Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa15 wrote:A jest to bolesne? Mnie też to czeka jak się pozbędziemy torbieli...
Czesc, dla mnie to nie było bolesne🙂, doktor robił, gorzej przechodziłam tradycyjne hsg w szpitalu.Nowa15 lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Dziewczyny z krwiakami leżycie cały czas
czy pozwalacie sobie na małą aktywność 🤔ja ostatnio miała awaryjna wizytę u doktora bo krew leciała, okazało się, że to od krwiaka, dr mówił aby odstawić acard na czas krwawienia i nakaz leżenia,z tych emocji zapomniałam zapytać o szczegóły. -
Nowa szansa 93 wrote:Dziewczyny z krwiakami leżycie cały czas
czy pozwalacie sobie na małą aktywność 🤔ja ostatnio miała awaryjna wizytę u doktora bo krew leciała, okazało się, że to od krwiaka, dr mówił aby odstawić acard na czas krwawienia i nakaz leżenia,z tych emocji zapomniałam zapytać o szczegóły.
Teraz jak najwięcej lez i odpoczywaj 🙂, z czasem jak krwawienia się wyciszały pozwalałam sobie na większą aktywność po konsultacji z lekarzem, teraz mam w środę wizytę u dr i jest ciekawa czy krwiak już mnie całkowicie opuścił.Nowa szansa 93 lubi tę wiadomość
-
Nowa szansa 93 wrote:Dziewczyny z krwiakami leżycie cały czas
czy pozwalacie sobie na małą aktywność 🤔ja ostatnio miała awaryjna wizytę u doktora bo krew leciała, okazało się, że to od krwiaka, dr mówił aby odstawić acard na czas krwawienia i nakaz leżenia,z tych emocji zapomniałam zapytać o szczegóły.
Na początku też miałam takie zalecenia, nakaz leżenia, na kolejnych wizytach jak już krwiak się zmniejszał i było lepiej to doktor pozwalał na większą aktywność, ale to też pewnie zależy od sytuacji i umiejscowienia krwiaka, ja te pierwsze dwa tygodnie głównie leżałam wstawałam do toalety, zrobić posiłek.Nowa szansa 93 lubi tę wiadomość
PCOS -
PaulinaP wrote:missi_m napisałam wiadomość na priv 🙂 u nas niedługo minie pół roku po Metotrexacie i planujemy czerwiec /lipiec wrócić do starań, najpierw kontrola u doktora.
✊✊✊1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Ania0692 wrote:Dzoni powodzenia na wizycie 😘
Ja dopiero jutro, bo mi przenieśli, ale dzięki 😘
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Maraga32 wrote:Hej,
Mam pytanie do dziewczyn, które są w trakcie /po in vitro. Powiedzcie mi proszę, czy jakieś l4 polna daje, czy na punkcję na przykład, albo transfer trzeba załatwiać sobie urlop? Bardzo dziękuję z góry za odpowiedź. 😊😊😊
Tak ja brałam po punkcji zwolnienie na Polnej 🙂, transfer dopięto w maju ale koleżance doktor też bez problemu wystawił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 12:11
Maraga32 lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:Tak ja brałam po punkcji zwolnienie na Polnej 🙂, transfer dopięto w maju ale koleżance doktor też bez problemu wystawił.
-
Malina1991 wrote:Tak ja brałam po punkcji zwolnienie na Polnej 🙂, transfer dopięto w maju ale koleżance doktor też bez problemu wystawił.
-
Maraga32 wrote:Bardzo dziękuję za odpowiedź😊a kiedy miałaś punkcję, i czy to bolało? L4 na tydzień dostałaś czy na ten dzień tylko? Pozdrawiam
Procedurę miałam koniec stycznia/początek lutego, co do bólu to sama punkcja jest pod narkozą, po punkcji nie czułam się zbyt dobrze, dostałam leki przeciwbólowe, dostaniesz kartkę na temat diety wysokobiałkowa, wzięłam zwolnienie na kilka dni, (mam też, że zawsze po znieczuleniu ogólnym wymiotuję więc też pierwszy dzień był ciężki, kolejne już znacznie lepiej, ale to zależy od organizmu)
Koszty nie wiem czy tutaj się pokryją bo ja miałam ivf bez dofinansowania to procedura około 6400, bez transferu, nie robiliśmy świeżego, najpierw histeroskopia, protokół miałam długi za leki z refundacja wyszło mi ponad 1000 zł, badania dla obojga przed ivf też koło 1000 zł
Powodzenia 🍀1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270