Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Dziewczyny które brały Prolutex gdzie najlepiej podawać? Ja jestem po pierwszym zastrzyku i masakra 🙈, a dziś mnie doktor na wizycie tym uraczył

Moja znajoma miała też Prolutex i do tego Clexane bo ma 3 mutacje, mówiła, że to takie kombo bólu i siniaków 🙈, Clexana podobno jeszcze gorszą, ale później coś wykombinowała, z tym Prolutexem tezjej chłodne okłady pomagały 🙂

Zaba90 lubi tę wiadomość

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Dziewczyny które brały Prolutex gdzie najlepiej podawać? Ja jestem po pierwszym zastrzyku i masakra 🙈, a dziś mnie doktor na wizycie tym uraczył
    Ja mam dwa zastrzyki dziennie, więc zmieniamy miejsca żeby skóra się mogła zregenerować. Wieczorem w brzuch a rano raz w lewe raz w prawe ramię.
    Agata mi kiedyś w sytuacji awaryjnej zrobiła w ramię, więc na pewno to jest dobre miejsce.

• Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Tak, teraz na sztucznym stwierdziliśmy że spróbujemy, choć dr powiedział że jak wyhoduje polipa od Estrofemu to mnie zabije. Zobaczymy, ja narazie mam Estrofem 3x1,acard i encortolon 2x1, potem dojdzie prolutex. A ty jakie leki?
    Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Ja mam dwa zastrzyki dziennie, więc zmieniamy miejsca żeby skóra się mogła zregenerować. Wieczorem w brzuch a rano raz w lewe raz w prawe ramię.
    Agata mi kiedyś w sytuacji awaryjnej zrobiła w ramię, więc na pewno to jest dobre miejsce.

Właśnie ostatnio myślałam co u Ciebie 🙂, to super, że już tak daleko i jest dobrze 🙂

Ja na szczęście mam tylko jeden, miałam swój wysoki progesteron do tego tabletki doustne, dopochwowo z progesteronem, ale plamienia mi się nie chcą zatrzymać, beta rośnie caly czas prawidłowo, posiew czysty, zobaczymy...

Dzięki z tym prolutexem, jak będę teraz u doktora i będzie Agata to poproszę aby mi pokazala jak w to ramię się robi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 12:33

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Właśnie ostatnio myślałam co u Ciebie 🙂, to super, że już tak daleko i jest dobrze 🙂

Ja na szczęście mam tylko jeden, miałam swój wysoki progesteron do tego tabletki doustne, dopochwowo z progesteronem, ale plamienia mi się nie chcą zatrzymać, beta rośnie caly czas prawidłowo, posiew czysty, zobaczymy...

Dzięki z tym prolutexem, jak będę teraz u doktora i będzie Agata to poproszę aby mi pokazala jak w to ramię się robi
    Ja też miałam plamienia, ale po 3 dniach minęły. Podobno macicy może się jeszcze oczyszczać, więc spokojnie, najważniejsze, że wszystko jest w normie.
    Z prolutexem w ramię tylko trzeba uważać żeby nie zrobić zastrzyku w mięsień. Ramię jest lepsze bo tak bardzo nie boli.

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Ja też miałam plamienia, ale po 3 dniach minęły. Podobno macicy może się jeszcze oczyszczać, więc spokojnie, najważniejsze, że wszystko jest w normie.
    Z prolutexem w ramię tylko trzeba uważać żeby nie zrobić zastrzyku w mięsień. Ramię jest lepsze bo tak bardzo nie boli.

Dzięki 🙂, doktor też mówił w piątek, że spokojnie, dodatkowo to pierwszy transfer więc dużo emocji.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Czyli od estrofemu robią się polipy? Ja niestety mam, i jeszcze do tego krwiak się zrobił, dzisiaj kończę 8 tydzień i póki co wszystko jest dobrze.

Ja też właśnie mam krwiaka, w piątek doktor mówił, że już zaczyna sie opróżnić więc idzie w dobrą stronę, też już sobie pozwalam na większą aktywności.

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Ja też właśnie mam krwiaka, w piątek doktor mówił, że już zaczyna sie opróżnić więc idzie w dobrą stronę, też już sobie pozwalam na większą aktywności.
    Jesteś na zwolnieniu w związku z tym krwiakiem? Mi doktor powiedział że mam odpoczywać i jak mogę to mam iść na zwolnienie, właśnie mi się urlop kończy i chyba zadzwonię w poniedziałek do dziewczyn po l4.
    Wiem, że trochę wcześnie to zwolnienie, ale cel jest ważniejszy.

• Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:
    Jesteś na zwolnieniu w związku z tym krwiakiem? Mi doktor powiedział że mam odpoczywać i jak mogę to mam iść na zwolnienie, właśnie mi się urlop kończy i chyba zadzwonię w poniedziałek do dziewczyn po l4.
    Wiem, że trochę wcześnie to zwolnienie, ale cel jest ważniejszy.

Tak, doktor powiedział, że jest za tym abym poszła, a później zobaczymy jak się będę czuła(jeszcze bym chciała trochę popracować, no ale zobaczymy jak będzie dalej) , ja też przez pierwsze dni mialam obfite krwawienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 21:50

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

W środę byłam u doktora bo też ma jakieś plamienia, doktor kazał obserwować a, że nie mijały to miałam przyjechać, ale doktor nic złego nie stwierdził(krwiaka brak) , czasem tak może być, w ciąży jest wszystko bardziej ukrwione, dalej mam obserwować i odpukac jakby się nasilały to zaraz przyjechać, dzidzia ma się bardzo dobrze 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 23:24

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Trzeba przecierpieć 🙈 mi pomagało rozmasowanie miejsca i kupiłam sobie chłodzące okłady żelowe, już nie miałam pomysłów 😅, osobiście uda nie podawałam też można, ale mi lepiej było w dół brzucha.

Ja mam Clexane muszę zapyta doktora czy można to gdzies indziej podawać bo mam pobojowisko na brzuchu 🙈, muszę się nauczyć podawać 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 11:58

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Moja znajoma miała też Prolutex i do tego Clexane bo ma 3 mutacje, mówiła, że to takie kombo bólu i siniaków 🙈, Clexana podobno jeszcze gorszą, ale później coś wykombinowała, z tym Prolutexem tezjej chłodne okłady pomagały 🙂

Widzę, że miałaś scratching endonetrium, przyjmiesz zaproszenie? Mam jedno pytanie, też mamy to robić 🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Widzę, że miałaś scratching endonetrium, przyjmiesz zaproszenie? Mam jedno pytanie, też mamy to robić 🙂

Jasne 🙂, tylko nie czytaj internetu, ja się naczytalam i mówię do doktora, że ja chyba uciekam 🙈, a wszystko przeszło bardzo sprawnie i prawie bezboleśnie.

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Znajoma ma endonetrium polipowate i dość często odnawiały jej się polipy i musiała mieć usuwane, doktor w takiej sytuacji odradzał transfer na cyklu sztucznym, jest większe ryzyko, że może zrobić się polip, ale nie ma gwarancji, że tak będzie.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Jasne 🙂, tylko nie czytaj internetu, ja się naczytalam i mówię do doktora, że ja chyba uciekam 🙈, a wszystko przeszło bardzo sprawnie i prawie bezboleśnie.

Doktor ma złote ręce jeżeli chodzi o jakiekolwiek zabiegi czy badania.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84 wrote:

Chyba tak, ja nigdy nie mialam polipow, torbiel się zdarzała. Ale podczas stymulacji do ivf wyhodowałam oprócz pęcherzyków też polipa właśnie. Widocznie w tych lekach do stymulacji jest to samo co w Estrofemie, bo dr właśnie dlatego mówił żebyśmy 2 pierwsze transfery zrobili na cyklu naturalnym.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Doktor ma złote ręce jeżeli chodzi o jakiekolwiek zabiegi czy badania.

Dokładnie 🙂doktor był moim pierwszym lekarzem ginekologiem, jeszcze uroku osobistego doktorowi nie można ująć, ale po tym jak mnie przeprowadził przez poronienie to wiedziałam, że już nigdzie od doktora nie idę.

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:

Hehe postaram się 🙂

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Hehe postaram się 🙂

To powodzenia 🙂

To jesteśmy we 3 w planie na wrzesień 🙂

Carolajn i Olivka, powodzenia na ocenach cyklu💪

Olivia27 lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    To powodzenia 🙂

To jesteśmy we 3 w planie na wrzesień 🙂

Carolajn i Olivka, powodzenia na ocenach cyklu💪

Ooo dziękuje za pamięć ❤️
    Ten miesiąc jest dla mnie tak dziwny 🙈
    Najpierw plan na 1 stymulację , ocena cyklu nie u swojego lekarza umówiłam się środa 19.08 godzina 19:30 dziś Pani dzwoni z recepcji i mówi ze lekarza w tym dniu nie będzie jednak żadnego popołudniu i w czwartek tez nie 🤦🏼‍♀️ I jade na ocenę cyklu w środę na godzinę 6:40 ( mam do przejechania 80km)
    Do tego wszystkiego złapałam jakieś przeziębienie straszne i boje się ze wpłynie to na stymulację negatywnie

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ