Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
MilenaMi wrote:Wróciłam do domu, ale za tydzień kolejna wizyta ( Izabela jeszcze może będę coś po tej wizycie zwalniała🙂) dzisiaj dlugu leżałam pod ktg, dr mówił, że pepowinna może się jeszcze podnieść a zrobiło się przodowanie pepowiny jak nie to końcówka do rozwiazania na obserwacji w szpitalu.
To oby się podniosła i wszystko było dobrze z Wami ✊ ✊ ✊Izabela🌺 lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:No.... Dokładnie 29 +1 🙈 czyli u Ciebie będzie pod choinkę prezent 😁🎄🎁 u nas na dzień babci i dziadka jeśli trzeba będzie wcześniej wywoływać 🙈 chociaż ciśnienie w domu piękne bo nawet 130 nie przekroczy😁 ale u nich 140 142 to norma 😂 ja się Świat i Sylwestra zaczynam bać bo to już ostatnia prosta do terminu zostanie 😱😱😱 i jakoś tak teraz trudniejsza fizycznie i psychicznie ta ciąża dla mnie niż poprzednio. Może to dlatego, że w końcu chłopak, inna pora roku, ja jestem starsza no i jest już mały wulkan energii na pokładzie 🙈 Dr pocieszal, że dla niego jeśli chodzi o stan młode wszystko jest idealnie, więc chociaż tyle dobrego tylko to jest już kolejna ciąża a organizm już trochę przeszedł
Na nastepnej wizycie mamy ustalać termin przyjecia, możliwe, że będzie prezent na mikołaja 🎅🤶🎁
To najważniejsze, że ciśnienie w domu dobre🙂, zdecydowanie druga ciąża to już nie te siły co w pierwszej
-
ZosiaKo wrote:Na nastepnej wizycie mamy ustalać termin przyjecia, możliwe, że będzie prezent na mikołaja 🎅🤶🎁
To najważniejsze, że ciśnienie w domu dobre🙂, zdecydowanie druga ciąża to już nie te siły co w pierwszej
Łooooo 6 grudnia też fajna data 😁 to kiedy wizyta? 🙈 -
Ja123 wrote:U mnie narazie wszystko zatkane i stoi 🤦 i tylko czuje jak mi wszystko pulsuje w zatokach a głowa to zaraz eksploduje 🤯🤦
Teraz też coś krąży, co pisze to wszyscy, że chorzy.
Ps:nie wiem czy pisałam, ale chodze na prenatalne do dr L😁4.07. 2022 jest ❤️ -
Ja123 wrote:Łooooo 6 grudnia też fajna data 😁 to kiedy wizyta? 🙈
Czyli tego 28, bo jeszcze mam jutro wizytę, zobaczymy jak to będzie, ale chyba sie przeprowadzę do Poznania na tą końcówkę, doktor mówi, że teraz rekomenduje szpital o 3 stopniu referencyjnosci, u mnie w mieście nie ma i do Poznania mam najbliżej, trochę nerwowa ta końcówka bo już chce być po 🙈 -
Ania🙂 wrote:Teraz też coś krąży, co pisze to wszyscy, że chorzy.
Ps:nie wiem czy pisałam, ale chodze na prenatalne do dr L😁
Krąży paskudztwo 🤦 tydzień temu mąż był trzasniety, więc umierał 😂 teraz moja kolej 🤦 My też do niej chodzimy... Chyba z sentymentu 🙈😂 a za tydzień już ostatnie 🙈 mam nadzieję, że uda jej się jakoś tak małego złapać żeby ładne zdjęcie mu zrobić bo na normalnych wizytach to nie ma szans, nie chce współpracować i koniec 🙈 po ostatniej śmiałam się do męża,że przed kolejną muszę jakiegoś konkretnego batonika zjeść żeby mu węglowodanów dostarczyć 😂 więc już kupiłam i noszę w torebce żeby nie zapomnieć bo mnie jakieś zaćmienie ciążowe tym razem dopadło 🤣 -
Ja123 wrote:Krąży paskudztwo 🤦 tydzień temu mąż był trzasniety, więc umierał 😂 teraz moja kolej 🤦 My też do niej chodzimy... Chyba z sentymentu 🙈😂 a za tydzień już ostatnie 🙈 mam nadzieję, że uda jej się jakoś tak małego złapać żeby ładne zdjęcie mu zrobić bo na normalnych wizytach to nie ma szans, nie chce współpracować i koniec 🙈 po ostatniej śmiałam się do męża,że przed kolejną muszę jakiegoś konkretnego batonika zjeść żeby mu węglowodanów dostarczyć 😂 więc już kupiłam i noszę w torebce żeby nie zapomnieć bo mnie jakieś zaćmienie ciążowe tym razem dopadło 🤣
Działają słodycze chyba coś w tym faktycznie jest, u mnie jeszcze wcześnie i mam fiksy bo dopiero zaczęłam czuć ruchy a czasem pare dni cisza no ale dr tłumaczył, że maluszek jeszcze jest bardzo mały ma dużo miejsca i mogę nie czuć tych ruchów w każdym miejscu jak zmienia położenie itd, na każdej wizycie inaczej 🤣, ale pokazać też sie nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 14:27
4.07. 2022 jest ❤️ -
ZosiaKo wrote:Czyli tego 28, bo jeszcze mam jutro wizytę, zobaczymy jak to będzie, ale chyba sie przeprowadzę do Poznania na tą końcówkę, doktor mówi, że teraz rekomenduje szpital o 3 stopniu referencyjnosci, u mnie w mieście nie ma i do Poznania mam najbliżej, trochę nerwowa ta końcówka bo już chce być po 🙈
Kiedyś był hotelik przy szpitalu ale teraz to nie wiem... Ta końcówka ciąży jest chyba dla nas bardziej wymagająca bo z jednej strony każda chce już mieć za sobą to wielkie bum a z drugiej przecież wiemy, że lepiej maluszkom w naszych brzusiach -
Ania🙂 wrote:Działają słodycze chyba coś w tym faktycznie jest, u mnie jeszcze wcześnie i mam fiksy bo dopiero zaczęłam czuć ruchy a czasem pare dni cisza no ale dr tłumaczył, że maluszek jeszcze jest bardzo mały ma dużo miejsca i mogę nie czuć tych ruchów w każdym miejscu jak zmienia położenie itd, na każdej wizycie inaczej 🤣, ale pokazać też sie nie chce
No to u nas do tego 23 24 tygodnia książę siedział na tyłku, później się położył i jakoś od 27 inaczej zaczęłam czuć ruchy i faktycznie trochę się przekręcił główka w dół a teraz to czasami mam wrażenie, że jakieś fikołki odstawia i nie wiem tak do końca jak jest ułożony 🙈 -
Dużo spokoju dziewczyny ja te końcówki, chociaż u mnie było dwa razy planowe CC pamiętam swój stres i wszystko z tym związane
Zosiako hotelik to dobre rozwiązanie jak nie masz nikogo kto by przygarnął w Poznaniu znajoma co podchodziła do ivf a miała ponad 200 km wynajęła pokój na tydzień oczywiście tutaj wszystko kwestia indywidualna kto jak woli, ale pisze, że jest również taka opcja. -
Dziewczyny ale wam zazdroszczę. Też tak chcę. Mam nadzieję że też zostanę mamą 😢🤞☺️ życzę wam udanych rozwiazań.
Udało mi się z wizytą. Mam teraz na 2 stycznia bo ktoś zrezygnowałOna 26
Starania od maja 2020 r.
AMH 05.2022 r. :2,67
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia
On 28
Obniżone parametry nasienia
Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 4.2.2, 4.2.3
tranfer nr 1 19.07 odwołany
TRANFER Nr 1 08/09. 2022r? -
Ja123 wrote:No to u nas do tego 23 24 tygodnia książę siedział na tyłku, później się położył i jakoś od 27 inaczej zaczęłam czuć ruchy i faktycznie trochę się przekręcił główka w dół a teraz to czasami mam wrażenie, że jakieś fikołki odstawia i nie wiem tak do końca jak jest ułożony 🙈
Moja córka ogólnie aż sie boje co to bedzie bo mega ruchliwa jest, na ktg skurcze nic sie nie piszą tylko duża ruchliwość 🙈 jakiś czas temu miałam wrażenie, że mi rączki w pęcherz wklada, ogólnie sala gimnastyczna z mojego brzucha 😂 -
Izabela🌺 wrote:Dziewczyny ale wam zazdroszczę. Też tak chcę. Mam nadzieję że też zostanę mamą 😢🤞☺️ życzę wam udanych rozwiazań.
Udało mi się z wizytą. Mam teraz na 2 stycznia bo ktoś zrezygnował
Izabela dziękujemy, trzymam kciuki aby sie spełniło i Tobie jak przyjdzie ten odpowiedni czas i wszystko "zagra" -
MilenaMi wrote:Moja córka ogólnie aż sie boje co to bedzie bo mega ruchliwa jest, na ktg skurcze nic sie nie piszą tylko duża ruchliwość 🙈 jakiś czas temu miałam wrażenie, że mi rączki w pęcherz wklada, ogólnie sala gimnastyczna z mojego brzucha 😂
Spokojnie.... Róża w ciąży też dawała popalić tak, że głowa mała 🙈 potrafiła fikac koziołki w czasie USG czy nawet RM ale urodziła się baaaardzo spokojna, ładnie śpi od zawsze a nawet jak się obudziła to posiedziała chwilę, popatrzyła, położyła się na drugi bok i spala dalej. Teraz jak się obudzi to też chwilę się ogarnie, sama pobawi i dopiero wychodzi z pokoju. Fakt faktem powiedzieć o niej, że jest żywym dzieckiem to mało 🤣 ale mimo to bardzo spokojnym i raczej mało płaczliwym tak na przestrzeni tych 3 lat z groszem, więc mam nadzieję z Twoją Kruszynka będzie podobnie 😉✊ -
Ja123 wrote:No.... Dokładnie 29 +1 🙈 czyli u Ciebie będzie pod choinkę prezent 😁🎄🎁 u nas na dzień babci i dziadka jeśli trzeba będzie wcześniej wywoływać 🙈 chociaż ciśnienie w domu piękne bo nawet 130 nie przekroczy😁 ale u nich 140 142 to norma 😂 ja się Świat i Sylwestra zaczynam bać bo to już ostatnia prosta do terminu zostanie 😱😱😱 i jakoś tak teraz trudniejsza fizycznie i psychicznie ta ciąża dla mnie niż poprzednio. Może to dlatego, że w końcu chłopak, inna pora roku, ja jestem starsza no i jest już mały wulkan energii na pokładzie 🙈 Dr pocieszal, że dla niego jeśli chodzi o stan młode wszystko jest idealnie, więc chociaż tyle dobrego tylko to jest już kolejna ciąża a organizm już trochę przeszedł
-
Ja123 wrote:Trzy brzuszki będą do wzięcia 😉Ona 26
Starania od maja 2020 r.
AMH 05.2022 r. :2,67
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia
On 28
Obniżone parametry nasienia
Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 4.2.2, 4.2.3
tranfer nr 1 19.07 odwołany
TRANFER Nr 1 08/09. 2022r? -
Nana84 wrote:Hej jestem tydzień dłużej w ciąży niż Ty, już jestem po 3 prenatalnych i sama zastanawiam się co jest, bo mam to samo, druga ciąża o wiele gorzej pod względem fizycznym i psychicznym. Dodatkowo mam ogromny strach przed porodem, za pierwszym razem brak doświadczenia zrobił swoje, a teraz… sama już nie wiem czy nie wolałabym cc. My mamy termin na 20 stycznia i też chłopiec tym razem
Po prostu wiem co nas czeka 🙈 przy pierwszym porodzie, gdzie wcześniej wszyscy przez naście lat mówili, że "nikt normalny i przy zdrowych zmysłach nie pozwoli pani rodzić naturalnie" a jednak 🤣🤣🤣 pyklo SN i gdyby nie to, że Dr od początku cytuje najpierw się skupmy żeby donosić do bezpiecznego tygodnia a później będziemy się martwić jak pani urodzi to nawet przez myśl bym mi nie śmiało przejść, że ja urodzę naturalnie i to bez najmniejszego znieczulenia 🙈🤦 teraz jak przez większość ciąży książę był ułożony jak był, więc niby wiedziałam że ma czas żeby się obrócić ale jakoś tak bardziej liczyłam się z cieciem i jeszcze ta jego początkowa masa 🤦 teraz niby w normie ale mimo to mam wrażenie, że jest większy niż Róża i jak pomyślę o tym co będzie to chyba też zaczynam się bać 🙈🤣 nam początkowo też sugerowali, że jeśli dalej będzie tak rósł to koło 20 stycznia trzeba będzie rozwiązywać ciążę