Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Wyniki nasienia dobre wyszły morfologia lekko spadła bo z 7 na 4 ale i tak w normie wiec jest całkiem okej . Wiec we mnie jest jakiś problem 😑
Anka zgodzę się z MuminkAa, że np tak jak w moim przypadku do dzisiaj nie wiadomo co było problemem i po której stronie on leżał, bo nasienie idealne było a moje problemy nie należały do turbo ciężkich przy których inni nie zachodzili by w ciążę. Nawet zarodki były spoko, więc nikt nie wiedział dlaczego się nie udaje, tak więc nie zadręczaj się myślą że to z tobą coś jest nie tak, bo to absolutnie tak nie działa 🙌
@paula1706 pięknie, oby tak dalej ❤️
@Dominikaa to już tak blisko 🙈❤️
Mam taką rozkmine, żeby na 3 prenatalne umówić się do alfa medica bo tam można z partnerem, ale to taka "zdrada" w stosunku do Ułańskiej 😂Paula1706 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Anka zgodzę się z MuminkAa, że np tak jak w moim przypadku do dzisiaj nie wiadomo co było problemem i po której stronie on leżał, bo nasienie idealne było a moje problemy nie należały do turbo ciężkich przy których inni nie zachodzili by w ciążę. Nawet zarodki były spoko, więc nikt nie wiedział dlaczego się nie udaje, tak więc nie zadręczaj się myślą że to z tobą coś jest nie tak, bo to absolutnie tak nie działa 🙌
Mam taką rozkmine, żeby na 3 prenatalne umówić się do alfa medica bo tam można z partnerem, ale to taka "zdrada" w stosunku do Ułańskiej 😂
No troszkę przykre i nie fajne ze naszych mężczyzn omijają te wizyty.. to przeżycie dla obojga a mężczyźni tak pomijani i w przygotowaniach i w uczestniczeniu, pózniej w usgbardzo przykre. Tym bardziej, ze na dzień dzisiejszy jest bardzo mało przypadków zachorowań a obostrzenia na Ułańskiej jak w „środku pandemii”. Nie jestem z tych co „płace wiec żądam” ale trochę nie fajne te zasady w prywatnej miejscu, gdzie zostawiamy nie małe pieniądze, a dla wielu par moze byc to pierwsze i ostatnie przygotowanie i chwile nie do powtórzenia. W innych miejscach (nie tylko medycznych) obostrzenia są zmniejszane. Po 2, jeżeli parter jest chory to prawdopodobnie my tez, wiec..
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:No troszkę przykre i nie fajne ze naszych mężczyzn omijają te wizyty.. to przeżycie dla obojga a mężczyźni tak pomijani i w przygotowaniach i w uczestniczeniu, pózniej w usg
bardzo przykre. Tym bardziej, ze na dzień dzisiejszy jest bardzo mało przypadków zachorowań a obostrzenia na Ułańskiej jak w „środku pandemii”. Nie jestem z tych co „płace wiec żądam” ale trochę nie fajne te zasady w prywatnej miejscu, gdzie zostawiamy nie małe pieniądze, a dla wielu par moze byc to pierwsze i ostatnie przygotowanie i chwile nie do powtórzenia. W innych miejscach (nie tylko medycznych) obostrzenia są zmniejszane. Po 2, jeżeli parter jest chory to prawdopodobnie my tez, wiec..
Niestety tak jest jeszcze w większości prywatnych placówek 😉2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
2024 urodziły się dziewczynki .
KONIEC STARAŃ -
***Sikorka*** wrote:No troszkę przykre i nie fajne ze naszych mężczyzn omijają te wizyty.. to przeżycie dla obojga a mężczyźni tak pomijani i w przygotowaniach i w uczestniczeniu, pózniej w usg
bardzo przykre. Tym bardziej, ze na dzień dzisiejszy jest bardzo mało przypadków zachorowań a obostrzenia na Ułańskiej jak w „środku pandemii”. Nie jestem z tych co „płace wiec żądam” ale trochę nie fajne te zasady w prywatnej miejscu, gdzie zostawiamy nie małe pieniądze, a dla wielu par moze byc to pierwsze i ostatnie przygotowanie i chwile nie do powtórzenia. W innych miejscach (nie tylko medycznych) obostrzenia są zmniejszane. Po 2, jeżeli parter jest chory to prawdopodobnie my tez, wiec..
No właśnie, wiem ile to znaczy dla mojego partnera i ile na to czekaliśmy oboje, nie chce go tego pozbawiać. Pytalam ostatnio doktora czy nic się nie da zrobić, że możemy pokazać zaświadczenie o szczepieniu druga dawka itp, no ale dr mówił że jak pozwolą jednej parze to każdy będzie chciał i ja to w pełni rozumiem.
Ale tak jak piszesz, jeśli mój partner byłby chory to ja na pewno też.
W wielu miejscach już odbywają się badania w których może uczestniczyć mąż/partner tylko wchodzi na samo badanie, nie może siedzieć w poczekalni, tak więc coraz bardziej się zastanawiam...Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Paula1706 wrote:Moja beta dziś 1711, dr napisał że ok. Masakra ale dziś miałam stres🙈 kolejna w czwartek 🙉
Super 😘
Zobacz proszę na priv 🙂Dziękuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2021, 21:43
Paula1706 lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
nick nieaktualnyDżoni wrote:Anka zgodzę się z MuminkAa, że np tak jak w moim przypadku do dzisiaj nie wiadomo co było problemem i po której stronie on leżał, bo nasienie idealne było a moje problemy nie należały do turbo ciężkich przy których inni nie zachodzili by w ciążę. Nawet zarodki były spoko, więc nikt nie wiedział dlaczego się nie udaje, tak więc nie zadręczaj się myślą że to z tobą coś jest nie tak, bo to absolutnie tak nie działa 🙌
Mam taką rozkmine, żeby na 3 prenatalne umówić się do alfa medica bo tam można z partnerem, ale to taka "zdrada" w stosunku do Ułańskiej 😂 -
Nadzieja88 wrote:ZuzaMaruda zaglądasz jak się czujesz? Jak nie chcesz tutaj to wysłałam zaproszenie na priv.
Dziękuję wszyskim za każde dobre słowo i wskazówki 😉Dżoni, Karina89 lubią tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Hejka! Dziękuję za troskę! Z dnia na dzień coraz lepiej. Mniej płacze. Mniej myślę o tej całej sytuacji. Muszę się pogodzić z tym co mnie spotkało i szykować głowę na kolejne starcia stataniowe 😉 Tak sobie powtarzam.
Dziękuję wszyskim za każde dobre słowo i wskazówki 😉
😘😘❣️ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
-
Drzewko90 wrote:Z tego co ja wiem to w 3 może 4 miejscach w Poznaniu mogą by obecne osoby podczas badania prenatalne na zwykle wizyty mąż /partner jeszcze nie, moja znajoma prowadzi ciąże u Profesora Pietrygi i mają podobne zalecenia.
Tak, tak tylko o prenatalnych mówię. Poznań słabo pod tym kątem w porównaniu do Warszawy czy nawet Szczecina z tego co ostatnio ze znajomymi rozmawiałam.***Sikorka*** lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Paula1706 wrote:Moja beta dziś 1711, dr napisał że ok. Masakra ale dziś miałam stres🙈 kolejna w czwartek 🙉
❤️❤️❤️
MuminkAa od początku biorę aspirin, teraz jak są krwiaki to dr chwilowo odstawił, tylko nie wiem czy można raz acard raz aspirin to lepiej zapytać dr.MuminkAa, Paula1706 lubią tę wiadomość
-
Dżoni wrote:Tak, tak tylko o prenatalnych mówię. Poznań słabo pod tym kątem w porównaniu do Warszawy czy nawet Szczecina z tego co ostatnio ze znajomymi rozmawiałam.
Może POMAŁU się to zacznie zmieniać, gdzieś to słyszałam nie mam pojęcia w jakim mieście, ale zaczynają pozwalać na odwiedziny na salach chorych po jednej osobie na salę czy jakoś tak już dokładnie nie pamiętamDżoni lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja wracam do boju. Narazie biorę luteine żeby na maxa wydłużyć ten cykl, bo my zaplanowany wyjazd, i już nie damy rady zrezygnować.
Jak wszystko pójdzie dobrze też na koniec lipca transfer.
Mumimka, Paula gratuluję.
Anka bardzo mi szkoda, ale musicie iść dalej, rozumiem twojego męża, tez miałam pewność że uda się nam naturalnie, mam piękna owulacje, mąż dobre nasienie, to czemu ma się nie udać. Ale niestety nic z tego. To jest bardzo trudna walka i cały czas musimy coś decydować i czekać, ale ja wierzę że wszyscy zobaczymy wymarzone dwie kreseczki.
I jeszcze takie pytanko od kiedy mam zacząć brać akard? Tak samo jak estrofem od 2 dc? Czy od 6 jak encortolon. Dr nie napisal w rozpisce.Paula1706, Karina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTatosya wrote:Cześć dziewczyny, ja wracam do boju. Narazie biorę luteine żeby na maxa wydłużyć ten cykl, bo my zaplanowany wyjazd, i już nie damy rady zrezygnować.
Jak wszystko pójdzie dobrze też na koniec lipca transfer.
Mumimka, Paula gratuluję.
Anka bardzo mi szkoda, ale musicie iść dalej, rozumiem twojego męża, tez miałam pewność że uda się nam naturalnie, mam piękna owulacje, mąż dobre nasienie, to czemu ma się nie udać. Ale niestety nic z tego. To jest bardzo trudna walka i cały czas musimy coś decydować i czekać, ale ja wierzę że wszyscy zobaczymy wymarzone dwie kreseczki.
I jeszcze takie pytanko od kiedy mam zacząć brać akard? Tak samo jak estrofem od 2 dc? Czy od 6 jak encortolon. Dr nie napisal w rozpisce.
kciuki za transfer !
i dzi8ewczyny może wiecie jakie są teraz terminy do doktora? jka mam ogolnie na licpa teraz ale myśle czy juz nie zapytać o tą inseminacje jakby te terminy byly bardzo odlegle bo chciałabym w pazdzierniku ruszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 11:39
-
anka wrote:ja też wierze może faktycznie tak jest że mimo ze wszystko oke3j to sie nie udaje bo ja bylam nastawiona na to ze jak juz bedzie okej z owulacja to na 100 % sie uda bo ni8by czemu nie...
kciuki za transfer !
i dzi8ewczyny może wiecie jakie są teraz terminy do doktora? jka mam ogolnie na licpa teraz ale myśle czy juz nie zapytać o tą inseminacje jakby te terminy byly bardzo odlegle bo chciałabym w pazdzierniku ruszyć
Ja jak byłam w maju a mam za pół roku się pokazać i mówiłam że to w sierpniu będę dzwonić na listopad to Agata się śmiała, że no to będzie ok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa123 wrote:Dokładnie.... I jeśli będzie kazał Cię wpisać przykładowo na 1 października no to od ręki i spokój z zastanawianie się kiedy dzwonić żeby się załapać