Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Malina1991 wrote:Procedurę miałam koniec stycznia/początek lutego, co do bólu to sama punkcja jest pod narkozą, po punkcji nie czułam się zbyt dobrze, dostałam leki przeciwbólowe, dostaniesz kartkę na temat diety wysokobiałkowa, wzięłam zwolnienie na kilka dni, (mam też, że zawsze po znieczuleniu ogólnym wymiotuję więc też pierwszy dzień był ciężki, kolejne już znacznie lepiej, ale to zależy od organizmu)
Koszty nie wiem czy tutaj się pokryją bo ja miałam ivf bez dofinansowania to procedura około 6400, bez transferu, nie robiliśmy świeżego, najpierw histeroskopia, protokół miałam długi za leki z refundacja wyszło mi ponad 1000 zł, badania dla obojga przed ivf też koło 1000 zł
Powodzenia 🍀
Jaki lekarz wystawił ci receptę na leki z refundacja? Ginekolog? Rodzinny?
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Malina1991 wrote:Procedurę miałam koniec stycznia/początek lutego, co do bólu to sama punkcja jest pod narkozą, po punkcji nie czułam się zbyt dobrze, dostałam leki przeciwbólowe, dostaniesz kartkę na temat diety wysokobiałkowa, wzięłam zwolnienie na kilka dni, (mam też, że zawsze po znieczuleniu ogólnym wymiotuję więc też pierwszy dzień był ciężki, kolejne już znacznie lepiej, ale to zależy od organizmu)
Koszty nie wiem czy tutaj się pokryją bo ja miałam ivf bez dofinansowania to procedura około 6400, bez transferu, nie robiliśmy świeżego, najpierw histeroskopia, protokół miałam długi za leki z refundacja wyszło mi ponad 1000 zł, badania dla obojga przed ivf też koło 1000 zł
Powodzenia 🍀 -
Maraga32 wrote:Bardzo Ci dziękuję za informację. Czyli między punkcją a transferem miałaś historoskopie? Ja myślałam, że transfer po punkcji szybko następuje. Ale to wszystko zagmatwane 🙄
Zależy jaka sytuacja, Ty możesz mieć punkcję i transfer w jednym cyklu czyli świeży, ja mam zmiany w endometrium i doktor mowil, że po ivf robimy histeroskopie i transfer z mrożonych zarodkow, histeroskopie dopiero będę miała bo dr był nieobecny.1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:Zależy jaka sytuacja, Ty możesz mieć punkcję i transfer w jednym cyklu czyli świeży, ja mam zmiany w endometrium i doktor mowil, że po ivf robimy histeroskopie i transfer z mrożonych zarodkow, histeroskopie dopiero będę miała bo dr był nieobecny.
Malina1991 lubi tę wiadomość
-
***Sikorka*** wrote:A czy po rysie trzeba brać urlop lub l4?
Nie brałam zwolnienia🙂
Maraga 32 - najczęściej jest tak, że jak nie ma świeżego transferu np zbyt duże ryzyko hiperstymulacji to odbywa się w kolejnym cyklu, max do dwóch, oczywiście jeżeli endometrium i progesteron jest ok i nie ma innych przeciwskazań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 17:44
Maraga32 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, podczytuje was już od jakiegoś czasu i postanowiłam do was dołączyć na forum by wspólnie móc się wspierać w walce o upragnione maleństwo. Również jestem pacjentka dr Macieja. W lutym miałam punkcje ale ze względu na ryzyko hiperstymulacji transfer został odroczony. Przygotowuje się powoli do transferu ktory prawdopodobnie będzie w maju jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem. Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny i pozdrawiam🙂
Dżoni, Maraga32, Alicjaaa, Malina1991, Kwiatek 12, Dominikaaa, PaulinaP lubią tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Dziewczyny coś ostatnio się zakrecilam wizyta u dr dopiero w piątek a skończyło mi się l4, to muszę pisać do dr jak bym chciała wcześniej przedłużenie czy w recepcji ogarną? Wiecie może🤔 ja dopiero od niedawna na l4 więc jeszcze nie ogarniam.2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
AgnieszkaB wrote:Dziewczyny coś ostatnio się zakrecilam wizyta u dr dopiero w piątek a skończyło mi się l4, to muszę pisać do dr jak bym chciała wcześniej przedłużenie czy w recepcji ogarną? Wiecie może🤔 ja dopiero od niedawna na l4 więc jeszcze nie ogarniam.
Mi kiedyś Dr mówił, że wystarczy z dziewczynami załatwić tylko mniej więcej pilnować dni jak on przyjmuje. Znowu z dziewczynami to wiesz - zależy na którą trafisz. Ja zawsze najpierw pytałam Dr i wtedy nie robiły problemu. Ze zwolnieniem można się cofnąć jakoś chyba 2 dni i rodzinny też może wystawić ciążowe. Tak mi położna mówiła ale też dodała że lepiej mieć ciągłość od jednego lekarza, żeby nie wzbudzać niepotrzebnych podejrzeń bo wiadomo jak to jest z kochanym zusem 😉 może napisz smsa że skończyło się l4 a wizyta w piątek i czy możesz zadzwonić na ułańską.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 10:05
-
Ja123 wrote:Mi kiedyś Dr mówił, że wystarczy z dziewczynami załatwić tylko mniej więcej pilnować dni jak on przyjmuje. Znowu z dziewczynami to wiesz - zależy na którą trafisz. Ja zawsze najpierw pytałam Dr i wtedy nie robiły problemu. Ze zwolnieniem można się cofnąć jakoś chyba 2 dni i rodzinny też może wystawić ciążowe. Tak mi położna mówiła ale też dodała że lepiej mieć ciągłość od jednego lekarza, żeby nie wzbudzać niepotrzebnych podejrzeń bo wiadomo jak to jest z kochanym zusem 😉 może napisz smsa że skończyło się l4 a wizyta w piątek i czy możesz zadzwonić na ułańską.
Dzięki to tak zrobię, doktor jest dzis i jutro w gabinecie z tego co czytam to akurat, z moją rodzinna to się nie dogadam 😌2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
Melduję że po wizycie, ja i moja (na 80% córka) mamy się dobrze ❤️ krwiak się wchlonal, także tyle dobrego. Niestety nadal mam luttagen i duphaston a myślałam że już może powoli zejdziemy z leków.
Dzięki za kciuki 🤞
@paula1706 witamy i życzymy powodzenia w przygotowaniu do transferu 😉Paula1706, Dominikaaa, Karina89, Ciri86 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualny
-
Figasmakiem wrote:Dziewczyny, czym doktor stymuluje przy in vitro?puregon?
Ja gonalem i mensinormem, pewnie zależy jaki protokółFigasmakiem lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Melduję że po wizycie, ja i moja (na 80% córka) mamy się dobrze ❤️ krwiak się wchlonal, także tyle dobrego. Niestety nadal mam luttagen i duphaston a myślałam że już może powoli zejdziemy z leków.
Dzięki za kciuki 🤞
@paula1706 witamy i życzymy powodzenia w przygotowaniu do transferu 😉
Super wieści ❤️
Dzoni luttagen jest na refundację? Ja mam dopochwowo cyclogest bo luteina mnie uczula a cena to powala do tego Prolutex 🙈, mam nadzieję, że jutro mi coś doktor odstawi.
Ja Gonal plus Menopur. Dzoni to chyba zależy od kombinacji leków, kiedyś rozmawiałam z dr i np krótki protokół możesz mieć na samym Gonalu plus Cectrotide albo Gonal +Mensinorm plus Cetrotide, długi to najpierw wyciszenie i potem też albo jeden lek albo dwa do stymulacji jak dobrze zapamiętałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 17:42
-
Ania0692 wrote:Super wieści ❤️
Dzoni luttagen jest na refundację? Ja mam dopochwowo cyclogest bo luteina mnie uczula a cena to powala do tego Prolutex 🙈, mam nadzieję, że jutro mi coś doktor odstawi.
Ja Gonal plus Menopur. Dzoni to chyba zależy od kombinacji leków, kiedyś rozmawiałam z dr i np krótki protokół możesz mieć na samym Gonalu plus Cectrotide albo Gonal +Mensinorm plus Cetrotide, długi to najpierw wyciszenie i potem też albo jeden lek albo dwa do stymulacji jak dobrze zapamiętałam.
Luttagen nie jest niestety refundowany i kosztuje ok 55zl no ale to przy twoich wydatkach z prolutexem to i tak pikuś 🤷♂️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 18:19
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️