Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MilenaMi wrote:Dziewczyny trzymam kciuki ✊
Dzoni pamiętam, że kiedyś pisałaś o pani dietetyk czy można u Niej mieć wizyty Online?
Tak jak najbardziej. Już nie przyjmuje w Poznaniu tylko w Gorzowie wlkp, ale teraz głównie działa online. Link>>> https://www.znanylekarz.pl/karolina-osinska/dietetyk/lublin
Lub strona Apetyczna DietaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 16:41
MilenaMi lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
moniss wrote:Cześć dziewczyny! Dziś, w poniedziałek wielkanocny miałam transfer i zgadnijcie kto pojawił się na zabiegu...Dr Maciej:) powiedział że to jego pierwszy dzień pracy po chorobowym. Więc miałam niesamowite szczęście, jestem dzięki temu pozytywnie nastawiona na wynik. Nasz Doktor wrócił do gry, więc będzie już teraz z wszystkim łatwiej:) Wesołych Świąt dla Was!
Wspaniałe dwie wiadomości!!! Trzymam kciuki w całego !PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
2012 - resekcja jajników, hsg
2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
10.2013 - ciąża naturalna
05.2014 - CC, córka 10pkt
05.2020 - polip endometrialny
01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
AMH - 4,19 ng/ml
05.2021 - scratching endometrium
06.2921 - planowana stymulacja do IVF
26.07.2021 - mamy ..., ciąża nat.
luty 2022 - ur. kwiatuszka -
Alicjaaa wrote:Milena co tam u Ciebie? ☺️, my chyba w podobnym czasie podchodzilysmy do transferu 🤔
Miło, że pytasz, u mnie się ostatnio trochę podziało🙄,ale już jest dobrze , czekam na wizytę u dr Macieja ☺️, mam skończony 32 tc więc coraz bliżej, a Ty jak się czujesz?
Ja Wam powiem, niech ten czas się zatrzyma 🙈te starania dłużą się niemiłosiernie, czasem mialam wrażenie, że to wszystko trwa wieczność a ciąża to ja nie wiem 🤣wszystko na odwrót. -
MilenaMi wrote:Miło, że pytasz, u mnie się ostatnio trochę podziało🙄,ale już jest dobrze , czekam na wizytę u dr Macieja ☺️, mam skończony 32 tc więc coraz bliżej, a Ty jak się czujesz?
Ja Wam powiem, niech ten czas się zatrzyma 🙈te starania dłużą się niemiłosiernie, czasem mialam wrażenie, że to wszystko trwa wieczność a ciąża to ja nie wiem 🤣wszystko na odwrót.
Ani się obejrzysz a będziesz przytulać i całować te maleńkie rączki i stopki 😍😍😍 a później pierwszy uśmiech, ząbek, kroczek.... I pierwsze mama.... 🥰🥰🥰Alicjaaa, MilenaMi lubią tę wiadomość
-
MilenaMi wrote:Miło, że pytasz, u mnie się ostatnio trochę podziało🙄,ale już jest dobrze , czekam na wizytę u dr Macieja ☺️, mam skończony 32 tc więc coraz bliżej, a Ty jak się czujesz?
Ja Wam powiem, niech ten czas się zatrzyma 🙈te starania dłużą się niemiłosiernie, czasem mialam wrażenie, że to wszystko trwa wieczność a ciąża to ja nie wiem 🤣wszystko na odwrót.
Faktycznie ten czas leci 🙈 ogólnie czuje się dobrze, ale od kilku dni często mam twardnienia brzucha, ale dziś wizyta u dr Macieja!!!!🙂 zobaczymy co powie, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Alicjaaa wrote:Faktycznie ten czas leci 🙈 ogólnie czuje się dobrze, ale od kilku dni często mam twardnienia brzucha, ale dziś wizyta u dr Macieja!!!!🙂 zobaczymy co powie, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Tez dziś wizytuje 😃2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Ja już po wizycie u nas wszystko dobrze,😊 tylko mam nadzorować ciśnienie, większe obrzęki zaczęły mi się robić.
Alicja daj znać jak będziesz po 🙂Ania0692, AgnieszkaB, Olivia27, Alicjaaa, Dżoni, Nadzieja88 lubią tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Dominikaaa wrote:Ja już po wizycie u nas wszystko dobrze,😊 tylko mam nadzorować ciśnienie, większe obrzęki zaczęły mi się robić.
Alicja daj znać jak będziesz po 🙂
To super🙂, u nas też wszystko dobrze 😁, miałam cała kartkę A4 pytań i oczywiście zapomniałam 🙈 na następnej wizycie dopytam.Dżoni, Ania0692, Nadzieja88, Niebieska gwiazdka lubią tę wiadomość
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Po porodzie ten czas upływa w turbo tempie, nam już stuknął miesiąc.
Dzoni orientowałas się jak z tą płatnością za przechowywanie? Miałam przedzwonić, ale jakoś ciągle brak czasu. Jak się czujesz?
Ania-jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2021, 08:26
-
Nadzieja88 wrote:Po porodzie ten czas upływa w turbo tempie, nam już stuknął miesiąc.
Dzoni orientowałas się jak z tą płatnością za przechowywanie? Miałam przedzwonić, ale jakoś ciągle brak czasu. Jak się czujesz?
Ania-jak u Ciebie?
Walczę z Prolutexem 😅🙈, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dr już mi odstawi,czekam na wynik Pappa, tak wszystko ok, czuję się bardzo dobrze🙂 -
Hej Dziewczyny!
Dzięki Wam i szczęśliwym zakończeniom postanowiłam umówić wizytę u Dr. Macieja. Udało mi się zdobyć wizytę na przyszły wtorek, gdzie Pani na recepcji z Ułańskiej poinformowała mnie, że to zwolniony termin a kolejny byłby dopiero w czerwcu.. Odbieram to jako dobry znak (w końcu!)
Staramy się około 1,5 roku .. u mnie wszystkie badania wychodzą okej, nie robiłam jeszcze mutacji. U mojego męża morfologia 2% i średnia ilość.. Każdy ginekolog dotychczas potwierdzał owulacje a Dzidzi nadal brak..
Nasienie mojego męża jest bardzo można powiedzieć "gęste i lepkie" więc nie wiem, czy coś nam się uda naturalnie zdziałać.
Przechodzę to strasznie, boję się, że nigdy nie zostanę mamą ale bardzo liczę na Dr. Macieja!
Dzięki za ten wątek i Wasze historie!Dżoni, Malina1991, MilenaMi, Ciri86, Moli27, Niebieska gwiazdka, Calineczka2106 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja88 wrote:Po porodzie ten czas upływa w turbo tempie, nam już stuknął miesiąc.
Ania-jak u Ciebie?
Dzwoniłam przed świętami, ale nikt nie odbierał i zapomniałam o tym 🤷♂️ ktoś mi mówił że wysyłają pocztą albo że miał doliczone przy kolejnym transferze, ale wolałabym jednak to potwierdzić :p
@OlkaFasolka to naprawdę dobry znak, bo czekanie na wizytę, w dodatku pierwsza strasznie się zawsze dłuży. Dr Maciej może pomoże coś wymyślićStarania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
OlkaFasolka wrote:Hej Dziewczyny!
Dzięki Wam i szczęśliwym zakończeniom postanowiłam umówić wizytę u Dr. Macieja. Udało mi się zdobyć wizytę na przyszły wtorek, gdzie Pani na recepcji z Ułańskiej poinformowała mnie, że to zwolniony termin a kolejny byłby dopiero w czerwcu.. Odbieram to jako dobry znak (w końcu!)
Staramy się około 1,5 roku .. u mnie wszystkie badania wychodzą okej, nie robiłam jeszcze mutacji. U mojego męża morfologia 2% i średnia ilość.. Każdy ginekolog dotychczas potwierdzał owulacje a Dzidzi nadal brak..
Nasienie mojego męża jest bardzo można powiedzieć "gęste i lepkie" więc nie wiem, czy coś nam się uda naturalnie zdziałać.
Przechodzę to strasznie, boję się, że nigdy nie zostanę mamą ale bardzo liczę na Dr. Macieja!
Dzięki za ten wątek i Wasze historie!
Powodzenia 🍀, mi też, się udało wstrzelić w zwolniony termin na pierwsza wizytę 🙂1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
MilenaMi wrote:Gratulacje udanych wizyt ❤️
Moli trzymasz się jeszcze?
Tak jeszcze w domku 🙂, wczoraj byłam na ktg wszystko ok, Helence dobrze w brzuszku, zobaczę co doktor powie na wizycieNiebieska gwiazdka, MilenaMi, Karina89 lubią tę wiadomość
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Hej, dzwonili dzisiaj do mnie z Polnej, mamy wizytę kwalifikacyjną z dr w ostatnich dniach kwietnia. Im bliżej - tym bardziej się boję. A najbardziej chyba boję się, że się nie uda i że będę musiała przeżyć stratę dla mnie już dziecka... wiem, że różnie się do tego podchodzi, ale jak czytam ile niepowodzeń jest po ivf i ile pary muszą przechodzić.
To będzie moja pierwsza procedura i pierwsze ivf. Powinnam, być przygotowana psychicznie, bo przecież podjęcie tej decyzji zajeło mi/nam dużo czasu. A jednak w głowie tli się ten lęk - jak ja to uniosę... i nie dam znać po sobie bliskim, bo zdecydowaliśmy, że nikt w rodzinie nie będzie wiedział, że podchodzimy do ivf.
Tak naprawdę to nawet nie mam za bardzo z kim o tym porozmawiać. Tak się cieszę, że trafiłam tu do Was dziewczyny.
Ps. wyszła mi wysoka prolaktyna w 2 dc.
Czy któraś z Was miała może z tym problem?Ciri86 lubi tę wiadomość
PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
2012 - resekcja jajników, hsg
2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
10.2013 - ciąża naturalna
05.2014 - CC, córka 10pkt
05.2020 - polip endometrialny
01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
AMH - 4,19 ng/ml
05.2021 - scratching endometrium
06.2921 - planowana stymulacja do IVF