X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Czesc, ja mam endometrioze i niedoczynność tarczycy, (ta nadczynnosc chyba jest rzadka często słyszę o niedoczynności) jestem po operacji u doktora, potem pandemi przerwa, i później udana inseminacja, co do suplementów to mi zalecił metylowane witaminy, czy ten Femibion i inne...

Lumiko - doktor każdej pacjentce stara się pomóc 🙂, mojej koleżance wyprowadził hormony na prosto, Ona miała problem z przysadka i rozregulowany cykl miesiączkowy.

Dziękuję bardzo 🙂❤️

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Ja123-ja się nie orientuje dokładnie a koleżanka się pytała czy można się dostać do doktora na NFZ, ale doktor odszedł już z poradni?

Ja do Doktora trafiłam do poradni leczenia niepłodności na polną na NFZ od poprzedniego ginekologa, który rozłożył ręce bo ze mną jest wszystko ok cykle regularne itd i tylko na podstawie tego że mąż ma niedoczynność tarczycy i dla świętego spokoju żebym mu d..... więcej nie zwracała dostałam skierowanie 😂 Wtedy na wizytę czekałam jakoś prawie 4 czy 5 miesięcy i tak jak miałam wizyty i Doktor sam mówił to w piątki miał poradnie w budynku tam na tyłach gdzie jest hotel. Kiedyś jak rozmawialiśmy to mówił że poza tą poradnią LN na polnej w piątki nie ma innych dyżurów na NFZ

Nie wiem czy teraz nadal tam przyjmuje bo to było ponad 2 lata temu..... podobno Dr Derwich też tam przyjmował chyba w poniedziałki ale ja miałam to szczęście, że trafiłam do Doktora Macieja 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 22:21

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    U doktora znany lekarz nie przejdzie, za dużo pacjentek, to by musieli podzielić na wizyty dla starających, oceny cyklu i ciężarne 🙈

I takie po prostu kontrolne 🤣 to zdecydowanie łatwiej się dodzwonić 😆

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor chyba rok temu odszedł z poradni, ale wiem, że już tam nie pełni dyżurów.

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny zadzwonili do mnie z Ułańskiej że przekładają moja wizytę do dr Lorenz, tłumaczę pani z recepcji że to nie jest zwykła ocena tylko plan do transferu ivf, na ona twardo że dr mnie w pt nie przyjmie. O co chodzi w ogóle?!

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Ej dziewczyny zadzwonili do mnie z Ułańskiej że przekładają moja wizytę do dr Lorenz, tłumaczę pani z recepcji że to nie jest zwykła ocena tylko plan do transferu ivf, na ona twardo że dr mnie w pt nie przyjmie. O co chodzi w ogóle?!

Możliwe, że przed urlopem, ilość pacjentek, doktor Lorenz doktorowi trochę pomaga, a Ona z nim wszystko konsultuje.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie po to chodzę do jednego lekarza który zna plan leczenia żeby teraz mnie odsyłali do kogoś innego. Mieliśmy rozpisać leki itp. Komuś jeszcze przesunęli czy tylko mi?

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jaki numer dzwonicie żeby się dodzwonić? Bo ja mam te 500 i 501 z końcówka 81 ale tam ciagle przekierowanie.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Na jaki numer dzwonicie żeby się dodzwonić? Bo ja mam te 500 i 501 z końcówka 81 ale tam ciagle przekierowanie.

Wczoraj dzwoniłam na 501 i Panie odebrały, za 3 razem.

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdaje, że są to takie chwilowe rotacje między jedna a druga nieobecnością doktora, tak jak rozmawiałam z Paniami w rejestracji, ja też mamjednaocwne cyklu u dr Lorenz,

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Ja w poniedziałek tak właściwie z przypadku dzwoniłam na stary 618420808 i normalnie odebrali połączenie. I to zdecydowanie szybciej niż z tych 500 i 501 bo na nie to czasami po 10 razy na zmianę dzwonię i nic. A na ten za pierwszym razem aż w szoku byłam że już 😂

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzwoniłam to odebrały Panie od razu 👍🏻
    Ja jadę na ocenę cyklu do dr.Nicewicza

• Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chciałam skasować te numery, Panie też pisaly z tych nowych, ale też zadzwoniłam jeszcze na ten stary i odebrały🙂, doktor kazał przyjechać jeszcze przed Jego nieobecnością na ktg i sprawdzić szyjkę, tam też było przekierowanie..

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi numerami do nich to też tak różnie bo tu wywieszają karteczkę, że nowe numery kontaktowe a na ten 501 to ja praktycznie od zawsze dzwoniłam i z tego 500 to panie z recepcji gdzieś prawie od roku dzwonią, więc nie takie nowe.

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do dr i jutro mnie przyjmie. Niepotrzebnie panie z rejestracji robią zamieszanie. Zwykła ocena to ok, mogę iść do kogokolwiek, ale rozpisać plan i leki i wizyty to na maxa słabo zmieniać lekarza i mu tłumaczyć o co chodzi. Usg zrobi byle jaki ginekolog (czasem lepiej, czasem gorzej) ale nie każdy zajmuje się ivf i zna temat. Niepotrzebnie tylko się zdenerwowałam.
    Te zmiany na Ułańskiej oceniam negatywnie. Mam wszystkie te numery plus stare i jak nie było tych przekierowan to wszystko szybko szło załatwić i bez problemu panie z recepcji współpracowały, a teraz jakaś totalna lipa. A dr zawsze był oblegany i jakoś dało radę to wszystko ogarnąć.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Napisalam do dr i jutro mnie przyjmie. Niepotrzebnie panie z rejestracji robią zamieszanie. Zwykła ocena to ok, mogę iść do kogokolwiek, ale rozpisać plan i leki i wizyty to na maxa słabo zmieniać lekarza i mu tłumaczyć o co chodzi. Usg zrobi byle jaki ginekolog (czasem lepiej, czasem gorzej) ale nie każdy zajmuje się ivf i zna temat. Niepotrzebnie tylko się zdenerwowałam.
    Te zmiany na Ułańskiej oceniam negatywnie. Mam wszystkie te numery plus stare i jak nie było tych przekierowan to wszystko szybko szło załatwić i bez problemu panie z recepcji współpracowały, a teraz jakaś totalna lipa. A dr zawsze był oblegany i jakoś dało radę to wszystko ogarnąć.

To powodzenia 🙂

U nie pierwszy transfer, beta pozytywna,ale mam jakieś plamienia od 2 dni, w piątek doktor kazał się pokazać, więc zobaczymy 🙈

Na Ułańskiej to tylko doktor zajmuje się niepłodności, u Ivf,wiec tu się z Tobą zgadzam 🙂

Dżoni, Niebieska gwiazdka, AgnieszkaB, Agata91a lubią tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Nowe nie oznacza lepsze..... chociaż ja po cichutku liczę że powoli im to ruszy i pójdzie w dobrą stronę 🙂 bardzo dużo zależy na którą panią z rejestracji się trafi bo ile razy mi przekładali wizytę to szło się dogadać co do dnia i godziny tak żeby i Dr i mi pasowało.

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Nowe nie oznacza lepsze..... chociaż ja po cichutku liczę że powoli im to ruszy i pójdzie w dobrą stronę 🙂 bardzo dużo zależy na którą panią z rejestracji się trafi bo ile razy mi przekładali wizytę to szło się dogadać co do dnia i godziny tak żeby i Dr i mi pasowało.

Ja bardzo lubię Agata, pamiętam jak w ciąży nie mogłam zdobyć leku a to był ratujący życie to doktor napisał, że załatwili mi lek z Agata a potem Ona przedzwoniła i wszystko powiedziała, z Paulina średnio się dogaduje 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2020, 23:18

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Ja bardzo lubię Agata, pamiętam jak w ciąży nie mogłam zdobyć leku a to był ratujący życie to doktor napisał, że załatwili mi lek z Agata a potem Ona przedzwoniła i wszystko powiedziała, z Paulina średnio się dogaduje 🙃

No dokładnie 😁 Agata i pogada i się uśmiechnie i od wejścia o pani.....dzień dobry i co słychać A jak Malutka itd a z Paulina no to tak troche z dystansem 😉 I nawet jak dzwonie żeby się umówić czy żeby przełożyć wizytę to Agata wie które godziny "lepsze" 😂😂😂

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    To powodzenia 🙂

U nie pierwszy transfer, beta pozytywna,ale mam jakieś plamienia od 2 dni, w piątek doktor kazał się pokazać, więc zobaczymy 🙈

Na Ułańskiej to tylko doktor zajmuje się niepłodności, u Ivf,wiec tu się z Tobą zgadzam 🙂

To kciuki za wizytę 🍀

Dzoni a Ty zaczynasz po urlopie doktora czy dopiero wszystkiego się dowiesz? Ja też czekam aż wystartujemy

2021. Zosia 💛
    2023 Ignacy 💙
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ