Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2022, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Dziewczyny, a która jest następna w kolejce do rozpakowania? Ja mam termin na 20.01.

Ja 28.01🙈

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 23. 02 to jestem po styczniowym "wysypie"

........ lubi tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może której się przyda, miałam zalecony progesteron besins 3x100 zauważyłam jak robi sie dłuższą przerwę po posiłku w braniu tabletki to nie pojawiają sie takie niby zawroty głowy dziwny stan zamulenia, jak brałam krótko po posiłku to dzień w dzień tak miałam, przechodziło, ale musiałam sie na chwilę położyć, może któraś ma podobne doświadczenia /objawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2022, 10:31

Ania🙂 lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Może której się przyda, miałam zalecony progesteron besins 3x100 zauważyłam jak robi sie dłuższą przerwę po posiłku w braniu tabletki to nie pojawiają sie takie niby zawroty głowy dziwny stan zamulenia, jak brałam krótko po posiłku to dzień w dzień tak miałam, przechodziło, ale musiałam sie na chwilę położyć, może któraś ma podobne doświadczenia /objawy

Jak to się mówi czasem diabeł tkwi w szczegółach, ja miałam przeprawę z progesteronem bo różne wyniki mi wychodziły a doktor mówi aby badać z samego rana po wstaniu, na czczo najlepiej sprawdzać o tej samej godzinie, i faktycznie jak poszłam sprawdzić po 3 h od teho z rana to wynik był o wiele niższy

4.07. 2022 jest ❤️
  • Malwerose Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny 😀😀😀💕trzymam mocno kciuki za pozostałe. Mam nadzieję, że wkrótce każda staraszczka napiszę o małym cudzie.
    Ja mam wizytę umówioną do Pana doktora na luty. Wtedy będzie 3 mc po poronieniu i mam nadzieję, że dostaniemy zielone światło do starań.

Ania🙂 lubi tę wiadomość

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....., gdzieś mi mignęło, że już jesteś po prenatalnych ☺️ jak chcesz możesz się odezwać na priv 🙂 pozdrawiam

........ lubi tę wiadomość

4.07. 2022 jest ❤️
  • ........ Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    ....., gdzieś mi mignęło, że już jesteś po prenatalnych ☺️ jak chcesz możesz się odezwać na priv 🙂 pozdrawiam

Napisałam 😁😉

Ania🙂 lubi tę wiadomość

https://zrzutka.pl/g5kns3
    Dla naszej Kamisi

age.png

05.10.2022 FET c/n 4.2.1❤

16.06.23 CC 3780g 62cm 🥰🥰🥰
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny i szczęśliwych kolejnych rozwiązań, spokojnych końcówek i powodzenia dla staraczek 🍀🤞

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-zobaczysz na priv w wolnej chwili? ☺️

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Paula-zobaczysz na priv w wolnej chwili? ☺️

Odpisalam😊

06.03.2022 Basia❤
  • MemyselfandI Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pytanie do tych, które są już po szczęśliwym rozwiązaniu😊 możecie się podzielić jakimiś opiniami nt. porodu na Polnej? Miałyście swoją położną czy w zupełności wystarczy opieka na oddziale? Docent zaglądał do Was po porodzie? Został nam miesiąc i zaczynam się denerwować. Mieszkamy 100km od Poznania i najbardziej stresuje mnie dojazd do szpitala, czy zdążę i wgl. 🙈 Będę wdzięczna za jakiekolwiek opinie 😊

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Hej dziewczyny! Pytanie do tych, które są już po szczęśliwym rozwiązaniu😊 możecie się podzielić jakimiś opiniami nt. porodu na Polnej? Miałyście swoją położną czy w zupełności wystarczy opieka na oddziale? Docent zaglądał do Was po porodzie? Został nam miesiąc i zaczynam się denerwować. Mieszkamy 100km od Poznania i najbardziej stresuje mnie dojazd do szpitala, czy zdążę i wgl. 🙈 Będę wdzięczna za jakiekolwiek opinie 😊

Ja mam już jeden poród na polnej za sobą (sierpien 2019) 🙈 ogólnie mi poszło bardzo szybko tzn u mnie nie mogło się zacząć a jak już ruszyło po odejściu wod to chwila moment i po robocie było 😂 przy pierwszym porodzie trafiłam na urlop Dr ale mimo to w sytuacji kiedy były jakieś niejasności wystarczyl telefon czy SMS i wszystko było jasne. Dzień po terminie miałam po prostu planowane przyjęcie na oddział, tam przez tydzień kręciłam kilometry jak taki chomik w kołowrotku. Poźniej prof. Pwelczylk zdecydował, że już nie ma na co czekać bo dalej cisza założył od rana cewnik, który sobie spokojnie pracował a ja dalej maszerowalam i w nocy coś koło 23.30 odrazy wody i poszło z kopyta 🙈 jeśli chodzi o położna to nie miałam swojej i spokojnie te ktore były wystarczyły.

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:

Jestem za prywatną położną, możesz trafić na super zmianę jak i na taką co będzie przeciągać poród w nieskończoność, mogę podać nazwiska na priv, tym bardziej jak dr fizycznie nie pracuje już na oddziale ale jak coś sie złego dzieje to we i też można pisać, moja znajoma miała zagrożenie sepsy to była cały czas na łączach z doktorem i pisał jej co sie z nią będzie działo co bedzie robione itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2022, 07:11

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Jestem za prywatną położną, możesz trafić na super zmianę jak i na taką co będzie przeciągać poród w nieskończoność, mogę podać nazwiska na priv, tym bardziej jak dr fizycznie nie pracuje już na oddziale ale jak coś sie złego dzieje to we i też można pisać, moja znajoma miała zagrożenie sepsy to była cały czas na łączach z doktorem i pisał jej co sie z nią będzie działo co bedzie robione itd

I to jest niestety prawda... Wszystko, a przynajmniej baaaardzo dużo zależy od tego na jaką zmianę się trafi 🤷 ja wtedy trafiłam na fajną i nawet jakaś spoko studentkę a teraz niewiadomo i co gorsze teraz więcej wiem a to wcale nie pomaga 🙈

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    I to jest niestety prawda... Wszystko, a przynajmniej baaaardzo dużo zależy od tego na jaką zmianę się trafi 🤷 ja wtedy trafiłam na fajną i nawet jakaś spoko studentkę a teraz niewiadomo i co gorsze teraz więcej wiem a to wcale nie pomaga 🙈

Najważniejsze to nie bać się reagować, wiem, że to trochę taka dywagacja bo skąd pacjentka ma wiedzieć kiedy? to doświadczenie trochę w takich sytuacjach pomaga, ja byłam na oddziale Prof Brązerta i jak z Prof miałam rozmowę o lekach bo troche inne zaleceni tam mają, że ja stosuje tak jak mi dr Brazert mówił, ale wszystko z kulturą

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:

Jeżeli myślisz o Polnej również polecam prywatną położną jednak jest inaczej niż w mniejszym kameralnym szpitalu, jak jest sajgon na porodówce a lekarze nie przekazują sobie informacji kończący i zaczynający zmianę to zależy na kogo trafisz tak jest większy komfort psychiczny, ja mogłam liczyć na doktora jak coś sue działo, w razie wątpliwości

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MemyselfandI wrote:
    Podczas pierwszego porodu miałam położną poleconą przez doc Brązerta i dr Ićka. Teraz do drugiego porodu też z nią jestem umówiona. Ona była ze mną cały czas, sama zaproponowała znieczulenie i mówiła co mam robić, moje dziecko było owinięte pępowiną i myślę że jej szybka reakcja spowodowała, że córka jest zdrowa. Podobno to nie jest tak, że na 8 sal jest 8 położnych, jak rodziłam to był poród za porodem i nie było dla mnie sali i musiałam czekać, więc są takie dni, że położne też są mega obciążone.
    Skoro mieszkasz 100km od Poznania to warto brać położną, bo ona da Ci instrukcję co i jak, kiedy jechać, a jak już będziesz jechać do szpitala to będą na oddziale przygotowani na Ciebie.
    Jak chcesz to pisz na priv podam kontakt do położnej i koszt jej usługi.

Też mam termin za miesąc ☺️

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również rodziłam z prywatną położna i bardzo polecam ❤️ wzięłam tylko dlatego, że doktor był po wypadku i nie wiadomo było kiedy wróci, była to dobra decyzja i kolejny poród jak kiedyś wrócimy po rodzeństwo również z położną, pozdrawiam Was wszystkie i powodzenia 🤞🤞

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Również rodziłam z prywatną położna i bardzo polecam ❤️ wzięłam tylko dlatego, że doktor był po wypadku i nie wiadomo było kiedy wróci, była to dobra decyzja i kolejny poród jak kiedyś wrócimy po rodzeństwo również z położną, pozdrawiam Was wszystkie i powodzenia 🤞🤞

O kurczę po jakim wypadku?

• Pucz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy skoro dr już nie pracuje na oddziale na Polnej tzn, że nie wykonuje też iui?

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ