X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Przemyślenia wieczorne są najgorsze 🙈 siedzę i wymyślam...
    Przed nami jeszcze badanie nasienia męża i pytanie co się robi jak wyjdzie złe ? Jest jakaś metoda leczenia ?

Wiem, że czasem ciężko 🙈🙈, napisze jak mi kiedyś powiedział dr "proszę się nie martwić na zapas", ha miałam takie akcje, że był paczstek cyklu a ja już się martwiłam czy pęknie pęcherzyk, chociaż do owylacja było jeszcze hoho, tak są suplementy, zdrowsze odżywianie mojemu mężowi pomogło 🙂, ale to zależy co wyjdzie w wynikach, no i jeszcze jak coś to androlog.

PCOS
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy termin na koniec sierpnia ...
    Hm... niestety nie wiem czy przełączę się na - tryb nie martw się na zapas 😂 bo zawsze lubię wiedzieć jakie są rozwiązania gdyby ....🙈
    Poprzedni lekarz bez żadnych badań stwierdził, że mam PCOS , wiec to dla mnie nowość tyle badań 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Tak mamy termin na koniec sierpnia ...
    Hm... niestety nie wiem czy przełączę się na - tryb nie martw się na zapas 😂 bo zawsze lubię wiedzieć jakie są rozwiązania gdyby ....🙈
    Jeszcze nic nie wyszło, a ja już myśle co by zrobić jak wyjdą złe 🙈
    Pewnie po tych moich badaniach odpuszczę trochę, ale teraz spływają wyniki badań, które ja miałam zrobić, jeszcze to hsg w piątek- jak wyjdzie ok to zostaje mąż.
    Poprzedni lekarz bez żadnych badań stwierdził, że mam PCOS , wiec to dla mnie nowość tyle badań 😂
    Mi tez kiedyś stwierdzili pcos bo miałam i nadal mam androgeny 😒
    To i tak szybko bo mój dłużej czekal na badanie na polnej 🙂

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u poprzedniego lekarza żadnego badania nie miałam, poszłam na wizytę bo dwa cykle próbowaliśmy i nic nie wychodziło, a on do mnie „przecież Ty masz PCOS , bezowulacyjne cykle to jak Ty w ciąże chcesz zajść „ 🙄 i od razu zestaw leków do stymulacji (po których chodziłam jak pijana cały czas) to skłoniło mnie do zmiany lekarza ...
    A jak byłam u doktora Macieja teraz to akurat byłam przed miesiączka i sprawdził, że była owulacja i ładne ciałko żółte ... wiec się zdziwiłam bo przecież mamy bezowulacyjne cykle 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 22:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ja u poprzedniego lekarza żadnego badania nie miałam, poszłam na wizytę bo dwa cykle próbowaliśmy i nic nie wychodziło, a on do mnie „przecież Ty masz PCOS , bezowulacyjne cykle to jak Ty w ciąże chcesz zajść „ 🙄 i od razu zestaw leków do stymulacji (po których chodziłam jak pijana cały czas) to skłoniło mnie do zmiany lekarza ...
    A jak byłam u doktora Macieja teraz to akurat byłam przed miesiączka i sprawował, że była owulacja i ładne ciałko żółte ... wiec się zdziwiłam bo przecież mamy bezowulacyjne cykle 🙈
    Dobrze ze trafilas do niego :)

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nazwisko to kojarzę już od 4 lat , jak urodziłam pierwsze dziecko. Leżalam na sali już po porodzie to doktor przyszedł do swojej pacjentki zapytać jak się czuje 🙈 to tez dla mnie szok był i od razu zapytałam o nazwisko co to za doktor, bo w sumie to myślałam, ze jakiś znajomy tej dziewczyny, a ona wtedy, ze to jej lekarz , który ciąże prowadził ... na prawdę mało jest takich lekarzy❤️ I tak po prostu zapamiętałam imię tego przesympatycznego doktora i sobie o nim przypomniałam przy okazji moich problemów. Mam nadzieje, że się nie zawiodę 😊
    I tego Wam tez życzę dziewczyny !

***Sikorka***, Alicjaaa91, Gabrysia89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się niego lecze juz ponad rok i sobie chwale :)
    Jak się uda to również chce ciaze u niego prowadzić. Mimo ze do Poznania mam niecałe 80 km wiem ze warto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 22:34

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem pozytywnych myśli co do doktora ❤️

anka lubi tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2021, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka to już jutro 🤞🤞🍀

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• Calineczka2106 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

A ja dzisiaj z takim pytaniem. Jak jest cokolwiek z ciążą lub zdrowiem mamy nie tak, to doktor kieruje do siebie na oddział? Podobnie w sytuacji zbliżającego się terminu porodu? Czy dr ma wogóle dyżury na o.porodowym?
    Z góry wielkie dzięki za odp :)

U nas sinusoida. Na ostatniej wizycie jest zarodek i serduszko, ale to wciąż za wcześnie by się cieszyć. Walczę ze skokami glikemii, jestem już od 2 tygodni na insulinie pod opieką diabetologa. Za m-c prenatalne, już umówione.... z uwagi na mój wiek i trochę chorób, które staram się trzymać w "ryzach" - nie powiem, żebym się nie bała... ale, to pewnie jak każda z nas, do samego końca jest stres :)

Powodzenia wszystkim starającym, Dżoni wysłałam zaproszenie :)

ZuzaMaruda, Paula1706, MuminkAa, Pszczolaaa lubią tę wiadomość

PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
    3 lata starań
    2012 - resekcja jajników, hsg
    2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
    czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
    10.2013 - ciąża naturalna
    05.2014 - CC, córka 10pkt
    05.2020 - polip endometrialny
    01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
    03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
    AMH - 4,19 ng/ml
    05.2021 - scratching endometrium
    06.2921 - planowana stymulacja do IVF
    26.07.2021 - mamy <3..., ciąża nat.
    luty 2022 - ur. kwiatuszka
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Hej dziewczyny,

A ja dzisiaj z takim pytaniem. Jak jest cokolwiek z ciążą lub zdrowiem mamy nie tak, to doktor kieruje do siebie na oddział? Podobnie w sytuacji zbliżającego się terminu porodu? Czy dr ma wogóle dyżury na o.porodowym?

U nas sinusoida. Na ostatniej wizycie jest zarodek i serduszko, ale to wciąż za wcześnie by się cieszyć. Walczę ze skokami glikemii, jestem już od 2 tygodni na insulinie pod opieką diabetologa. Za m-c prenatalne, już umówione.... z uwagi na mój wiek i trochę chorób, które staram się trzymać w "ryzach" - nie powiem, żebym się nie bała... ale, to pewnie jak każda z nas, do samego końca jest stres :)

Czekałam na info od Ciebie 🙂 cieszę się, że przodu ✊, tak ma dyżury na oddziale porodowym, tylko teraz po wypadku jeszcze nie wrócił, mi robil CC, z tego co wiem to zawsze kieruję na swój oddział jak jest coś nie tak, ja 2 razy prosto po wizycie jechałam na oddział, ale to dzwonił, że będę, także przyjęcie miałam koło północy, a jak raz byłam na IP to pytali się ukogo prowadzę ciąże i też kazały położyć u dr na oddziale 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 00:11

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Hej dziewczyny,

Przyjęte :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malina1991 super, dobre wieści ❤️
    @sikorka kciuki za jutrzejszy transfer 🙌
    @missi_m też miałam ten sam zestaw co Ty tym razem i nawet z tak niskim amh jak moje się udało więc trzymam kciuki na maxa i wierzę że teraz stymulacja ruszy 🤞❤️

***Sikorka***, Ciri86, MuminkAa lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni a Ty już ćwiczysz przed nocnym wstawaniem? , czy nie możesz spać, w ciąży z Zosia mogłam spać dzień i noc, w tej ciąży to katastrofa 🤦‍♀️🤦‍♀️, nie mogę zasnąć, wybudzam się za to moje dziecko przesypia ładnie noce i ogólnie nie mam co robić 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 01:00

Zaba90, Mysza1231 lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dzoni a Ty już ćwiczysz przed nocnym wstawaniem? , czy nie możesz spać, w ciąży z Zosia mogłam spać dzień i noc, w tej ciąży to katastrofa 🤦‍♀️🤦‍♀️, nie mogę zasnąć, wybudzam się za to moje dziecko przesypia ładnie noce i ogólnie nie mam co robić 🤣🤣

Haha 😂 ja w dzień mogłabym spać a w nocy albo mi nie dobrze, albo zgaga mnie męczy albo młoda naparza między północą a trzecią w nocy 🤷‍♂️ no nie dogodzisz 😅

Karina89 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Hej dziewczyny,

Właśnie myślałam o Tobie ostatnio😊. Bardzo się cieszę, że jak narazie wszystko jest ok🤗. Wiem co czujesz, a chyba jesteśmy na podobnym etapie. Dr sam mi powiedział że szampana będziemy mogli otworzyć po 12 tyg. Więc cały czas gdzieś z tyłu głowy jest ten stres. Też mam już zaplanowane prenatalne. Ale mimo wszystko musimy być dobrej myśli i wierzyć że wszystko będzie dobrze😘

ZuzaMaruda, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    U mnie po prenatalnych wszystko dobrze uff 😊

Super 🤗

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:

U mnie też są bezsenne noce, jeszcze od trzech dni mam insulinę, trochę czasu minie zanim dobierzemy odpowiednie dawki, czytam e - buki na temat diety jak nie mogę spać 🙈

Dżoni lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatosya jak samopoczucie?

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zostawiłam Ci wiadomość na priv :)

‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ