X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miałyście plamienie ? Albo na śluzie było odrobinę brązowego śluzu? Jestem przeziębiona i mam katar. Cały czas kicham. Biorę 2x duphaston. Jutro wizyta rano. Nie mam żadnych bóli w tej chwili. Pierwszy raz wczoraj brałam acard. Może to od tego ?

Ona 26

Starania od maja 2020 r.
    AMH 05.2022 r. :2,67
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, Trombofilia

On 28
    Obniżone parametry nasienia

Start IN VITRO - Czerwiec 2022r.
    SCRATCHING- Czerwiec 2022r.
    POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
    tranfer nr 1 19.07 odwołany
    TRANFER Nr 1 08/09. 2022r?
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2023, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Dziewczyny czy miałyście plamienie ? Albo na śluzie było odrobinę brązowego śluzu? Jestem przeziębiona i mam katar. Cały czas kicham. Biorę 2x duphaston. Jutro wizyta rano. Nie mam żadnych bóli w tej chwili. Pierwszy raz wczoraj brałam acard. Może to od tego ?

Plamienia na początku ciąży są bardzo częste, wszystko staje się bardziej przekrwione, zarodek się zagnieżdża, acard nie powinien po tak krótkim czasie, przy silniejszym odruchu kaszlu jak są plamienia to mogą się delikatnie nasilać, również jakoś krwiak, ale to tylko zweryfikuje usg, plamienia bez nasilajacego się krwawienia i braku bólu to z dużym prawdopodobieństwem nic niepokojącego

Izabela🌺 lubi tę wiadomość

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz duzo takiego śluzu. I przy podcieraniu zauwazyłam odrobinę dosłownie brązowego śluzu 🥺 dziękuję za szybką odpowiedź.

Ona 26

Starania od maja 2020 r.

On 28

POLNA-POZNAŃ, I procedura(ICSI)/ krótki protokół, punkcja 14.07: pobrano 8 oocytów, 6 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 2 :) 4.2.2, 4.2.3
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Plamienia na początku ciąży są bardzo częste, wszystko staje się bardziej przekrwione, zarodek się zagnieżdża, acard nie powinien po tak krótkim czasie, przy silniejszym odruchu kaszlu jak są plamienia to mogą się delikatnie nasilać, również jakoś krwiak, ale to tylko zweryfikuje usg, plamienia bez nasilajacego się krwawienia i braku bólu to z dużym prawdopodobieństwem nic niepokojącego

Dokładnie i brązowy śluz raczej nie powinien być groźny co innego gdyby to była żywa krew

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Ja123 jak Różyczka zareagowała na braciszka?

A dziękuję, że pytasz 🙂 jak narazie jest całkiem spoko.... Podaje i wynosi pieluszki, pokazuje mu różne zabawki itd kilka dni temu stwierdziła, że jak już urośnie to starsza siostra nauczy go szybko biegać żeby mogli bawić się w berka. Napewno przyjdzie też gorszy czas kiedy coś jej przestanie leżeć ale póki co nie jest źle 🙈 No a z takich śmiesznych typowo różanych akcji to wczoraj zostawiłam laktator na stoliku gdzieś poszłam wracam a ona się przymierza do niego bo chce się podzielić mleczkiem z braciszkiem 🙈 a jak tego 31ego rano mąż jej opowiadał i tłumaczył gdzie jest mama i co się działo w nocy to zrobiła swoją bułę i stwierdziła że jest zawiedziona bo przecież ona miała odwieźć mamę do szpitala żeby urodzić Adasia 😂 i rzuca tekstami typu ty się mamo zajmij tym moim płaczącym Adasiem a ja dam sobie radę 💪🤣

GosiaK, Izabela🌺, ZuzaMaruda lubią tę wiadomość

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    A dziękuję, że pytasz 🙂 jak narazie jest całkiem spoko.... Podaje i wynosi pieluszki, pokazuje mu różne zabawki itd kilka dni temu stwierdziła, że jak już urośnie to starsza siostra nauczy go szybko biegać żeby mogli bawić się w berka. Napewno przyjdzie też gorszy czas kiedy coś jej przestanie leżeć ale póki co nie jest źle 🙈 No a z takich śmiesznych typowo różanych akcji to wczoraj zostawiłam laktator na stoliku gdzieś poszłam wracam a ona się przymierza do niego bo chce się podzielić mleczkiem z braciszkiem 🙈 a jak tego 31ego rano mąż jej opowiadał i tłumaczył gdzie jest mama i co się działo w nocy to zrobiła swoją bułę i stwierdziła że jest zawiedziona bo przecież ona miała odwieźć mamę do szpitala żeby urodzić Adasia 😂 i rzuca tekstami typu ty się mamo zajmij tym moim płaczącym Adasiem a ja dam sobie radę 💪🤣

No to super ☺️ my przez pierwsze tygodnie walczyliśmy o przetrwanie, starsze non stop płakało bez powodu, młodsze wiadomo, płacz razy dwa 24h na dobe, teraz już coraz więcej interakcji, dotarliśmy się w nowej rzeczywistości 🙂

Z tym zawiedzeniem Róży co do porodu 😂😂😂niezła agentka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 08:56

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    No to super ☺️ my przez pierwsze tygodnie walczyliśmy o przetrwanie, starsze non stop płakało bez powodu, młodsze wiadomo, płacz razy dwa 24h na dobe, teraz już coraz więcej interakcji, dotarliśmy się w nowej rzeczywistości 🙂

Z tym zawiedzeniem Róży co do porodu 😂😂😂niezła agentka

Najważniejsze, że te pierwsze tygodnie minęły 😉 i oby już tylko z górki szło ✊ tak szczerze to właśnie tego się bałam jak to będzie a do tego jeszcze teściowa tzn opowieści różnej treści snuła jak to tragicznie może byc 🤦🙈 chociaż raczej jestem typem a nie ma co zakładać najgorszego, pożyjemy zobaczymy albo zawsze moze być gorzej 🙈

Oj z Róży jest agentka 🙈 kiedyś Dr się śmiał, że widać w niej niezłą zawodniczkę 😂 byla z nami na prenatalnych, często chodzilyśmy razem na krew i na ktg czy po prostu czekala w poczekalni jak wizyty miałam no to jak mogłam się ośmielić bez niej pojechac urodzić jej maluszka 🤣

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela🌺 wrote:
    Wizyta na 10 40. Wyjedziemy już wcześniej bo do Poznania mam ponad 90 km 🥹 jeszcze jutro

Jak wizyta Iza? Cos ciekawego zobaczyliście? 😍

• Izabela🌺 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w ciąży 🥹❤️
    <a href=https://zapodaj.net/abb17d6933fd2.jpg.html
    Za tydzień następna wizyta.

........, Ja123, Paula1706, Alicjaaa91, GosiaK lubią tę wiadomość

Ona 26

Starania od maja 2020 r.

On 28

• Patrycja-p Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Trzymam kciuki za wizytę, u nas tym razem będzie CC, w piątek, jeszcze kilka dni ja już też fizycznie masakra 🤦‍♀️🤦‍♀️

✊ 💥

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

Zuch dziewczyna 💪

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zadajemy sobie to pytanie jak to będzie z kolejnym 🙉

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:
    Takie typowe skurcze macicy to tak się robi chwilowe twardnienie jak kamień na dole i po chwili puszcza, mogą też być już na tym etapie bardziej twardnienia idące od pępka w dół to brzucha, mogą to też być ruchy to najlepiej doktor stwierdzi bo jak by się robiło tak często to leki bo też skurcze mogą wpływać na skracanie szyjki jak sa z nią problemy
    Już po wizycie.
    Synio miewa się dobrze.
    Szyjka nie spada poniżej 2.2 cm.Dziś było 2,6 więc Dr stwierdził że najprawdopodobniej taka moja natura. Dalej oszczędny tryb życia ale spacery dozwolone 😉
    Bardzoo Ci dziękuję za pomoc i duże wsparcie!

Agata93, Gosia9305, Patrycja-p, PaulinaP lubią tę wiadomość

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Już po wizycie.
    Synio miewa się dobrze.
    Szyjka nie spada poniżej 2.2 cm.Dziś było 2,6 więc Dr stwierdził że najprawdopodobniej taka moja natura. Dalej oszczędny tryb życia ale spacery dozwolone 😉

Nie ma sprawy, to się cieszę ☺️ faktycznie jak Ci lawiruje między takimi długościami ale trzymającymi się w zakresach norm a szyjka mięsień więc też cały czas pracuje to dobre informacje i oby tak dalej 💪

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Już po wizycie.
    Synio miewa się dobrze.

Gratulacje synaka💙 tak ogólnie jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2023, 18:18

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Gratulacje synaka💙 tak ogólnie jak się czujesz?
    Ja się czuje cudnie, gdyby nie ta szyjka to bym mogła góry przenosić i pewnie jeszcze pracować 🤣
    Pierwszy trymestr był taki dość męczący bo bardzo dużo wymiotowalam ale praca zdalna bardzo pomaga w życiu.
    A jak bliźniaki? Daja popalić? Dajesz radę?

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2023, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Ja się czuje cudnie, gdyby nie ta szyjka to bym mogła góry przenosić i pewnie jeszcze pracować 🤣
    Pierwszy trymestr był taki dość męczący bo bardzo dużo wymiotowalam ale praca zdalna bardzo pomaga w życiu.
    A jak bliźniaki? Daja popalić? Dajesz radę?

Szczerze dopiero jak mamy wspólne drzemki w ciągu dnia i godziny zasypiania wieczorem to macierzyństwo stało się piękne ☺️ wczesniej jak córka miała swój rytm dnia, synek swój całkowicie inny to miałam ochotę się wystrzelić w kosmos, zdrowo rosną,teraz mają etap pełzania to śmiesznie jedno goni w pełzaniu drugie

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • GosiaK Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba zbyt wcześnie się ucieszyłam.. poniedziałek bHCG 23.2 środa 18.3 💔🥺 serce mi pękło… czekam na smsa od doktora.

Aleksander 28.11.2023 22:22 2885 g 52 cm 🩵🧸👶🏼
  • Patrycja-p Znajoma

Wysłany: 23 lutego 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:
    I chyba zbyt wcześnie się ucieszyłam.. poniedziałek bHCG 23.2 środa 18.3 💔🥺 serce mi pękło… czekam na smsa od doktora.

Przykro mi 😔 miałam dwie ciąże biochemicz, ale się udało i zaraz rozwiązanie

GosiaK lubi tę wiadomość

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaK wrote:

Przykro, trzymaj się

PaulinaP, GosiaK lubią tę wiadomość

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ