X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Paula1706 u Ciebie wszystko ok po wizycie? U mnie bez zmian😔, załamałam się dzisiaj bo to dobrze się nie zapowiada, napisze na priv

Tak wszystko dobrze😊

Napisałam na priv

Karina89, Malina1991, PaulinaP lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • kwiatkibratki Ekspertka

Wysłany: 23 września 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jakie jest podejście doktora do immunologi ?:)

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 23 września 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkibratki wrote:
    Dziewczyny,
    Jakie jest podejście doktora do immunologi ?:)

Co do immunologi dr mówił, że za bardzo nie wierzy dlatego, że nie ma jeszcze wystarczających badań naukowych potwierdzających skuteczność, ale z drugiej strony dr jest taki, że nie wchodzi z butami w zalecenia innych lekarzy, u mnie powiedział swoje zdanie, że osobiście by mi dał mniejsza dawkę leku, ale podtrzymał większą co miałam zalecana, ale nie od gina. Co do szerszej immunologi to niestety się nie orientuje.

kwiatkibratki lubi tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Mam takie pytanko czy muszę się jakoś przygotować do tej wizyty u diabetologa?

Ja bym wzięła dokumentację medyczna która masz, głównie wszystko co związane z glikemią,na czczo itd, nawet z roku, dwóch lat,wyniki insuliny te aktualne, ale i też z czasów wstecz, jakieś info o obciążeniach cukrzycą w rodzinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2021, 21:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Ja bym wzięła dokumentację medyczna która masz, głównie wszystko co związane z glikemią,na czczo itd, nawet z roku, dwóch lat,wyniki insuliny te aktualne, ale i też z czasów wstecz, jakieś info o obciążeniach cukrzycą w rodzinie.
    No te aktualne to wiem ze trzeba ale nie myślałam ze jakieś stare 🤔 w sumie lepiej wezmę wszystkie :)

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No te aktualne to wiem ze trzeba ale nie myślałam ze jakieś stare 🤔 w sumie lepiej wezmę wszystkie :)

No ja robiłam kilka krzywych cukrowych i chciał wszystkie zobaczyć, odpowiadam na pytanie 😉

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Moi znajomi umówili się z dr, że ma im nic nie mówić na temat płci, dopiero jak będzie pewny na 100% to miał napisać na karteczce, nie zaglądała wybrała dwa typy tortów dla dziewczynki i chłopca na baby shower i taki mieli zrobić, potem była niespodzianka tort niebieski drugi synek 🙂

Fajne rozwiązanie 🙂 moja koleżanki znajoma miała taka sytuację, że lekarz od prenatalnych obstawiał dziewczynkę a potem jednak wyszło, że synek, nie pamiętam gdzie to czytałam, też są takie historie, ale to pewnie rzadkie, podczas porodu się okazywało, że jest inna płeć.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Fajne rozwiązanie 🙂 moja koleżanki znajoma miała taka sytuację, że lekarz od prenatalnych obstawiał dziewczynkę a potem jednak wyszło, że synek, nie pamiętam gdzie to czytałam, też są takie historie, ale to pewnie rzadkie, podczas porodu się okazywało, że jest inna płeć.

Prawdopodobnie ze względu na opuchnięte wargi sromowe u dziewczynki, które zostały pomylone z jądrami.

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    No ja robiłam kilka krzywych cukrowych i chciał wszystkie zobaczyć, odpowiadam na pytanie 😉
    A ile w sumie kosztuje wizyta? Bo zapomnialam dopytać 🙄

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 24 września 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A ile w sumie kosztuje wizyta? Bo zapomnialam dopytać 🙄

200 zł

anka, Karina89 lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Oj.. Moja córka wyczerpuje moje pokłady cierpliwości. Długo karze na siebie czekać. Nic się nie dzieje moje drogie, zero skurczy na ktg, decyzji dr też brak, znów czeka mnie wizyta w pon i wtedy chyba nie wyjdę stamtąd bez konkretów 🤷‍♂️ a okna i podłoga wyszorowana, chyba zacznę zbierać zamówienia na mycie okien na osiedlu 😅

Cały czas trzymam kciuki ✊✊ jak samopoczucie?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Cały czas trzymam kciuki ✊✊ jak samopoczucie?

Dzięki słońce ❤️
    Samopoczucie bardzo skrajne, od radości i ekscytacji po paraliż i przerażenie. Wszyscy bardzo czekają i czasem wprowadzają panikę niż wsparcie.

Wczoraj pojawił się u mnie przezroczysty śluz w ilości bardzo dużej z różowymi nitkami krwi ( jest to jednak śluz, nie żadna galaretka ani zbita konsystencja) , zdiagnozowałam że to może być czop, dziś rano powtórka z rozrywki plus ból brzucha jak na okres. Nie wiem czy swirowac czy to normalne, skurczy brak 🤷‍♂️ nie chciałabym jechać na IP bo się boję że mnie już zostawią, a z drugiej strony nie wybaczę sobie jeśliby się coś małej miało stać. Ktoś jakieś porady?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2021, 08:20

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️
    Samopoczucie bardzo skrajne, od radości i ekscytacji po paraliż i przerażenie. Wszyscy bardzo czekają i czasem wprowadzają panikę niż wsparcie.

Wczoraj pojawił się u mnie przezroczysty śluz w ilości bardzo dużej z różowymi nitkami krwi ( jest to jednak śluz, nie żadna galaretka ani zbita konsystencja) , zdiagnozowałam że to może być czop, dziś rano powtórka z rozrywki plus ból brzucha jak na okres. Nie wiem czy swirowac czy to normalne, skurczy brak 🤷‍♂️ nie chciałabym jechać na IP bo się boję że mnie już zostawią, a z drugiej strony nie wybaczę sobie jeśliby się coś małej miało stać. Ktoś jakieś porady?

Ja myślę, że pomału się rozkręca ✊ u mnie też wcześniej odchodził czop, jak nic dodatkowo innego niepokojącego się nie dzieje bym poczekała jutro masz wizytę? Jeszcze bym do doktora wysłała sms chociażby po te słowo "spokojnie".

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Ja myślę, że pomału się rozkręca ✊ u mnie też wcześniej odchodził czop, jak nic dodatkowo innego niepokojącego się nie dzieje bym poczekała jutro masz wizytę? Jeszcze bym do doktora wysłała sms chociażby po te słowo "spokojnie".

Nic więcej się nie dzieje, w sumie martwi mnie tylko to zabarwienie na różowo/ jak śluz z plamieniem (brak żywej krwi). Wyobraźnia juz robi swoje niestety... Pamiętasz ile przed porodem odchodził czop?
    Dzięki za info :)

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Nic więcej się nie dzieje, w sumie martwi mnie tylko to zabarwienie na różowo/ jak śluz z plamieniem (brak żywej krwi). Wyobraźnia juz robi swoje niestety... Pamiętasz ile przed porodem odchodził czop?
    Dzięki za info :)

U mnie było 4 dni przed porodem,(u mojej koleżanki trochę dłużej), to zabawienie jest normalne, szyjka jest bardzo ukrwiona, może być brązowe, jasno rozowe, jak byś miała dużo krwi to na szpital.

Dżoni lubi tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️

Oooo to powodzenia jutro na wizycie ✊, niestety ta końcówka jest taka, sinusoida emocji, też miałam telefony czy to już co było mega wkurzające, aż w końcu wyłączyłam tel 😜 przygotuj się, że po porodzie będzie jeszcze gorzej pod tym względem 🙈

Ania0692 a u Ciebie jak?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️

Kochana tak jak dziewczyny radzą, napisz sms do dr. Trzymam kciuki 🤞 😘

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️

Mogą to też być objawy powiększającego się rozwarcia, plus ten czop, ja np jadąc do porodu zaczęłam wymiotować, myślałam, że się zatrułam, ledwo doszłam na IP, a to właśnie od powiększającego się rozwarcia.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 26 września 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki słońce ❤️

A to ja powiedziałam, że nie odbieram od nikogo i tylko raz dziennie dzwoniłam do swojej mamy, że dalej sie kulamy żeby niepotrzebnie się nie wkurzać 😂 za to mąż to po 15 20 telefonów dziennie odbierał czy już 🙈🙈🙈 taki szczęśliwy..... że jak w nocy dostał telefon to tylķo było "wreszcie. Jade" 🤣🙈

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam sms, dr zalecił jechać na izbę. Pojechałam i na ktg nie piszą się skurcze a ja się zwijam z bolu co 7min. Karzą mi zostać ale nie ma miejsca na Onier i chyba trafię na pg3.
    Czy dr do mnie zajrzy albo wyślę kogoś zaufanego? Jestem przerażona.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ