Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzena🌺 wrote:Tak są takie najnowszej badania, które sugerują powiązanie wad wrodzonych serca i niepłodności rodziców ( oczywiście zwiększone ryzyko nie ,że to pewne )w tym lekarze typowo od echo serca płodu są w dużej części za tym aby każda pacjentka po procedurze ivf była kierowana na echo serca płodu tutaj warto rozmawiać z lekarzami od badań prenatalnych czy lekarzem prowadzącym .
Diagnostyka najważniejsza 🙂
Dziękuję 🙂 muszę zagłębić ten temat i kiedyś porozmawiać z doktorem to było na grupie niepłodni -razem2021. Zosia 💛
2023 Ignacy 💙 -
ZuzaMaruda nawet nie wiesz jak się cieszę ,że tym razem wszystko dobrze się układa 🥰🥰🥰🥰 Wszystkiego dobrego dla Was ♥️
Jak się ogólnie czujesz?U mnie oprócz masakrycznego pierwszego trymestru teraz rewelacja 🙂ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Widzę , że poruszałyscie temat wady serca ostatnio mojej koleżance dr Zych -Krekora z Łodzi co prowadzi córeczkę z wadą serca jeszcze prenatalnie też o tym wspominała pytając o możliwe przyczyny dlaczego tak się stało . Również poczytam
MuminkAa lubi tę wiadomość
Gosia9305 wrote:ZuzaMaruda nawet nie wiesz jak się cieszę ,że tym razem wszystko dobrze się układa 🥰🥰🥰🥰 Wszystkiego dobrego dla Was ♥️
Jak się ogólnie czujesz?U mnie oprócz masakrycznego pierwszego trymestru teraz rewelacja 🙂Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Dziękuję za pytasz 😉 pierwszy trymestr nie jest moim ulubionym 😂 dlatego odliczam do drugiego a to już całkiem blisko 😉
Tak Ci jeszcze powiem myślałam, że po poronieniach to już nie będzie możliwe ,ale teraz ta ciąża jest pierwszą która tak wiesz celebruje ,pierwsze tygodnie był mega stres do wyniki badań Nifty potem wrzuciłam tak ma luz , że aż czasami myślę czy nie za bardzo 🙈ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
Dziewczyny jeszcze pytanko ,obecnie 21 tydzień ciąży macie jakieś sprawdzone sposoby na krwawienia z nosa? Wiem, że to inny stan i tak może być,ale ostatnio miałam akcje jak byłam z dziećmi na placu zabaw20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
-
Gosia9305 wrote:Tak Ci jeszcze powiem myślałam, że po poronieniach to już nie będzie możliwe ,ale teraz ta ciąża jest pierwszą która tak wiesz celebruje ,pierwsze tygodnie był mega stres do wyniki badań Nifty potem wrzuciłam tak ma luz , że aż czasami myślę czy nie za bardzo 🙈
-
ZuzaMaruda wrote:Ja właśnie strasznie się stresuję badaniami prenatalnymi. Do tego stanu że dr Iciek śnił mi się w nocy 😂
Teraz na drugie zapisałam się do doc Agaty Szpery zobaczymy jak będzie 🙂20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Dziewczyny jeszcze pytanko ,obecnie 21 tydzień ciąży macie jakieś sprawdzone sposoby na krwawienia z nosa? Wiem, że to inny stan i tak może być,ale ostatnio miałam akcje jak byłam z dziećmi na placu zabaw
Pomaga brak ciepłych/gorących kąpieli mi zawsze pod wpływem wysokiej temperatury leci krew i nawilżacz powietrza w sypialni ogólnie dużo nawilżania czy to woda , sól morska teraz jak ruszył sezon na kominki itd to też śluzówka jest przesuszona.Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
Co do badań prenatalnych również chodzę do dr Ićka, ale co do szyjki to u mnie tylko czujność doc B i spowodowała, że w porę zadzialalismy nawet jak byłam na oddziale gdzie jest dr Iciek miał inne zdanie co do szyjki, ale ostatecznie to doc B "miał rację" od badań prenatalnych cześć doktor jest super 🙂
Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda doc Szpera bardzo dokładna ma podobny styl pracy do doc B na spokojnie ,wszystko tłumaczy osobiście lepiej u niej wspominam badania prenatalne ,ale wiadomo to odczucia personalne .Bardzo polecam .
ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
Gosia9305 wrote:ZuzaMaruda doc Szpera bardzo dokładna ma podobny styl pracy do doc B na spokojnie ,wszystko tłumaczy osobiście lepiej u niej wspominam badania prenatalne ,ale wiadomo to odczucia personalne .Bardzo polecam .
Masz wiadomość ode mnie na priv 😉Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Dziękuję! Ja średnio lubię dr Iciek dla mnie jest za bardzo roztrzepany ale wiem że nasz dr mu ufa bo w poprzedniej ciąży byłam na konsultacji u dr.
Masz wiadomość ode mnie na priv 😉
Odpisałam.Jest roztrzepany ciąży bym u Niego prowadzić nie mogła 🤷
Co do szyjki to dr Iciek nie jest tak zapobiegliwy , koleżanka też miała taką sytuacje.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Ja tylko na chwilę tydzień urodziłam przez CC urodziłam córeczkę Hanie . Końcówka ciąży była trudna ,ale wszystko dzięki doktorowi skończyło się dobrze .
Trzymam za wszystkie kciuki i wszystkiego dobrego 🙂06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -