X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoni - dopiero teraz zauważyłam wiadomość, już odpisuje 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga25 - Przyjmiesz zaproszenie? Mam pytanko na temat inozytolu i tych suplementów 🙂

Carolajn - gotowa do działania ? 🙂Pozdrawiam.

PCOS
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujęmy za wszystkie gratulacje 😚, dochodzimy do siebie, poród był ciężki, ale to już nie ma w tym momencie znaczenia 🙂

Missi-m, trzymaj się❤️, pozdrawiamy z Olkiem i przesyłamy moc uścisków z pietra wyżej 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 12:45

ZosiaM, Ciri86, Moli27, kinga25 lubią tę wiadomość

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Trzymam kciuki! Napisz potem jak przebiegał ten test

Dziekuje, pewnie, że tam znać 🙂,

anka lubi tę wiadomość

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, stoję przed wyborem lekarza, dużo czytałam na temat dr Brazerta, chciałabym się zapisać, ile czeka się na pierwszą wizytę??, Dziękuję za odpowiedź 🙂

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Cześć dziewczyny, stoję przed wyborem lekarza, dużo czytałam na temat dr Brazerta, chciałabym się zapisać, ile czeka się na pierwszą wizytę??, Dziękuję za odpowiedź 🙂
    Na pierwszą wizytę czeka się około ponad miesiąc . Moja znajoma siena dniach zapisywała to ma termin akurat na początku września ale może dlatego że doktor ma w sierpniu urlop. Ale na pewno warto poczekać :)

Gosia9305 lubi tę wiadomość

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Ja się zapisywalam 10lipca, to termin miałam na 2 września, Pani w rejestracji mówiła, że od 6 do 8 tygodni 🙂, aczkolwiek znajoma już ma na 7 września. Powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 15:22

Gosia9305 lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, terminy faktycznie długie 🙈, ja juz ziczylam 3 lekarzy i wiem, że nic nie wiem 🙄stoimy w miejscu, mogę poczekać 🙂.

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dzięki, terminy faktycznie długie 🙈, ja juz ziczylam 3 lekarzy i wiem, że nic nie wiem 🙄stoimy w miejscu, mogę poczekać 🙂.
    Warto poczekać. Doktor nie owija w bawełnę, od razu zleci szereg badań i powie co trzeba zrobić. On zawsze podejmuje jakieś działanie, nigdy nie mówi "poczekajmy jeszcze, zobaczymy co będzie", także warto wytrzymać do tej pierwszej wizyty.

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Dziękujęmy za wszystkie gratulacje 😚, dochodzimy do siebie, poród był ciężki, ale to już nie ma w tym momencie znaczenia 🙂

Missi-m, trzymaj się❤️, pozdrawiamy z Olkiem i przesyłamy moc uścisków z pietra wyżej 🙂
    Dziękuję 😘 dużo zdrówka dla Was❤️

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Gosia9305 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Warto poczekać. Doktor nie owija w bawełnę, od razu zleci szereg badań i powie co trzeba zrobić. On zawsze podejmuje jakieś działanie, nigdy nie mówi "poczekajmy jeszcze, zobaczymy co będzie", także warto wytrzymać do tej pierwszej wizyty.

Dziękuje, ja już jestem zdecydowana na doktora, niedawno trafiłam do endokrynologa, który zaczęł coś składać i właśnie wspomniał, że warto uderzyć do doktora 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Kinga25 - Przyjmiesz zaproszenie? Mam pytanko na temat inozytolu i tych suplementów 🙂

Carolajn - gotowa do działania ? 🙂Pozdrawiam.

Zrobione 🙂

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała większe plamienia na początku ciąży???, doktor powiedział, że jak nic nie boli, nie jest to krwawienie to spokojnie, odpoczywać, obserwować i jutro się widzimy.

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Coraz bardziej jestem zmartwiona USG mam za tydzień a od 5 dni mam dość silne bóle jajników i to chyba od tych anty , martwię się że coś się dzieje :(

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała większe plamienia na początku ciąży???, doktor powiedział, że jak nic nie boli, nie jest to krwawienie to spokojnie, odpoczywać, obserwować i jutro się widzimy.

Tez miałam plamienia, u mnie to było od progesteronu, zastrzyki podniosły i plamienia się wyciszyly, koleżanka miała plamienia od krwiaka, ale po czasie się wchlonal i wszystko było dobrze 🙂

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 😘

Anka - ja też miałam skutki uboczne podczas brania antykoncepcji, ale to nudności, lekkie bóle brzucha, doktor mówił, że jak nie minie po paru dniach to zmienimy na inną,czasem tak jest.

Kwiatek 12 lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Tez miałam plamienia, u mnie to było od progesteronu, zastrzyki podniosły i plamienia się wyciszyly, koleżanka miała plamienia od krwiaka, ale po czasie się wchlonal i wszystko było dobrze 🙂

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 😘

Anka - ja też miałam skutki uboczne podczas brania antykoncepcji, ale to nudności, lekkie bóle brzucha, doktor mówił, że jak nie minie po paru dniach to zmienimy na inną,czasem tak jest.
    Mnie nawet tak nie bolało w okresie okoloowulacyjnym myślałam że jajniki przy anty powinny się wyciszać a to jest wręcz odwrotnie i martwi mnie że coś może się dziać a jeszcze tydzień 😟 jeju a ty z jakiego powodu brałaś?

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Mnie nawet tak nie bolało w okresie okoloowulacyjnym myślałam że jajniki przy anty powinny się wyciszać a to jest wręcz odwrotnie i martwi mnie że coś może się dziać a jeszcze tydzień 😟 jeju a ty z jakiego powodu brałaś?

Torbiel 🙂, więc te zmiany są często spotykana przypadłością.

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Torbiel 🙂, więc te zmiany są często spotykana przypadłością.
    U mnie tak samo , xnikla po antykach?
    Dziwi mnie że oba Janiki tak a torbiel na prawym

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:

Miałam, u mnie było to spowodowane krwiakami, ale wszystko skoczyło się szczęśliwie, więc głowa do góry🙂, jak to doktor mówił, wziąć dobra książę i odpoczywać 😏

Kwiatek 12 lubi tę wiadomość

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, nie pozostało nic innego tylko "spokojnie " czekać na jutrzejszą wizytę ☺️

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ