X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Dziewczyny, bo zapomniała dziś dopytać doktora, a nie wiem czy dobrze zapamietalam teraz ma ten drugi urlop od 17 do 21??

Tak, mi kazała podejsc do siebie na dodatkowe przeplywy, dziś byłam, następny tydzień doktora nie będzie.

Kwiatek 12 lubi tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które brały Prolutex gdzie najlepiej podawać? Ja jestem po pierwszym zastrzyku i masakra 🙈, a dziś mnie doktor na wizycie tym uraczył

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Ty teraz też na cyklu sztucznym? Jak zobaczyłam ta ilość rozpisanych leków 🙈, ja jeszcze mam chwilę antyki

Ja miałam transfer na cyklu stymulowanym, a i tak coraz więcej leków mi dochodzi 🙈, ale nic jak mus to mus.🙂Mieliśmy robić na naturalnym, ale ostatnio moje pęcherzyki się buntowały 😅

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Ty teraz też na cyklu sztucznym? Jak zobaczyłam ta ilość rozpisanych leków 🙈, ja jeszcze mam chwilę antyki

Tak, teraz na sztucznym stwierdziliśmy że spróbujemy, choć dr powiedział że jak wyhoduje polipa od Estrofemu to mnie zabije. Zobaczymy, ja narazie mam Estrofem 3x1,acard i encortolon 2x1, potem dojdzie prolutex. A ty jakie leki?

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Tak, teraz na sztucznym stwierdziliśmy że spróbujemy, choć dr powiedział że jak wyhoduje polipa od Estrofemu to mnie zabije. Zobaczymy, ja narazie mam Estrofem 3x1,acard i encortolon 2x1, potem dojdzie prolutex. A ty jakie leki?

Haha To Ci doktorek 😅, ja mam podobnie tylko mam mniejsza dawkę sterydu 🙂

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maladziewczynka wrote:
    Cześć dziewczyny, ja już po pierwszej wizycie u doktora, jest fantastyczny, nigdy jeszcze nie spotkała tak "ludzkiego" lekarza, wszystko mi wyjaśnił, mamy plan działania, jestem mega pozytywnie zaskoczona i wstawiona do dalszego działania.

Pozdrawiam i gratulacje do tych wieści 🙂

🙂

Ja też byłam na wizycie z tym wynikiem Hsg i jak jechałam z myślą, że, zostało tylko ivf,, ale doktor wlał nową nadzieję, mamy plan działania 💪, teraz dajemy sobie cykl przerwy i będziemy działać

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Dziewczyny które brały Prolutex gdzie najlepiej podawać? Ja jestem po pierwszym zastrzyku i masakra 🙈, a dziś mnie doktor na wizycie tym uraczył

Trzeba przecierpieć 🙈 mi pomagało rozmasowanie miejsca i kupiłam sobie chłodzące okłady żelowe, już nie miałam pomysłów 😅, osobiście uda nie podawałam też można, ale mi lepiej było w dół brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 23:52

Zaba90 lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Udało się Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Tak czekam na wizytę i jak doktor da zielone światło to od października /listopada wracamy 😁

To powodzenia 🙂, jak bylam na kontroli po operacji to dr powiedział, że jest wszystko ok, porządek z mięśniakami zrobił,więc możemy starać się o rodzeństwo 🙂

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

Moja znajoma miała też Prolutex i do tego Clexane bo ma 3 mutacje, mówiła, że to takie kombo bólu i siniaków 🙈, Clexana podobno jeszcze gorszą, ale później coś wykombinowała, z tym Prolutexem tezjej chłodne okłady pomagały 🙂

Zaba90 lubi tę wiadomość

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Ja mam dwa zastrzyki dziennie, więc zmieniamy miejsca żeby skóra się mogła zregenerować. Wieczorem w brzuch a rano raz w lewe raz w prawe ramię.
    Agata mi kiedyś w sytuacji awaryjnej zrobiła w ramię, więc na pewno to jest dobre miejsce.

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Ja mam dwa zastrzyki dziennie, więc zmieniamy miejsca żeby skóra się mogła zregenerować. Wieczorem w brzuch a rano raz w lewe raz w prawe ramię.
    Agata mi kiedyś w sytuacji awaryjnej zrobiła w ramię, więc na pewno to jest dobre miejsce.

Właśnie ostatnio myślałam co u Ciebie 🙂, to super, że już tak daleko i jest dobrze 🙂

Ja na szczęście mam tylko jeden, miałam swój wysoki progesteron do tego tabletki doustne, dopochwowo z progesteronem, ale plamienia mi się nie chcą zatrzymać, beta rośnie caly czas prawidłowo, posiew czysty, zobaczymy...

Dzięki z tym prolutexem, jak będę teraz u doktora i będzie Agata to poproszę aby mi pokazala jak w to ramię się robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:33

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Właśnie ostatnio myślałam co u Ciebie 🙂, to super, że już tak daleko i jest dobrze 🙂

Ja na szczęście mam tylko jeden, miałam swój wysoki progesteron do tego tabletki doustne, dopochwowo z progesteronem, ale plamienia mi się nie chcą zatrzymać, beta rośnie caly czas prawidłowo, posiew czysty, zobaczymy...

Dzięki z tym prolutexem, jak będę teraz u doktora i będzie Agata to poproszę aby mi pokazala jak w to ramię się robi
    Ja też miałam plamienia, ale po 3 dniach minęły. Podobno macicy może się jeszcze oczyszczać, więc spokojnie, najważniejsze, że wszystko jest w normie.
    Z prolutexem w ramię tylko trzeba uważać żeby nie zrobić zastrzyku w mięsień. Ramię jest lepsze bo tak bardzo nie boli.

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Ja też miałam plamienia, ale po 3 dniach minęły. Podobno macicy może się jeszcze oczyszczać, więc spokojnie, najważniejsze, że wszystko jest w normie.
    Z prolutexem w ramię tylko trzeba uważać żeby nie zrobić zastrzyku w mięsień. Ramię jest lepsze bo tak bardzo nie boli.

Dzięki 🙂, doktor też mówił w piątek, że spokojnie, dodatkowo to pierwszy transfer więc dużo emocji.

transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
  • Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.

Ja też właśnie mam krwiaka, w piątek doktor mówił, że już zaczyna sie opróżnić więc idzie w dobrą stronę, też już sobie pozwalam na większą aktywności.

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Ja też właśnie mam krwiaka, w piątek doktor mówił, że już zaczyna sie opróżnić więc idzie w dobrą stronę, też już sobie pozwalam na większą aktywności.
    Jesteś na zwolnieniu w związku z tym krwiakiem? Mi doktor powiedział że mam odpoczywać i jak mogę to mam iść na zwolnienie, właśnie mi się urlop kończy i chyba zadzwonię w poniedziałek do dziewczyn po l4.
    Wiem, że trochę wcześnie to zwolnienie, ale cel jest ważniejszy.

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Jesteś na zwolnieniu w związku z tym krwiakiem? Mi doktor powiedział że mam odpoczywać i jak mogę to mam iść na zwolnienie, właśnie mi się urlop kończy i chyba zadzwonię w poniedziałek do dziewczyn po l4.
    Wiem, że trochę wcześnie to zwolnienie, ale cel jest ważniejszy.

Tak, doktor powiedział, że jest za tym abym poszła, a później zobaczymy jak się będę czuła(jeszcze bym chciała trochę popracować, no ale zobaczymy jak będzie dalej) , ja też przez pierwsze dni mialam obfite krwawienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 21:50

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

W środę byłam u doktora bo też ma jakieś plamienia, doktor kazał obserwować a, że nie mijały to miałam przyjechać, ale doktor nic złego nie stwierdził(krwiaka brak) , czasem tak może być, w ciąży jest wszystko bardziej ukrwione, dalej mam obserwować i odpukac jakby się nasilały to zaraz przyjechać, dzidzia ma się bardzo dobrze 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 23:24

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Trzeba przecierpieć 🙈 mi pomagało rozmasowanie miejsca i kupiłam sobie chłodzące okłady żelowe, już nie miałam pomysłów 😅, osobiście uda nie podawałam też można, ale mi lepiej było w dół brzucha.

Ja mam Clexane muszę zapyta doktora czy można to gdzies indziej podawać bo mam pobojowisko na brzuchu 🙈, muszę się nauczyć podawać 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 11:58

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Moja znajoma miała też Prolutex i do tego Clexane bo ma 3 mutacje, mówiła, że to takie kombo bólu i siniaków 🙈, Clexana podobno jeszcze gorszą, ale później coś wykombinowała, z tym Prolutexem tezjej chłodne okłady pomagały 🙂

Widzę, że miałaś scratching endonetrium, przyjmiesz zaproszenie? Mam jedno pytanie, też mamy to robić 🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ