WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • OlkaFasolka Nowa

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    A z tymi terminami nie fajnie maja tam poukładane :( No ale nigdzie nie ma sprawiedliwości 😌 ktoś czeka na swoją kolejna wizytę kilka tygodni/ miesięcy a ktoś wbija się na pierwsza wizytę na kwiecień. Jasne, ze ta osoba się cieszy ze się udało i ja to rozumiem ale moim osobistym zdaniem za dużo jest przyjętych nowych pacjentek u pózniej trudności w terminach dla stałych pacjentek. Oczywiście nie mam do nikogo pretensji. Mam doświadczenie w innej klinice i tu rejestracja i obsługa trochę na niskim poziomie. Z reszta w opiniach w internecie tez można przeczytać o wywiadach recepcji przy X pan na poczekalni i pytania o wagę, czy się poronilo itp ...

Dokładniej Panie mi powiedziały, że zwolnił się termin dla NOWEJ pacjentki .. więc faktycznie na ten termin zapisano kogoś nowego, a nie stałą pacjentkę. Niestety nie mnie oceniać :(

Jeśli faktycznie jest tak, że jako stała pacjentka czeka się parę miesięcy na kolejną wizytę to baardzo słabo :o

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Ja też biorę wieczorem.

Dziewczyny czy któraś z Was miała albo ma mdłości w drugim trymestrze 🤔, ja myślałam, że to tylko na początku ciazy 🙈

Niestety różnie to była.... najczęściej na początku ale później też mogą się pojawić

Ania0692 lubi tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaFasolka wrote:
    Dokładniej Panie mi powiedziały, że zwolnił się termin dla NOWEJ pacjentki .. więc faktycznie na ten termin zapisano kogoś nowego, a nie stałą pacjentkę. Niestety nie mnie oceniać :(

Jeśli faktycznie jest tak, że jako stała pacjentka czeka się parę miesięcy na kolejną wizytę to baardzo słabo :o

Nie jest tak, że stała pacjentka czeka na kolejną kilka miesięcy , zależy co ma być robione, co doktor zleci, jaki dalszy proces leczenia, teraz doktor był na chorobowym i też trochę jest inaczej z terminami.

Karina89, Maja87 lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Nowa15 Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaFasolka wrote:

Czesc, ja jestem po pierwszej wizycie, myślę, że to zależy co dr zleci na starcie, ja miałam torbiel więc dostałam antykoncepcję na 3tygodnie, od początku kolejnego cyklu, potem w odpowiednim dniu miałam zbadać hormony i inne badania, z wynikami pojawić się na wizycie, teraz jak nie było doktora to trochę terminy się pozmieniały wiadomo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2021, 18:16

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Nie jest tak, że stała pacjentka czeka na kolejną kilka miesięcy , zależy co ma być robione, co doktor zleci, jaki dalszy proces leczenia, teraz doktor był na chorobowym i też trochę jest inaczej z terminami.

Dokładnie! Inaczej wygląda umawianie się na tzw przegląd techniczny, inaczej kiedy jest wdrożony proces leczenia czy wizyty ciążowe, gdzie jedne mogą być co 3 tygodnie a drugie co tydzień. Po prostu mają zasady których muszą się trzymać, które zapewne Doktor ustalił i tyle

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Ja też biorę wieczorem.

Dziewczyny czy któraś z Was miała albo ma mdłości w drugim trymestrze 🤔, ja myślałam, że to tylko na początku ciazy 🙈

No właśnie dzisiaj mam taki stan. W 1trym nie miałam w ogóle a dzisiaj cierpię mimo że nie jadłam nic podejrzanego... 🙈

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    No właśnie dzisiaj mam taki stan. W 1trym nie miałam w ogóle a dzisiaj cierpię mimo że nie jadłam nic podejrzanego... 🙈

Ja tylko mdłości, tak dziś chodzę z termometrem🙃,to było koło 7 tc, złapałam jakiegoś wirusa, ale całkowicie inaczej się czułam bo i brzuch mnie bolał, mdłości, żołądek, to doktor kazał pilnować temperatury na szczęście po 2 dniach było lepiej, ale tak mi zostało w głowie 🙄

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Ja też biorę wieczorem.

Z tym to tak jak napisała Ja123 bywa różnie, ja nawet w 3 trymestrze miałam mdłości.

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Z tym to tak jak napisała Ja123 bywa różnie, ja nawet w 3 trymestrze miałam mdłości.

🙈🙈

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Calineczka2106 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Twój lęk i strach jest normalny, nikt przecież na codzień bez powodu nie podejmuje decyzji o ivf. Jeśli czujesz że to zbyt wiele dla Ciebie może warto porozmawiać z psychologiem, ja osobiście nie korzystałam ale poznałam wiele par oczekując na wizyty na Polnej i wiem, że to pomaga. Mi pomagało rozmawianie z ludźmi z tymi samymi problemami, ale też moja rodzina od początku wiedziała i miałam wśród nich wsparcie. Dużo dają też fora internetowe, przeczytałam też książkę rozenkowej i wiem że nie jesteśmy w tym same i jest wiele par które przechodzą różne rozterki w związku z ivf. Ja podchodziłam do tego raczej zadaniowo, każdy zastrzyk, usg, kontrola, pobranie krwi, punkcja jako kolejne zadanie na checkliscie a mimo tego nie da się ukryć i wygrać z emocjami. In vitro to na pewno nie jest proste przeżycie, ale każda z nas wie po co to robi i myślę że sama decyzja wymaga siły i odwagi którą ty już w sobie odnalazłaś :) w razie czego pisz, na tyle ile możemy - pomożemy! 💪

Dziękuję za te wszystkie słowa Dżoni <3

Dżoni lubi tę wiadomość

PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
    3 lata starań
    2012 - resekcja jajników, hsg
    2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
    czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
    10.2013 - ciąża naturalna
    05.2014 - CC, córka 10pkt
    05.2020 - polip endometrialny
    01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
    03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
    AMH - 4,19 ng/ml
    05.2021 - scratching endometrium
    06.2921 - planowana stymulacja do IVF
    26.07.2021 - mamy <3..., ciąża nat.
    luty 2022 - ur. kwiatuszka
  • moniss Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziś dopiero 6dpt i wyraźna druga krecha:) zobaczymy co będzie dalej, dziś chce iść na betę:) Miłego dnia!

Dżoni, ***Sikorka***, Ania0692, Alicjaaa, Zaba90, Maja87, Lenaa91, Olivia27 lubią tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już rozpakowana, wczoraj wieczorem przyszła na świat Helenka, jestem wykończona, ale najszczęśliwsza ❤️

Trzymam kciuki za resztę dziewczyn ✊

***Sikorka***, Ania0692, Alicjaaa, Dżoni, anka, Malina1991, aka, Maja87, Nowa15, Lenaa91, AgnieszkaB, Olivia27, Ciri86, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Jestem już rozpakowana, wczoraj wieczorem przyszła na świat Helenka, jestem wykończona, ale najszczęśliwsza ❤️

Gratulacje 🌺🌺

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Gratulacje ❤️ dużo zdrówka

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Gratulacje ♥️

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Fantastycznie ❤️ zdrówka dla Was 🙌

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Gratulacje!

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Gratulacje 😀 odpoczywaj i święta zasada "śpię kiedy spi dziecko" 😉

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Czekałam na wieści od Ciebie , gratulacje ❤️, pozdrawiamy z Antosiem.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m napisałam wiadomość na priv 🙂 u nas niedługo minie pół roku po Metotrexacie i planujemy czerwiec /lipiec wrócić do starań, najpierw kontrola u doktora.

Ciri86, Zaba90 lubią tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ