X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Hej dziewczyny! Pytanie do tych, które są już po szczęśliwym rozwiązaniu😊 możecie się podzielić jakimiś opiniami nt. porodu na Polnej? Miałyście swoją położną czy w zupełności wystarczy opieka na oddziale? Docent zaglądał do Was po porodzie? Został nam miesiąc i zaczynam się denerwować. Mieszkamy 100km od Poznania i najbardziej stresuje mnie dojazd do szpitala, czy zdążę i wgl. 🙈 Będę wdzięczna za jakiekolwiek opinie 😊

Z opieką na oddziałach po porodzie też zależy od zmiany, sle tak jak któraś pisała jak coś to egzekwować swoje 🙂 ja akurat trafiłam na dobrą opiekę jak rodziłam bliźniaki

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 🎁🎁🎁

Ps: nie pamiętam dokładnie którą fizjo polecałyście z FizjoTrzyMamy przed porodem, jeżeli któraś pamięta to poproszę o imię, tu albo na priv z góry dziękuję ❤️

........, Ja123, Alicjaaa, Moli27 lubią tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim jeszcze na dobre wpadniemy w wir przygotowań na ostatniej prostej chciałam złożyć Wam wszystkim życzenia 🙂 przede wszystkim zdrowia, wiary w siebie i siły na każdy kolejny dzień. Tym które są na starcie, półmetku czy coraz bliżej mety z całych sil życzę spełnienia wszystkich marzeń.... Niech te Święta będą takimi jakich chcecie i potrzebujecie 😘 i może jeszcze odrobiny białej kołderki za oknem..... 🙈❄️🎄❄️🎄❄️🎄

Alicjaaa, Moli27, Ania🙂 lubią tę wiadomość

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Ania🙂

Ps: nie pamiętam dokładnie którą fizjo polecałyście z FizjoTrzyMamy przed porodem, jeżeli któraś pamięta to poproszę o imię, tu albo na priv z góry dziękuję ❤️[/QUOTE]

Wyślę na priv

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, rodzinnych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia 🎁🎅🎄

Ania🙂 lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego Dziewczyny ☺ spokojnych i radosnych świat spędzonych w rodzinnej atmosferze 🎄🎁🥰

Ania🙂 lubi tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Wyślę na priv

Dziękuję ☺️

4.07. 2022 jest ❤️
  • Macar Nowa

Wysłany: 27 grudnia 2022, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Nie wierzę, co tam się dzieje w tym szpitalu. Jestem pewna obaw o istnienie onieru i trochę nie wyobrażam sobie jak to jest bez dr I innych lekarzy w szpitalu. Musiało być grubo że takie czystki. Ale powiedzcie w budynku D gdzie ivf dr działa czy jak? I jeszcze mam pytanie, ile teraz kosztuje wizyta u dr B, bo moja mama właśnie wróciła ze szpitala na Polnej po zabiegu i mówiła mi że krążą plotki o dramatycznej kwocie za wizytę 🙄

• MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2022, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Jestem za prywatną położną, możesz trafić na super zmianę jak i na taką co będzie przeciągać poród w nieskończoność, mogę podać nazwiska na priv, tym bardziej jak dr fizycznie nie pracuje już na oddziale ale jak coś sie złego dzieje to we i też można pisać, moja znajoma miała zagrożenie sepsy to była cały czas na łączach z doktorem i pisał jej co sie z nią będzie działo co bedzie robione itd

Wysłałam zaproszenie, również do Nana84, chętnie przygarnę kontakt do położnej 😊 docent polecił mi jedną, ale ciekawa jestem czy to ta sama ;)

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Wysłałam zaproszenie, również do Nana84, chętnie przygarnę kontakt do położnej 😊 docent polecił mi jedną, ale ciekawa jestem czy to ta sama ;)
    Przyjęte

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie wszystko stanęło na nogach! Zwalniam brzuch trochę wcześniej! Na pewno się którejś z Was przyda.
    W wigilie trafiłam na polną z krwotokiem, odszedł mi czop i miałam 3 cm rozwarcia, ale skurcze się nie pisały i pęcherz nie pękł, więc leżałam 12 godzin pod ktg na sali porodowej, po czym dostałam kolejnego krwotoku, bo łożysko zaczęło się odklejać i miałam pilne cc. Na wszczęcie wszystko jest dobrze i chyba dzisiaj wychodzimy do domu z Jasiem ☺️
    Piszę to ku przestrodze dla Was, bo jednego dnia w ciąży można wszystko a kolejnego pędzicie do szpitala ratować swoje życie i życie dziecka.
    Ja już zakończyłam swoją ciążową i porodową przygodę, 2 dzieci mi wystarczy 😉 trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, uda się każdej z Was, miejsce tylko nadzieje i dużo siły do walki 🥰

PaulinaP, ZuzaMaruda, Alicjaaa91 lubią tę wiadomość

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny u mnie wszystko stanęło na nogach! Zwalniam brzuch trochę wcześniej! Na pewno się którejś z Was przyda.
    W wigilie trafiłam na polną z krwotokiem, odszedł mi czop i miałam 3 cm rozwarcia, ale skurcze się nie pisały i pęcherz nie pękł, więc leżałam 12 godzin pod ktg na sali porodowej, po czym dostałam kolejnego krwotoku, bo łożysko zaczęło się odklejać i miałam pilne cc. Na wszczęcie wszystko jest dobrze i chyba dzisiaj wychodzimy do domu z Jasiem ☺️
    Piszę to ku przestrodze dla Was, bo jednego dnia w ciąży można wszystko a kolejnego pędzicie do szpitala ratować swoje życie i życie dziecka.
    Ja już zakończyłam swoją ciążową i porodową przygodę, 2 dzieci mi wystarczy 😉 trzymam mocno kciuki za Was wszystkie, uda się każdej z Was, miejsce tylko nadzieje i dużo siły do walki 🥰

Gratulacje i dużo zdrówka dla Ciebie i Jasia ❤️

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Gratulacje dla Was i duuuzo sił 😘😘😘 odpoczywajcie ile tylko się da 🙈
    Co do kolejnego dziecka to na wizycie przed Świętami Dr coś zaczął o trzeciej mówić a ja na niego a w życiu 🙈🤣

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:

Jasne 🙂

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Gratulacje ☺️

Tak ciąża jest nieprzewidywalna, dlatego doktor pewnie zawsze powtarza, że najpierw musimy donosić a potem będziemy myśleć o porodzie

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Gratulacje ☺️

Tak ciąża jest nieprzewidywalna, dlatego doktor pewnie zawsze powtarza, że najpierw musimy donosić a potem będziemy myśleć o porodzie

Ostatnio rozmawialiśmy tak baaardzo wstępnie o porodzie i mówię tak tak wiem wiem najpierw donosić potem się badziemy martwic co z porodem to zaczął się tylko śmiać 🙈 ale sam stwierdził, że czasami nie ma co czekać jesli jest już względnie bezpieczny tydzień bo nigdy nie wiemy co będzie za chwilę 🤷

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Ostatnio rozmawialiśmy tak baaardzo wstępnie o porodzie i mówię tak tak wiem wiem najpierw donosić potem się badziemy martwic co z porodem to zaczął się tylko śmiać 🙈 ale sam stwierdził, że czasami nie ma co czekać jesli jest już względnie bezpieczny tydzień bo nigdy nie wiemy co będzie za chwilę 🤷

Dokładnie najbardziej pokazała to sytuacja mojej koleżanki co poszła do szpitala na obserwacje bo dr coś na wizycie sie nie podobało i wolał poobserwować a w szpitalu w ciągu kilku dni rozegrał się koszmar, ale wyszli cali i zdrowi razem 🙂

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Gratulacje!

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Gratulacje 🥰

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Gratulacje zdrówka dla Ciebie i Synka 🙂

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ