Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_koniczynka wrote:Dziewczyny przyszedł mój ostatni wynik
17-OH progesteron 0,58ng/ml norma kobiet <40 0,270-2,54 co myślicie ?
Wynik dobry 🙂 tylko się cieszyć, nie wiem na jakiej podstawie lekarz Ci stwierdził PCOS 🙈🙈🙈, masz bardzo ładne wyniki hormonów, sama choruje na PCOS i u mnie dużo hormonów było mega rozwalonych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 13:49
PCOS -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Calineczka2106 wrote:Dziękuję, że o mnie myślałaś i za tak wyczerpujące informacje
Jeszcze mi daleko do porodu, ale ciąża jest trudna do prowadzenia, biegam od ginekologa do diabetologa/internisty. Muszę wciąż trzymać widełki cukrowo/ciśnieniowe, na razie mi się udaje...
Boję się każdej wizyty... powiem Wam...
Staram się negatywnie nie myśleć, ale strach jest... wiedziałam o tym, decydując się na drugie dziecko w wieku 37 lat, że będę się bać, ale mimo wszystko podjeliśmy to ryzyko, bo to już naprawdę ostatni dzwonek dla nas...
ps. moja siostra od dzisiaj na Polnej, za chwilę zostanę ciocią (pierwszy raz)
Z uwagi na trudny dla niej czas nic nie wie o mojej ciąży, bo nie chciałam jej dokładać stresu, ale jak tylko trochę wydobrzeje, zrobię jej niespodziankę
Nie ma sprawy 🙂, sama pamiętam jak moja siostra rodziła, jaka byłam podekscytowana🙂.
Jak zaczęliśmy starać się o rodzeństwo to dr raz stwierdził, że już gruba kartotekę u Niego mam, ale pamiętał jakie mieliśmy komplikacje w ciąży z córką, będzie dobrze ✊.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 15:08
-
nick nieaktualny
-
missi_m wrote:Ja też dopiero dostałam okres, jutro badania i zaczynamy
zdecydowalismy się nie czekać na powrót dokotra, jednak ja juz taka młoda nie jestem 🙈 doktor też powiedział, nie czekamy tylko działamy . W sierpniu będę miała 35 lat, mam nadzieję, że prezentem będzie dużo dobrych jajeczek 💪
Staramy się już 5 lat, kto by pomyślał, że tyle to wszystko będzie trwało i że minęło już tyle lat 😱 były wzloty i upadki, przerwy od starań itd
Teraz jestem na takim etapie, że wierzę, że się uda i wsyztsko będzie dobrze
To teraz już musi być Twój czas 🤗, pamiętam jak pisałyśmy podczas mojej ciąży pozamacicznej i po, jak ten czas szybko leci.. Trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞🤞🤞Ciri86 lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Ania0692 wrote:Na chwilę obecną zaczynam z insulina nocną, jestem po rozmowie tel z diabetologiem i właśnie mówił, że to są takie tygodnie ciąży gdzie cukrzyca lubi szaleć(czekam na wizytę kontrolna ) , w ciągu dnia tak ogólnie radzę sobie dieta, mam produkty których muszę unikać np maślanka🙈 jestem dziwiona, ale po niej wywala mi cukier, chleb to tylko z kaszy gryczanej niepalonej,(zytni, orkiszowy odpadają, graham 🤷♀️)ostatnio na czczo mam cały czas przekroczenia to też wiem, że może być z głodu, wyrzucać cukry, i kombinuje z tymi wieczornymi posiłkami, jak chodzę np spać o pierwszej to wieczorny ostatni posiłek koło północy aby było godzinę przed spaniem, właśnie jeszcze muszę ogarnąć te wieczorne posiłki,ostatnio zjadłam koło 21 to rano przekroczenie.
U mnie na czczo jest ok, wywala mi jedynie po sniadaniu i obiedzie czasem, ale to już mam opanowane, max 142 po 1hJa faktycznie jem ostatni posiłek ok. 21 i cukier rano mam 88-96. Ale dzisiaj np. w jednym momencie spadł do 63, nie wiadomo dlaczego
moze za mało ww zjadłam na obiad... ja insulinę biorę do trzech głównych posiłków.
PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
2012 - resekcja jajników, hsg
2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
10.2013 - ciąża naturalna
05.2014 - CC, córka 10pkt
05.2020 - polip endometrialny
01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
AMH - 4,19 ng/ml
05.2021 - scratching endometrium
06.2921 - planowana stymulacja do IVF
26.07.2021 - mamy..., ciąża nat.
luty 2022 - ur. kwiatuszka -
Calineczka2106 wrote:U mnie na czczo jest ok, wywala mi jedynie po sniadaniu i obiedzie czasem, ale to już mam opanowane, max 142 po 1h
Ja faktycznie jem ostatni posiłek ok. 21 i cukier rano mam 88-96. Ale dzisiaj np. w jednym momencie spadł do 63, nie wiadomo dlaczego
moze za mało ww zjadłam na obiad... ja insulinę biorę do trzech głównych posiłków.
Takiego spadku to jeszcze nie miałam, ostatnio mi tylko diabetolog mówił bo zaczęłam się stresować lekkimi przekroczenia, które czasem mam po posiłkach, że maluszek musi rosnąć i nie mam się stresowac lekkmi przekroczeniami jak są, za niski cukier też jest niedobry, na początku byłam załamana ta cukrzycą, ele teraz już coraz więcej ogarniam i działam, pociesza nie fakt, że niby po 34 tc cukry się normują i jest szansa na schodzenie z dawek insuliny, zobaczymy, ślę damy radę kto jak nie my 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 20:56
-
anka wrote:Ja nadal nie mam terminu do diabetologa 🥺 i się martwię ze nie wyrobie się do 6 października i będę musiała przesuwać wizyte o kolejne miesiące..
Anka ja bym się aż tak nie stresowała, masz włączone leczenie bierzesz Glucophage od dr, z tego co czytałam to konsultacja u diabetologa ma być po to aby dobrać jeszcze precyzyjniej dawki,Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 21:13
-
nick nieaktualnyAnia0692 wrote:Anka ja bym się aż tak nie stresowała, masz włączone leczenie bierzesz Glucophage od dr, z tego co czytałam to konsultacja u diabetologa ma być po to aby dobrać jeszcze precyzyjniej dawki,
ale jesli nie bede4 miala wizyty u tego diabetologa to nie mam co pokazywać sie na wizycie u doktora wiec jesli to sie przeciągnie to bede musiala wizyte przesunac mi o to chodzi...
-
anka wrote:no tak
ale jesli nie bede4 miala wizyty u tego diabetologa to nie mam co pokazywać sie na wizycie u doktora wiec jesli to sie przeciągnie to bede musiala wizyte przesunac mi o to chodzi...
Ciśnij max, myślę że jak powiesz ze musisz mieć konsultacje przed wizytą u dr B, to się zreflektuja i wcisną gdzieś, w końcu to podobno kumpleStarania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
anka wrote:no tak
Z tego co czytam jesteś wpisana na listę oczekujących, i Panie z rejestracji mają dzwonić, więc trochę nie wiem o co chodzi sama chodzę do tego diabetologa więc wiem jak to działa 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 21:38
-
nick nieaktualnyDżoni wrote:Ciśnij max, myślę że jak powiesz ze musisz mieć konsultacje przed wizytą u dr B, to się zreflektuja i wcisną gdzieś, w końcu to podobno kumple
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Ogolnie jutro zadzwonię i się zapytam o te terminy doktor miał się odezwać w pon wt ale się nie odezwal a nie chce się narzucać. Wiem ze będzie dostępny od 19 sierpnia dopiero. Ta wizyta noze być nawet na koniec września ale wolałabym mieć juz zaklepana... może i przesadzam ale kolejne miesiące czekać na plan to ja osiwieje...
Jak masz glukometr to możesz sobie mierzyć cukry kilka razy w ciągu dnia i już coś będziesz miała, bo trzeba będzie wyciągnąć średnie, mi akurat mówił abym kupiła sobie sensor tylko, że nie miałam stwierdzonej cukrzycy więc był pełno płatny ale mówiłam, że dla mnie to akurat nie problem. Potem miałam mierzyć cukry o różnych porach dnia tak falowo, ale to każdy przypadek jest inny, ale jak coś mogę zasugerować to właśnie to mierzenie cukrów i zapisywanie jak teraz masz włączony ten lek.