Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:Raczej na rozpiskę leków jest już spotkanie na Polnej, bo trzeba te wszystkie zgody i dokumenty podpisać. Ja miałam chyba z 2razy zastępstwo na monitoringu i raz transfer robił mi dr derwich bo dr B. Akurat nie było. Ani punkcje też w sumie robił dr derwich - tak się akurat złożyło. Ale pozostałe transfery już dr B.
Jeśli chodzi o dr Derwicha jest specyficzny.... znajoma mówiła, że to lekarz o kamiennej twarzy. Mi robił histeroskopie w szpitalu i faktycznie jest małomówny ale rzeczowy i dokładny. Raz tylko zobaczyłam u niego uśmiech na twarzy 😉 -
PaulinaP wrote:Dzięki za kciuki 😘 a Ty jak się czujesz w roli mamy?
Czuje się świetnie🙂, każdego dnia uczę się nowej rzeczywistości.
Dzoni co do czytania z mimiki twarzy zgadza się w 100 % czasem nie musiałam nic mówić a wiedział, że coś jest nie tak, nawet w tych maseczkach 🙂1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Ja po wczorajszych prenatalnych, na szczęście wszystko ok, więc kamien z serca❤️
Nowa Szansa 93 witaj w klubie krwiakow💁♀️, wczoraj doktor od prenatalnych mówił, że jest więc musiał się jakoś ostatnio zrobić bo nie miałam na poprzedniej wizycie, ale mówił, że nie zagraża ciąży ja też nie mam krwawień, plamień.
IVF nie miałam to się nie wypowiem a co do doktora to cenie za szacunek, który ma do pacjentki, no i w ciężkich sytuacjach jest wyrozumiały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 16:22
Dżoni, Olivia27, Ania0692, Figasmakiem, Karina89, Alicjaaa, PaulinaP, Malina1991, kinga25, Udało się, Gabrysia89, Calineczka2106 lubią tę wiadomość
-
Dżoni wrote:Pewnie, najważniejsze żeby wszystko było ok. My po tych przejściach sami byliśmy zdziwieni jak bardzo nam to obojętne jaka płeć, czuliśmy że i tak wygraliśmy życie że się w końcu udało i oby tak zostało aż do porodu 🙏
Dziewczyny jeszcze mam pytanie o wypłacanie świadczenia przez ZUS. Mialyscie w terminie do każdego l4 kasę na czas czy jakieś opóźnienia (jeśli opóźnienia to ile to trwało)?
Hej, teraz zdarzają się opóźnienia przy l4 bo jest sporo osób na dodatkowej opiece covidowej- czasem wypłata jest dopiero w następnym miesiącu, w zeszłym roku w kwietniu zdarzały się opóźnienia nawet 3 miesiące. Standardowo wypłata tego pierwszego trwa najdłużej bo ZUS wszystko sprawdza, następne lecą z automatu więc są wypłacane szybciej.Karina89 lubi tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:Ja już po wizycie, wszystko dobrze, wynik Pappa prawidłowy, krwiakow już nie ma ☺️, no i pomału odstawiamy Prolutex 💪
U mnie też elegancko więc ruszamy, mam nadzieję, że w tym cyklu endonetrium będzie współpracowało 🙏
Co do zbędnych kilogramów, swego czasu miałam, u mnie było to związane z zaburzeniami hormonow, po uregulowaniu, diecie trochę się poprawiło, ale nigdy nic nietaktownego nie usłyszałam od doktora.Figasmakiem, Alicjaaa lubią tę wiadomość
-
Dżoni wrote:Ja miałam nieważne już te z przed punkcji, zadzwoniłam do pan położnych i oprócz morfologii nic nie musiałam odnawiać 🤷♂️ więc lepiej zadzwoń, żeby kasy nie wydawać bez sensu
Dzieki za info tak zrobię i zadzwonię się upewnić może rzeczywiście nie będę musiała odnawiać A czy przed transferem też trzeba zrobić test na covid?06.03.2022 Basia❤ -
***Sikorka*** wrote:Super, ile to trwa?
U mnie od początku cyklu do dnia transferu 20 dni, ale to tak musisz liczyć plus /minus parę
dni bo każdej różnie rosną pęcherzyki i reaguje na stymulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 22:44
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
@Ania0692 @Drzewko90 @Karina89 - cieszę się, że u Was w porządku i do przodu! 😉
Dzięki za info o ZUSie, mam nadzieję że nie będę musiała czekać 3mce na kasę.
Co do testu na covid przed tramsferem-w zeszłym roku nie wymagali, teraz nie wiem.Karina89 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualny
-
MuminkAa wrote:Dziewczyny bo już zapomniałam dziś dopytać doktora czy na punkcję można mieć hybrydy?
Wiadomo lepiej zdjąć, położne też tak mówiły, ale jak będziesz miała to Ciebie nie okrzycza, ja kompletnie zapomniałam przed laparoskopia z hostero,i mówiły, że teraz już nic z tym nie zrobimy. -
Karina89 wrote:Miałam się dopytać, jakie pilyscie wino?
Czerwone półwytrawne
Wino w okolicach połowy cyklu - owulacji dla lepszego ukrwienia endometrium i wzrostu.
Ananas po transferzeKarina89, ***Sikorka*** lubią tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348