Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Nic więcej się nie dzieje, w sumie martwi mnie tylko to zabarwienie na różowo/ jak śluz z plamieniem (brak żywej krwi). Wyobraźnia juz robi swoje niestety... Pamiętasz ile przed porodem odchodził czop?
    Dzięki za info :)

U mnie było 4 dni przed porodem,(u mojej koleżanki trochę dłużej), to zabawienie jest normalne, szyjka jest bardzo ukrwiona, może być brązowe, jasno rozowe, jak byś miała dużo krwi to na szpital.

Dżoni lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️
    Samopoczucie bardzo skrajne, od radości i ekscytacji po paraliż i przerażenie. Wszyscy bardzo czekają i czasem wprowadzają panikę niż wsparcie.

Wczoraj pojawił się u mnie przezroczysty śluz w ilości bardzo dużej z różowymi nitkami krwi ( jest to jednak śluz, nie żadna galaretka ani zbita konsystencja) , zdiagnozowałam że to może być czop, dziś rano powtórka z rozrywki plus ból brzucha jak na okres. Nie wiem czy swirowac czy to normalne, skurczy brak 🤷‍♂️ nie chciałabym jechać na IP bo się boję że mnie już zostawią, a z drugiej strony nie wybaczę sobie jeśliby się coś małej miało stać. Ktoś jakieś porady?

Oooo to powodzenia jutro na wizycie ✊, niestety ta końcówka jest taka, sinusoida emocji, też miałam telefony czy to już co było mega wkurzające, aż w końcu wyłączyłam tel 😜 przygotuj się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej pod tym względem 🙈

Ania0692 a u Ciebie jak?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️
    Samopoczucie bardzo skrajne, od radości i ekscytacji po paraliż i przerażenie. Wszyscy bardzo czekają i czasem wprowadzają panikę niż wsparcie.

Wczoraj pojawił się u mnie przezroczysty śluz w ilości bardzo dużej z różowymi nitkami krwi ( jest to jednak śluz, nie żadna galaretka ani zbita konsystencja) , zdiagnozowałam że to może być czop, dziś rano powtórka z rozrywki plus ból brzucha jak na okres. Nie wiem czy swirowac czy to normalne, skurczy brak 🤷‍♂️ nie chciałabym jechać na IP bo się boję że mnie już zostawią, a z drugiej strony nie wybaczę sobie jeśliby się coś małej miało stać. Ktoś jakieś porady?
    Kochana tak jak dziewczyny radzą, napisz sms do dr. Trzymam kciuki 🤞 😘

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️

Mogą to też być objawy powiększającego się rozwarcia, plus ten czop, ja np jadąc do porodu zaczęłam wymiotować, myślałam, że się zatrułam, ledwo doszłam na IP, a to właśnie od powiększającego się rozwarcia.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️

A to ja powiedziałam, że nie odbieram od nikogo i tylko raz dziennie dzwoniłam do swojej mamy, że dalej sie kulamy żeby niepotrzebnie się nie wkurzać 😂 za to mąż to po 15 20 telefonów dziennie odbierał czy już 🙈🙈🙈 taki szczęśliwy..... że jak w nocy dostał telefon to tylķo było "wreszcie. Jade" 🤣🙈

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam sms, dr zalecił jechać na izbę. Pojechałam i na ktg nie piszą się skurcze a ja się zwijam z bolu co 7min. Karzą mi zostać ale nie ma miejsca na Onier i chyba trafię na pg3.
    Czy dr do mnie zajrzy albo wyślę kogoś zaufanego? Jestem przerażona.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Napisalam sms, dr zalecił jechać na izbę. Pojechałam i na ktg nie piszą się skurcze a ja się zwijam z bolu co 7min. Karzą mi zostać ale nie ma miejsca na Onier i chyba trafię na pg3.
    Czy dr do mnie zajrzy albo wyślę kogoś zaufanego? Jestem przerażona.

Spokojnie, leżałam tam po porodzie, byłam zadowolona z opieki, jak coś to napisz do dr sms gdzie Ciebie położyli. Będzie dobrze, trzymaj się.

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze możesz mieć krzyżowe, jak leżałam w ciąży na obserwacji to sąsiadka obok właśnie takie miała, leżała i się zwijała a na ktg cisza, położne często przychodziły ja podpiąć i nic, ale to też mogą być jakieś inne przyczyny.

Ja123 lubi tę wiadomość

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Oooo to powodzenia jutro na wizycie ✊, niestety ta końcówka jest taka, sinusoida emocji, też miałam telefony czy to już co było mega wkurzające, aż w końcu wyłączyłam tel 😜 przygotuj się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej pod tym względem 🙈

Ania0692 a u Ciebie jak?

U mnie ostatnie dni były ciężkie, od wczoraj z balonikiem i działamy 💪💪

Dżoni pozdrawiam z parteru i trzymam kciuki 🤞🤞

PaulinaP, Alicjaaa lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście taką sytuacje, że monitoring cyklu musiał być robiony u kogoś innego na Ułańskiej? Zadzwoniłam dzisiaj i się niestety okazało, że w dzień w którym mam mieć robiony monitoring doktora nie ma najprawdopodobniej. Zastanawiam się czy monitoring u kogoś innego ma sens ? Mam zabrać lamette w tym cyklu, miał być monitoring i ewentualnie zastrzyk na pęknięcie, ale to teraz decyzje co dalej w tym cyklu będzie podejmował inny lekarz? Trochę mnie to przeraża....

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Zwalniam brzuszek. Dziś przyszła na świat moja Jagodka ❤️🐻💙
    Ledwo żyję, ale w sumie szybko się uwinelam 😅 nie wiem czy pisałabym się na to drugi raz, raczej wątpię ale dobrze jest mieć ją już po tej stronie.
    Staraczki nie przestawajcie działać, nawet jak już nie wierzycie 🤞🤞🤞

Alicjaaa, Paula1706, Kolorowanki, ***Sikorka***, Aruni, Ciri86, ZuzaMaruda, Olivia27, Gosia9305, MuminkAa, Maraga32, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny!
    Ledwo żyję, ale w sumie szybko się uwinelam 😅 nie wiem czy pisałabym się na to drugi raz, raczej wątpię ale dobrze jest mieć ją już po tej stronie.

Looo Dżoni moje gratulacje💖💖💖, ekspresowy poród miałaś, dużo zdrówka dla Ciebie i Jagódki 😘😘😘

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    U mnie ostatnie dni były ciężkie, od wczoraj z balonikiem i działamy 💪💪

Dżoni pozdrawiam z parteru i trzymam kciuki 🤞🤞

Powodzenia 🤞🤞

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny!

To jednak dr miał nosa, że rodzisz, Gratulacje!!! ogromnie cie siedzę, zdrówka dla Was ❤️❤️

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny!

Gratulacje💝 Zdrówka dla was😘 Jagódka piękne imię 😊

Ania0692 to teraz twoja kolej. Trzymam ✊✊

06.03.2022 Basia❤
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 27 września 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny!

Gratulacje!!

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 27 września 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dziewczyny czy miałyście taką sytuacje, że monitoring cyklu musiał być robiony u kogoś innego na Ułańskiej? Zadzwoniłam dzisiaj i się niestety okazało, że w dzień w którym mam mieć robiony monitoring doktora nie ma najprawdopodobniej. Zastanawiam się czy monitoring u kogoś innego ma sens ? Mam zabrać lamette w tym cyklu, miał być monitoring i ewentualnie zastrzyk na pęknięcie, ale to teraz decyzje co dalej w tym cyklu będzie podejmował inny lekarz? Trochę mnie to przeraża....

Tak mi też czasem wypadała ocena cyklu w zastępstwie, ale z dr miałam wszystko uzgodnione co i jak, nie wiem do kogo jesteś zapisana, jak coś to to chodziłam do Prof Brąz.. na zastępstwo oceny cyklu.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny!

Aaaaaa gratulacje!!! 🥰🥰🥰🥰 chyba wszyscy z Tobą tu czekali 🧸🎀🎈

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie kropli na mdłości Imnifem. Doktor mi je zalecił, a nie powiedział nic o dawkowaniu. Na ulotce jest napisane dawkowanie dla dzieci powyżej 6 roku życia, oraz dla dorosłych, a kobiety w ciąży dawkowanie po konsultacji z lekarzem 🤔 ile kropli i ile razy dziennie stosujecie? I czy przyjmujecie je codziennie „zapobiegawczo” czy tylko w dniach, gdy męczą was mdłości? Ja mam tak, ze 3-4dni ledwo żyje, wymiotuje po 4 razy dziennie, a pózniej 2-3 dni spokoju, wiec zastanawiam się czy brać cały czas?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny!

Gratulacje 🎉🎉

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ