Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka według mnie nie ma możliwości aby podczas brania tabletek, bo jak doczytałam jeszcze bierzesz wystąpiła owulacja, w tym czasie pęcherzyki są jeszcze wzrastające, może być trochę szybciej, ale nie aż tak, zaczynałam monitoring od 10 /11 dc i jeszcze trochę czasu było do owulacji , miałam kilka stymulacji na letrozolu,ja zrezygnowałam z testów owulacyjnych u mnie nigdy się nie pokrywały z faktyczną owulacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2021, 22:25
-
nick nieaktualnyMysza1231 wrote:Anka według mnie nie ma możliwości aby podczas brania tabletek, bo jak doczytałam jeszcze bierzesz wystąpiła owulacja, w tym czasie pęcherzyki są jeszcze wzrastające, może być trochę szybciej, ale nie aż tak, zaczynałam monitoring od 10 /11 dc i jeszcze trochę czasu było do owulacji , miałam kilka stymulacji na letrozolu,ja zrezygnowałam z testów owulacyjnych u mnie nigdy się nie pokrywały z faktyczną owulacja.
-
anka wrote:Sytuacja wygląda tak że dzisiaj wzięłam ostatnia tabletkę test wyszedł pozytywny śluz lekko rozciągliwy... A owui tak od testu występuje do 36 h jakoś... We wtorek na monitoringu się okaże czy byla czy nie, ja testom w 100% nie wierze
U mnie każdy cykl z lamettą był inny, z ostatniego gdzie pęcherzyki szybciej rosły,w 12 dc dr podawał zastrzyk mam córeczkę🙂, możesz mieć trochę wcześniej owulacja, ale myślę, że ten poniedziałek /wtorek to bardziej okołoowulacyjne,ja czasem miałam śluz płodny od 9 dc a owulacja dopiero w 14 /15. -
nick nieaktualny
-
1) jakie leki tak orientacyjnie (pewnie każda ma dobrane indywidualnie) przyjmuje się podczas przygotowań do transferu na cyklu sztucznym? Jaki jest ich orientacyjny koszt bez refundacji? Czy są to tabletki czy zastrzyki? I czy którykolwiek z leków wymaga przechowywania w lodowce? Pytam bo z tymi lekami będę musiała wyjechać na wakacje, wiec wole się przygotować.
2) czy w dniu transferu wymagane jest zrobienie wymazu w kierunku COVID tak jak w dniu punkcji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 15:27
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:1) jakie leki tak orientacyjnie (pewnie każda ma dobrane indywidualnie) przyjmuje się podczas przygotowań do transferu na cyklu sztucznym? Jaki jest ich orientacyjny koszt bez refundacji? Czy są to tabletki czy zastrzyki? I czy którykolwiek z leków wymaga przechowywania w lodowce? Pytam bo z tymi lekami będę musiała wyjechać na wakacje, wiec wole się przygotować.
2) czy w dniu transferu wymagane jest zrobienie wymazu w kierunku COVID tak jak w dniu punkcji?
Na sztucznym estrofem, acard, encortolon (to zależy indywidualnie), progesteron to luteina, progesteron besins, duphaston, Cyclogest, Prolutex, wszystko zależy jaki dr przepisze progesteron i dawkowanie, i Prolutex raz albo dwa dziennie, podczas ostatniego transferu sam Prolutex wynosił mnie ponad 300 zł tygodniowo jak miałam 2x dziennie, najpierw 1 x dziennie, Cyclogest 200 zł miesięcznie nie ma refundacji plus duphaston około 30 zł opakowanie, na refundację jest luteina i estrofem 🤔jak dobrze pamiętam, jak będziesz miała progesteron besins zamiast cyclogest to będzie lżej dla portfela, ale nie wiem o dr przepisze no sama miałam różne różnie łączony progesteron.Dokładnych kosztów nie liczyłam 🙈 leków nie trzeba przechowywać w lodowce, Prolutex poniżej 25 stopni, to pewnie w jakimś chłodniejszym miejscu.
Jak z testami na COVID teraz, nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 16:41
***Sikorka*** lubi tę wiadomość
-
Drzewko90 wrote:Daje znać, w piątek miałam druga dawkę szczepionki, czujemy się dobrze w razie w mam przygotowany apap, ale jeszcze nie bralam
Powodzenia na cały przyszły tydzień 🌷
O dzięki za info ja jeszcze troszkę do drugiej dawki 😎Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
***Sikorka*** wrote:1) jakie leki tak orientacyjnie (pewnie każda ma dobrane indywidualnie) przyjmuje się podczas przygotowań do transferu na cyklu sztucznym? Jaki jest ich orientacyjny koszt bez refundacji? Czy są to tabletki czy zastrzyki? I czy którykolwiek z leków wymaga przechowywania w lodowce? Pytam bo z tymi lekami będę musiała wyjechać na wakacje, wiec wole się przygotować.
2) czy w dniu transferu wymagane jest zrobienie wymazu w kierunku COVID tak jak w dniu punkcji?
Leki na tydzień wynosiły mnie około 500 zł, też miałam Cyclogest, Prolutex warto zamawiać w aptece internetowej np apteline, doz, cena od 150 do 170 zł za opakowanie bo jak dochodzą 2x dziennie to już jest 300 zł i więcej.***Sikorka*** lubi tę wiadomość
-
Testu nie trzeba 🙂
Paula1706, ***Sikorka*** lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Środa zapowiada się gorącym dniem 😁, ja badam betę po 5 dniach jak doktor zalecił, Karina z Paula Wy macie wizyty, tak jestem w szoku, że jeszcze nie poszłam do labo😱, ale trochę mniej się stresuje jak jest dłuższa przerwa 🙈
Karina89, Paula1706 lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:Środa zapowiada się gorącym dniem 😁, ja badam betę po 5 dniach jak doktor zalecił, Karina z Paula Wy macie wizyty, tak jestem w szoku, że jeszcze nie poszłam do labo😱, ale trochę mniej się stresuje jak jest dłuższa przerwa 🙈
Zobacz proszę wysłałam wiadomość na privMalina1991 lubi tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤