Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania🙂 wrote:Część 26.02 a Ty? Pozdrawiam
12 marca, ale orzez choroby współistniejące będzie szybciej rozwiązanie, jak się czujesz?Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Moli27 wrote:12 marca, ale orzez choroby współistniejące będzie szybciej rozwiązanie, jak się czujesz?
Dziękuje dobrze 🙂 jestem sprawna jak na ten tydzień ciąży ☺️ i oby jak najdłużej tak zostało , ostatnio więcej polegiwałam, za to dziś będzie wychodne i tak leci.4.07. 2022 jest ❤️ -
Nana84 wrote:Wiem, że ten wątek pojawiał się już tutaj milion razy, ale dziewczyny podpowiedzcie (te które miały cc) do jakiego fizjo i po jakim czasie poszłyście i czym smarowałyście bliznę?
FizjoTrzyMamy tutaj dziewczyny polecały, ja byłam u Olga Kiedrowska z Misja Mama polecana na fb, po kontroli połogowej u doktora jak powie, że wszystko ok, tak też można zacząć ćwiczyć z blizną, do smarowania preparaty Sutricon, ale u mnie średnio się sprawdziły, robiłam samym octaniseptem -
Agata93 wrote:Nana84 tak po wizycie połogowej, można również spróbować maści cepan
Jeżeli chodzi o różne specyfiki na blizny to ja z własnego doświadczenia (bardzo liczne blizny pooperacyjne) polecam maść Contractubex. Cepan też jest spoko bo to też stosowałam ale contractubex dał lepsze rezultaty. Mój chirurg polecał taki trochę babciny sposób nałożyć troszke grubszą warstwę tego cepanu i na to woreczek foliowy żeby odizolować od odzieży i żeby to się zwyczajnie pod wpływem ciepła lepiej wchłaniało. Tylko wiadomo wszystko musi się najpierw spokojnie wygoić we własnym tempie.Agata93 lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Jeżeli chodzi o różne specyfiki na blizny to ja z własnego doświadczenia (bardzo liczne blizny pooperacyjne) polecam maść Contractubex. Cepan też jest spoko bo to też stosowałam ale contractubex dał lepsze rezultaty. Mój chirurg polecał taki trochę babciny sposób nałożyć troszke grubszą warstwę tego cepanu i na to woreczek foliowy żeby odizolować od odzieży i żeby to się zwyczajnie pod wpływem ciepła lepiej wchłaniało. Tylko wiadomo wszystko musi się najpierw spokojnie wygoić we własnym tempie.
O widzisz tego nie znam, u mnie cepan się super sprawdził, tania maść w stosunku do innych tylko ta konsystencja i zapach cebuli, najlepiej na noc pod koszule nocną bez bielizny 🤣
Edit:doczytałam, że contratubex też jest na bazie cebuli z heparyną, ostatnie ważne aby był skutecznyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 19:42
-
Agata93 wrote:O widzisz tego nie znam, u mnie cepan się super sprawdził, tania maść w stosunku do innych tylko ta konsystencja i zapach cebuli, najlepiej na noc pod koszule nocną bez bielizny 🤣
Edit:doczytałam, że contratubex też jest na bazie cebuli z heparyną, ostatnie ważne aby był skuteczny
Ale tak nie wali po nosie 🙈 ja jeszcze używałam takich plastrów ze srebrem i do tego miałam prądy, lasery i inne naświetlania ale to bardziej z nastawieniem na złamania ale koniec końców na blizny też podziałało bo żadne zrosty się nie pojawiły czy inne dolegliwości z nimi związane. Co prawda cały czas z tyłku głowy mam, że prędzej czy później to wszystko się odezwie ale liczę na to, że faktycznie dobrze mnie poskładali 😂 -
MuminkAa wrote:FizjoTrzyMamy tutaj dziewczyny polecały, ja byłam u Olga Kiedrowska z Misja Mama polecana na fb, po kontroli połogowej u doktora jak powie, że wszystko ok, tak też można zacząć ćwiczyć z blizną, do smarowania preparaty Sutricon, ale u mnie średnio się sprawdziły, robiłam samym octaniseptem
Też są plastry aczkolwiek różne opinie czytałam o tych preparatach, może spróbuje z tymi co dziewczyny niżej pisały. -
Agata93 wrote:Cześć Alicjaaa91 gratulacje mnie również dawno tu nie było, dobrze, że Ci przeszło, w pierwszej cięży nie miałam, w kolejnej to dziś pamiętam jak wstawałam z pozycji leżącej i miałam pusty żołądek bo nic nie mogłam zjeść i zaczynały sie wymioty🙈
Dzięki 🙂 jeszcze jest problem z Torecanem w aptekach, ogólnie jest na brakach, w innych miastach Polski jeszcze dostępny a działał najlepiej,ważne że przeszło ☺️ -
MilenaMi wrote:Ja123 jeszcze przed wizytą czy już po?
Tak tak, wczoraj takie ekspresowe oględziny były 🙈 mały na ktg trochę szala i uciekał, więc muszę robić u siebie dla spokoju i gdyby się coś działo to dzwonić... Dr twierdzi, że się wszystko przygotowuje a ja wielkie oczy ze już 🙈🤣 3 razy pytałam czy do kolejnej wizyty nie urodzę 🙈Alicjaaa91 lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Tak tak, wczoraj takie ekspresowe oględziny były 🙈 mały na ktg trochę szala i uciekał, więc muszę robić u siebie dla spokoju i gdyby się coś działo to dzwonić... Dr twierdzi, że się wszystko przygotowuje a ja wielkie oczy ze już 🙈🤣 3 razy pytałam czy do kolejnej wizyty nie urodzę 🙈
No to trzymam 🤞 🍀 -
Ja123 wrote:Tak tak, wczoraj takie ekspresowe oględziny były 🙈 mały na ktg trochę szala i uciekał, więc muszę robić u siebie dla spokoju i gdyby się coś działo to dzwonić... Dr twierdzi, że się wszystko przygotowuje a ja wielkie oczy ze już 🙈🤣 3 razy pytałam czy do kolejnej wizyty nie urodzę 🙈
✊Ja123 lubi tę wiadomość