Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoni wrote:Oj.. Moja córka wyczerpuje moje pokłady cierpliwości. Długo karze na siebie czekać. Nic się nie dzieje moje drogie, zero skurczy na ktg, decyzji dr też brak, znów czeka mnie wizyta w pon i wtedy chyba nie wyjdę stamtąd bez konkretów 🤷♂️ a okna i podłoga wyszorowana, chyba zacznę zbierać zamówienia na mycie okien na osiedlu 😅
To możemy iść razem w tany 🤣, ogólnie wdomu to non stop leżałam, w szpitalu mam jakieś ADHD, i nie jestem w stanie uleżeć, z chęcią bym non stop chodziła 🤷♀️🤷♀️, ale już jestem lekko wykończona ta końcówka. -
Dżoni wrote:Oj.. Moja córka wyczerpuje moje pokłady cierpliwości. Długo karze na siebie czekać. Nic się nie dzieje moje drogie, zero skurczy na ktg, decyzji dr też brak, znów czeka mnie wizyta w pon i wtedy chyba nie wyjdę stamtąd bez konkretów 🤷♂️ a okna i podłoga wyszorowana, chyba zacznę zbierać zamówienia na mycie okien na osiedlu 😅
To zyskałaś jeszcze kilka dodatkowych dni w domu, cały czas trzymam kciuki aby jednak samo ruszyło ✊
Ania jeszcze trochę dacie radę 😘
Muminka gratulacje synka 🙂 -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Udało się wizyta w piatek u dr Gawreckiego 🙈
To się spotkamy zapewne albo miniemyPCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
2012 - resekcja jajników, hsg
2013 - 3 x IUI, 6 m-cy stymulacji Gonal F, Menopur, Ovitrelle
czerwiec 2013 - rezygnacja z leczenia
10.2013 - ciąża naturalna
05.2014 - CC, córka 10pkt
05.2020 - polip endometrialny
01.2021 - histeroskopia diagnostyczna, brak polipa
03.2021 - przyznane dofinansowanie do IVF
AMH - 4,19 ng/ml
05.2021 - scratching endometrium
06.2921 - planowana stymulacja do IVF
26.07.2021 - mamy..., ciąża nat.
luty 2022 - ur. kwiatuszka -
***Sikorka*** wrote:Czy dr Ic. na pierwszych prenatalnych mówi o płci dziecka jeśli nie jest 100% pewien? Np. „Prawdopodobnie chłopiec” lub „na 80% dziewczynka” czy jest daleki od takich ocen gdy nie jest pewien?
U nas zasugerował dziewczynkę na pierwszych prenatalnych, nie do końca uwierzyłam - nifty potwierdzilo.
***Sikorka*** lubi tę wiadomość
PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
AMH - 4,19 ng/ml
nick nieaktualny
-
Ola_koniczynka wrote:A czy są tutaj dziewczyny, które zaszczepiły się podczas starań o maleństwo ?
Bo właśnie mam dylemat czy wyjdzie mi to na dobre , a w sumie nam bo mąż tez nie zaszczepiony 🙈 Nie wiem co robić ...
To ja się tutaj wypowiem... drugą dawkę przyjęłam tydzień przed "teoretycznym zajściem" w ciążę, bo jak wiecie zdarzył się cud. Miałam milion obaw i nadal je mam. Ale w tej chwili bardziej boję się powikłań cukrzycy niż szczepień... Moja siostra przyjęła dwie dawki w ciąży. Młody ma kolki i wzmożone napięcie mięśniowe. Tak naprawdę... ja uważam, że ze szczepieniem po prostu wybrałam mniejsze zło... ale każdy oczywiście może mieć własne zdanie na ten temat i je również szanuję...
PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
AMH - 4,19 ng/ml
anka wrote:Oo tez masz? Na którą? ☺PCO, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, nadciśnienie, cukrzyca typu 2, nadwaga
3 lata starań
AMH - 4,19 ng/ml
nick nieaktualny
-
To na pewno się miniemy
anka lubi tę wiadomość
3 lata starań
AMH - 4,19 ng/ml
Witam w klubie przeterminowanych 👋 👋👋👋👋 w końcu się trafiło 😂 jak byłam w szpitalu to polozne się ze mnie śmiały bo żeby nie robić pustych kilometrów to znoszę naczynia z naszej sali i to od każdej osobno 🙈 A tak poważnie to ciesz się każdą chwilą w domu 🙂 życzę Ci żeby było jak z Różą, że jeden kopniak, dwie godzinki i na śniadanie mogłysmy wracać na oddział 😂Karina89, Dżoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
***Sikorka*** wrote:Czy dr Ic. na pierwszych prenatalnych mówi o płci dziecka jeśli nie jest 100% pewien? Np. „Prawdopodobnie chłopiec” lub „na 80% dziewczynka” czy jest daleki od takich ocen gdy nie jest pewien?
Daj znać czy Ci powie przypuszczenie, z ciekawości, mi w pierwszej i drugiej ciąży też nie podawał, więc nie wiem od czego to zależy 🙂 -
Karina89 wrote:Daj znać czy Ci powie przypuszczenie, z ciekawości, mi w pierwszej i drugiej ciąży też nie podawał, więc nie wiem od czego to zależy 🙂
Jeśli sam nie powie to ja nie będę pytała, bo wiem ze jest jeszcze wcześnie. Stąd było moje pytanie czy mówi o przypuszczeniach. Nikt o wróżbach z fusów tak jak ktoś tu wspomniał nie mówi… Nie raz kilkukrotnie podczas ciąży opinie lekarzy co do płci się zmieniają, także ja zdaje sobie z tego sprawę. Większość moich przyjaciółek dowiadywała się na pierwszych prenatalnych, ze „prawdopodobnie” syn lub córka. Wiem, ze niektórzy przypuszczeń nie podają, chciałam wiedzieć jakie stanowisko zajmuje w tej kwestii dr I.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 09:46
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Jeśli sam nie powie to ja nie będę pytała, bo wiem ze jest jeszcze wcześnie. Stąd było moje pytanie czy mówi o przypuszczeniach. Nikt o wróżbach z fusów tak jak ktoś tu wspomniał nie mówi… Nie raz kilkukrotnie podczas ciąży opinie lekarzy co do płci się zmieniają, także ja zdaje sobie z tego sprawę.
Mi dr M mówił, że nie bierze się za określanie płci na tak wczesnym etapie, jak kiedyś rozmawialiśmy, więc kolokwialnie można powiedzieć, że to jak "wróżenie z fusów". Ale z tego z co wiem to dr L ma oko do rozpoznawania, jak dziewczyny miały u Niej prenatalne z forum to prawidłowo oceniała. -
Karina89 wrote:Mi dr M mówił, że nie bierze się za określanie płci na tak wczesnym etapie, jak kiedyś rozmawialiśmy, więc kolokwialnie można powiedzieć, że to jak "wróżenie z fusów". Ale z tego z co wiem to dr L ma oko do rozpoznawania, jak dziewczyny miały u Niej prenatalne z forum to prawidłowo oceniała.
No ma oko Pani Doktor 😂 i pytała czy chcemy juz wiedzieć czy nie. Później na wizycie jak Dr mówił, że trochę szybko na ocenianie itd to się śmiałam, że dziewczynce zawsze może coś wyrosnąć..... gorzej gdyby chłopcu coś odpadło 🙈 -
Ja123 wrote:No ma oko Pani Doktor 😂 i pytała czy chcemy juz wiedzieć czy nie. Później na wizycie jak Dr mówił, że trochę szybko na ocenianie itd to się śmiałam, że dziewczynce zawsze może coś wyrosnąć..... gorzej gdyby chłopcu coś odpadło 🙈
Moi znajomi umówili się z dr, że ma im nic nie mówić na temat płci, dopiero jak będzie pewny na 100% to miał napisać na karteczce, nie zaglądała wybrała dwa typy tortów dla dziewczynki i chłopca na baby shower i taki mieli zrobić, potem była niespodzianka tort niebieski drugi synek 🙂***Sikorka***, ZosiaM, Ania0692 lubią tę wiadomość