Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicjaaa wrote:Widzę, że miałaś scratching endonetrium, przyjmiesz zaproszenie? Mam jedno pytanie, też mamy to robić 🙂
Jasne 🙂, tylko nie czytaj internetu, ja się naczytalam i mówię do doktora, że ja chyba uciekam 🙈, a wszystko przeszło bardzo sprawnie i prawie bezboleśnie. -
Nana84 wrote:Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.
Znajoma ma endonetrium polipowate i dość często odnawiały jej się polipy i musiała mieć usuwane, doktor w takiej sytuacji odradzał transfer na cyklu sztucznym, jest większe ryzyko, że może zrobić się polip, ale nie ma gwarancji, że tak będzie. -
Nana84 wrote:Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.
Chyba tak, ja nigdy nie mialam polipow, torbiel się zdarzała. Ale podczas stymulacji do ivf wyhodowałam oprócz pęcherzyków też polipa właśnie. Widocznie w tych lekach do stymulacji jest to samo co w Estrofemie, bo dr właśnie dlatego mówił żebyśmy 2 pierwsze transfery zrobili na cyklu naturalnym.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ja123 wrote:Doktor ma złote ręce jeżeli chodzi o jakiekolwiek zabiegi czy badania.
Dokładnie 🙂doktor był moim pierwszym lekarzem ginekologiem, jeszcze uroku osobistego doktorowi nie można ująć, ale po tym jak mnie przeprowadził przez poronienie to wiedziałam, że już nigdzie od doktora nie idę. -
Nadzieja88 wrote:Jasne 🙂, tylko nie czytaj internetu, ja się naczytalam i mówię do doktora, że ja chyba uciekam 🙈, a wszystko przeszło bardzo sprawnie i prawie bezboleśnie.
Hehe postaram się 🙂
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
AgnieszkaB wrote:To powodzenia 🙂
To jesteśmy we 3 w planie na wrzesień 🙂
Carolajn i Olivka, powodzenia na ocenach cyklu💪
Ooo dziękuje za pamięć ❤️
Ten miesiąc jest dla mnie tak dziwny 🙈
Najpierw plan na 1 stymulację , ocena cyklu nie u swojego lekarza umówiłam się środa 19.08 godzina 19:30 dziś Pani dzwoni z recepcji i mówi ze lekarza w tym dniu nie będzie jednak żadnego popołudniu i w czwartek tez nie 🤦🏼♀️ I jade na ocenę cyklu w środę na godzinę 6:40 ( mam do przejechania 80km)
Do tego wszystkiego złapałam jakieś przeziębienie straszne i boje się ze wpłynie to na stymulację negatywnie -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Mam takie nietypowe pytanie czy lekarz daje do SB numer tylko ciężarnym? Czy od czego to zależy?
Daje swoim pacjentka nie zaleznie od ciąży, najlepiej poprosić doktora na wizycie aby napisał na kartce , albo Panie w rejestracji też podają numer pacjentka doktora.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 17:42
-
Carolajn wrote:Ooo dziękuje za pamięć ❤️
Ten miesiąc jest dla mnie tak dziwny 🙈
Najpierw plan na 1 stymulację , ocena cyklu nie u swojego lekarza umówiłam się środa 19.08 godzina 19:30 dziś Pani dzwoni z recepcji i mówi ze lekarza w tym dniu nie będzie jednak żadnego popołudniu i w czwartek tez nie 🤦🏼♀️ I jade na ocenę cyklu w środę na godzinę 6:40 ( mam do przejechania 80km)
Do tego wszystkiego złapałam jakieś przeziębienie straszne i boje się ze wpłynie to na stymulację negatywnie
To teraz oby już było tylko lepiej 💪
Co do przeziębienia to jedyne co doktor mówił, tonie brać leków typu ibuprom itd, gripex, najlepiej takie naturalne sposoby. -
nick nieaktualnyAlicjaaa91 wrote:Daje swoim pacjentka nie zaleznie od ciąży, najlepiej poprosić doktora na wizycie aby napisał na kartce , albo Panie w rejestracji też podają numer pacjentka doktora.
-
anka wrote:Ja jestem jego pacjentka i czasami są jakieś niedomówienia zapomnę czegoś a nawet nie mam jak się zapytać . I trochę mnie to denerwuje.
To najlepiej poprosić a doktor zawsze napisze swój kontakt 😉, czasem może umknąć czy już, się podawało czy nie.. -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Tak zrobię ,dziękuję. Myślałam po prostu że tylko ciężarnym podaje bo jednak się zdarzają poważniejsze syruacje
Kiedyś doktor miał swój numer na pieczątce, ale jak zrobił druga specjalizacje to już nie ma napisane i nie można spisać z np recepty🙃, ale właśnie najlepiej poprosić o napisanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 18:05
PCOS -
Alicjaaa91 wrote:To teraz oby już było tylko lepiej 💪
Co do przeziębienia to jedyne co doktor mówił, tonie brać leków typu ibuprom itd, gripex, najlepiej takie naturalne sposoby.
Mam nadziej ze już będzie z górki , biorę Apap przeciwbólowy , polopirynę i witaminę C 😞 -
nick nieaktualnyOlivia27 wrote:Kiedyś doktor miał swój numer na pieczątce, ale jak zrobił druga specjalizacje to już nie ma napisane i nie można spisać z np recepty🙃, ale właśnie najlepiej poprosić o napisanie.
-
Maleszczescie Maleszczescie wrote:Ja123-pozdrowionka dla Różyczki 😘, jak ten czas szybko leci, mój Julek skończył już 2 miesiące ❤️, ja byłam na wizycie po połogu, podziękować doktorowi i nagle to już koniec🙈
A dziękujemy 😁 I również pozdrawiamy 😄 oj leci leci..... ani się obejrzymy a dzieciaki pójdą do przedszkola 😂😂😂 koniec jest zawsze początkiem czegoś nowego..... Mam nadzieję, że prędzej czy później wrócimy z kolejnym Maleństwem😍 A nie tylko na wizyty kontrolne 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 01:34
Niebieska gwiazdka lubi tę wiadomość
-
Maleszczescie Maleszczescie wrote:Ja123-pozdrowionka dla Różyczki 😘, jak ten czas szybko leci, mój Julek skończył już 2 miesiące ❤️, ja byłam na wizycie po połogu, podziękować doktorowi i nagle to już koniec🙈
Dokładnie cza leci nieubłagalnie,🙈dzieci tak szybko rosną, ja też już po wizycie pologowej, dostałam przykazanie pokazać się za 6 miesięcy, pewnie za jakiś czas pomyślimy o rodzeństwie, ale po tej ciąży że szwem i porodzie z komplikacjami trochę musimy poczekać...