X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszedł mój ostatni wynik
    17-OH progesteron 0,58ng/ml norma kobiet <40 0,270-2,54 co myślicie ?

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2021, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dziewczyny przyszedł mój ostatni wynik
    17-OH progesteron 0,58ng/ml norma kobiet <40 0,270-2,54 co myślicie ?

Wynik dobry 🙂 tylko się cieszyć, nie wiem na jakiej podstawie lekarz Ci stwierdził PCOS 🙈🙈🙈, masz bardzo ładne wyniki hormonów, sama choruje na PCOS i u mnie dużo hormonów było mega rozwalonych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 13:49

PCOS

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tym bardziej się cieszę, że zmieniłam lekarza bo pewnie znowu przepisalby mi leki i tyle ... a może rzeczywiście jutro na hsg coś wyjdzie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    To tym bardziej się cieszę, że zmieniłam lekarza bo pewnie znowu przepisalby mi leki i tyle ... a może rzeczywiście jutro na hsg coś wyjdzie ...
    Trzymam kciuki żeby były drożne ✊✊

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie mam terminu do diabetologa 🥺 i się martwię ze nie wyrobie się do 6 października i będę musiała przesuwać wizyte o kolejne miesiące..

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Dziękuję, że o mnie myślałaś i za tak wyczerpujące informacje <3
    Jeszcze mi daleko do porodu, ale ciąża jest trudna do prowadzenia, biegam od ginekologa do diabetologa/internisty. Muszę wciąż trzymać widełki cukrowo/ciśnieniowe, na razie mi się udaje...
    Boję się każdej wizyty... powiem Wam...
    Staram się negatywnie nie myśleć, ale strach jest... wiedziałam o tym, decydując się na drugie dziecko w wieku 37 lat, że będę się bać, ale mimo wszystko podjeliśmy to ryzyko, bo to już naprawdę ostatni dzwonek dla nas...
    ps. moja siostra od dzisiaj na Polnej, za chwilę zostanę ciocią (pierwszy raz :))
    Z uwagi na trudny dla niej czas nic nie wie o mojej ciąży, bo nie chciałam jej dokładać stresu, ale jak tylko trochę wydobrzeje, zrobię jej niespodziankę :)

Nie ma sprawy 🙂, sama pamiętam jak moja siostra rodziła, jaka byłam podekscytowana🙂.
    Jak zaczęliśmy starać się o rodzeństwo to dr raz stwierdził, że już gruba kartotekę u Niego mam, ale pamiętał jakie mieliśmy komplikacje w ciąży z córką, będzie dobrze ✊.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 15:08

Wysłany: 29 lipca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Trzymam kciuki żeby były drożne ✊✊
    A ja już sobie myśle, ze może lepiej żeby coś wyszło na tym hsg bo gdzie tu szukać przyczyny później ... Skoro wyniki są Ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    A ja już sobie myśle, ze może lepiej żeby coś wyszło na tym hsg bo gdzie tu szukać przyczyny później ... Skoro wyniki są Ok.
    chyba , że u męża coś wyjdzie ..
    No niby tak a dlugi sie staracie?

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Ja też dopiero dostałam okres, jutro badania i zaczynamy :) zdecydowalismy się nie czekać na powrót dokotra, jednak ja juz taka młoda nie jestem 🙈 doktor też powiedział, nie czekamy tylko działamy . W sierpniu będę miała 35 lat, mam nadzieję, że prezentem będzie dużo dobrych jajeczek 💪
    Staramy się już 5 lat, kto by pomyślał, że tyle to wszystko będzie trwało i że minęło już tyle lat 😱 były wzloty i upadki, przerwy od starań itd
    Teraz jestem na takim etapie, że wierzę, że się uda i wsyztsko będzie dobrze :)

To teraz już musi być Twój czas 🤗, pamiętam jak pisałyśmy podczas mojej ciąży pozamacicznej i po, jak ten czas szybko leci.. Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Ciri86 lubi tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Calineczka2106 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Na chwilę obecną zaczynam z insulina nocną, jestem po rozmowie tel z diabetologiem i właśnie mówił, że to są takie tygodnie ciąży gdzie cukrzyca lubi szaleć(czekam na wizytę kontrolna ) , w ciągu dnia tak ogólnie radzę sobie dieta, mam produkty których muszę unikać np maślanka🙈 jestem dziwiona, ale po niej wywala mi cukier, chleb to tylko z kaszy gryczanej niepalonej,(zytni, orkiszowy odpadają, graham 🤷‍♀️)ostatnio na czczo mam cały czas przekroczenia to też wiem, że może być z głodu, wyrzucać cukry, i kombinuje z tymi wieczornymi posiłkami, jak chodzę np spać o pierwszej to wieczorny ostatni posiłek koło północy aby było godzinę przed spaniem, właśnie jeszcze muszę ogarnąć te wieczorne posiłki,ostatnio zjadłam koło 21 to rano przekroczenie.

U mnie na czczo jest ok, wywala mi jedynie po sniadaniu i obiedzie czasem, ale to już mam opanowane, max 142 po 1h :) Ja faktycznie jem ostatni posiłek ok. 21 i cukier rano mam 88-96. Ale dzisiaj np. w jednym momencie spadł do 63, nie wiadomo dlaczego :/ moze za mało ww zjadłam na obiad... ja insulinę biorę do trzech głównych posiłków.

PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
    3 lata starań
    2012 - resekcja jajników, hsg
    2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
    czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
    10.2013 - ciąża naturalna
    05.2014 - CC, córka 10pkt
    05.2020 - polip endometrialny
    01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
    03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
    AMH - 4,19 ng/ml
    05.2021 - scratching endometrium
    06.2921 - planowana stymulacja do IVF
    26.07.2021 - mamy <3..., ciąża nat.
    luty 2022 - ur. kwiatuszka
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    U mnie na czczo jest ok, wywala mi jedynie po sniadaniu i obiedzie czasem, ale to już mam opanowane, max 142 po 1h :) Ja faktycznie jem ostatni posiłek ok. 21 i cukier rano mam 88-96. Ale dzisiaj np. w jednym momencie spadł do 63, nie wiadomo dlaczego :/ moze za mało ww zjadłam na obiad... ja insulinę biorę do trzech głównych posiłków.

Takiego spadku to jeszcze nie miałam, ostatnio mi tylko diabetolog mówił bo zaczęłam się stresować lekkimi przekroczenia, które czasem mam po posiłkach, że maluszek musi rosnąć i nie mam się stresowac lekkmi przekroczeniami jak są, za niski cukier też jest niedobry, na początku byłam załamana ta cukrzycą, ele teraz już coraz więcej ogarniam i działam, pociesza nie fakt, że niby po 34 tc cukry się normują i jest szansa na schodzenie z dawek insuliny, zobaczymy, ślę damy radę kto jak nie my 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 20:56

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja nadal nie mam terminu do diabetologa 🥺 i się martwię ze nie wyrobie się do 6 października i będę musiała przesuwać wizyte o kolejne miesiące..

Anka ja bym się aż tak nie stresowała, masz włączone leczenie bierzesz Glucophage od dr, z tego co czytałam to konsultacja u diabetologa ma być po to aby dobrać jeszcze precyzyjniej dawki,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 21:13

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Anka ja bym się aż tak nie stresowała, masz włączone leczenie bierzesz Glucophage od dr, z tego co czytałam to konsultacja u diabetologa ma być po to aby dobrać jeszcze precyzyjniej dawki,
    no tak :) ale jesli nie bede4 miala wizyty u tego diabetologa to nie mam co pokazywać sie na wizycie u doktora wiec jesli to sie przeciągnie to bede musiala wizyte przesunac mi o to chodzi...

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    no tak :) ale jesli nie bede4 miala wizyty u tego diabetologa to nie mam co pokazywać sie na wizycie u doktora wiec jesli to sie przeciągnie to bede musiala wizyte przesunac mi o to chodzi...

Ciśnij max, myślę że jak powiesz ze musisz mieć konsultacje przed wizytą u dr B, to się zreflektuja i wcisną gdzieś, w końcu to podobno kumple :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Z tego co czytam jesteś wpisana na listę oczekujących, i Panie z rejestracji mają dzwonić, więc trochę nie wiem o co chodzi sama chodzę do tego diabetologa więc wiem jak to działa 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 21:38

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ciśnij max, myślę że jak powiesz ze musisz mieć konsultacje przed wizytą u dr B, to się zreflektuja i wcisną gdzieś, w końcu to podobno kumple :)
    Ogolnie jutro zadzwonię i się zapytam o te terminy doktor miał się odezwać w pon wt ale się nie odezwal a nie chce się narzucać. Wiem ze będzie dostępny od 19 sierpnia dopiero. Ta wizyta noze być nawet na koniec września ale wolałabym mieć juz zaklepana... może i przesadzam ale kolejne miesiące czekać na plan to ja osiwieje...

Wysłany: 29 lipca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No niby tak a dlugi sie staracie?
    Od lutego ... i jeden cykl miałam stymulowany przez poprzedniego lekarza ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Od lutego ... i jeden cykl miałam stymulowany przez poprzedniego lekarza ...
    A to i tak w miarę szybko trafiłaś do odpowiedniego lekarza ja się męczyłam prawie orzez dwa lata zabim trafiłam do doktora

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP jak się czujesz 3dpt? Sprawdzalas moze dziś progesteron? Jak samopoczucie? 🤔☺️

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ogolnie jutro zadzwonię i się zapytam o te terminy doktor miał się odezwać w pon wt ale się nie odezwal a nie chce się narzucać. Wiem ze będzie dostępny od 19 sierpnia dopiero. Ta wizyta noze być nawet na koniec września ale wolałabym mieć juz zaklepana... może i przesadzam ale kolejne miesiące czekać na plan to ja osiwieje...

Jak masz glukometr to możesz sobie mierzyć cukry kilka razy w ciągu dnia i już coś będziesz miała, bo trzeba będzie wyciągnąć średnie, mi akurat mówił abym kupiła sobie sensor tylko, że nie miałam stwierdzonej cukrzycy więc był pełno płatny ale mówiłam, że dla mnie to akurat nie problem. Potem miałam mierzyć cukry o różnych porach dnia tak falowo, ale to każdy przypadek jest inny, ale jak coś mogę zasugerować to właśnie to mierzenie cukrów i zapisywanie jak teraz masz włączony ten lek.

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ