może wskazywać że owu była dobrej jakości 🤔 zapytam chyba w marcu doktora o to

Ale Ty teraz nie jesteś w okresie okoloowulacyjnym gdzie poziom estradiolu osiąga najwyższą wartość w fazie lutealnej jest już niższy.

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Ale Ty teraz nie jesteś w okresie okoloowulacyjnym gdzie poziom estradiolu osiąga najwyższą wartość w fazie lutealnej jest już niższy.
    Aaa no tego nie wiedziałam :) dzięki.🙂

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2021, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi - a co u Ciebie?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    MilenaMi - a co u Ciebie?

A dziękuję, że pytasz, wszystko dobrze rośniemy mamy się bardzo dobrze🙂, tylko wyszła mi cukrzyca ciążowa i właśnie mam pytanko czy któraś z Was była u tej nowej Pani docent od cukrzycy do której mnie skierował doktor M?

A Ty jak się czujesz?

Anka - według mnie wyniki ok 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    A dziękuję, że pytasz, wszystko dobrze rośniemy mamy się bardzo dobrze🙂, tylko wyszła mi cukrzyca ciążowa i właśnie mam pytanko czy któraś z Was była u tej nowej Pani docent od cukrzycy do której mnie skierował doktor M?

Tak jak coś to pytaj 🙂

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ