Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam zapytać, czy znacie może godnego pełnia fizjoterapeutę??, od dawna mam problemy z kręgosłupem, a coś czuję, że zaczynają doskwierać i bym musiała zacząć robić jakieś dozwolone ćwiczenia....

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maladziewczynka wrote:
    Ale tak czułam się bardzo komfortowo, tym bardziej jak nie trzeba stać w kolejce , tylko można usiąść przy rejestracji i wszystko na spokójnie umówić, wypisać recepty itd. 🙂

Tak i to zdecydowanie 😀

• Udało się Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    A właśnie miałam zapytać, czy znacie może godnego pełnia fizjoterapeutę??, od dawna mam problemy z kręgosłupem, a coś czuję, że zaczynają doskwierać i bym musiała zacząć robić jakieś dozwolone ćwiczenia....

Mogę Ci wysłać na priv namiary, ja w ciąży musiałam ćwiczyć kręgosłup, z synkiem miałam łożysko centralnie przodujące, krwawienia więc tryb leżący do 37+5 i CC.Mi bardzo pomógł.🙂

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wrote:
    Mogę Ci wysłać na priv namiary, ja w ciąży musiałam ćwiczyć kręgosłup, z synkiem miałam łożysko centralnie przodujące, krwawienia więc tryb leżący do 37+5 i CC.Mi bardzo pomógł.🙂

Dzięki 🙂, wysłałam zaproszenie...

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - napisałam wiadomosc na priv 🙂

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Anka - napisałam wiadomosc na priv 🙂
    odpisałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z czystym sumieniem polecam dr Kormana, jeżeli chodzi o fizjo, że względu na podejście do pacjenta i zaangażowane w proces leczenie.

Myszą 1234-jak tam u Ciebie?

Kwiatek 12 lubi tę wiadomość

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Drugi tydzień października to i tak szybko 🤣 czasami jak dzwonie po wyniki czy się umówić to czasami mam wrażenie, że jedna z nich to trochę z łaski odbiera ten telefon i musi tam siedzieć A już pomijając jeśli ma jakieś wyniki poszukać. I to nie jest Agata 😉

Paulina to tak zależy od dnia 😎, aczkolwiek raz mi powiedziała, że doktor dziś od rana do nocy przyjmuje pacjentki inie ma gdzie mnie wcisnąć a ja mówię, że muszę się dostać do doktora😅, ostatecznie napisałam do dr Macieja sms i odpisał, że mam przyjechać i
    miejsce dla nie znajdzie 😁😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2020, 22:29

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja z czystym sumieniem polecam dr Kormana, jeżeli chodzi o fizjo, że względu na podejście do pacjenta i zaangażowane w proces leczenie.

Myszą 1234-jak tam u Ciebie?

A dziękuję walczymy i dziemy do przodu już 33 tc💪, ale jest ciężko, jeszcze mi nadciśnienie wyszło, w poniedziałek mam przyjść na ktg w środę wizyta i zobaczymy co doktor powie

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @nadzieja cieszę się, że i Tobie podpasowala :)
    @Alicjaaaa my jeszcze troszkę... Ja już czekam na miesiączkę i biorę pierwsze leki

Dziś dzwoniłam na ułańska dopytać o wynik posiewu, robionego tydzień temu to pani była obrażona że musi sprawdzić :/ i dziwne ze tego wyniku nie było, nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień... Błagam tylko żeby nic nie wyszło, bo raczej nie zdążę tego skonsultować przed pierwszą dawka leków 🙈

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    @Alicjaaaa my jeszcze troszkę... Ja już czekam na miesiączkę i biorę pierwsze leki

Dziś dzwoniłam na ułańska dopytać o wynik posiewu, robionego tydzień temu to pani była obrażona że musi sprawdzić :/ i dziwne ze tego wyniku nie było, nigdy nie czekałam dłużej niż tydzień... Błagam tylko żeby nic nie wyszło, bo raczej nie zdążę tego skonsultować przed pierwszą dawka leków 🙈

Ja na ostatni posiew czekałam około 8 dni, ale to miałam do leczenia🙈

Ale w razie w można zacząć brać leki do stymulacji i włączyć leki na infekcje,mnie kilka dni po inseminacji złapała taka infekcja, że masakra, ale to od tych wszystkich hormonów, doktor przepisal leki, ale to już mówił, że takie bezpieczne w razie ewentualnej ciąży.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Wiesz co, oni to wysyłają do diagnostyki i jeśli masz na diagnostyce konto to bez problemu zobaczysz swój wynik 😉 nawet jeśli nie masz numeru zlecenia bo system diagnostyki pod konkretnego pacjenta podpina wszystkie badania pod nr pesel. Mi Dr też ostatnio pobierał posiew i ja u siebie wynik widziałam chyba po tygodniu jeśli dobrze pamiętam a jak dzwoniłam żeby nie było że nie zadzwoniłam po wynik to jakoś po 3 tygodniach na Ułańskiej był 🤔 i to nie był pierwszy raz, że sama sobie szybciej sprawdziłam wyniki niż u Dr był.

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2020, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Dokładnie, ja też sama sprawdziłam, wysłałam doktorowi wynik sms i odpisał, że zaleci leki do wypisania i dostałam receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 00:00

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Paulina to tak zależy od dnia 😎, aczkolwiek raz mi powiedziała, że doktor dziś od rana do nocy przyjmuje pacjentki inie ma gdzie mnie wcisnąć a ja mówię, że muszę się dostać do doktora😅, ostatecznie napisałam do dr Macieja sms i odpisał, że mam przyjechać i

O tak, dokładnie! Zależy od dnia 😂 jak potrzebowałam jakieś dokumenty to mi nawet wysłała poleconym 😆 ale to miała dobry humor 🤣

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:

Paulina też potrafi być bardzo pomocna, pamiętam jak bylam u doktora i okazało się, że niestety ciąża się nie rozwija, byłam sama i psychicznie w ciezkm stanie a jeszcze doktor powiedział, że albo czekam na męża az pomnie przyjedzie, albo wzywają mi taksówkę do siedziała że mną i czekałyśmy a to już były późniejszą godziny wieczorne..., ale fakt czasem ma gorsze dni 😎

UIU - bhcg 16dpo 290🙂
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek 12 wrote:
    Paulina też potrafi być bardzo pomocna, pamiętam jak bylam u doktora i okazało się, że niestety ciąża się nie rozwija, byłam sama i psychicznie w ciezkm stanie a jeszcze doktor powiedział, że albo czekam na męża az pomnie przyjedzie, albo wzywają mi taksówkę do siedziała że mną i czekałyśmy a to już były późniejszą godziny wieczorne..., ale fakt czasem ma gorsze dni 😎

Ja bym powiedziała, że ma gorsze chwilę 😉 tak jak jestem osobiście no to całkiem spoko, można z nią załatwić to i owo. Tylko jak dzwonie się umówić czy po wyniki no to zdecydowanie gorzej.... Taka obrażona pani i dosłownie jakby człowieka nie znała. Nie ma terminu, nie ma wyników. Proszę zadzwonić za tydzień do widzenia

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Dokładnie, ja też sama sprawdziłam, wysłałam doktorowi wynik sms i odpisał, że zaleci leki do wypisania i dostałam receptę

A można to jakoś samemu sprawdzić? Bo nie dostałam żadnego kodu do laboratorium, ani nic 🙆

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    A można to jakoś samemu sprawdzić? Bo nie dostałam żadnego kodu do laboratorium, ani nic 🙆

Jeżeli kiedyś robiłaś jakieś badania w diagnostyce i masz od nich kartę to tak. U Dr dopiero kolejnego dnia od pobrania materiał jest zabierany przez kuriera do laboratorium. Możesz zobaczyć na stronie diagnostyki czy da radę jakoś inaczej założyć to konto A jak nie to poszukaj diagnostykę otwartą w sobotę idź zrób morfologie i poproś o kartę jeśli jej nie masz albo bez badania krwi 😉 jest jakaś oparta za wystawienie karty tak po prostu nie wiem czy 15 czy 20 zł nie są to kolosalne pieniądze a będziesz miała dostęp do swoich wyników o każdej porze dnia i nocy bez latania żeby odebrać wynik bo możesz sobie pobrać pdf i w domu wydrukować. Więc chyba ma to ręce i nogi 😉 a no i 5% rabatu 😂😂😂😂

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Jeżeli kiedyś robiłaś jakieś badania w diagnostyce i masz od nich kartę to tak. U Dr dopiero kolejnego dnia od pobrania materiał jest zabierany przez kuriera do laboratorium. Możesz zobaczyć na stronie diagnostyki czy da radę jakoś inaczej założyć to konto A jak nie to poszukaj diagnostykę otwartą w sobotę idź zrób morfologie i poproś o kartę jeśli jej nie masz albo bez badania krwi 😉 jest jakaś oparta za wystawienie karty tak po prostu nie wiem czy 15 czy 20 zł nie są to kolosalne pieniądze a będziesz miała dostęp do swoich wyników o każdej porze dnia i nocy bez latania żeby odebrać wynik bo możesz sobie pobrać pdf i w domu wydrukować. Więc chyba ma to ręce i nogi 😉 a no i 5% rabatu 😂😂😂😂

Dzięki za info! 😉 Mam tylko e konto u nich, ale tam widać tylko moje zamówienia i wyniki badań, nie wiedziałam o tej karcie!

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dzięki za info! 😉 Mam tylko e konto u nich, ale tam widać tylko moje zamówienia i wyniki badań, nie wiedziałam o tej karcie!

A proszę 😉 moja siostra, jak jej powiedziałam, że kartę dostałam to się śmiała, że musiałam na fajną panią trafić bo nie każda tak od ręki i bez proszenia wydaje 🤣 bo czasami z ta karta jest więcej problemu niż pożytku bo ten śmieszny rabat daje końcówki typu 0,03 gr a nie w każdym punkcie można kartą płacić i lataj za drobnymi jeśli nie masz przy sobie.

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ