Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Mam Gonal i Orgalutran.☺️ Ale czeka mnie clexane od transferu aż do końca jeśli się uda

Powodzenia🙂, dla mnie najgorszy był prolutex😑

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak sie trzymacie w ostatnich tygodniach?

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Gosia jak sie trzymacie w ostatnich tygodniach?

Fizycznie ciężko 😪 jeszcze dwa tygodnie do planowe przyjecia na oddział i czekanie na CC, w poniedziałek mam wizytę 🙂

Karina89, ........, Alicjaaa91, Ania0692 lubią tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Fizycznie ciężko 😪 jeszcze dwa tygodnie do planowe przyjecia na oddział i czekanie na CC, w poniedziałek mam wizytę 🙂

✊✊💪

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • ........ Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Priv

Teraz mi się przypomniało że chyba w niedzielę wysyłałam do Pani zaproszenie

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • Krysia89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :)

Bardzo dziękuję Wam za słowa wsparcia :) Jesteście cudowne <3

Rozmawiałam z mężem mamy podchodzić do in vitro, a on sam powiedział, że chce spróbować raz jeszcze inseminacji.

Ostatnie dobre wyniki go podbudowały i sam był pewny pozytywnego cyklu :)

Wrzucam na luz, są wakacje, a w nie zawsze jakoś pozytywnie patrzę na wszystko :)

Wierzę, że każdej z nas się w końcu uda <3

........, Gosia9305, Ciri86, PozytywnaAna, Ania🙂, Alicjaaa91, Nana84, Dżoni, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie pytanie, beta rośnie, czy po udanym transferze byłyście na l4? Może dopiero po wizycie serduszkowej jak do tego podchodzicie?

PozytywnaAna, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Ja mam takie pytanie, beta rośnie, czy po udanym transferze byłyście na l4? Może dopiero po wizycie serduszkowej jak do tego podchodzicie?

Planowałam po 12 tygodniu, nie mam fizycznej stresującej pracy,ale początki ciąży zweryfikowały plany i poszłam po wizycie serduszkowej ze względu na złe samopoczucie, teraz wróciłam na do pracy, mam taką możliwość, rożnie dziewczyny robiły.

Ania🙂 lubi tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Hej dziewczyny :)

4 miesiące od porodu, a ja przy dwóch córkach - wogóle nie czuję, że mam urlop macierzyński...
    Codziennie jest coś. Jak nie jedna, to druga. Ja nie wiem jak mamy ogarniają ... trójkę dzieci i więcej, ja przy dwójce z czego jedno już 8 lat - mam dość... czasem mi się wydaje, że tej starszej muszę poświęcać więcej czasu niż młodszej... koleżanki, relacje, wyjaśnianie, rozmowy, heh...
    Oczywiście robię wszystko by nie czuła się mniej ważna... a i tak już usłyszałam, że młodsze jest ważniejsza. Bo jak młodsza zrobi kupę, albo chce jej się jeść to ma nas od razu. A ona jak jest głodna, to musi czekać :DDD

Młodsza mój albinosek (bo skóra bielutka jak mleko) chowa się dobrze. ZŁote dziecko, chyba ma litość do starszej mamy :D

Krysia89 - wiem, że jest Ci ciężko i smutno... nie poddawaj się. Wszystkim Wam dziewczyny, które zmagają się z podobnymi etapami w życiu... polecam psychoterapię. Czasem naprawdę pomaga odpuścić, wyluzować się, nie zadręczać się i nie obwiniać...

Pozdrawiam Was serdecznie.

ps. u mnie nadal do wydania:
    Gonal F 900j.m./1,5ml rozt.do wstrz.1 Pen termin przyd. 08.2022 - 1 opak.
    Orgalutran 0,25mg/0,5ml x 1 amp.-strz. - 3 opak. termin przyd. 05.2023
    Utrogestan - 1,5 opak
    Dostinex - niecałe opak.

Może któraś z Was potrzebuje - oddam.
    Pozdrawiam serdecznie!!!

❤️, do dzisiaj pamiętam Waszą historie

Calineczka2106 lubi tę wiadomość

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:

Tak naprawdę Twoja decyzja, jak sie czujesz, czy chcesz pracować, chodzić do pracy,dr jest elastyczny w tym temacie, jak są bezwgledne wskazania to poprostu mówi, w pierwszej ciąży poszłam na zwolnienie po wizycie serduszkowej, zostałam do końca, teraz jestem od momemtu trasferu.

Ania🙂 lubi tę wiadomość

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:

🤞

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia89 wrote:
    Dziewczyny :)

Bardzo dziękuję Wam za słowa wsparcia :) Jesteście cudowne <3

Rozmawiałam z mężem mamy podchodzić do in vitro, a on sam powiedział, że chce spróbować raz jeszcze inseminacji.

Ostatnie dobre wyniki go podbudowały i sam był pewny pozytywnego cyklu :)

Wrzucam na luz, są wakacje, a w nie zawsze jakoś pozytywnie patrzę na wszystko :)

Wierzę, że każdej z nas się w końcu uda <3

Krysia89 niezależnie jaką wybierzecie drogę czy jeszcze inseminacja, ivf, powodzenia i ✊✊

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:

Szczęśliwego rozwiązania 🙂

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Hej dziewczyny :)

4 miesiące od porodu, a ja przy dwóch córkach - wogóle nie czuję, że mam urlop macierzyński...
    Codziennie jest coś. Jak nie jedna, to druga. Ja nie wiem jak mamy ogarniają ... trójkę dzieci i więcej, ja przy dwójce z czego jedno już 8 lat - mam dość... czasem mi się wydaje, że tej starszej muszę poświęcać więcej czasu niż młodszej... koleżanki, relacje, wyjaśnianie, rozmowy, heh...
    Oczywiście robię wszystko by nie czuła się mniej ważna... a i tak już usłyszałam, że młodsze jest ważniejsza. Bo jak młodsza zrobi kupę, albo chce jej się jeść to ma nas od razu. A ona jak jest głodna, to musi czekać :DDD

Młodsza mój albinosek (bo skóra bielutka jak mleko) chowa się dobrze. ZŁote dziecko, chyba ma litość do starszej mamy :D

Krysia89 - wiem, że jest Ci ciężko i smutno... nie poddawaj się. Wszystkim Wam dziewczyny, które zmagają się z podobnymi etapami w życiu... polecam psychoterapię. Czasem naprawdę pomaga odpuścić, wyluzować się, nie zadręczać się i nie obwiniać...

Pozdrawiam Was serdecznie.

ps. u mnie nadal do wydania:
    Gonal F 900j.m./1,5ml rozt.do wstrz.1 Pen termin przyd. 08.2022 - 1 opak.
    Orgalutran 0,25mg/0,5ml x 1 amp.-strz. - 3 opak. termin przyd. 05.2023
    Utrogestan - 1,5 opak
    Dostinex - niecałe opak.

Może któraś z Was potrzebuje - oddam.
    Pozdrawiam serdecznie!!!

Męża siostra ma trzech synów, 7 lat, 5 lat i 2 latka, ona by chciała czwarte, ale mąż sie noe chce już zgodzić bo dla niego za głośno przy trójce😁😁, pozdrowienia dla Was 🙂

Też tak było o czym piszesz, jak urodził sie brat to pierwszy był zazdrosny tak miał mamę caly czas dla siebie a teraz musi sie dzielić, z czasem przeszło, jak pojawiło sie trzecie, to młodsi bracia też tak mieli ale w mniejszym stopniu bo mieli siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 10:33

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Cześć, napisałam Ci priv :)

@missi_m jak tam sytuacja? 🙂

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Dzoni jak podczytujesz, zaglądasz, to daj znać jak u Ciebie i Jagódki, pozdrawiam 😘

Hejka! Ostatnio nie zaglądam, jestem mocno w tyle z newsami, ale jakoś czas mi zasuwa jak torpeda, niczym jagoda raczkując po podłodze 😂
    Dzięki że pytasz, u nas normalnie, jagodzia rośnie jak na drożdżach, pomimo braku spodziewanego progresu wyników hematologicznych rozwija się dobrze. Póki co musimy czekać na reakcje organizmu, czy te wyniki się poprawią same. Mocno odstają od normy ale nie są zagrożeniem dla życia stąd nie kwalifikują się do hospitalizacji (całe szczęście).
    Myślę czasem czy podejmę kiedyś jeszcze temat rodzeństwa i szczerze nie wiem. Dzieci są zsjebiste jak coś dziewczyny! Ale ostro mnie ta sytuacja z jagodzia przetyrala psychicznie.
    A jak tam Twoje chłopaki? I jak sobie radzicie?

AgnieszkaB, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Hejka! Ostatnio nie zaglądam, jestem mocno w tyle z newsami, ale jakoś czas mi zasuwa jak torpeda, niczym jagoda raczkując po podłodze 😂
    Dzięki że pytasz, u nas normalnie, jagodzia rośnie jak na drożdżach, pomimo braku spodziewanego progresu wyników hematologicznych rozwija się dobrze. Póki co musimy czekać na reakcje organizmu, czy te wyniki się poprawią same. Mocno odstają od normy ale nie są zagrożeniem dla życia stąd nie kwalifikują się do hospitalizacji (całe szczęście).
    Myślę czasem czy podejmę kiedyś jeszcze temat rodzeństwa i szczerze nie wiem. Dzieci są zsjebiste jak coś dziewczyny! Ale ostro mnie ta sytuacja z jagodzia przetyrala psychicznie.

Czas biegnie jak szalony!!!!! To super, że Jagodzianka rośnie i ma sie dobrze, moje chłopaki dwa łobuzy, mamusiowe stresznie 😁 rosną zdrowo, my już też zakończyliśmy starania mam dwóch wspaniałych synków, jestem spełniona, umawiam sie do dr na wkładkę, teraz jak są oni a wiem jak ciąża może być nieprzewidywalna, wiem, że dr wyratuje każda sytuację, ale psychicznie już nie chce zadawać sobie pytań czy tym razem zdążymy.

Dżoni lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:

Gosia rozpakujcie sie zdrowo i szczęśliwie 🙂

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2022, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Dzoni Jagoda ma siłę walki po mamie 😁😊

Dżoni lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Gosia rozpakujcie sie zdrowo i szczęśliwie 🙂

Dziękujemy 🙂

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ