X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak wyglada sprawa z badaniami do transferu bo dr mówił żebym do Pań na polna zadzwoniła i się dowiedziała. Chodzi mi o to czy to te same co do punkcji robiłam i czy one będą jeszcze ważne, czy może coś jeszcze dodatkowo się robi. Bo przed podejściem do in vitro przez to że tak to długo trwało znaczy że ciągle były jakieś przeszkody to ze 3 razy musialam je powtarzać.

06.03.2022 Basia❤
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak wyglada sprawa z badaniami do transferu bo dr mówił żebym do Pań na polna zadzwoniła i się dowiedziała. Chodzi mi o to czy to te same co do punkcji robiłam i czy one będą jeszcze ważne, czy może coś jeszcze dodatkowo się robi. Bo przed podejściem do in vitro przez to że tak to długo trwało znaczy że ciągle były jakieś przeszkody to ze 3 razy musialam je powtarzać.

Miałam transfer w tym samym cyklu co punkcja nie przypominam sobie abym musiała robić jakieś dodatkowe badania te, które były wymagane do procedury, plus wymazy, ale u mnie co chwilę wychodziły nie tak. Ważności to nie pomogę bo robiłam bezpośrednio przed stymulacja, ale jak kiedyś czytałam na stronie szpitala to chyba 3 miesiące, ale to nie jestem pewna.

Paula1706 lubi tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Melduję że po wizycie, ja i moja (na 80% córka) mamy się dobrze ❤️ krwiak się wchlonal, także tyle dobrego. Niestety nadal mam luttagen i duphaston a myślałam że już może powoli zejdziemy z leków.
    Dzięki za kciuki 🤞

@paula1706 witamy i życzymy powodzenia w przygotowaniu do transferu 😉

Najważniejsze, że wszystko dobrze.... dziewczyny to twarde sztuki 😉 ja się śmiałam kiedyś na wizycie, że dziewczynce zawsze może coś wyrosnąć.... I byłoby gorzej, gdyby jednak coś odpadło 😂😂😂😂 mąż bardzo liczył na chłopca a teraz ma córeczka tatusia 😀

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Najważniejsze, że wszystko dobrze.... dziewczyny to twarde sztuki 😉 ja się śmiałam kiedyś na wizycie, że dziewczynce zawsze może coś wyrosnąć.... I byłoby gorzej, gdyby jednak coś odpadło 😂😂😂😂 mąż bardzo liczył na chłopca a teraz ma córeczka tatusia 😀

Haha, dr też dzisiaj mówił że będzie córeczka tatusia 😍 a mój narzeczony się śmieje ze oszaleje z 3 kobietami w domu (nasz pieseł to też suczka) :P

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:

Ja miałam nieważne już te z przed punkcji, zadzwoniłam do pan położnych i oprócz morfologii nic nie musiałam odnawiać 🤷‍♂️ więc lepiej zadzwoń, żeby kasy nie wydawać bez sensu :)

Paula1706 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2021, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Haha, dr też dzisiaj mówił że będzie córeczka tatusia 😍 a mój narzeczony się śmieje ze oszaleje z 3 kobietami w domu (nasz pieseł to też suczka) :P

A to jeśli chodzi o sytuację domową to u nas równowaga - 2 baby ja i Róża i 2 facetów mąż i kocurek 😂😂😂 Doktor ma dwie córeczki tatusia to się zna na tych sprawach 😂😂😂

Dżoni lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

Ja jakoś tak marzyłam o córeczce ale wiadomo najważniejsze aby wszystko było dobrze i tak mówiłam do doktora o córce a koło 18 tc to chyba było jak powiedzial, że będzie syn to tak jakoś dumnie się poczulam 😁

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Ja jakoś tak marzyłam o córeczce ale wiadomo najważniejsze aby wszystko było dobrze i tak mówiłam do doktora o córce a koło 18 tc to chyba było jak powiedzial, że będzie syn to tak jakoś dumnie się poczulam 😁

Pewnie, najważniejsze żeby wszystko było ok. My po tych przejściach sami byliśmy zdziwieni jak bardzo nam to obojętne jaka płeć, czuliśmy że i tak wygraliśmy życie że się w końcu udało i oby tak zostało aż do porodu 🙏

Dziewczyny jeszcze mam pytanie o wypłacanie świadczenia przez ZUS. Mialyscie w terminie do każdego l4 kasę na czas czy jakieś opóźnienia (jeśli opóźnienia to ile to trwało)?

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Ja do samego końca stanowczo mówiłam, że wszystko jedno czy dziewczynka czy chłopiec byle zdrowe było. Że tyle się naczekalam, nasluchalam że jaka ciąża u pani że mi wszystko jedno 🙈 i z tym okresniem płci to też jest tak trochę palcem na wodzie pisane 😂 mojej siostrze lekarz mówił że drugi chłopak a wyskoczyła dziewczynka na porodowce 🤣

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny jeszcze mam pytanie o wypłacanie świadczenia przez ZUS. Mialyscie w terminie do każdego l4 kasę na czas czy jakieś opóźnienia (jeśli opóźnienia to ile to trwało)?[/QUOTE]

Ile to już nie pamiętam bo to było prawie dwa lata temu, ale pamiętam, że był poślizg..

Ania powodzenia dziś na wizycie ✊, ja też mam i mam nadzieję, że ruszymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 10:44

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dziewczyny jeszcze mam pytanie o wypłacanie świadczenia przez ZUS. Mialyscie w terminie do każdego l4 kasę na czas czy jakieś opóźnienia (jeśli opóźnienia to ile to trwało)?

Ile to już nie pamiętam bo to było prawie dwa lata temu, ale pamiętam, że był poślizg..

Ania powodzenia dziś na wizycie ✊, ja też mam i mam nadzieję, że ruszymy.[/QUOTE]

Dziewczyny trzymam za Was kciuki 🤞 🤞 🤞

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    To znowu ja. Podczytuje Was tu już jakis czas. W skrócie: prawdopodobnie będę podchodzić do ivf na Polnej u Dr Brązerta. Jestem po jednym ivf w Medart i powiem szczerze jestem trochę przeczołgana psychicznie...dlatego mimo, że bardzo chce to boje się zmiany lekarza i kliniki(wiadomo, szpital na polnej rządzi się swoimi prawami, wiem to po dwóch łyżeczkowaniach).
    Czy mogłybyście powiedzieć coś więcej na temat Doktora (znam opinie ze znanego lekarza i to mnie podnosi na duchu) oraz odnośnie procedury na Polnej ? Jak doktor podchodzi do okraglejszych pacjentek? :D
    Z góry dziękuje za odpowiedzi:)

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:
    Dziewczyny,
    To znowu ja. Podczytuje Was tu już jakis czas. W skrócie: prawdopodobnie będę podchodzić do ivf na Polnej u Dr Brązerta. Jestem po jednym ivf w Medart i powiem szczerze jestem trochę przeczołgana psychicznie...dlatego mimo, że bardzo chce to boje się zmiany lekarza i kliniki(wiadomo, szpital na polnej rządzi się swoimi prawami, wiem to po dwóch łyżeczkowaniach).
    Czy mogłybyście powiedzieć coś więcej na temat Doktora (znam opinie ze znanego lekarza i to mnie podnosi na duchu) oraz odnośnie procedury na Polnej ? Jak doktor podchodzi do okraglejszych pacjentek? :D

Ja mam do zrzucenia 8 kg i doktor mówił ze dobrze by było zrzucić ale nic nie komentował. Ja tez mam cukier wysoki.

Figasmakiem lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:
    Dziewczyny,

Co do wagi i nadprogramowych kg nie pomogę. Jeśli chodzi o dr B. to jeden z fajniejszych lekarzy jakich w życiu spotkałam a kilku ich było na mojej drodze. Ma ludzkie podejście do sprawy i nigdy nie usłyszałam nic niestosownego czy chamskiego od niego. Potrafi też czytać z mimiki twarzy 😂 więc jak coś mi średnio pasowało to od razu wyłapywał 😉 co do Polnej to tak jak pisałaś - jest specyficznie. Na pewno jest różnica w godzinach oczekiwania na badania i swoją kolej, nie jest jak w prywatnych klinikach że masz wizytę na 10:00 to o 10:00 wchodzisz. To często czekanie od 7:30 do 11 na swoją kolej i lekarza. Panie położne bardzo spoko, wszystko tłumaczą i w kryzysie też pomogą. Aha no i to co mi "przeszkadzało" to to że czasem dr nie ma na Polnej i wtedy badanie masz u innego ginekologa, a wiadomo każdy ma trochę inny pomysł na leczenie i trochę inaczej widzi i czyta obraz usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 12:30

Figasmakiem lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Co do wagi i nadprogramowych kg nie pomogę. Jeśli chodzi o dr B. to jeden z fajniejszych lekarzy jakich w życiu spotkałam a kilku ich było na mojej drodze. Ma ludzkie podejście do sprawy i nigdy nie usłyszałam nic niestosownego czy chamskiego od niego. Potrafi też czytać z mimiki twarzy 😂 więc jak coś mi średnio pasowało to od razu wyłapywał 😉 co do Polnej to tak jak pisałaś - jest specyficznie. Na pewno jest różnica w godzinach oczekiwania na badania i swoją kolej, nie jest jak w prywatnych klinikach że masz wizytę na 10:00 to o 10:00 wchodzisz. To często czekanie od 7:30 do 11 na swoją kolej i lekarza. Panie położne bardzo spoko, wszystko tłumaczą i w kryzysie też pomogą. Aha no i to co mi "przeszkadzało" to to że czasem dr nie ma na Polnej i wtedy badanie masz u innego ginekologa, a wiadomo każdy ma trochę inny pomysł na leczenie i trochę inaczej widzi i czyta obraz usg.

O masakra nie wiedziałam, ze tak jest. Jeszcze na Polna nie dotarłam, cały czas Ułańska. Na jakim etapie leczenia wizyty odbywają się już na Polnej?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    O masakra nie wiedziałam, ze tak jest. Jeszcze na Polna nie dotarłam, cały czas Ułańska. Na jakim etapie leczenia wizyty odbywają się już na Polnej?

Ja właśnie jestem podczas stymulacji trochę zmieniliśmy plan, niedługo punkcja, doktor ustalil protokół, rozpisał leki, jak do tej pory miałam tylko jedna ocenę cyklu w zastępstwie u innego lekarza, jak coś to pisze do doktora, ogólnie nie mam się za bardzo do czego doczepic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 13:03

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Raczej na rozpiskę leków jest już spotkanie na Polnej, bo trzeba te wszystkie zgody i dokumenty podpisać. Ja miałam chyba z 2razy zastępstwo na monitoringu i raz transfer robił mi dr derwich bo dr B. Akurat nie było. Ani punkcje też w sumie robił dr derwich - tak się akurat złożyło. Ale pozostałe transfery już dr B.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Raczej na rozpiskę leków jest już spotkanie na Polnej, bo trzeba te wszystkie zgody i dokumenty podpisać. Ja miałam chyba z 2razy zastępstwo na monitoringu i raz transfer robił mi dr derwich bo dr B. Akurat nie było. Ani punkcje też w sumie robił dr derwich - tak się akurat złożyło. Ale pozostałe transfery już dr B.

Teraz na wizycie będę mieć robiona ryse. Czy wiesz co mniej więcej czeka mnie dalej?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Teraz na wizycie będę mieć robiona ryse. Czy wiesz co mniej więcej czeka mnie dalej?

Przepraszam, że się wtrącę, ale chyba idziemy podobna droga, bo jeszcze nie miałaś stymulacji do ivf, ja też miałam rysę w cyklu poprzedzającym procedurę bo miał być świeży transfer,więc kolejnym krokiem będzie stymulacja.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Przepraszam, że się wtrącę, ale chyba idziemy podobna droga, bo jeszcze nie miałaś stymulacji do ivf, ja też miałam rysę w cyklu poprzedzającym procedurę bo miał być świeży transfer,więc kolejnym krokiem będzie stymulacja.

Super, ile to trwa?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ