X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 17 października, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena🌺 wrote:
    Ja będę chodziła do doc Ićka ,ale doc Szpera jest również bardzo bardzo dobra.

Dziękuję czyli zobaczę u kogo akurat będzie termin.

• Maja93 Nowa

Wysłany: 17 października, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Czyli już się tyle nie czeka jak kiedyś?

Część .Jestem w trakcie procedury będziemy badać genetyczne zarodki .Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 10:20

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• Maja93 Nowa

Wysłany: 17 października, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Wskazanie do ivf , mąż musiał poprawić nasienie wyniki dostał suplementy i wizyta u androloga ,urologa .U mnie tylko immunolog suplementy wszystko brałam,badania miałam .Też już jestem po dwóch procedurach i u nas dr mówił ,że jest problem w powstawaniem zarodka już na samym początku i ivf to też taka swego rodzaju forma diagnostyki co się dzieje z komórkami i plemnikiem .Plus u mnie immunologia .

Kiedy dokładnie zaczynasz?Mi Panie z rejestracji poradziły w sumie zapytały czy nie chcę l4 na czas stymulacji bo to duże obciążenie dla organizmu i aby sobie wypoczywać.

• Manka Debiutantka

Wysłany: 17 października, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 wrote:
    Kiedy dokładnie zaczynasz?Mi Panie z rejestracji poradziły w sumie zapytały czy nie chcę l4 na czas stymulacji bo to duże obciążenie dla organizmu i aby sobie wypoczywać.

Czekam na pierwszy monitoring .Wzięłam l4 na czas stymulacji tutaj dowolność,mam zrosty na jajnikach więc się trochę obawiałam,że mogę bardziej je czuć i nie będę nadawała się do pracy .

Maja93 lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 17 października, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manka wrote:
    Wskazanie do ivf , mąż musiał poprawić nasienie wyniki dostał suplementy i wizyta u androloga ,urologa .U mnie tylko immunolog suplementy wszystko brałam,badania miałam .Też już jestem po dwóch procedurach i u nas dr mówił ,że jest problem w powstawaniem zarodka już na samym początku i ivf to też taka swego rodzaju forma diagnostyki co się dzieje z komórkami i plemnikiem .Plus u mnie immunologia .

U mnie może być podobnie bo tracę ciążę na wczesnych etapach więc może być już problem na etapie dzielenia się komórek. A co u Ciebie w immunologii jest nie tak?

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana kliniki i lekarza
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 17 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 wrote:
    Część .Jestem w trakcie procedury będziemy badać genetyczne zarodki .Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona .

Odrazu chcieliście podejść do ivf czy doc miał też inne pomysły na Was?

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • Maja93 Nowa

Wysłany: 17 października, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Odrazu chcieliście podejść do ivf czy doc miał też inne pomysły na Was?

Najpierw miałam jeszcze dwie inseminację na innych lekach i max dawkach progesteronu ,biopsję endometrium podczas histeroskopii ,konsultację u hematologa bo mam trombofilie i podjęliśmy decyzję o ivf mijają 3 lata jak się staramy .Chciałam jeszcze laparoskopię ,ale tutaj doktor mówił ,że według najnowszych rekomendacji nawet w przypadku endometriozy robi się jedną radykalną operacje w życiu ze względu na ryzyko pojawienia się zrostów po czasie i np z drożnych jajowodów mogą się zrobić niedrożne przez zrosty pooperacyjne .Podczas operacji jest wszystko dotykane .Endometrioza wykluczona u specjalisty od tej choroby i specjalnym USG więc ostatecznie się cieszę, że nie zdecydowałam się na laparoskopie.

• Manka Debiutantka

Wysłany: 17 października, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    U mnie może być podobnie bo tracę ciążę na wczesnych etapach więc może być już problem na etapie dzielenia się komórek. A co u Ciebie w immunologii jest nie tak?

Dlatego właśnie dr mówił, że podczas procedury ivf wydać co się powinno zadziałać z komórką i plemnikiem na danym etapie czy to się dzieje /ewentualnie nie i czy jest problem z uzyskaniem zarodka u danej pary z własnych komórek jajowych itd ito i czy coś można zaradzić .

Mam zalecony intralipid ,prograf ,encorton i clexane 0,6

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda powiedz mi jeszcze proszę czy nadal u docenta wizyty ciążowe są umawiane na dwa miesiące do przodu ? Musze sobie ogarnąć grafik w pracy . Dziękuje !!!

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

2017. 39 tc Gaja 💔👼
    2 procedury ivf
    2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
    2024. 3 ivf
    Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.

12.07.2024 Dipherelina
    29.07.2024 start stymulacja
    8.08 2024 punkcja
    6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
    5❄️
    26.08.224 endometrium scan
    19.09.2024 star przygotowanie do transferu
    1x wlew z glutationu
    1x wlew z osocza
    400mg Quensyl od pół roku
    100 mg Clexana.
    25.09.2024 transfer 5.1.1
    2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
    4.19.2024 bhcg 181
    07.10.2924 bhcg 601
    14.10.2024 wizyta ✔️
    28.10.2024 wizyta ♥️
    Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
    30.10.2024 wizyta ♥️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 17 października, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja93 wrote:
    Najpierw miałam jeszcze dwie inseminację na innych lekach i max dawkach progesteronu ,biopsję endometrium podczas histeroskopii ,konsultację u hematologa bo mam trombofilie i podjęliśmy decyzję o ivf mijają 3 lata jak się staramy .Chciałam jeszcze laparoskopię ,ale tutaj doktor mówił ,że według najnowszych rekomendacji nawet w przypadku endometriozy robi się jedną radykalną operacje w życiu ze względu na ryzyko pojawienia się zrostów po czasie i np z drożnych jajowodów mogą się zrobić niedrożne przez zrosty pooperacyjne .Podczas operacji jest wszystko dotykane .Endometrioza wykluczona u specjalisty od tej choroby i specjalnym USG więc ostatecznie się cieszę, że nie zdecydowałam się na laparoskopie.

No to po Twoim wpisie myślę że u mnie nie będzie żadnych problemów jeśli chodzi o ivf, my mieliśmy ogólnie najpierw starania naturalne, później stymulacje owu i w 1 stymulacji zaszłam ale nie utrzymałam, później łącznie 7 inseminacji z czego 2 poronienia po nich. Różne badania i się okazalo że mój organizm odrzuca i mieliśmy leczenie immunosupresyjne po którym 3 cykle w których też się nie udało, histeroskopię też miałam nie wykazało nic oprócz polipowatego endometrium które mi wyłyżeczkowali. Badania immunologiczne mamy, genetyczne też.

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 17 października, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super , że jest inne rozwiązanie tak trzeba było siedzieć z 3 h na wynik hormonów,pobierali o 8 i były między 10 a 11🙈

ZuzaMaruda jeżeli mogę zapytać u mnie wyszedł test ciążowy pozytywny chociaż u nas ciążę i naturalne i ivf więc tak zaskoczona nie jestem czy u Ciebie tym razem wszystko idzie dobrze ? Oczywiście jeżeli chcesz napisać na forum .Muszę zadzwonić i umówić się na wizytę jak bhcg będzie rosła 🙈

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Ewelinamala Nowa

Wysłany: 17 października, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się przywitam aktualnie pierwsza weryfikacja bhcg po transferze pozytywną czekamy na przyrosty.

Co do Polnej na początku nie mogłam trochę uwierzyć jak tam się zmieniła organizacja pracy w sensie wiadomo czasami się czeka jak jest akurat dużo pacjentów ,ale jest całkowicie inaczej niż 5 lat temu jak byłam tam w poradni panował totalny misz masz ,wszyscy w ciągłym biegu teraz jest inaczej.Panie położne bardzo pomocne ,wspierające doradza dobrym słowem.Też miałam wrażenie ,że pod względem medycznym poszli do przodu nie ma odpowiedzi ,że immunologia bez sensu a po co hematolog tylko właśnie są te konsultację z współpraca z innymi specjalistami .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października, 18:42

ZOSIA92 lubi tę wiadomość

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 17 października, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena🌺 wrote:
    ZuzaMaruda powiedz mi jeszcze proszę czy nadal u docenta wizyty ciążowe są umawiane na dwa miesiące do przodu ? Musze sobie ogarnąć grafik w pracy . Dziękuje !!!
    Mi Panie w recepcji umówiły 2 i powiedziała że na kolejnej wizycie umówimy kolejny 3.

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 17 października, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    To super , że jest inne rozwiązanie tak trzeba było siedzieć z 3 h na wynik hormonów,pobierali o 8 i były między 10 a 11🙈

ZuzaMaruda jeżeli mogę zapytać u mnie wyszedł test ciążowy pozytywny chociaż u nas ciążę i naturalne i ivf więc tak zaskoczona nie jestem czy u Ciebie tym razem wszystko idzie dobrze ? Oczywiście jeżeli chcesz napisać na forum .Muszę zadzwonić i umówić się na wizytę jak bhcg będzie rosła 🙈
    Tak😉 cud naturalny i narazie bez komplikacji a trochę ich miałam, chodź docent zalecił trochę leków ale ze względu na moją historię 😉 i się trochę zdziwił jak mnie zobaczył w gabinecie 😂 bo jak byłam na kontrolnej cytologii w lutym to mówiłam że żadnych dzieci nie planuje i to zapadło mu w pamięci 😂

AgnieszkaB lubi tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 17 października, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Tak😉 cud naturalny i narazie bez komplikacji a trochę ich miałam, chodź docent zalecił trochę leków ale ze względu na moją historię 😉 i się trochę zdziwił jak mnie zobaczył w gabinecie 😂 bo jak byłam na kontrolnej cytologii w lutym to mówiłam że żadnych dzieci nie planuje i to zapadło mu w pamięci 😂

No ja już też zakończyłam produkcję 🙈 jeszcze taki okres ,że synek spi w łóżeczku obok naszego łóżka , córka ostatnio też śpi z nami i jak dojdzie kolejne 🙈 oby do tego czasu jakiś się to uregulowało że spaniem

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 17 października, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    No ja już też zakończyłam produkcję 🙈 jeszcze taki okres ,że synek spi w łóżeczku obok naszego łóżka , córka ostatnio też śpi z nami i jak dojdzie kolejne 🙈 oby do tego czasu jakiś się to uregulowało że spaniem
    Nasz to śpi z nami🙈 łóżeczko parzy go w dupke od jakiegoś czasu 😅 plus milion razy w nocy się budzi chodź nad tym pracuje bo bufet mu powoli zamykam i tu jest poprawa 😃

• ZOSIA92 Ekspertka

Wysłany: 18 października, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:

Moja koleżanka ma trzy córki najstarsza 5 lat potem kolejna niecałe dwa i najmłodsza 3 miesiące wszystkie śpią z nimi jedna ma łóżeczko po jednej stronie ,drugą dostaję po drugiej a najstarsza śpi na specjalnej piance koło łóżeczka jednej z dziewczynek ostatnio nie chce spać sama u siebie w pokoju

ZuzaMaruda niby jak się kończy karmić piersią to jest poprawa jeżeli chodzi o spanie 💪
    Chociaż ja do dzisiaj pamiętam jak z moim dzieckiem 11 miesięcznym które było już na mm multum nocy w nosidle gotowałam obiady bo spać nie chciało w nocy 🙈

AgnieszkaB, ZuzaMaruda lubią tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 18 października, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Nasz to śpi z nami🙈 łóżeczko parzy go w dupke od jakiegoś czasu 😅 plus milion razy w nocy się budzi chodź nad tym pracuje bo bufet mu powoli zamykam i tu jest poprawa 😃

Terminy są po 20 listopada tak się zapisałam a wcześniej do dr Trzcińskiego i zobaczymy co to będzie 🙈

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 18 października, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze się chciałam zapytać czy czytałyscie może na grupie o niepłodności dokładnie nie pamiętam sprawdzę, że według najnowszych badań niepłodność rodziców zwiększa ryzyko wad wrodzonych serca i powinny być obowiązkowe badania echo serca płodu w tej grupie 🤔 jeszcze się podpytam doktora na wizycie aczkolwiek pamiętam , że kiedyś sam mówił ,że właśnie choroba jaką jest niepłodność zwiększa ryzyko chorób u płodu ,dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 09:41

Marzena🌺 lubi tę wiadomość

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 18 października, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Dziewczyny jeszcze się chciałam zapytać czy czytałyscie może na grupie o niepłodności dokładnie nie pamiętam sprawdzę, że według najnowszych badań niepłodność rodziców zwiększa ryzyko wad wrodzonych serca i powinny być obowiązkowe badania echo serca płodu w tej grupie 🤔 jeszcze się podpytam doktora na wizycie aczkolwiek pamiętam , że kiedyś sam mówił ,że właśnie choroba jaką jest niepłodność zwiększa ryzyko chorób u płodu ,dziecka

Tak są takie najnowszej badania, które sugerują powiązanie wad wrodzonych serca i niepłodności rodziców ( oczywiście zwiększone ryzyko nie ,że to pewne )w tym lekarze typowo od echo serca płodu są w dużej części za tym aby każda pacjentka po procedurze ivf była kierowana na echo serca płodu tutaj warto rozmawiać z lekarzami od badań prenatalnych czy lekarzem prowadzącym .
    Diagnostyka najważniejsza 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października, 11:17

2017. 39 tc Gaja 💔👼
    2 procedury ivf
    2023. 🌈 synek Ignaś 38 tc.
    2024. 3 ivf
    Pcos, zespół antyfosfolipidowy, zaburzenia cytokin.

12.07.2024 Dipherelina
    29.07.2024 start stymulacja
    8.08 2024 punkcja
    6 zapłodnien 7 komórek zamrożonych
    5❄️
    26.08.224 endometrium scan
    19.09.2024 star przygotowanie do transferu
    1x wlew z glutationu
    1x wlew z osocza
    400mg Quensyl od pół roku
    100 mg Clexana.
    25.09.2024 transfer 5.1.1
    2.10.2024 bhcg 78 ,progesteron 52
    4.19.2024 bhcg 181
    07.10.2924 bhcg 601
    14.10.2024 wizyta ✔️
    28.10.2024 wizyta ♥️
    Plaquenil200,clexane 0,8 ,acard ,wapno ,l-arginina,
    30.10.2024 wizyta ♥️
‹‹ 518 519 520 521 522
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ