Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Gratuluję!!! I życzę szybkiego powrotu do pełni sił.

Ja końcówkę znoszę bardzo źle, mam mdłości i strasznie bolą mnie nogi i drętwieją dłonie, pomimo tego, że ważę obecnie 55 kg, więc nie jestem żadnym wielorybem :) byłam wczoraj u doktora i kazał co tydzień przychodzić na ktg. Dziewczyny czy Wy też tak źle znosicie koniec ciąży? W poprzedniej wszystko było super, nawet dzień przed porodem zrobiłam sesję jogi, a w tej jest ciężko łącznie z omdleniami 😞 i czuję się taka głupią, ciągle coś mi się myli, rzeczy wypadają z rąk 😳

Ja na końcowce miałam chodzić na ktg co dwa dni, ale to dr zalecał przez tą pępowinę, rozumiem bo ja, myślałam, że psychozy umysłowej dostanę, dwa razy się doktorowi poryczałam na wizycie już z tego wszystkiego 🤷‍♀️ trzeba to przerwać a każda ciąża inna

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Córeczka już po drugiej stronie brzuszka☺️ cala i zdrowa , ja dochodze po CC.

Pewnie nie będę miała czasu, wszystkiego dobrego ma te Święta dla Was🎄🎁, czasu spędzonego z rodziną, pomyślności w Nowym Roku. Powodzenia 🤞

Ja 122, Nana84 Wam również szczęśliwego rozwiązania, to już niedługo 🍀🍀

Gratulacje 😁😍😍😍 i duuuzo odpoczywajcie dziewczyny 🥰
    A co do Świąt... To przede wszystkim spokoju.....i zdrowia.... bo tego chyba najbardziej wszystkie potrzebujemy 🙈

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Gratuluję!!! I życzę szybkiego powrotu do pełni sił.

Ja końcówkę znoszę bardzo źle, mam mdłości i strasznie bolą mnie nogi i drętwieją dłonie, pomimo tego, że ważę obecnie 55 kg, więc nie jestem żadnym wielorybem :) byłam wczoraj u doktora i kazał co tydzień przychodzić na ktg. Dziewczyny czy Wy też tak źle znosicie koniec ciąży? W poprzedniej wszystko było super, nawet dzień przed porodem zrobiłam sesję jogi, a w tej jest ciężko łącznie z omdleniami 😞 i czuję się taka głupią, ciągle coś mi się myli, rzeczy wypadają z rąk 😳

To ja w poprzedniej ciąży jak taki wieloryb chodziłam bo cała napuchnięta i skrajne upały do tego 🙈 ale tak zmęczona i obolała jak teraz to nie byłam, wręcz przeciwnie. Za to teraz to jakaś rzeźnia dosłownie, może to kwestia pory roku 🤷 chociaż moja położna jak z nią na początku rozmawiałam jak się czuje itd to zapytała a co teraz będzie i czy chłopiec, więc może płeć ma znaczenie 🙈 skleroza czy amnezja ciążowa też mnie dopadła 😳 i tak na zmianę się kula.... jednego dnia migreny, drugiego wypompowana jak po ciężkiej imprezie a trzeciego ledwo mogę się ruszyć przez tą swoją miednicę 🤦 więc nie jesteś sama 😉

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi gratulacje ❤️

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 nie mam pojęcia od czego to zależy, u mnie trzecia ciąża z dziewczynkami, każda inna 🤷‍♀️🤷‍♀️ od objawów po samopoczucie, w tej wymiotowałam jak kot, poprzednie głównie nudności, teraz fizycznie też dużo słabiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2022, 15:17

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

AMH 8,24
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Córeczka już po drugiej stronie brzuszka☺️ cala i zdrowa , ja dochodze po CC.

Pewnie nie będę miała czasu, wszystkiego dobrego ma te Święta dla Was🎄🎁, czasu spędzonego z rodziną, pomyślności w Nowym Roku. Powodzenia 🤞

Ja 122, Nana84 Wam również szczęśliwego rozwiązania, to już niedługo 🍀🍀

Gratulacje🎉

06.03.2022 Basia❤
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi, ZosiaKo gratulacje dla Was 🎊🎊

• Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z samopoczuciem u mnie początek drugiej ciąży masakra, od mniej więcej połowy ciąży super, dla mnie druga ciąża bardziej łaskawa 🙂, ale jeszcze sporo tygodni przed nami

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1231 wrote:
    Z samopoczuciem u mnie początek drugiej ciąży masakra, od mniej więcej połowy ciąży super, dla mnie druga ciąża bardziej łaskawa 🙂, ale jeszcze sporo tygodni przed nami
    Z całego serca Ci życzę żeby już tak dobrze zostało do samego końca 😍

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a która jest następna w kolejce do rozpakowania? Ja mam termin na 20.01.

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje szczęśliwych rozwiązań i 🤞🤞 za pozostałe.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2022, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny, a która jest następna w kolejce do rozpakowania? Ja mam termin na 20.01.

O.... Czyli Ty kolejna 🤞🤞🤞🤞 ja planowo 30 🙈 ale kto wie co wyjdzie w praniu.... 🤣 Dr Trzciński twierdził, że wcześniej trzeba będzie rozwiązać. Dr Lorenc na pierwszym i drugim prenatalnym, że raczej przenoszę skoro pierwsza przeciągnięta i wszystko mocno się trzyma 🙈 chociaż teraz sama przyznała, że może być spore dziecko jak tak dalej pójdzie 🙈 a nasz Doktorek tradycyjnie najpierw musimy donosić 🤣

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi gratulacje 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2022, 17:02

Ania🙂 lubi tę wiadomość

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    O.... Czyli Ty kolejna 🤞🤞🤞🤞 ja planowo 30 🙈 ale kto wie co wyjdzie w praniu.... 🤣 Dr Trzciński twierdził, że wcześniej trzeba będzie rozwiązać. Dr Lorenc na pierwszym i drugim prenatalnym, że raczej przenoszę skoro pierwsza przeciągnięta i wszystko mocno się trzyma 🙈 chociaż teraz sama przyznała, że może być spore dziecko jak tak dalej pójdzie 🙈 a nasz Doktorek tradycyjnie najpierw musimy donosić 🤣
    Czyli jak zwykle życie pokaże, oby tylko bez zaskoczeń🤭

• MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2022, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Ja 28.01🙈

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 23. 02 to jestem po styczniowym "wysypie"

........ lubi tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może której się przyda, miałam zalecony progesteron besins 3x100 zauważyłam jak robi sie dłuższą przerwę po posiłku w braniu tabletki to nie pojawiają sie takie niby zawroty głowy dziwny stan zamulenia, jak brałam krótko po posiłku to dzień w dzień tak miałam, przechodziło, ale musiałam sie na chwilę położyć, może któraś ma podobne doświadczenia /objawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 10:31

Ania🙂 lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

AMH 8,24
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Może której się przyda, miałam zalecony progesteron besins 3x100 zauważyłam jak robi sie dłuższą przerwę po posiłku w braniu tabletki to nie pojawiają sie takie niby zawroty głowy dziwny stan zamulenia, jak brałam krótko po posiłku to dzień w dzień tak miałam, przechodziło, ale musiałam sie na chwilę położyć, może któraś ma podobne doświadczenia /objawy

Jak to się mówi czasem diabeł tkwi w szczegółach, ja miałam przeprawę z progesteronem bo różne wyniki mi wychodziły a doktor mówi aby badać z samego rana po wstaniu, na czczo najlepiej sprawdzać o tej samej godzinie, i faktycznie jak poszłam sprawdzić po 3 h od teho z rana to wynik był o wiele niższy

4.07. 2022 jest ❤️
  • Malwerose Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny 😀😀😀💕trzymam mocno kciuki za pozostałe. Mam nadzieję, że wkrótce każda staraszczka napiszę o małym cudzie.
    Ja mam wizytę umówioną do Pana doktora na luty. Wtedy będzie 3 mc po poronieniu i mam nadzieję, że dostaniemy zielone światło do starań.

Ania🙂 lubi tę wiadomość

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....., gdzieś mi mignęło, że już jesteś po prenatalnych ☺️ jak chcesz możesz się odezwać na priv 🙂 pozdrawiam

........ lubi tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
‹‹ 439 440 441 442 443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ