X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o poradę 🙈
    Sytuacja jest taka , miesiączka po anty przyszła dzień wcześniej niż miła się teoretycznie pojawić od 5 dnia cyklu mam brać po 1 tabletce clostilbegyt i w 11 bądź 12 dniu cyklu przyjechać na ocenę jajeczkowania.
    Problem jest taki ze w 11 dniu nie mam możliwości pojechać a w 12 dniu nie będzie ani dr. Macieja ani dr.Lorenz 😞
    Zapisałam się na 13 dzień cyklu czy to będzie jeszcze miało sens czy będzie już za późno ? Miała któraś taką sytuacje ?
    Czekam tez co lekarz odpisze

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Dziewczyny proszę o poradę 🙈
    Sytuacja jest taka , miesiączka po anty przyszła dzień wcześniej niż miła się teoretycznie pojawić od 5 dnia cyklu mam brać po 1 tabletce clostilbegyt i w 11 bądź 12 dniu cyklu przyjechać na ocenę jajeczkowania.
    Problem jest taki ze w 11 dniu nie mam możliwości pojechać a w 12 dniu nie będzie ani dr. Macieja ani dr.Lorenz 😞
    Zapisałam się na 13 dzień cyklu czy to będzie jeszcze miało sens czy będzie już za późno ? Miała któraś taką sytuacje ?
    Czekam tez co lekarz odpisze

Ja raz miałam taką sytuację to był akurat weekend, napisze Ci na priv 😉 jak to doktor w moim przypadku rozwiązał...

Carolajn lubi tę wiadomość

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:
    Ja raz miałam taką sytuację to był akurat weekend, napisze Ci na priv 😉 jak to doktor w moim przypadku rozwiązał...

To czekam bo aż się stresuje co dalej 🙈

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    To czekam bo aż się stresuje co dalej 🙈

To akurat "te dni" wypadną jak doktor ma kilka dni urlopu? ☹️, ale zakładam, że coś zaradzi 👊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2020, 14:27

PCOS
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    To akurat "te dni" wypadną jak doktor ma kilka dni urlopu? ☹️, ale zakładam, że coś zaradzi 👊

Tak akurat tak wypada tylko mówił ze gdy jego nie będzie mam zapisać się do dr.Lorenz lecz gdy wypada 12 dzień cyklu ona nie przyjmuje a w 11 dniu cyklu mogłaby mnie przyjąć o 15:00 a ja jestem do 19:00 w pracy i mam 70km by dojechać 😞 i nie wiem czy 13 dzień cyklu nie będzie zW późno

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Tak akurat tak wypada tylko mówił ze gdy jego nie będzie mam zapisać się do dr.Lorenz lecz gdy wypada 12 dzień cyklu ona nie przyjmuje a w 11 dniu cyklu mogłaby mnie przyjąć o 15:00 a ja jestem do 19:00 w pracy i mam 70km by dojechać 😞 i nie wiem czy 13 dzień cyklu nie będzie zW późno

To trzymam kciuki aby się jakoś udało 👊, no jak doktor Maciej przyjmuje to jest taki plus, że czasem miałam usg oceny cyklu nawet po 22 jak inaczej nie mogłam czy coś, nie wiem czy któryś jeszcze lekarz w centrum tak długo siedzi 🙈

Carolajn lubi tę wiadomość

PCOS
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca 28 - wysłałam wiadomość na priv, nie chce tu zaśmiecać watku 🙂

Starajaca28 lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Starająca 28 - wysłałam wiadomość na priv, nie chce tu zaśmiecać watku 🙂

🙂, gratulacje przyrostów 🍀

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    To trzymam kciuki aby się jakoś udało 👊, no jak doktor Maciej przyjmuje to jest taki plus, że czasem miałam usg oceny cyklu nawet po 22 jak inaczej nie mogłam czy coś, nie wiem czy któryś jeszcze lekarz w centrum tak długo siedzi 🙈

Tak doktor czy to godzina 10 rano czy 22 wieczór jest tym samym doktorem Maciejem 🙂

Starania od 2016
    AMH - 1,92
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - tu już wcisnę,ostatnio mamy mały armagedon,(matka bliźniaczek😅), praca, ale w wolnej chwili prześlę, pamiętam o Was i pozdrawiam serdecznie 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 00:13

• Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Niebieska - tu już wcisnę,ostatnio mamy mały armagedon,(matka bliźniaczek😅), praca, ale w wolnej chwili prześlę, pamiętam o Was i pozdrawiam serdecznie 🙂

Spoczko 😊, jak ostatnio podglądam Marzenę i jej Synkow to naprawdę wielki szacunku dla mam bliźniaków, ja to przy jednym czasem nie wiem w co ręce włożyć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 00:26

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Moli27 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie może czy doktor przyjmuje teraz nowe pacjentki??? Znajoma chce się zapisać, ale na chwilę obecna brak terminów dopiero koniec września, początek października 🙈

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:
    Dziewczyny wiecie może czy doktor przyjmuje teraz nowe pacjentki??? Znajoma chce się zapisać, ale na chwilę obecna brak terminów dopiero koniec września, początek października 🙈

Wczoraj byłam na wizycie i Panie mówiły, że nie ma terminów, ja ten mam rozpisane wizyty na ciążowych względach 😁

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny🙂
    Z racji tego,że mój ginekolog nie jest endokrynologiem postanowiłam umówić się do dr Brazerta. Od zeszłego roku leczymy się w jednej z poznańskich klinik niepłodności. Z początku chcieliśmy spróbować inseminacji,ale ze chyba ze 3 razy pod rząd estradiol w 3 dniu cyklu (po antykoncepcji min) był za wysoki dr zadecydowała że nie ma sensu i trzeba spróbować z in vitro. W grudniu była punkcja ,z której udało się uzyskać jeden zdrowy genetycznie zarodek ....od stycznia walczymy praktycznie albo z za wysokim estradiolem w 3 dniu,albo z nierosnacym endoetrium.
    Zatem mam pytanko,czy Któraś z Was miała może taki problem ,i czy dr brazert coś poradził?🙂
    Będę Wam bardzo wdzięczna za jakiekolwiek info🙂

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • femka Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    widzę, że wiele z Was zachwala tutaj dr Brązerta - ja też chciałabym zapisać się do niego na wizytę? Koszt wizyty 300zł? Ja generalnie leczyłam się u innego lekarza, jestem po 3 inseminacjach, do in vitro nie podchodzimy ze względu na koszty. Miałam wcześniej zdiagnozowaną endometriozę i hiperprolaktynemię plus Hashimoto, ale z wyników, które robiłam przedwczoraj to nie wynika - widocznie się unormowało, chciałabym to potwierdzić i mieć fachową opiekę. Czy pan doktor mocno opiera się na farmakologii czy zaleca też np. branie suplementów itp? Dawno nie byłam na konsultacji ginekologicznej, bo po intensywnych staraniach bez rezultatu i inseminacjach kosztujących mnie mnóstwo nerwów musiałam od tematu starań odpocząć. Czy któraś z Was leczyła np. endometriozę w połączeniu z tarczycą i wysoką prolaktyną u doktora Brązerta? Czy kolejne wizyty są równie drogie? Ile kosztuje ocena owulacji? Z góry dziękuję :)

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli27 wrote:

Oj dawno mnie nie było A tu tyle się nas uzbierało 😂😂😂😂 Ja na pierwszą wizytę do Doktora umawialam się coś koło 20 listopada 2018 roku po wizycie na polnej i miałam ją miec jakoś po połowie stycznia..... więc tak to jest z naszym panem Doktorem Maciejem i jego terminami 😆 podobno nowe pacjentki tyle czekają bo są ciężarn itd czyli "stale" pacjentki a że z Doktorem znamy się już z poradni i szpitala i że już tam ciążę stwierdził to Agata wygrzebała termin na początku grudnia. Kiedyś jak byłam na kontroli takiej standardowej to Paulina mówiła, że wprowadzają znanego lekarza itd ale niestety Doktor ma tyle pacjentek, że narazie nie mają możliwości uruchomienia dla niego kalendarza ale walczą. Co prawda to było w październiku zeszłego roku i od tamtej pory już 2 czy 3 razy byłam i dalej standardowo u niego obowiązuje kalendarz 🤷‍♀️

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    femka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    widzę, że wiele z Was zachwala tutaj dr Brązerta - ja też chciałabym zapisać się do niego na wizytę? Koszt wizyty 300zł? Ja generalnie leczyłam się u innego lekarza, jestem po 3 inseminacjach, do in vitro nie podchodzimy ze względu na koszty. Miałam wcześniej zdiagnozowaną endometriozę i hiperprolaktynemię plus Hashimoto, ale z wyników, które robiłam przedwczoraj to nie wynika - widocznie się unormowało, chciałabym to potwierdzić i mieć fachową opiekę. Czy pan doktor mocno opiera się na farmakologii czy zaleca też np. branie suplementów itp? Dawno nie byłam na konsultacji ginekologicznej, bo po intensywnych staraniach bez rezultatu i inseminacjach kosztujących mnie mnóstwo nerwów musiałam od tematu starań odpocząć. Czy któraś z Was leczyła np. endometriozę w połączeniu z tarczycą i wysoką prolaktyną u doktora Brązerta? Czy kolejne wizyty są równie drogie? Ile kosztuje ocena owulacji? Z góry dziękuję :)

Cześć, pierwsza wizyta kosztuje 300zl, kolejne różnie, zależy co jest na nich planowane. Ocena cyklu ok 100-120zl, jak np jest robiona cytologia czy inne wymazy to ok. 270zl. Jeśli chodzi o kwestie endokrynologiczne to mnie np dr odsyłał do innego lekarza (ale ja mam nadczynność tarczycy). Endometrioza jak najbardziej się dr zajmuje.

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    femka wrote:
    Hej Dziewczyny,

Czesc, ja mam endometrioze i niedoczynność tarczycy, (ta nadczynnosc chyba jest rzadka często słyszę o niedoczynności) jestem po operacji u doktora, potem pandemi przerwa, i później udana inseminacja, co do suplementów to mi zalecił metylowane witaminy, czy ten Femibion i inne...

Lumiko - doktor każdej pacjentce stara się pomóc 🙂, mojej koleżance wyprowadził hormony na prosto, Ona miała problem z przysadka i rozregulowany cykl miesiączkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 21:35

Starania od 2016
    AMH - 1,92
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Oj dawno mnie nie było A tu tyle się nas uzbierało 😂😂😂😂 Ja na pierwszą wizytę do Doktora umawialam się coś koło 20 listopada 2018 roku po wizycie na polnej i miałam ją miec jakoś po połowie stycznia..... więc tak to jest z naszym panem Doktorem Maciejem i jego terminami 😆 podobno nowe pacjentki tyle czekają bo są ciężarn itd czyli "stale" pacjentki a że z Doktorem znamy się już z poradni i szpitala i że już tam ciążę stwierdził to Agata wygrzebała termin na początku grudnia. Kiedyś jak byłam na kontroli takiej standardowej to Paulina mówiła, że wprowadzają znanego lekarza itd ale niestety Doktor ma tyle pacjentek, że narazie nie mają możliwości uruchomienia dla niego kalendarza ale walczą. Co prawda to było w październiku zeszłego roku i od tamtej pory już 2 czy 3 razy byłam i dalej standardowo u niego obowiązuje kalendarz 🤷‍♀️

U doktora znany lekarz nie przejdzie, za dużo pacjentek, to by musieli podzielić na wizyty dla starających, oceny cyklu i ciężarne 🙈

Starania od 2016
    AMH - 1,92
  • Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123-ja się nie orientuje dokładnie a koleżanka się pytała czy można się dostać do doktora na NFZ, ale doktor odszedł już z poradni?

Starania od 2016
    AMH - 1,92
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ