X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Hej dziewczyny! Pytanie do tych, które są już po szczęśliwym rozwiązaniu😊 możecie się podzielić jakimiś opiniami nt. porodu na Polnej? Miałyście swoją położną czy w zupełności wystarczy opieka na oddziale? Docent zaglądał do Was po porodzie? Został nam miesiąc i zaczynam się denerwować. Mieszkamy 100km od Poznania i najbardziej stresuje mnie dojazd do szpitala, czy zdążę i wgl. 🙈 Będę wdzięczna za jakiekolwiek opinie 😊

Z opieką na oddziałach po porodzie też zależy od zmiany, sle tak jak któraś pisała jak coś to egzekwować swoje 🙂 ja akurat trafiłam na dobrą opiekę jak rodziłam bliźniaki

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 🎁🎁🎁

Ps: nie pamiętam dokładnie którą fizjo polecałyście z FizjoTrzyMamy przed porodem, jeżeli któraś pamięta to poproszę o imię, tu albo na priv z góry dziękuję ❤️

........, Ja123, Alicjaaa, Moli27 lubią tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim jeszcze na dobre wpadniemy w wir przygotowań na ostatniej prostej chciałam złożyć Wam wszystkim życzenia 🙂 przede wszystkim zdrowia, wiary w siebie i siły na każdy kolejny dzień. Tym które są na starcie, półmetku czy coraz bliżej mety z całych sil życzę spełnienia wszystkich marzeń.... Niech te Święta będą takimi jakich chcecie i potrzebujecie 😘 i może jeszcze odrobiny białej kołderki za oknem..... 🙈❄️🎄❄️🎄❄️🎄

Alicjaaa, Moli27, Ania🙂 lubią tę wiadomość

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Ania🙂

Ps: nie pamiętam dokładnie którą fizjo polecałyście z FizjoTrzyMamy przed porodem, jeżeli któraś pamięta to poproszę o imię, tu albo na priv z góry dziękuję ❤️[/QUOTE]

Wyślę na priv

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, rodzinnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 🎁🎅🎄

Ania🙂 lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego Dziewczyny ☺ spokojnych i radosnych świat spędzonych w rodzinnej atmosferze 🎄🎁🥰

Ania🙂 lubi tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Wyślę na priv

Dziękuję ☺️

4.07. 2022 jest ❤️
  • Macar Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2022, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Nie wierzę, co tam się dzieje w tym szpitalu. Jestem pewna obaw o istnienie onieru i trochę nie wyobrażam sobie jak to jest bez dr I innych lekarzy w szpitalu. Musiało być grubo że takie czystki. Ale powiedzcie w budynku D gdzie ivf dr działa czy jak? I jeszcze mam pytanie, ile teraz kosztuje wizyta u dr B, bo moja mama właśnie wróciła ze szpitala na Polnej po zabiegu i mówiła mi że krążą plotki o dramatycznej kwocie za wizytę 🙄

• MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2022, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Jestem za prywatną położną, możesz trafić na super zmianę jak i na taką co będzie przeciągać poród w nieskończoność, mogę podać nazwiska na priv, tym bardziej jak dr fizycznie nie pracuje już na oddziale ale jak coś sie złego dzieje to we i też można pisać, moja znajoma miała zagrożenie sepsy to była cały czas na łączach z doktorem i pisał jej co sie z nią będzie działo co bedzie robione itd

Wysłałam zaproszenie, również do Nana84, chętnie przygarnę kontakt do położnej 😊 docent polecił mi jedną, ale ciekawa jestem czy to ta sama ;)

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Wysłałam zaproszenie, również do Nana84, chętnie przygarnę kontakt do położnej 😊 docent polecił mi jedną, ale ciekawa jestem czy to ta sama ;)
    Przyjęte

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wszystko stanęło na nogach! Zwalniam brzuch trochę wcześniej! Na pewno się którejś z Was przyda.
    W wigilie trafiłam na polną z krwotokiem, odszedł mi czop i miałam 3 cm rozwarcia, ale skurcze się nie pisały i pęcherz nie pękł, więc leżałam 12 godzin pod ktg na sali porodowej, po czym dostałam kolejnego krwotoku, bo łożysko zaczęło się odklejać i miałam pilne cc. Na wszczęcie wszystko jest dobrze i chyba dzisiaj wychodzimy do domu z Jasiem ☺️
    Piszę to ku przestrodze dla Was, bo jednego dnia w ciąży można wszystko a kolejnego pędzicie do szpitala ratować swoje życie i życie dziecka.
    Ja już zakończyłam swoją ciążową i porodową przygodę, 2 dzieci mi wystarczy 😉 trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, uda się każdej z Was, miejsce tylko nadzieje i dużo siły do walki 🥰

PaulinaP, ZuzaMaruda, Alicjaaa91 lubią tę wiadomość

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko stanęło na nogach! Zwalniam brzuch trochę wcześniej! Na pewno się którejś z Was przyda.
    W wigilie trafiłam na polną z krwotokiem, odszedł mi czop i miałam 3 cm rozwarcia, ale skurcze się nie pisały i pęcherz nie pękł, więc leżałam 12 godzin pod ktg na sali porodowej, po czym dostałam kolejnego krwotoku, bo łożysko zaczęło się odklejać i miałam pilne cc. Na wszczęcie wszystko jest dobrze i chyba dzisiaj wychodzimy do domu z Jasiem ☺️
    Piszę to ku przestrodze dla Was, bo jednego dnia w ciąży można wszystko a kolejnego pędzicie do szpitala ratować swoje życie i życie dziecka.
    Ja już zakończyłam swoją ciążową i porodową przygodę, 2 dzieci mi wystarczy 😉 trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, uda się każdej z Was, miejsce tylko nadzieje i dużo siły do walki 🥰

Gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i Jasia ❤️

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Gratulacje dla Was i duuuzo sił 😘😘😘 odpoczywajcie ile tylko się da 🙈
    Co do kolejnego dziecka to na wizycie przed Świętami Dr coś zaczął o trzeciej mówić a ja na niego a w życiu 🙈🤣

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:

Jasne 🙂

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Gratulacje ☺️

Tak ciąża jest nieprzewidywalna, dlatego doktor pewnie zawsze powtarza, że najpierw musimy donosić a potem będziemy myśleć o porodzie

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Gratulacje ☺️

Tak ciąża jest nieprzewidywalna, dlatego doktor pewnie zawsze powtarza, że najpierw musimy donosić a potem będziemy myśleć o porodzie

Ostatnio rozmawialiśmy tak baaardzo wstępnie o porodzie i mówię tak tak wiem wiem najpierw donosić potem się badziemy martwic co z porodem to zaczął się tylko śmiać 🙈 ale sam stwierdził, że czasami nie ma co czekać jesli jest już względnie bezpieczny tydzień bo nigdy nie wiemy co będzie za chwilę 🤷

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Ostatnio rozmawialiśmy tak baaardzo wstępnie o porodzie i mówię tak tak wiem wiem najpierw donosić potem się badziemy martwic co z porodem to zaczął się tylko śmiać 🙈 ale sam stwierdził, że czasami nie ma co czekać jesli jest już względnie bezpieczny tydzień bo nigdy nie wiemy co będzie za chwilę 🤷

Dokładnie najbardziej pokazała to sytuacja mojej koleżanki co poszła do szpitala na obserwacje bo dr coś na wizycie sie nie podobało i wolał poobserwować a w szpitalu w ciągu kilku dni rozegrał się koszmar, ale wyszli cali i zdrowi razem 🙂

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Gratulacje!

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Gratulacje 🥰

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Gratulacje zdrówka dla Ciebie i Synka 🙂

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ