Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam zapytać, czy znacie może godnego pełnia fizjoterapeutę??, od dawna mam problemy z kręgosłupem, a coś czuję, że zaczynają doskwierać i bym musiała zacząć robić jakieś dozwolone ćwiczenia....

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maladziewczynka wrote:
    Ale tak czułam się bardzo komfortowo, tym bardziej jak nie trzeba stać w kolejce , tylko można usiąść przy rejestracji i wszystko na spokójnie umówić, wypisać recepty itd. 🙂

Tak i to zdecydowanie 😀

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    A właśnie miałam zapytać, czy znacie może godnego pełnia fizjoterapeutę??, od dawna mam problemy z kręgosłupem, a coś czuję, że zaczynają doskwierać i bym musiała zacząć robić jakieś dozwolone ćwiczenia....

Mogę Ci wysłać na priv namiary, ja w ciąży musiałam ćwiczyć kręgosłup, z synkiem miałam łożysko centralnie przodujące, krwawienia więc tryb leżący do 37+5 i CC.Mi bardzo pomógł.🙂

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wrote:
    Mogę Ci wysłać na priv namiary, ja w ciąży musiałam ćwiczyć kręgosłup, z synkiem miałam łożysko centralnie przodujące, krwawienia więc tryb leżący do 37+5 i CC.Mi bardzo pomógł.🙂

Dzięki 🙂, wysłałam zaproszenie...

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - napisałam wiadomosc na priv 🙂

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Anka - napisałam wiadomosc na priv 🙂
    odpisałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z czystym sumieniem polecam dr Kormana, jeżeli chodzi o fizjo, że względu na podejście do pacjenta i zaangażowane w proces leczenie.

Myszą 1234-jak tam u Ciebie?

Kwiatek 12 lubi tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Drugi tydzień października to i tak szybko 🤣 czasami jak dzwonie po wyniki czy się umówić to czasami mam wrażenie, że jedna z nich to trochę z łaski odbiera ten telefon i musi tam siedzieć A już pomijając jeśli ma jakieś wyniki poszukać. I to nie jest Agata 😉

Paulina to tak zależy od dnia 😎, aczkolwiek raz mi powiedziała, że doktor dziś od rana do nocy przyjmuje pacjentki inie ma gdzie mnie wcisnąć a ja mówię, że muszę się dostać do doktora😅, ostatecznie napisałam do dr Macieja sms i odpisał, że mam przyjechać i
    miejsce dla nie znajdzie 😁😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 22:29

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja z czystym sumieniem polecam dr Kormana, jeżeli chodzi o fizjo, że względu na podejście do pacjenta i zaangażowane w proces leczenie.

Myszą 1234-jak tam u Ciebie?

A dziękuję walczymy i dziemy do przodu już 33 tc💪, ale jest ciężko, jeszcze mi nadciśnienie wyszło, w poniedziałek mam przyjść na ktg w środę wizyta i zobaczymy co doktor powie

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nadzieja cieszę się, że i Tobie podpasowala :)
    @Alicjaaaa my jeszcze troszkę... Ja już czekam na miesiączkę i biorę pierwsze leki

Dziś dzwoniłam na ułańska dopytać o wynik posiewu, robionego tydzień temu to pani była obrażona że musi sprawdzić :/ i dziwne ze tego wyniku nie było, nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień... Błagam tylko żeby nic nie wyszło, bo raczej nie zdążę tego skonsultować przed pierwszą dawka leków 🙈

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    @Alicjaaaa my jeszcze troszkę... Ja już czekam na miesiączkę i biorę pierwsze leki

Dziś dzwoniłam na ułańska dopytać o wynik posiewu, robionego tydzień temu to pani była obrażona że musi sprawdzić :/ i dziwne ze tego wyniku nie było, nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień... Błagam tylko żeby nic nie wyszło, bo raczej nie zdążę tego skonsultować przed pierwszą dawka leków 🙈

Ja na ostatni posiew czekałam około 8 dni, ale to miałam do leczenia🙈

Ale w razie w można zacząć brać leki do stymulacji i włączyć leki na infekcje,mnie kilka dni po inseminacji złapała taka infekcja, że masakra, ale to od tych wszystkich hormonów, doktor przepisal leki, ale to już mówił, że takie bezpieczne w razie ewentualnej ciąży.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Wiesz co, oni to wysyłają do diagnostyki i jeśli masz na diagnostyce konto to bez problemu zobaczysz swój wynik 😉 nawet jeśli nie masz numeru zlecenia bo system diagnostyki pod konkretnego pacjenta podpina wszystkie badania pod nr pesel. Mi Dr też ostatnio pobierał posiew i ja u siebie wynik widziałam chyba po tygodniu jeśli dobrze pamiętam a jak dzwoniłam żeby nie było że nie zadzwoniłam po wynik to jakoś po 3 tygodniach na Ułańskiej był 🤔 i to nie był pierwszy raz, że sama sobie szybciej sprawdziłam wyniki niż u Dr był.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Dokładnie, ja też sama sprawdziłam, wysłałam doktorowi wynik sms i odpisał, że zaleci leki do wypisania i dostałam receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 00:00

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Paulina to tak zależy od dnia 😎, aczkolwiek raz mi powiedziała, że doktor dziś od rana do nocy przyjmuje pacjentki inie ma gdzie mnie wcisnąć a ja mówię, że muszę się dostać do doktora😅, ostatecznie napisałam do dr Macieja sms i odpisał, że mam przyjechać i

O tak, dokładnie! Zależy od dnia 😂 jak potrzebowałam jakieś dokumenty to mi nawet wysłała poleconym 😆 ale to miała dobry humor 🤣

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

Paulina też potrafi być bardzo pomocna, pamiętam jak bylam u doktora i okazało się, że niestety ciąża się nie rozwija, byłam sama i psychicznie w ciezkm stanie a jeszcze doktor powiedział, że albo czekam na męża az pomnie przyjedzie, albo wzywają mi taksówkę do siedziała że mną i czekałyśmy a to już były późniejszą godziny wieczorne..., ale fakt czasem ma gorsze dni 😎

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Paulina też potrafi być bardzo pomocna, pamiętam jak bylam u doktora i okazało się, że niestety ciąża się nie rozwija, byłam sama i psychicznie w ciezkm stanie a jeszcze doktor powiedział, że albo czekam na męża az pomnie przyjedzie, albo wzywają mi taksówkę do siedziała że mną i czekałyśmy a to już były późniejszą godziny wieczorne..., ale fakt czasem ma gorsze dni 😎

Ja bym powiedziała, że ma gorsze chwilę 😉 tak jak jestem osobiście no to całkiem spoko, można z nią załatwić to i owo. Tylko jak dzwonie się umówić czy po wyniki no to zdecydowanie gorzej.... Taka obrażona pani i dosłownie jakby człowieka nie znała. Nie ma terminu, nie ma wyników. Proszę zadzwonić za tydzień do widzenia

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Dokładnie, ja też sama sprawdziłam, wysłałam doktorowi wynik sms i odpisał, że zaleci leki do wypisania i dostałam receptę

A można to jakoś samemu sprawdzić? Bo nie dostałam żadnego kodu do laboratorium, ani nic 🙆

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A można to jakoś samemu sprawdzić? Bo nie dostałam żadnego kodu do laboratorium, ani nic 🙆

Jeżeli kiedyś robiłaś jakieś badania w diagnostyce i masz od nich kartę to tak. U Dr dopiero kolejnego dnia od pobrania materiał jest zabierany przez kuriera do laboratorium. Możesz zobaczyć na stronie diagnostyki czy da radę jakoś inaczej założyć to konto A jak nie to poszukaj diagnostykę otwartą w sobotę idź zrób morfologie i poproś o kartę jeśli jej nie masz albo bez badania krwi 😉 jest jakaś oparta za wystawienie karty tak po prostu nie wiem czy 15 czy 20 zł nie są to kolosalne pieniądze a będziesz miała dostęp do swoich wyników o każdej porze dnia i nocy bez latania żeby odebrać wynik bo możesz sobie pobrać pdf i w domu wydrukować. Więc chyba ma to ręce i nogi 😉 a no i 5% rabatu 😂😂😂😂

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Jeżeli kiedyś robiłaś jakieś badania w diagnostyce i masz od nich kartę to tak. U Dr dopiero kolejnego dnia od pobrania materiał jest zabierany przez kuriera do laboratorium. Możesz zobaczyć na stronie diagnostyki czy da radę jakoś inaczej założyć to konto A jak nie to poszukaj diagnostykę otwartą w sobotę idź zrób morfologie i poproś o kartę jeśli jej nie masz albo bez badania krwi 😉 jest jakaś oparta za wystawienie karty tak po prostu nie wiem czy 15 czy 20 zł nie są to kolosalne pieniądze a będziesz miała dostęp do swoich wyników o każdej porze dnia i nocy bez latania żeby odebrać wynik bo możesz sobie pobrać pdf i w domu wydrukować. Więc chyba ma to ręce i nogi 😉 a no i 5% rabatu 😂😂😂😂

Dzięki za info! 😉 Mam tylko e konto u nich, ale tam widać tylko moje zamówienia i wyniki badań, nie wiedziałam o tej karcie!

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki za info! 😉 Mam tylko e konto u nich, ale tam widać tylko moje zamówienia i wyniki badań, nie wiedziałam o tej karcie!

A proszę 😉 moja siostra, jak jej powiedziałam, że kartę dostałam to się śmiała, że musiałam na fajną panią trafić bo nie każda tak od ręki i bez proszenia wydaje 🤣 bo czasami z ta karta jest więcej problemu niż pożytku bo ten śmieszny rabat daje końcówki typu 0,03 gr a nie w każdym punkcie można kartą płacić i lataj za drobnymi jeśli nie masz przy sobie.

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ