Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Po prostu wiem co nas czeka 🙈 przy pierwszym porodzie, gdzie wcześniej wszyscy przez naście lat mówili, że "nikt normalny i przy zdrowych zmysłach nie pozwoli pani rodzić naturalnie" a jednak 🤣🤣🤣 pyklo SN i gdyby nie to, że Dr od początku cytuje najpierw się skupmy żeby donosić do bezpiecznego tygodnia a później będziemy się martwić jak pani urodzi to nawet przez myśl bym mi nie śmiało przejść, że ja urodzę naturalnie i to bez najmniejszego znieczulenia 🙈🤦 teraz jak przez większość ciąży książę był ułożony jak był, więc niby wiedziałam że ma czas żeby się obrócić ale jakoś tak bardziej liczyłam się z cieciem i jeszcze ta jego początkowa masa 🤦 teraz niby w normie ale mimo to mam wrażenie, że jest większy niż Róża i jak pomyślę o tym co będzie to chyba też zaczynam się bać 🙈🤣 nam początkowo też sugerowali, że jeśli dalej będzie tak rósł to koło 20 stycznia trzeba będzie rozwiązywać ciążę

Dokładnie to, że wiemy, większa świadomość, chociaż to jest takie przekorne bo niby pierwsza ciąża to stan, sytuacja nieznana nie wiadomo czego się spodziewać, a jednak ja porzed drugim CC bardziej sie stresowałam niż przed pierwszym chociaż robił drugie cc też doktor ja wiedziałam, ze w razie w bedzie walczył do samego końca, że jesteśmy bezpieczni, ale psychika działała inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2022, 02:06

Moli27 lubi tę wiadomość

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Dokładnie to, że wiemy, większa świadomość, chociaż to jest takie przekorne bo niby pierwsza ciąża to stan, sytuacja nieznana nie wiadomo czego się spodziewać, a jednak ja porzed drugim CC bardziej sie stresowałam niż przed pierwszym chociaż robił drugie cc też doktor ja wiedziałam, ze w razie w bedzie walczył do samego końca, że jesteśmy bezpieczni, ale psychika działała inaczej
    Najtrudniejsze jest to, że nikt tego strachu z nas nie może zdjąć, nawet pomimo dobrych chęci musimy same to przeżyć 😀 fajnie, że będzie nas więcej w styczniu, kilka brzuchów się zwolni ☺️ Ja wierzę, że każdej z nas się kiedyś uda i mocno trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny żeby się nie poddawały i zawsze się wzruszam jak jestem na Polnej, bo te emocje związane ze staraniami, lęk, niepewność a potem radość nadal do mnie wracają, nawet jak już jeden „bąbelek” jest na pokładzie a drugi już tuż tuż ☺️

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:

Wydaje mi się, że ten stres może wynikac z tego, że już są w domu te starsze bombelki.... Przy pierwszej ciąży był ten spokój, że a dobra będzie trzeba to się dłużej zostanie w szpitalu i tyle a teraz to najchętniej jednego dnia bym urodziła a drugiego już wyszła 🙈 mimo wszystko CC wydaje się być bardziej przewidywalne niż takie czekanie kiedy się w koncu zacznie. Oczywiste, że cięcie to nie jest o pyk i po sprawie bo też różnie może być tylko jak pomyślę ile może trwać poród SN i co się może się wydarzyć to już mi się odechciewa 🤣 no ale jakoś trzeba będzie urodzić bo przecież resztę życia w ciąży chodzić nie będę 🙈

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Wydaje mi się, że ten stres może wynikac z tego, że już są w domu te starsze bombelki.... Przy pierwszej ciąży był ten spokój, że a dobra będzie trzeba to się dłużej zostanie w szpitalu i tyle a teraz to najchętniej jednego dnia bym urodziła a drugiego już wyszła 🙈 mimo wszystko CC wydaje się być bardziej przewidywalne niż takie czekanie kiedy się w koncu zacznie. Oczywiste, że cięcie to nie jest o pyk i po sprawie bo też różnie może być tylko jak pomyślę ile może trwać poród SN i co się może się wydarzyć to już mi się odechciewa 🤣 no ale jakoś trzeba będzie urodzić bo przecież resztę życia w ciąży chodzić nie będę 🙈

Wiadomo każdy indywidualnie podchodzi do tematu, ja pierwszy poród sn, drugi cc, cięcie jest przewidywalne pod względem zaczęcia masz świadomość, że tego i tego dnia, podczas cc dostalam lek na obkurczenie macicy, myślałam, ze mam zawał, nie mogłam złapać oddechu, też słuchanie o tych wszystkich komplikacjach podczas cc jak występują jest mega stresujące, jeden i drugi poród jest obarczony ryzykiem, ja osobiście lepiej wspominam sn

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Wiadomo każdy indywidualnie podchodzi do tematu, ja pierwszy poród sn, drugi cc, cięcie jest przewidywalne pod względem zaczęcia masz świadomość, że tego i tego dnia, podczas cc dostalam lek na obkurczenie macicy, myślałam, ze mam zawał, nie mogłam złapać oddechu, też słuchanie o tych wszystkich komplikacjach podczas cc jak występują jest mega stresujące, jeden i drugi poród jest obarczony ryzykiem, ja osobiście lepiej wspominam sn

Każdy rodzaj porodu jest obarczony ryzykiem a wiedza przy tym kolejnym juz wcale nie pomaga. Powiedziałabym, że nawet przeszkadza 🙈 dlatego mam nadzieję, że samo się poukłada i natura zdecyduje w którą stronę to pójdzie

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Każdy rodzaj porodu jest obarczony ryzykiem a wiedza przy tym kolejnym juz wcale nie pomaga. Powiedziałabym, że nawet przeszkadza 🙈 dlatego mam nadzieję, że samo się poukłada i natura zdecyduje w którą stronę to pójdzie

Dokładnie, cc jest bardzuej przewidywalny co do terminu, a później to już sala operacyjna czy porodowa podczas sn weryfikuje bieg wydarzeń.

Szczęśliwych rozwiązań dla Was 🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to często doktor powtarzał najważniejsze aby było bezpiecznie, powodzenia dziewczyny 🤞🤞🤞🙂

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę 💪💪

Nana84 jejku pamiętam, że to było calkiem niedawno jak wymieniałyśmy kilka zdań tutaj przed trasferem potem na poczatku ciąży a już coraz bliżej 🙈 ja też nie wiem kiedy mi to zleciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2023, 05:51

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Damy radę 💪💪

Nana84 jejku pamiętam, że to było calkiem niedawno jak wymieniałyśmy kilka zdań tutaj przed trasferem potem na poczatku ciąży a już 30 tydzień 🙈 ja też nie wiem kiedy mi to zleciało

No pewnie, że damy radę 💪 druga ciąża dosłownie jak przez palce przelatuje 🙈 a przy trzeciej, chociaż nie planuje 🙈 to chyba robisz test i rodzisz

MilenaMi lubi tę wiadomość

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No pewnie, że damy radę 💪 druga ciąża dosłownie jak przez palce przelatuje 🙈 a przy trzeciej, chociaż nie planuje 🙈 to chyba robisz test i rodzisz

Drugi poród podobno sprawniejszy, dr mówił, że było rozwarcie na10 cm i szyjka też sie inaczej zachwuje, ale wiadomo każdy poród inny

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Drugi poród podobno sprawniejszy, dr mówił, że było rozwarcie na10 cm i szyjka też sie inaczej zachwuje, ale wiadomo każdy poród inny

No to ja pierwszy taki miałam, że się modliłam i prosiłam Różyczkę żeby jeszcze chwilę posiedziała żeby mąż zdarzył przyjechać, wleciał 15 może 20 minut i wyskoczyła 🙈

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Damy radę 💪💪

Nana84 jejku pamiętam, że to było calkiem niedawno jak wymieniałyśmy kilka zdań tutaj przed trasferem potem na poczatku ciąży a już 30 tydzień 🙈 ja też nie wiem kiedy mi to zleciało
    Tak, szybko zleciało. Mam plan żeby na początku grudnia spakować się już do szpitala. Chociaż mam już syndrom wicia gniazda, sprzątam ciągle i jakieś zapasy jedzenia robię żeby moje pierwsze dziecko nie umarło z głodu jak będę 3 dni w szpitalu 🤣

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No to ja pierwszy taki miałam, że się modliłam i prosiłam Różyczkę żeby jeszcze chwilę posiedziała żeby mąż zdarzył przyjechać, wleciał 15 może 20 minut i wyskoczyła 🙈

To zazdroszczę tak szybkiego pierwszego porodu 🙂

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Tak, szybko zleciało. Mam plan żeby na początku grudnia spakować się już do szpitala. Chociaż mam już syndrom wicia gniazda, sprzątam ciągle i jakieś zapasy jedzenia robię żeby moje pierwsze dziecko nie umarło z głodu jak będę 3 dni w szpitalu 🤣

Moje już miało rozłąkę ale super sobie poradzili🙂 jak byłam w szpitalu na obserwacji a to dr na wizycie dzwonił na oddział czy są miejsca i jechałam prosto z wizyty więc nawet sie pożegnać nic

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 ostatnia wizyta i pomału mogę rodzić 😱

Jak już sa maluszki to bynajmniej ja mam takie wrażenie, że dopiero co wstaliśmy a już idziemy spać 🤣 nie ma czasu myśleć który to tydzień itd leci dzień za dniem

Moli27 lubi tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:

Jak już sa maluszki to bynajmniej ja mam takie wrażenie, że dopiero co wstaliśmy a już idziemy spać 🤣 nie ma czasu myśleć który to tydzień itd leci dzień za dniem

To powodzenia ✊✊✊ i żeby ten czas jakoś zwolnił i spokojnie płynął do wizyty 😉
    Z tym wstawaniem i spaniem u nas to samo 🙈 a między czasie jeszcze jedzenie 🤣 mam taką aplikacje, która mi liczy tygodnie i co tydzień wysyła komunikat i ostatnio tak czytam ostatnia prosta przed Tobą zapewne masz już przygotowana wyprawkę itd a ja tak no chyba ich pogrzało....jeszcze kupa czasu 🤣🤣🤣

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Ooo... Plan z torbą dobry i widzę, że 3 dni i też do domu wychodzisz jak ja 😂

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    To zazdroszczę tak szybkiego pierwszego porodu 🙂

U mnie po prostu nie mogło czy nie chciało się zacząć 🤷 a jak już ruszyło to poszło jak pendolino 🙈

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    To powodzenia ✊✊✊ i żeby ten czas jakoś zwolnił i spokojnie płynął do wizyty 😉
    Z tym wstawaniem i spaniem u nas to samo 🙈 a między czasie jeszcze jedzenie 🤣 mam taką aplikacje, która mi liczy tygodnie i co tydzień wysyła komunikat i ostatnio tak czytam ostatnia prosta przed Tobą zapewne masz już przygotowana wyprawkę itd a ja tak no chyba ich pogrzało....jeszcze kupa czasu 🤣🤣🤣

Ja dopiero teraz w 34 ogarniam 🤣, ale teraz też cały czas leżę i mam czas 🙈

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2022, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:

Powodzenia 🍀

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ