X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2021, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatosya wrote:
    Trzymam kciuki

Karina89 narazie mamy 5, i jutro decyzja o 6m

To piękny wynik trzymam kciuki za 6❄️🙂, zapladnialiscie wszystkie komórki?

• Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka według mnie nie ma możliwości aby podczas brania tabletek, bo jak doczytałam jeszcze bierzesz wystąpiła owulacja, w tym czasie pęcherzyki są jeszcze wzrastające, może być trochę szybciej, ale nie aż tak, zaczynałam monitoring od 10 /11 dc i jeszcze trochę czasu było do owulacji , miałam kilka stymulacji na letrozolu,ja zrezygnowałam z testów owulacyjnych u mnie nigdy się nie pokrywały z faktyczną owulacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 22:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1231 wrote:
    Anka według mnie nie ma możliwości aby podczas brania tabletek, bo jak doczytałam jeszcze bierzesz wystąpiła owulacja, w tym czasie pęcherzyki są jeszcze wzrastające, może być trochę szybciej, ale nie aż tak, zaczynałam monitoring od 10 /11 dc i jeszcze trochę czasu było do owulacji , miałam kilka stymulacji na letrozolu,ja zrezygnowałam z testów owulacyjnych u mnie nigdy się nie pokrywały z faktyczną owulacja.
    Sytuacja wygląda tak że dzisiaj wzięłam ostatnia tabletkę test wyszedł pozytywny śluz lekko rozciągliwy... A owui tak od testu występuje do 36 h jakoś... We wtorek na monitoringu się okaże czy byla czy nie, ja testom w 100% nie wierze

• Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2021, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Sytuacja wygląda tak że dzisiaj wzięłam ostatnia tabletkę test wyszedł pozytywny śluz lekko rozciągliwy... A owui tak od testu występuje do 36 h jakoś... We wtorek na monitoringu się okaże czy byla czy nie, ja testom w 100% nie wierze

U mnie każdy cykl z lamettą był inny, z ostatniego gdzie pęcherzyki szybciej rosły,w 12 dc dr podawał zastrzyk mam córeczkę🙂, możesz mieć trochę wcześniej owulacja, ale myślę, że ten poniedziałek /wtorek to bardziej okołoowulacyjne,ja czasem miałam śluz płodny od 9 dc a owulacja dopiero w 14 /15.

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka też jestem na stymulacji letrozolem ocenę miałam 10 dc i pęcherzyki są dwa jeden 12 mm, drugi 13 mm

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Anka też jestem na stymulacji letrozolem ocenę miałam 10 dc i pęcherzyki są dwa jeden 12 mm, drugi 13 mm
    U mnie się okaże we wtorek to będzie 11 dc

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Dziewczyny pomału się rozkręca poród 😱❤️, odezwę się jak już będziemy po 💪

Czekamy!! Powodzenia 🤗

• Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    To piękny wynik trzymam kciuki za 6❄️🙂, zapladnialiscie wszystkie komórki?
    Tak

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1) jakie leki tak orientacyjnie (pewnie każda ma dobrane indywidualnie) przyjmuje się podczas przygotowań do transferu na cyklu sztucznym? Jaki jest ich orientacyjny koszt bez refundacji? Czy są to tabletki czy zastrzyki? I czy którykolwiek z leków wymaga przechowywania w lodowce? Pytam bo z tymi lekami będę musiała wyjechać na wakacje, wiec wole się przygotować.

2) czy w dniu transferu wymagane jest zrobienie wymazu w kierunku COVID tak jak w dniu punkcji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 15:27

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    1) jakie leki tak orientacyjnie (pewnie każda ma dobrane indywidualnie) przyjmuje się podczas przygotowań do transferu na cyklu sztucznym? Jaki jest ich orientacyjny koszt bez refundacji? Czy są to tabletki czy zastrzyki? I czy którykolwiek z leków wymaga przechowywania w lodowce? Pytam bo z tymi lekami będę musiała wyjechać na wakacje, wiec wole się przygotować.

2) czy w dniu transferu wymagane jest zrobienie wymazu w kierunku COVID tak jak w dniu punkcji?

Na sztucznym estrofem, acard, encortolon (to zależy indywidualnie), progesteron to luteina, progesteron besins, duphaston, Cyclogest, Prolutex, wszystko zależy jaki dr przepisze progesteron i dawkowanie, i Prolutex raz albo dwa dziennie, podczas ostatniego transferu sam Prolutex wynosił mnie ponad 300 zł tygodniowo jak miałam 2x dziennie, najpierw 1 x dziennie, Cyclogest 200 zł miesięcznie nie ma refundacji plus duphaston około 30 zł opakowanie, na refundację jest luteina i estrofem 🤔jak dobrze pamiętam, jak będziesz miała progesteron besins zamiast cyclogest to będzie lżej dla portfela, ale nie wiem o dr przepisze no sama miałam różne różnie łączony progesteron.Dokładnych kosztów nie liczyłam 🙈 leków nie trzeba przechowywać w lodowce, Prolutex poniżej 25 stopni, to pewnie w jakimś chłodniejszym miejscu.

Jak z testami na COVID teraz, nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:41

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje znać, w piątek miałam druga dawkę szczepionki, czujemy się dobrze w razie w mam przygotowany apap, ale jeszcze nie bralam

Powodzenia na cały przyszły tydzień 🌷

Dżoni, Paula1706, Malina1991 lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Daje znać, w piątek miałam druga dawkę szczepionki, czujemy się dobrze w razie w mam przygotowany apap, ale jeszcze nie bralam

Powodzenia na cały przyszły tydzień 🌷

O dzięki za info :) ja jeszcze troszkę do drugiej dawki 😎

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Leki na tydzień wynosiły mnie około 500 zł, też miałam Cyclogest, Prolutex warto zamawiać w aptece internetowej np apteline, doz, cena od 150 do 170 zł za opakowanie bo jak dochodzą 2x dziennie to już jest 300 zł i więcej.

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Testu nie trzeba 🙂

Paula1706, ***Sikorka*** lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa ✊ za dzisiaj

1 IVF 2021
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po transferze, teraz wyjazd, chillout w górach i czekanie ☘️

Malina1991, Paula1706, Tatosya, ***Sikorka***, Dżoni, Olivia27, Ciri86, Nowa szansa 93 lubią tę wiadomość

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

Trzymam✊

06.03.2022 Basia❤
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Środa zapowiada się gorącym dniem 😁, ja badam betę po 5 dniach jak doktor zalecił, Karina z Paula Wy macie wizyty, tak jestem w szoku, że jeszcze nie poszłam do labo😱, ale trochę mniej się stresuje jak jest dłuższa przerwa 🙈

Karina89, Paula1706 lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:

🤞🤞

Pięknej, słonecznej pogody 🤗, oby już tak zostało jak jest teraz.

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Środa zapowiada się gorącym dniem 😁, ja badam betę po 5 dniach jak doktor zalecił, Karina z Paula Wy macie wizyty, tak jestem w szoku, że jeszcze nie poszłam do labo😱, ale trochę mniej się stresuje jak jest dłuższa przerwa 🙈

Zobacz proszę wysłałam wiadomość na priv

Malina1991 lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ