X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Ps. Czy was tez tak bolą zastrzyki cetrotide? 😩

Bolały cholernie 😳

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wrote:
    Ja, byłam na dwóch wizytach, insulina od 29 tc.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny ✊, 25.04 urodziłam córeczkę, któraś może przejmować brzuszek.🙂

Gratulacje.

Dzoni myślę, że rozmowa z dr dobrze zrobi jeżeli chodzi o poród, ja po tych przejsciach mówiłam, że za nic w świecie nie będę kolejny raz rodzic naturalnie, ale po rozmowie, ułożeniu sobie wszystkiego w głowie, rodziłam SN, ale to wiadomo indywidualne preferencje czy nie wiem jak to ująć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2021, 15:09

Dżoni lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Gratulacje.

Dzoni myślę, że rozmowa z dr dobrze zrobi jeżeli chodzi o poród, ja po tych przejsciach mówiłam, że za nic w świecie nie będę kolejny raz rodzic naturalnie, ale po rozmowie, ułożeniu sobie wszystkiego w głowie, rodziłam SN, ale to wiadomo indywidualne preferencje czy nie wiem jak to ująć.

Dzięki za info ❤️ na pewno będę rozmawiać z dr tylko pewnie bliżej porodu, bo teraz tak jak dziewczyny pisały, pewnie powie ze skupiamy się żeby donosić. Poza tym wszystko może się jeszcze 100 razy zmienić i różne mogą być wskazania więc nie chce się nastawiać np na sn, jak się okaże że musi być cc z jakiejś tam przyczyny. No jedno jest pewne, jakoś to dziecko trzeba będzie stamtąd wyjąć prędzej czy później 😂i mimo tego że już milion razy dostałam nauczkę podczas leczenia że planować to mogę sobie zakup lodów w sklepie, to głowa i tak nie odpuszcza i zawsze chciałabym być przygotowana na wszystko 🤷‍♂️

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Ps. Czy was tez tak bolą zastrzyki cetrotide? 😩

Tak były bolesne 😟

Udanej majoweczki dziewczyny 🙂

MuminkAa, Olivia27, Drzewko90 lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Mam dwa pytania! Pomóżcie proszę! Przygotowuje się do in vitro. Doktor powiedział, że w pierwszym dniu cyklu mam zrobić sobie progesteron, zapomniałam się zapytać, czy na czczo? Bo nie wiem, czy miesiączkę dostanę rano czy popołudniu 🤦‍♀️Przepraszam za głupie pewnie pytanie, ale chciałabym mieć jasność. I drugie pytanie, dr powiedział, że zastrzyk Cetrotide mam wziąć jak wszystko będzie ok z progesteronem 6 dnia cyklu o 10:00,i teraz nie wiem jak to ma wyglądać, czy brałyście wolne na to? Bo ja nie mam jak trzymać tego zastrzyku w lodówce i wstrzyknąć sobie go o 10:00,kurcze dla mnie całe to on vitro to wielka czarna magia...

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Dziewczyny! Mam dwa pytania! Pomóżcie proszę! Przygotowuje się do in vitro. Doktor powiedział, że w pierwszym dniu cyklu mam zrobić sobie progesteron, zapomniałam się zapytać, czy na czczo? Bo nie wiem, czy miesiączkę dostanę rano czy popołudniu 🤦‍♀️Przepraszam za głupie pewnie pytanie, ale chciałabym mieć jasność. I drugie pytanie, dr powiedział, że zastrzyk Cetrotide mam wziąć jak wszystko będzie ok z progesteronem 6 dnia cyklu o 10:00,i teraz nie wiem jak to ma wyglądać, czy brałyście wolne na to? Bo ja nie mam jak trzymać tego zastrzyku w lodówce i wstrzyknąć sobie go o 10:00,kurcze dla mnie całe to on vitro to wielka czarna magia...
    Jedni mówią żeby robić na czczo inni że nie trzeba. Ważne żeby progesteron robić i porównywać zawsze o zbliżonej godzinie. Rano jego stężenia są najwyższe. Co do godzin zastrzyków ja sobie zawsze dostosowaywalam do godzin pracy po wcześniejszej konsultacji z dr. Tutaj też ważna jest systematyczność. Ewentualnie są te takie torebki z apteki termoizolacyjne ale one chyba działają max godzinkę.

Maraga32 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:

Ja krwawienia dostałam późniejszym popołudniem, robiłam następnego dnia, dla pewności pisałam sms do doktora.

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 1 maja 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:

Nie, nie trzeba robić progesteronu na czczo. Ja robiłam późnym popołudniem jak dostałam miesiączkę. Co do cetrotide to bedziesz brała kilka dni, nie tylko tego 6 dnia. Ja wolnego nie brałam, trzymałam w pracy w tej srebrnej torbie z apteki, ale w niej można trzymać do max 2 godz jeśli jest w chłodnym miejscu. Moze ustal z doktorem inna godzinę przyjmowania leku. Ja szóstego dnia tez miałam wziąć o 10:00 ale ze byliśmy w Poznaniu a lek miałam w domu 200 km dalej to doktor na ten jeden dzień zezwolił wziąć o 13:00, pózniej wróciłam do zalecanej godziny 10:00, choć jest to niekomfortowe w pracy gdyż mnie zastrzyk boli, szczypie i bardzo swędzi przez około godzinę po podaniu...

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Jesteście naprawdę bardzo pomocne i kochane. Mam nadzieję, że jakoś to sobie poukładam 😘

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie pytałam się dr co do szczepienia, dr mnie skierował prosto do szpitala na obserwacje, też nie miałam głowy, ale sytuacja opanowana.

Udało się - gratulacje ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 09:23

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Dziewczynki nie pytałam się dr co do szczepienia, dr mnie skierował prosto do szpitala na obserwacje, też nie miałam głowy, ale sytuacja opanowana.

Dużo sił 😘, też ostatnio byłam na obserwacji , obecnie już w domku 🙂

Alicjaaa, Drzewko90, MuminkAa, Ania0692 lubią tę wiadomość

PCOS
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Alicjaaa wrote:

Dużo sił 😘, też ostatnio byłam na obserwacji , obecnie już w domku 🙂

Dziękuje

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕

Wysłany: 2 maja 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym dniu cyklu tak mniej więcej przystępuje się do punkcji? I czy ktoś moze opisać tu lub na priv przebieg punkcji?

Ciri86 lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Ciri86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    W którym dniu cyklu tak mniej więcej przystępuje się do punkcji? I czy ktoś moze opisać tu lub na priv przebieg punkcji?

Też się chętnie dowiem jak to wszystko wygląda z waszego doświadczenia, bo czytałam tylko jakieś ogólne info, ale to nie to samo.

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 2 maja 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 czyli polecasz szkołę rodzenia? Do Kórnika mam żabi skok i władnie myślałam aby się tam zapisać i też właśnie słyszałam, że jest szkoła rodzenia i zajęcia prowadzą położne z Polnej nie wiem czy o tej samej myślimy 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2021, 13:43

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

U każdego to jest bardzo indywidualne, zależy od tego jak przebiega stymulacja i jak szybko rosną pęcherzyki, ogólnie punkcja jest tak ok 15-20dnia.
    Co do punkcji to przychodzi się ok 7:30, wypełnia dokumenty, Panie położne was zakwaterują w sali, tam można odstawić swoje rzeczy. Warto zabrać sobie coś do picia i coś słodkiego. Na punkcje trzeba ściągnąć hybrydy. No i jak jest wasza kolej to przychodzi po was lekarz albo położna i idziecie na salę. Siadacie jak na fotelu ginekologicznym, przychodzi anestezjolog, daje znieczulenie a potem budzicie się w pokoju zakwaterowania :) pani Monika zazwyczaj ogarniała punkcje za moich czasów, robiła słodka na maxa herbatkę i pilnowała żeby nie zasypiać po znieczuleniu. Wychodzi się ok 12-13 jak czujecie że wszystko ok. Wcześniej może ale nie musi być rozmowa z lekarzem i z embriologiem. No i czekacie... 5 najdłuższych dni na wieści o zarodeczkach :)
    Zazwyczaj po punkcji dostajecie info ile było komórek.
    Jakbyście miały jakieś pytania to piszcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 12:01

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to zapewne wiecie, być na czczo, nie rzuć gumy,no i bez makijażu, soczewek itd. Mi akurat punkcję robił dr M, przed się nie widzieliśmy, ale po punkcji rozmawialiśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 12:16

Malina1991 lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 maja 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    U każdego to jest bardzo indywidualne, zależy od tego jak przebiega stymulacja i jak szybko rosną pęcherzyki, ogólnie punkcja jest tak ok 15-20dnia.
    Co do punkcji to przychodzi się ok 7:30, wypełnia dokumenty, Panie położne was zakwaterują w sali, tam można odstawić swoje rzeczy. Warto zabrać sobie coś do picia i coś słodkiego. Na punkcje trzeba ściągnąć hybrydy. No i jak jest wasza kolej to przychodzi po was lekarz albo położna i idziecie na salę. Siadacie jak na fotelu ginekologicznym, przychodzi anestezjolog, daje znieczulenie a potem budzicie się w pokoju zakwaterowania :) pani Monika zazwyczaj ogarniała punkcje za moich czasów, robiła słodka na maxa herbatkę i pilnowała żeby nie zasypiać po znieczuleniu. Wychodzi się ok 12-13 jak czujecie że wszystko ok. Wcześniej może ale nie musi być rozmowa z lekarzem i z embriologiem. No i czekacie... 5 najdłuższych dni na wieści o zarodeczkach :)

Dziękuje :) a jak samopoczucie i ból tego samego dnia i w kolejnych dniach? Czy można prosić o l4? Ostatnio widziałam jak przewozili wybudzona już dziewczynę, która coś majaczyła i wyglądało to strasznie. Wywołało rozmowy miedzy pacjentkami na korytarzu i spotęgowało strach przed punkcja nie tylko u mnie dlatego pytam jak to jest.

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ja mam głupie pewnie pytanie, za które bardzo przepraszam, ale my się tam w piżamę przebieramy czy po prostu w tym co przyszłyśmy? I naprawdę trzeba być bez make-up? Jak ja to przeżyje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 13:57

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Dziękuje :) a jak samopoczucie i ból tego samego dnia i w kolejnych dniach? Czy można prosić o l4? Ostatnio widziałam jak przewozili wybudzona już dziewczynę, która coś majaczyła i wyglądało to strasznie. Wywołało rozmowy miedzy pacjentkami na korytarzu i spotęgowało strach przed punkcja nie tylko u mnie dlatego pytam jak to jest.

To jest "normalna" reakcja po znieczuleniu miałaś kiedyś jakąś operacje, histeroskopie? Ja mialam laparoskopie i dokładnie identyczne były pierwsze chwilę po wybudzeniu, trochę na zasadzie nie wiesz co się dzieje, coś mówisz w pół przytomna jeszcze , potem na sali dochodzisz do siebie i już jest ok 🙂, l4 jak najbardziej można brać, samopoczucie u mnie pierwsze dni były mega ciężkie, jeszcze wymiotowałam po znieczuleniu, koleżanka czuła się bardzo dobrze, wszystko zależy indywidualnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2021, 14:10

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ