X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki ✊

Dzoni pamiętam, że kiedyś pisałaś o pani dietetyk czy można u Niej mieć wizyty Online?

Tak jak najbardziej. Już nie przyjmuje w Poznaniu tylko w Gorzowie wlkp, ale teraz głównie działa online. Link>>> https://www.znanylekarz.pl/karolina-osinska/dietetyk/lublin

Lub strona Apetyczna Dieta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 16:41

MilenaMi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Calineczka2106 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniss wrote:
    Cześć dziewczyny! Dziś, w poniedziałek wielkanocny miałam transfer i zgadnijcie kto pojawił się na zabiegu...Dr Maciej:) powiedział że to jego pierwszy dzień pracy po chorobowym. Więc miałam niesamowite szczęście, jestem dzięki temu pozytywnie nastawiona na wynik. Nasz Doktor wrócił do gry, więc będzie już teraz z wszystkim łatwiej:) Wesołych Świąt dla Was!:)

Wspaniałe dwie wiadomości!!! Trzymam kciuki w całego <3!

PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
    3 lata starań
    2012 - resekcja jajników, hsg
    2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
    czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
    10.2013 - ciąża naturalna
    05.2014 - CC, córka 10pkt
    05.2020 - polip endometrialny
    01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
    03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
    AMH - 4,19 ng/ml
    05.2021 - scratching endometrium
    06.2921 - planowana stymulacja do IVF
    26.07.2021 - mamy <3..., ciąża nat.
    luty 2022 - ur. kwiatuszka
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Milena co tam u Ciebie? ☺️, my chyba w podobnym czasie podchodzilysmy do transferu 🤔

Miło, że pytasz, u mnie się ostatnio trochę podziało🙄,ale już jest dobrze , czekam na wizytę u dr Macieja ☺️, mam skończony 32 tc więc coraz bliżej, a Ty jak się czujesz?

Ja Wam powiem, niech ten czas się zatrzyma 🙈te starania dłużą się niemiłosiernie, czasem mialam wrażenie, że to wszystko trwa wieczność a ciąża to ja nie wiem 🤣wszystko na odwrót.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Miło, że pytasz, u mnie się ostatnio trochę podziało🙄,ale już jest dobrze , czekam na wizytę u dr Macieja ☺️, mam skończony 32 tc więc coraz bliżej, a Ty jak się czujesz?

Ja Wam powiem, niech ten czas się zatrzyma 🙈te starania dłużą się niemiłosiernie, czasem mialam wrażenie, że to wszystko trwa wieczność a ciąża to ja nie wiem 🤣wszystko na odwrót.

Ani się obejrzysz a będziesz przytulać i całować te maleńkie rączki i stopki 😍😍😍 a później pierwszy uśmiech, ząbek, kroczek.... I pierwsze mama.... 🥰🥰🥰

Alicjaaa, MilenaMi lubią tę wiadomość

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:

Faktycznie ten czas leci 🙈 ogólnie czuje się dobrze, ale od kilku dni często mam twardnienia brzucha, ale dziś wizyta u dr Macieja!!!!🙂 zobaczymy co powie, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Faktycznie ten czas leci 🙈 ogólnie czuje się dobrze, ale od kilku dni często mam twardnienia brzucha, ale dziś wizyta u dr Macieja!!!!🙂 zobaczymy co powie, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Tez dziś wizytuje 😃

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
    KONIEC STARAŃ
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia dziewczyny ✊, dziś to chyba będzie szturm do nocy 🙈, dobrze, że będą te dodatkowe terminy w kwietniu. Ja wizytuje w przyszłym tygodniu 🙂

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach 🍀

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w kwietniu odpoczywam, ruszamy w maju.

Trzymam kciuki za najbliższe stymulacje, transfery, wizyty 🍀

Alicjaaa lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u nas wszystko dobrze,😊 tylko mam nadzorować ciśnienie, większe obrzęki zaczęły mi się robić.
    Alicja daj znać jak będziesz po 🙂

Ania0692, AgnieszkaB, Olivia27, Alicjaaa, Dżoni, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
    KONIEC STARAŃ
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2021, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Ja już po wizycie u nas wszystko dobrze,😊 tylko mam nadzorować ciśnienie, większe obrzęki zaczęły mi się robić.
    Alicja daj znać jak będziesz po 🙂

To super🙂, u nas też wszystko dobrze 😁, miałam cała kartkę A4 pytań i oczywiście zapomniałam 🙈 na następnej wizycie dopytam.

Dżoni, Ania0692, Nadzieja88, Niebieska gwiazdka lubią tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:

Po porodzie ten czas upływa w turbo tempie, nam już stuknął miesiąc.

Dzoni orientowałas się jak z tą płatnością za przechowywanie? Miałam przedzwonić, ale jakoś ciągle brak czasu. Jak się czujesz?

Ania-jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 08:26

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Dzoni orientowałas się jak z tą płatnością za przechowywanie? Miałam przedzwonić, ale jakoś ciągle brak czasu. Jak się czujesz?

Ania-jak u Ciebie?

Walczę z Prolutexem 😅🙈, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dr już mi odstawi,czekam na wynik Pappa, tak wszystko ok, czuję się bardzo dobrze🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
  • OlkaFasolka Nowa

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Dzięki Wam i szczęśliwym zakończeniom postanowiłam umówić wizytę u Dr. Macieja. Udało mi się zdobyć wizytę na przyszły wtorek, gdzie Pani na recepcji z Ułańskiej poinformowała mnie, że to zwolniony termin a kolejny byłby dopiero w czerwcu.. Odbieram to jako dobry znak (w końcu!)

Staramy się około 1,5 roku .. u mnie wszystkie badania wychodzą okej, nie robiłam jeszcze mutacji. U mojego męża morfologia 2% i średnia ilość.. Każdy ginekolog dotychczas potwierdzał owulacje a Dzidzi nadal brak..
    Nasienie mojego męża jest bardzo można powiedzieć "gęste i lepkie" więc nie wiem, czy coś nam się uda naturalnie zdziałać.
    Przechodzę to strasznie, boję się, że nigdy nie zostanę mamą ale bardzo liczę na Dr. Macieja! <3

Dzięki za ten wątek i Wasze historie! :)

Dżoni, Malina1991, MilenaMi, Ciri86, Moli27, Niebieska gwiazdka, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Ania-jak u Ciebie?

Dzwoniłam przed świętami, ale nikt nie odbierał i zapomniałam o tym 🤷‍♂️ ktoś mi mówił że wysyłają pocztą albo że miał doliczone przy kolejnym transferze, ale wolałabym jednak to potwierdzić :p

@OlkaFasolka to naprawdę dobry znak, bo czekanie na wizytę, w dodatku pierwsza strasznie się zawsze dłuży. Dr Maciej może pomoże coś wymyślić :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaFasolka wrote:
    Hej Dziewczyny!

Dzięki Wam i szczęśliwym zakończeniom postanowiłam umówić wizytę u Dr. Macieja. Udało mi się zdobyć wizytę na przyszły wtorek, gdzie Pani na recepcji z Ułańskiej poinformowała mnie, że to zwolniony termin a kolejny byłby dopiero w czerwcu.. Odbieram to jako dobry znak (w końcu!)

Staramy się około 1,5 roku .. u mnie wszystkie badania wychodzą okej, nie robiłam jeszcze mutacji. U mojego męża morfologia 2% i średnia ilość.. Każdy ginekolog dotychczas potwierdzał owulacje a Dzidzi nadal brak..
    Nasienie mojego męża jest bardzo można powiedzieć "gęste i lepkie" więc nie wiem, czy coś nam się uda naturalnie zdziałać.
    Przechodzę to strasznie, boję się, że nigdy nie zostanę mamą ale bardzo liczę na Dr. Macieja! <3

Dzięki za ten wątek i Wasze historie! :)

Powodzenia 🍀, mi też, się udało wstrzelić w zwolniony termin na pierwsza wizytę 🙂

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt ❤️

Moli trzymasz się jeszcze?

Ewela25, Niebieska gwiazdka, Karina89 lubią tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Gratulacje udanych wizyt ❤️

Moli trzymasz się jeszcze?

Tak jeszcze w domku 🙂, wczoraj byłam na ktg wszystko ok, Helence dobrze w brzuszku, zobaczę co doktor powie na wizycie

Niebieska gwiazdka, MilenaMi, Karina89 lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 25 priv

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Calineczka2106 Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2021, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzwonili dzisiaj do mnie z Polnej, mamy wizytę kwalifikacyjną z dr w ostatnich dniach kwietnia. Im bliżej - tym bardziej się boję. A najbardziej chyba boję się, że się nie uda i że będę musiała przeżyć stratę dla mnie już dziecka... wiem, że różnie się do tego podchodzi, ale jak czytam ile niepowodzeń jest po ivf i ile pary muszą przechodzić.

To będzie moja pierwsza procedura i pierwsze ivf. Powinnam, być przygotowana psychicznie, bo przecież podjęcie tej decyzji zajeło mi/nam dużo czasu. A jednak w głowie tli się ten lęk - jak ja to uniosę... i nie dam znać po sobie bliskim, bo zdecydowaliśmy, że nikt w rodzinie nie będzie wiedział, że podchodzimy do ivf.
    Tak naprawdę to nawet nie mam za bardzo z kim o tym porozmawiać. Tak się cieszę, że trafiłam tu do Was dziewczyny.

Ps. wyszła mi wysoka prolaktyna w 2 dc.
    Czy któraś z Was miała może z tym problem?

Ciri86 lubi tę wiadomość

PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
    3 lata starań
    2012 - resekcja jajników, hsg
    2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
    czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
    10.2013 - ciąża naturalna
    05.2014 - CC, córka 10pkt
    05.2020 - polip endometrialny
    01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
    03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
    AMH - 4,19 ng/ml
    05.2021 - scratching endometrium
    06.2921 - planowana stymulacja do IVF
    26.07.2021 - mamy <3..., ciąża nat.
    luty 2022 - ur. kwiatuszka
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ