X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Wróciłam do domu, ale za tydzień kolejna wizyta ( Izabela jeszcze może będę coś po tej wizycie zwalniała🙂) dzisiaj dlugu leżałam pod ktg, dr mówił, że pepowinna może się jeszcze podnieść a zrobiło się przodowanie pepowiny jak nie to końcówka do rozwiazania na obserwacji w szpitalu.

To oby się podniosła i wszystko było dobrze z Wami ✊ ✊ ✊

Izabela🌺 lubi tę wiadomość

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No.... Dokładnie 29 +1 🙈 czyli u Ciebie będzie pod choinkę prezent 😁🎄🎁 u nas na dzień babci i dziadka jeśli trzeba będzie wcześniej wywoływać 🙈 chociaż ciśnienie w domu piękne bo nawet 130 nie przekroczy😁 ale u nich 140 142 to norma 😂 ja się Świat i Sylwestra zaczynam bać bo to już ostatnia prosta do terminu zostanie 😱😱😱 i jakoś tak teraz trudniejsza fizycznie i psychicznie ta ciąża dla mnie niż poprzednio. Może to dlatego, że w końcu chłopak, inna pora roku, ja jestem starsza no i jest już mały wulkan energii na pokładzie 🙈 Dr pocieszal, że dla niego jeśli chodzi o stan młode wszystko jest idealnie, więc chociaż tyle dobrego tylko to jest już kolejna ciąża a organizm już trochę przeszedł

Na nastepnej wizycie mamy ustalać termin przyjecia, możliwe, że będzie prezent na mikołaja 🎅🤶🎁

To najważniejsze, że ciśnienie w domu dobre🙂, zdecydowanie druga ciąża to już nie te siły co w pierwszej

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Na nastepnej wizycie mamy ustalać termin przyjecia, możliwe, że będzie prezent na mikołaja 🎅🤶🎁

To najważniejsze, że ciśnienie w domu dobre🙂, zdecydowanie druga ciąża to już nie te siły co w pierwszej

Łooooo 6 grudnia też fajna data 😁 to kiedy wizyta? 🙈

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    U mnie narazie wszystko zatkane i stoi 🤦 i tylko czuje jak mi wszystko pulsuje w zatokach a głowa to zaraz eksploduje 🤯🤦

Teraz też coś krąży, co pisze to wszyscy, że chorzy.
    Ps:nie wiem czy pisałam, ale chodze na prenatalne do dr L😁

4.07. 2022 jest ❤️
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Łooooo 6 grudnia też fajna data 😁 to kiedy wizyta? 🙈

Czyli tego 28, bo jeszcze mam jutro wizytę, zobaczymy jak to będzie, ale chyba sie przeprowadzę do Poznania na tą końcówkę, doktor mówi, że teraz rekomenduje szpital o 3 stopniu referencyjnosci, u mnie w mieście nie ma i do Poznania mam najbliżej, trochę nerwowa ta końcówka bo już chce być po 🙈

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi 🤞🤞🤞

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Teraz też coś krąży, co pisze to wszyscy, że chorzy.
    Ps:nie wiem czy pisałam, ale chodze na prenatalne do dr L😁

Krąży paskudztwo 🤦 tydzień temu mąż był trzasniety, więc umierał 😂 teraz moja kolej 🤦 My też do niej chodzimy... Chyba z sentymentu 🙈😂 a za tydzień już ostatnie 🙈 mam nadzieję, że uda jej się jakoś tak małego złapać żeby ładne zdjęcie mu zrobić bo na normalnych wizytach to nie ma szans, nie chce współpracować i koniec 🙈 po ostatniej śmiałam się do męża,że przed kolejną muszę jakiegoś konkretnego batonika zjeść żeby mu węglowodanów dostarczyć 😂 więc już kupiłam i noszę w torebce żeby nie zapomnieć bo mnie jakieś zaćmienie ciążowe tym razem dopadło 🤣

• Ania🙂 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Krąży paskudztwo 🤦 tydzień temu mąż był trzasniety, więc umierał 😂 teraz moja kolej 🤦 My też do niej chodzimy... Chyba z sentymentu 🙈😂 a za tydzień już ostatnie 🙈 mam nadzieję, że uda jej się jakoś tak małego złapać żeby ładne zdjęcie mu zrobić bo na normalnych wizytach to nie ma szans, nie chce współpracować i koniec 🙈 po ostatniej śmiałam się do męża,że przed kolejną muszę jakiegoś konkretnego batonika zjeść żeby mu węglowodanów dostarczyć 😂 więc już kupiłam i noszę w torebce żeby nie zapomnieć bo mnie jakieś zaćmienie ciążowe tym razem dopadło 🤣

Działają słodycze chyba coś w tym faktycznie jest, u mnie jeszcze wcześnie i mam fiksy bo dopiero zaczęłam czuć ruchy a czasem pare dni cisza no ale dr tłumaczył, że maluszek jeszcze jest bardzo mały ma dużo miejsca i mogę nie czuć tych ruchów w każdym miejscu jak zmienia położenie itd, na każdej wizycie inaczej 🤣, ale pokazać też sie nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2022, 14:27

4.07. 2022 jest ❤️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Czyli tego 28, bo jeszcze mam jutro wizytę, zobaczymy jak to będzie, ale chyba sie przeprowadzę do Poznania na tą końcówkę, doktor mówi, że teraz rekomenduje szpital o 3 stopniu referencyjnosci, u mnie w mieście nie ma i do Poznania mam najbliżej, trochę nerwowa ta końcówka bo już chce być po 🙈

Kiedyś był hotelik przy szpitalu ale teraz to nie wiem... Ta końcówka ciąży jest chyba dla nas bardziej wymagająca bo z jednej strony każda chce już mieć za sobą to wielkie bum a z drugiej przecież wiemy, że lepiej maluszkom w naszych brzusiach

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania🙂 wrote:
    Działają słodycze chyba coś w tym faktycznie jest, u mnie jeszcze wcześnie i mam fiksy bo dopiero zaczęłam czuć ruchy a czasem pare dni cisza no ale dr tłumaczył, że maluszek jeszcze jest bardzo mały ma dużo miejsca i mogę nie czuć tych ruchów w każdym miejscu jak zmienia położenie itd, na każdej wizycie inaczej 🤣, ale pokazać też sie nie chce

No to u nas do tego 23 24 tygodnia książę siedział na tyłku, później się położył i jakoś od 27 inaczej zaczęłam czuć ruchy i faktycznie trochę się przekręcił główka w dół a teraz to czasami mam wrażenie, że jakieś fikołki odstawia i nie wiem tak do końca jak jest ułożony 🙈

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo spokoju dziewczyny ja te końcówki, chociaż u mnie było dwa razy planowe CC pamiętam swój stres i wszystko z tym związane

Zosiako hotelik to dobre rozwiązanie jak nie masz nikogo kto by przygarnął w Poznaniu znajoma co podchodziła do ivf a miała ponad 200 km wynajęła pokój na tydzień oczywiście tutaj wszystko kwestia indywidualna kto jak woli, ale pisze, że jest również taka opcja.

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wam zazdroszczę. Też tak chcę. Mam nadzieję że też zostanę mamą 😢🤞☺️ życzę wam udanych rozwiazań.
    Udało mi się z wizytą. Mam teraz na 2 stycznia bo ktoś zrezygnował

Ona 26

Starania od maja 2020 r.
    AMH 05.2022 r. :2,67
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia

On 28
    Obniżone parametry nasienia

Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
    SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
    POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
    tranfer nr 1 19.07 odwołany
    TRANFER Nr 1 08/09. 2022r?
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No to u nas do tego 23 24 tygodnia książę siedział na tyłku, później się położył i jakoś od 27 inaczej zaczęłam czuć ruchy i faktycznie trochę się przekręcił główka w dół a teraz to czasami mam wrażenie, że jakieś fikołki odstawia i nie wiem tak do końca jak jest ułożony 🙈

Moja córka ogólnie aż sie boje co to bedzie bo mega ruchliwa jest, na ktg skurcze nic sie nie piszą tylko duża ruchliwość 🙈 jakiś czas temu miałam wrażenie, że mi rączki w pęcherz wklada, ogólnie sala gimnastyczna z mojego brzucha 😂

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Dziewczyny ale wam zazdroszczę. Też tak chcę. Mam nadzieję że też zostanę mamą 😢🤞☺️ życzę wam udanych rozwiazań.
    Udało mi się z wizytą. Mam teraz na 2 stycznia bo ktoś zrezygnował

Izabela dziękujemy, trzymam kciuki aby sie spełniło i Tobie jak przyjdzie ten odpowiedni czas i wszystko "zagra"

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Moja córka ogólnie aż sie boje co to bedzie bo mega ruchliwa jest, na ktg skurcze nic sie nie piszą tylko duża ruchliwość 🙈 jakiś czas temu miałam wrażenie, że mi rączki w pęcherz wklada, ogólnie sala gimnastyczna z mojego brzucha 😂

Spokojnie.... Róża w ciąży też dawała popalić tak, że głowa mała 🙈 potrafiła fikac koziołki w czasie USG czy nawet RM ale urodziła się baaaardzo spokojna, ładnie śpi od zawsze a nawet jak się obudziła to posiedziała chwilę, popatrzyła, położyła się na drugi bok i spala dalej. Teraz jak się obudzi to też chwilę się ogarnie, sama pobawi i dopiero wychodzi z pokoju. Fakt faktem powiedzieć o niej, że jest żywym dzieckiem to mało 🤣 ale mimo to bardzo spokojnym i raczej mało płaczliwym tak na przestrzeni tych 3 lat z groszem, więc mam nadzieję z Twoją Kruszynka będzie podobnie 😉✊

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Izabela dziękujemy, trzymam kciuki aby sie spełniło i Tobie jak przyjdzie ten odpowiedni czas i wszystko "zagra"

Trzy brzuszki będą do wzięcia 😉

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No.... Dokładnie 29 +1 🙈 czyli u Ciebie będzie pod choinkę prezent 😁🎄🎁 u nas na dzień babci i dziadka jeśli trzeba będzie wcześniej wywoływać 🙈 chociaż ciśnienie w domu piękne bo nawet 130 nie przekroczy😁 ale u nich 140 142 to norma 😂 ja się Świat i Sylwestra zaczynam bać bo to już ostatnia prosta do terminu zostanie 😱😱😱 i jakoś tak teraz trudniejsza fizycznie i psychicznie ta ciąża dla mnie niż poprzednio. Może to dlatego, że w końcu chłopak, inna pora roku, ja jestem starsza no i jest już mały wulkan energii na pokładzie 🙈 Dr pocieszal, że dla niego jeśli chodzi o stan młode wszystko jest idealnie, więc chociaż tyle dobrego tylko to jest już kolejna ciąża a organizm już trochę przeszedł
    Hej jestem tydzień dłużej w ciąży niż Ty, już jestem po 3 prenatalnych i sama zastanawiam się co jest, bo mam to samo, druga ciąża o wiele gorzej pod względem fizycznym i psychicznym. Dodatkowo mam ogromny strach przed porodem, za pierwszym razem brak doświadczenia zrobił swoje, a teraz… sama już nie wiem czy nie wolałabym cc. My mamy termin na 20 stycznia i też chłopiec tym razem

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Trzy brzuszki będą do wzięcia 😉
    Biorę 😁😆 narazie jeden poproszę a drugi na zapas na drugi rok 😆

Ona 26

Starania od maja 2020 r.
    AMH 05.2022 r. :2,67
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia

On 28
    Obniżone parametry nasienia

Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
    SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
    POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
    tranfer nr 1 19.07 odwołany
    TRANFER Nr 1 08/09. 2022r?
  • ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2022, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te podpowiedzi 🙂

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Hej jestem tydzień dłużej w ciąży niż Ty, już jestem po 3 prenatalnych i sama zastanawiam się co jest, bo mam to samo, druga ciąża o wiele gorzej pod względem fizycznym i psychicznym. Dodatkowo mam ogromny strach przed porodem, za pierwszym razem brak doświadczenia zrobił swoje, a teraz… sama już nie wiem czy nie wolałabym cc. My mamy termin na 20 stycznia i też chłopiec tym razem

Po prostu wiem co nas czeka 🙈 przy pierwszym porodzie, gdzie wcześniej wszyscy przez naście lat mówili, że "nikt normalny i przy zdrowych zmysłach nie pozwoli pani rodzić naturalnie" a jednak 🤣🤣🤣 pyklo SN i gdyby nie to, że Dr od początku cytuje najpierw się skupmy żeby donosić do bezpiecznego tygodnia a później będziemy się martwić jak pani urodzi to nawet przez myśl bym mi nie śmiało przejść, że ja urodzę naturalnie i to bez najmniejszego znieczulenia 🙈🤦 teraz jak przez większość ciąży książę był ułożony jak był, więc niby wiedziałam że ma czas żeby się obrócić ale jakoś tak bardziej liczyłam się z cieciem i jeszcze ta jego początkowa masa 🤦 teraz niby w normie ale mimo to mam wrażenie, że jest większy niż Róża i jak pomyślę o tym co będzie to chyba też zaczynam się bać 🙈🤣 nam początkowo też sugerowali, że jeśli dalej będzie tak rósł to koło 20 stycznia trzeba będzie rozwiązywać ciążę

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ