Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaba90 wrote:Dziewczyny które brały Prolutex gdzie najlepiej podawać? Ja jestem po pierwszym zastrzyku i masakra 🙈, a dziś mnie doktor na wizycie tym uraczył
Moja znajoma miała też Prolutex i do tego Clexane bo ma 3 mutacje, mówiła, że to takie kombo bólu i siniaków 🙈, Clexana podobno jeszcze gorszą, ale później coś wykombinowała, z tym Prolutexem tezjej chłodne okłady pomagały 🙂
Zaba90 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwa zastrzyki dziennie, więc zmieniamy miejsca żeby skóra się mogła zregenerować. Wieczorem w brzuch a rano raz w lewe raz w prawe ramię.Zaba90 wrote:Dziewczyny które brały Prolutex gdzie najlepiej podawać? Ja jestem po pierwszym zastrzyku i masakra 🙈, a dziś mnie doktor na wizycie tym uraczył
Agata mi kiedyś w sytuacji awaryjnej zrobiła w ramię, więc na pewno to jest dobre miejsce. -
Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.Dżoni wrote:Tak, teraz na sztucznym stwierdziliśmy że spróbujemy, choć dr powiedział że jak wyhoduje polipa od Estrofemu to mnie zabije. Zobaczymy, ja narazie mam Estrofem 3x1,acard i encortolon 2x1, potem dojdzie prolutex. A ty jakie leki?
-
Nana84 wrote:Ja mam dwa zastrzyki dziennie, więc zmieniamy miejsca żeby skóra się mogła zregenerować. Wieczorem w brzuch a rano raz w lewe raz w prawe ramię.
Agata mi kiedyś w sytuacji awaryjnej zrobiła w ramię, więc na pewno to jest dobre miejsce.
Właśnie ostatnio myślałam co u Ciebie 🙂, to super, że już tak daleko i jest dobrze 🙂
Ja na szczęście mam tylko jeden, miałam swój wysoki progesteron do tego tabletki doustne, dopochwowo z progesteronem, ale plamienia mi się nie chcą zatrzymać, beta rośnie caly czas prawidłowo, posiew czysty, zobaczymy...
Dzięki z tym prolutexem, jak będę teraz u doktora i będzie Agata to poproszę aby mi pokazala jak w to ramię się robiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:33
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Ja też miałam plamienia, ale po 3 dniach minęły. Podobno macicy może się jeszcze oczyszczać, więc spokojnie, najważniejsze, że wszystko jest w normie.Zaba90 wrote:Właśnie ostatnio myślałam co u Ciebie 🙂, to super, że już tak daleko i jest dobrze 🙂
Ja na szczęście mam tylko jeden, miałam swój wysoki progesteron do tego tabletki doustne, dopochwowo z progesteronem, ale plamienia mi się nie chcą zatrzymać, beta rośnie caly czas prawidłowo, posiew czysty, zobaczymy...
Dzięki z tym prolutexem, jak będę teraz u doktora i będzie Agata to poproszę aby mi pokazala jak w to ramię się robi
Z prolutexem w ramię tylko trzeba uważać żeby nie zrobić zastrzyku w mięsień. Ramię jest lepsze bo tak bardzo nie boli. -
Nana84 wrote:Ja też miałam plamienia, ale po 3 dniach minęły. Podobno macicy może się jeszcze oczyszczać, więc spokojnie, najważniejsze, że wszystko jest w normie.
Z prolutexem w ramię tylko trzeba uważać żeby nie zrobić zastrzyku w mięsień. Ramię jest lepsze bo tak bardzo nie boli.
Dzięki 🙂, doktor też mówił w piątek, że spokojnie, dodatkowo to pierwszy transfer więc dużo emocji.1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Nana84 wrote:Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.
Ja też właśnie mam krwiaka, w piątek doktor mówił, że już zaczyna sie opróżnić więc idzie w dobrą stronę, też już sobie pozwalam na większą aktywności.UIU - bhcg 16dpo 290🙂 -
Jesteś na zwolnieniu w związku z tym krwiakiem? Mi doktor powiedział że mam odpoczywać i jak mogę to mam iść na zwolnienie, właśnie mi się urlop kończy i chyba zadzwonię w poniedziałek do dziewczyn po l4.Kwiatek 12 wrote:Ja też właśnie mam krwiaka, w piątek doktor mówił, że już zaczyna sie opróżnić więc idzie w dobrą stronę, też już sobie pozwalam na większą aktywności.
Wiem, że trochę wcześnie to zwolnienie, ale cel jest ważniejszy. -
Nana84 wrote:Jesteś na zwolnieniu w związku z tym krwiakiem? Mi doktor powiedział że mam odpoczywać i jak mogę to mam iść na zwolnienie, właśnie mi się urlop kończy i chyba zadzwonię w poniedziałek do dziewczyn po l4.
Wiem, że trochę wcześnie to zwolnienie, ale cel jest ważniejszy.
Tak, doktor powiedział, że jest za tym abym poszła, a później zobaczymy jak się będę czuła(jeszcze bym chciała trochę popracować, no ale zobaczymy jak będzie dalej) , ja też przez pierwsze dni mialam obfite krwawienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 21:50
UIU - bhcg 16dpo 290🙂 -
Zaba90 wrote:Właśnie ostatnio myślałam co u Ciebie 🙂, to super, że już tak daleko i jest dobrze 🙂
Dzięki z tym prolutexem, jak będę teraz u doktora i będzie Agata to poproszę aby mi pokazala jak w to ramię się robi
W środę byłam u doktora bo też ma jakieś plamienia, doktor kazał obserwować a, że nie mijały to miałam przyjechać, ale doktor nic złego nie stwierdził(krwiaka brak) , czasem tak może być, w ciąży jest wszystko bardziej ukrwione, dalej mam obserwować i odpukac jakby się nasilały to zaraz przyjechać, dzidzia ma się bardzo dobrze 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 23:24
-
Starajaca28 wrote:Trzeba przecierpieć 🙈 mi pomagało rozmasowanie miejsca i kupiłam sobie chłodzące okłady żelowe, już nie miałam pomysłów 😅, osobiście uda nie podawałam też można, ale mi lepiej było w dół brzucha.
Ja mam Clexane muszę zapyta doktora czy można to gdzies indziej podawać bo mam pobojowisko na brzuchu 🙈, muszę się nauczyć podawać 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 11:58
Starania od 2017
02.2017-19tc💔
03.2019-9t c💔
Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
AMH 8,24
Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
10. 04.2021 Helenka 🧡
24.02.2023 Aniela💛 -
Nadzieja88 wrote:Moja znajoma miała też Prolutex i do tego Clexane bo ma 3 mutacje, mówiła, że to takie kombo bólu i siniaków 🙈, Clexana podobno jeszcze gorszą, ale później coś wykombinowała, z tym Prolutexem tezjej chłodne okłady pomagały 🙂
Widzę, że miałaś scratching endonetrium, przyjmiesz zaproszenie? Mam jedno pytanie, też mamy to robić 🙂Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
Alicjaaa wrote:Widzę, że miałaś scratching endonetrium, przyjmiesz zaproszenie? Mam jedno pytanie, też mamy to robić 🙂
Jasne 🙂, tylko nie czytaj internetu, ja się naczytalam i mówię do doktora, że ja chyba uciekam 🙈, a wszystko przeszło bardzo sprawnie i prawie bezboleśnie. -
Nana84 wrote:Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.
Znajoma ma endonetrium polipowate i dość często odnawiały jej się polipy i musiała mieć usuwane, doktor w takiej sytuacji odradzał transfer na cyklu sztucznym, jest większe ryzyko, że może zrobić się polip, ale nie ma gwarancji, że tak będzie. -
Chyba tak, ja nigdy nie mialam polipow, torbiel się zdarzała. Ale podczas stymulacji do ivf wyhodowałam oprócz pęcherzyków też polipa właśnie. Widocznie w tych lekach do stymulacji jest to samo co w Estrofemie, bo dr właśnie dlatego mówił żebyśmy 2 pierwsze transfery zrobili na cyklu naturalnym.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Ja123 wrote:Doktor ma złote ręce jeżeli chodzi o jakiekolwiek zabiegi czy badania.
Dokładnie 🙂doktor był moim pierwszym lekarzem ginekologiem, jeszcze uroku osobistego doktorowi nie można ująć, ale po tym jak mnie przeprowadził przez poronienie to wiedziałam, że już nigdzie od doktora nie idę. -
Nadzieja88 wrote:Jasne 🙂, tylko nie czytaj internetu, ja się naczytalam i mówię do doktora, że ja chyba uciekam 🙈, a wszystko przeszło bardzo sprawnie i prawie bezboleśnie.
Hehe postaram się 🙂
Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
AgnieszkaB wrote:To powodzenia 🙂
To jesteśmy we 3 w planie na wrzesień 🙂
Carolajn i Olivka, powodzenia na ocenach cyklu💪
Ooo dziękuje za pamięć ❤️
Ten miesiąc jest dla mnie tak dziwny 🙈
Najpierw plan na 1 stymulację , ocena cyklu nie u swojego lekarza umówiłam się środa 19.08 godzina 19:30 dziś Pani dzwoni z recepcji i mówi ze lekarza w tym dniu nie będzie jednak żadnego popołudniu i w czwartek tez nie 🤦🏼♀️ I jade na ocenę cyklu w środę na godzinę 6:40 ( mam do przejechania 80km)
Do tego wszystkiego złapałam jakieś przeziębienie straszne i boje się ze wpłynie to na stymulację negatywnie