Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2022, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwerose wrote:
    Czy Pan doktor stawia na pogłębioną diagnostykę i daje nadzieję na naturalna ciążę ? Immunologia - kieruje do kogoś konkretnego?
    Ja na razie czekam do stycznia, aż dojdę do siebie i będę mogła zrobić badania hormonalne. Mam zdiagnozowaną niedoczynność i Hashimoto. Wizytę zarezerwowałam na lutym i nie ukrywam, że wiąże z nią dużą nadzieję, bo na razie do głównie polecano mi klinki niepłodności.

Też trochę czekałam na termin, na wizytę poszłam z kompletem badań, miałam zamienić kwas foliowy na metylowany bo brałam zwykły i na stałe prenatal uno, u mnie jeszcze była histeroskopia ze względu na polipa endometrium, wszystkie ciążę naturalnie, immunolog ja jestem pod opieka doc Paśnika, od siebie polecam zrobić test na trombofilie z test dna jedna z przyczyn poronień po wadach genetycznych

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny🙂

Dziewczyny po porodach kiedy dostałyście pierwszą miesiączkę? Jestem jeszcze kp.

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Malwerose Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Też trochę czekałam na termin, na wizytę poszłam z kompletem badań, miałam zamienić kwas foliowy na metylowany bo brałam zwykły i na stałe prenatal uno, u mnie jeszcze była histeroskopia ze względu na polipa endometrium, wszystkie ciążę naturalnie, immunolog ja jestem pod opieka doc Paśnika, od siebie polecam zrobić test na trombofilie z test dna jedna z przyczyn poronień po wadach genetycznych
    Hej, a możesz napisać jakie badania miałaś ?
    Ja robię na bank : morfologię, hormony, AHM, krzywe cukrową i insulinową, panel tarczycowy, wymazy ( czekam na wyniki) jak zdarzyły badanie nasienia , zespół anafosolipidowy, trombofilie.

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwerose wrote:
    Hej, a możesz napisać jakie badania miałaś ?
    Ja robię na bank : morfologię, hormony, AHM, krzywe cukrową i insulinową, panel tarczycowy, wymazy ( czekam na wyniki) jak zdarzyły badanie nasienia , zespół anafosolipidowy, trombofilie.

Ana warto zrobić na początek, ogolne miano jak wyjdzie wynik 1:160 albo 1:360 dokładnie nie pamiętam, profil ana aby dokładnie określić jakie, natomiast podwyższone ana ogolne miano magą być również u osób chorych np na cukrzyce i nie mieć związku z typową immunologią, myślę, że takoe typowe immunologiczne jak miałam to już indywidualnie do przypadku sa zlecane, zależy jaki problem, te badania o których piszesz dobry plan i jeszcze warto feryytna bo żelazo jest ważne podczas starań a czasem nie ma jawnej anemi ale może być ukryta czy małe zapasy żelaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 10:00

Malwerose lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

AMH 8,24
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Cześć dziewczyny🙂

Dziewczyny po porodach kiedy dostałyście pierwszą miesiączkę? Jestem jeszcze kp.

To jest indywidualne, podobno zależy od wielu czynników, w tym hormony, ja dostałam dość szybko moja siostra rok po porodzie cały czas była kp nadal nie miała jeszcze miesiączki,

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

AMH 8,24
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Malwerose Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2022, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Ana warto zrobić na początek, ogolne miano jak wyjdzie wynik 1:160 albo 1:360 dokładnie nie pamiętam, profil ana aby dokładnie określić jakie, natomiast podwyższone ana ogolne miano magą być również u osób chorych np na cukrzyce i nie mieć związku z typową immunologią, myślę, że takoe typowe immunologiczne jak miałam to już indywidualnie do przypadku sa zlecane, zależy jaki problem, te badania o których piszesz dobry plan i jeszcze warto feryytna bo żelazo jest ważne podczas starań a czasem nie ma jawnej anemi ale może być ukryta czy małe zapasy żelaza
    Tak, też mam w planach razem z witaminą D3, ANa też dopiszę, dziękuję ☀️

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2022, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Dziewczyny poratujecie numerem tel na Polna gdzie zgłasza się pozytywna betę, bicie serduszka i urodzenie dziecka?
    Ja mam jeszcze taki numer: 61 841 91 19

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Cześć dziewczyny🙂

Ja dostałam dwa tygodnie po odstawieniu od piersi

• Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradzicie coś, pocieszcie bo jestem bliska depresji 😔 leczę się u doktora już 2 lata. Mam prawdopodobnie endometriozę, mąż słabe wyniki nasienia. 1 stymulacja przerwana - covid. 2 się udała ale słabe zarodki 😒 dwa nieudane transfery… tak bardzo liczyłam ze się uda… tracę nadzieje. Mamy jeszcze jeden słaby zarodek. Brak sił, motywacji i jesteśmy zrujnowani finansowo… czuje taka bezradność. Najgorzej jak widzę kobiety z dziećmi, wózkami. Tak bardzo boli. Jak sobie z tym radzicie? Mam ochotę zapaść się pod ziemie 😣 boje się cholernie kolejnego rozczarowania…

Izabela🌺 lubi tę wiadomość

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmk wrote:
    Dziewczyny, poradzicie coś, pocieszcie bo jestem bliska depresji 😔 leczę się u doktora już 2 lata. Mam prawdopodobnie endometriozę, mąż słabe wyniki nasienia. 1 stymulacja przerwana - covid. 2 się udała ale słabe zarodki 😒 dwa nieudane transfery… tak bardzo liczyłam ze się uda… tracę nadzieje. Mamy jeszcze jeden słaby zarodek. Brak sił, motywacji i jesteśmy zrujnowani finansowo… czuje taka bezradność. Najgorzej jak widzę kobiety z dziećmi, wózkami. Tak bardzo boli. Jak sobie z tym radzicie? Mam ochotę zapaść się pod ziemie 😣 boje się cholernie kolejnego rozczarowania…

Nie tylko ty. Ja też jestem po dwóch transferach. Czeka mnie druga procedura.
    Zastanawiam się nad zmianą kliniki bo dr. Maciej bardzo w porządku ale nigdy nie pamięta o niczym. Nie wiem co robić. Czy czekać na dofinansowanie czy od razu podchodzić. Czekam za informacja od paśnika. Narazie nic. Robię badania.
    Polecam pakiet na trombofilie, Ana 1, B12, Wit D, ferrytyna żelazo, ja zrobiłam jeszcze Kir i planuje IMK CBA, zespół antyfosfol.
    Jeśli wyjdzie ci trombofilia proponuje od razu hematologa

Ona 26

Starania od maja 2020 r.
    AMH 05.2022 r. :2,67
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia

On 28
    Obniżone parametry nasienia

Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
    SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
    POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
    tranfer nr 1 19.07 odwołany
    TRANFER Nr 1 08/09. 2022r?
  • Mmk Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Nie tylko ty. Ja też jestem po dwóch transferach. Czeka mnie druga procedura.
    Zastanawiam się nad zmianą kliniki bo dr. Maciej bardzo w porządku ale nigdy nie pamięta o niczym. Nie wiem co robić. Czy czekać na dofinansowanie czy od razu podchodzić. Czekam za informacja od paśnika. Narazie nic. Robię badania.
    Polecam pakiet na trombofilie, Ana 1, B12, Wit D, ferrytyna żelazo, ja zrobiłam jeszcze Kir i planuje IMK CBA, zespół antyfosfol.
    Jeśli wyjdzie ci trombofilia proponuje od razu hematologa

Tez myślałam o zmianie. Niestety również mi przeszkadza to ze pan doktor w porządku na Ułańskiej a w szpitalu czuje się naprawdę źle jak na taśmie w sklepie… i również przeszkadza mi fakt ze doktor Brązert nigdy nic nie pamięta. Wiem ze ma dużo pacjentek ale jednak… czy któraś z was uzyskała ciąże ze słabego zarodka? Zastanawiam się czy jest sens robić kolejne podejście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2022, 19:42

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się nad przejściem do pastelovej. Najpierw konsultacja u lekarza tam i mam w styczniu u dr Macieja wizyte. Mam nadzieję że się uda u paśnika

Ona 26

Starania od maja 2020 r.

On 28

POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
  • Maraga1988 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry dziewczyny, ale dla mnie Brązert to porażka... Jest miły - to prawda, ale na polnej mam wrażenie, że wszystko ma gdzieś, byle szybko i następna. U mnie punkcja była zrobiona za szybko, przeryczalam dużo nocy... Nie polecam, mimo sympatii do niego..

Ciri86, anka lubią tę wiadomość

• CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga1988 wrote:
    Sorry dziewczyny, ale dla mnie Brązert to porażka... Jest miły - to prawda, ale na polnej mam wrażenie, że wszystko ma gdzieś, byle szybko i następna. U mnie punkcja była zrobiona za szybko, przeryczalam dużo nocy... Nie polecam, mimo sympatii do niego..

A chodzisz tez na wizyty na Ułańską, czy tylko Polna?

• Maraga1988 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    A chodzisz tez na wizyty na Ułańską, czy tylko Polna?
    Chodziłam i na Ułańską i na polną (bo miałam dofinansowanie do in vitro).

• aśka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Ja zastanawiam się nad przejściem do pastelovej. Najpierw konsultacja u lekarza tam i mam w styczniu u dr Macieja wizyte. Mam nadzieję że się uda u paśnika

Cześć, a myślisz o kimś konkretnym w pastelovej?
    Ja dawno tu nie zaglądałam ale powoli zaczynamy myśleć o rodzeństwie i rozważam zmianę lekarza. Co prawda w pierwsza ciążę udało mi się zajść u dr B. ale transfer na Polnej robił mi prof. R. Spaczynski i mam o nim świetne zdanie. Zresztą leżałam po punkcji z jego pacjentką do której on zaglądał... A wbrew temu co pisały wcześniej dziewczyny mi raz udało się trafić na dr B. na Polnej a nawet jak był to nigdy się nie interesował...
    A na ulanskiej niby wszyscy mili ale mam wrażenie że przerosła ich liczba pacjentek i dr już tego nie ogarnia...

Maraga1988 lubi tę wiadomość

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2022, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:
    Cześć, a myślisz o kimś konkretnym w pastelovej?
    Ja dawno tu nie zaglądałam ale powoli zaczynamy myśleć o rodzeństwie i rozważam zmianę lekarza. Co prawda w pierwsza ciążę udało mi się zajść u dr B. ale transfer na Polnej robił mi prof. R. Spaczynski i mam o nim świetne zdanie. Zresztą leżałam po punkcji z jego pacjentką do której on zaglądał... A wbrew temu co pisały wcześniej dziewczyny mi raz udało się trafić na dr B. na Polnej a nawet jak był to nigdy się nie interesował...
    A na ulanskiej niby wszyscy mili ale mam wrażenie że przerosła ich liczba pacjentek i dr już tego nie ogarnia...
    Zgadzam się z tobą . Ja szczerze przed przejściem lekarzy z polnej do pastelovej chodziłam do dr Derwicha. Na Polna poszłam tylko bo dofinansowanie. Koleżankę prowadził spaczyński i była zadowolona. Ja już niestety po pierwszej procedurze . Dwa zarodki i nic. Robię badania immunologiczne i chcę konsultacje u dr Paśnika. I na przyszły rok 2 procedura in vitro. Chciałabym dofinansowanie ale nie wiadomo kiedy będzie i nie chce czekać do maja. Ceny są porównywalne jak w klinice. A opieka napewno inna

Ona 26

Starania od maja 2020 r.

On 28

• aśka Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Zgadzam się z tobą . Ja szczerze przed przejściem lekarzy z polnej do pastelovej chodziłam do dr Derwicha. Na Polna poszłam tylko bo dofinansowanie. Koleżankę prowadził spaczyński i była zadowolona. Ja już niestety po pierwszej procedurze . Dwa zarodki i nic. Robię badania immunologiczne i chcę konsultacje u dr Paśnika. I na przyszły rok 2 procedura in vitro. Chciałabym dofinansowanie ale nie wiadomo kiedy będzie i nie chce czekać do maja. Ceny są porównywalne jak w klinice. A opieka napewno inna

To oni już nie pojawiają się na Polnej? Zmartwiłaś mnie bo my mamy zamrożony jeszcze jeden zarodek na Polnej i myślałam że uda mi się tak żeby prof. S. to przeprowadził....

Polna to ogólnie dramat jest. Ja tam rodziłam- masakra. Brud i kompletny brak opieki... Ale w Poznaniu nie bardzo jest co wybrać...

Trzymam za Ciebie kciuki, my walczyliśmy 2 lata i strasznie mi się dłużył czas między wizytami ale teraz mamy małą rozrabiakę, która nie daje nam spać ;) Wierzę, że wam też się uda:)

Izabela🌺 lubi tę wiadomość

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:
    To oni już nie pojawiają się na Polnej? Zmartwiłaś mnie bo my mamy zamrożony jeszcze jeden zarodek na Polnej i myślałam że uda mi się tak żeby prof. S. to przeprowadził....

Polna to ogólnie dramat jest. Ja tam rodziłam- masakra. Brud i kompletny brak opieki... Ale w Poznaniu nie bardzo jest co wybrać...

Trzymam za Ciebie kciuki, my walczyliśmy 2 lata i strasznie mi się dłużył czas między wizytami ale teraz mamy małą rozrabiakę, która nie daje nam spać ;) Wierzę, że wam też się uda:)

Oby się wreszcie udało. Wczoraj dostałam po 3 tyg oczekiwania wiadomość od Paśnika. Mam termin 🥳🥳🥳. Na przyszły tydzień mam wizytę na pastelovej. Obgadam z dr Derw. Co sądzi i wgl.
    Nie wiem. Tyle pieniędzy. Narazie nas na to nie stać.

aśka lubi tę wiadomość

Ona 26

Starania od maja 2020 r.

On 28

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę nic komentowała tylko życzę Wam jednego aby lekarze z kliniki pastelowej pozostali poprostu ludźmi i w drugiej osobie widzieli czującą osobę a prawda taka, że kilka lat temu to głównie doktor Brazert był osobą na oddziale, która potrafiła rozmawiać z pacjentką, uspokoić jak coś nie działo nie bał sie działać, a nie tak jak Profesor Jędrzejczaka, torpeta na obchodach nawet do łóżka pacjentki nie podchodził, tylko wchodził i wychodził, Profesor Spaczynski, który miał słabe opinie zmienił się z czasem, mogę dużo pisać na tenat każdego lekarza z Onier, ale nie chce wchodzić w dyskusje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2022, 12:18

oar89jcgjrl99ac5.png
‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ