Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolajn wrote:Wczoraj 20,5mm , test rano pozytywny próba była od dziś wieczora luteina i odliczamy 12 dni ✊🏻 Dr.Maciej jak zawsze podbudował mnie i dał tyle nadziei że jakaś jestem aż za spokojna 🙈
Aż zażartował że liczy na „ złoty strzał „ 🙈
😂 cały Doktor Maciej 😉 u nas jego no i pracować pracować zadziałało. A z tym spokojem i podbudowaniem to jest tak, że ja na pierwsza wizytę do niego szłam na zasadzie ok jestem już umówiona to pójdę chociaż pewnie i tak skończy się jak zawsze.... A tu niespodzianka..... konkretny, rzeczowy i dowcipny 😝 nawet mąż to polubił od pierwszego zdania 🤣 i nawet ostatnio pytal kiedy teraz mam zaplanowaną wizytę i dlaczego dopiero na początku roku 😂😂😂Carolajn lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:😂 cały Doktor Maciej 😉 u nas jego no i pracować pracować zadziałało. A z tym spokojem i podbudowaniem to jest tak, że ja na pierwsza wizytę do niego szłam na zasadzie ok jestem już umówiona to pójdę chociaż pewnie i tak skończy się jak zawsze.... A tu niespodzianka..... konkretny, rzeczowy i dowcipny 😝 nawet mąż to polubił od pierwszego zdania 🤣 i nawet ostatnio pytal kiedy teraz mam zaplanowaną wizytę i dlaczego dopiero na początku roku 😂😂😂
Potrafi wzbudzić zaufanie i totalny spokój 🙈
Próbować, próbować było 🙈 a wręcz działać działać , próbowane działane było zobaczymy co przyniesie los za 12dni 🙈✊ -
Carolajn wrote:Potrafi wzbudzić zaufanie i totalny spokój 🙈
Próbować, próbować było 🙈 a wręcz działać działać , próbowane działane było zobaczymy co przyniesie los za 12dni 🙈✊
Dobrze będzie...... 😊 Dr kiedyś mówi tak pracować tak konkretnie pracować i kwas foliowy brać na co ja ile można pracować a ten kwas i witaminy to jak głupia biorę i nic... to prawie pod biurko wyleciał i stwierdził no wie pani.....duzo można pracować tylko męża proszę nie wykończyć bo się jeszcze pani przyda i z tymi suplementami to tak rozsądnie....z głową brać na co stwierdzilam ze wbrew pozorom lekomanem nie jestem 🙈🙈🙈Carolajn lubi tę wiadomość
-
Ja123 wrote:Dobrze będzie...... 😊 Dr kiedyś mówi tak pracować tak konkretnie pracować i kwas foliowy brać na co ja ile można pracować a ten kwas i witaminy to jak głupia biorę i nic... to prawie pod biurko wyleciał i stwierdził no wie pani.....duzo można pracować tylko męża proszę nie wykończyć bo się jeszcze pani przyda i z tymi suplementami to tak rozsądnie....z głową brać na co stwierdzilam ze wbrew pozorom lekomanem nie jestem 🙈🙈🙈
Zobaczymy co przyniesie los nie nastawiam się 🙈🙂 -
Carolajn wrote:Zobaczymy co przyniesie los nie nastawiam się 🙈🙂
No wiadomo..... Ale z drugiej strony coś w głowie mówi, że może jednak 🤭 ja w swoim udanym cyklu to tak totalnie na nie byłam A tu pierwszy drugi dzień cisza no ok czasami tak bylo ale trzeci czwart😲 i wizyta 🙈🙈 oj jak sobie przypomnę tą cichą radość wtedy.......... ☺☺☺☺☺☺ aż ciepło się człowiekowi robi tak w środku.....Carolajn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa123 wrote:😂 cały Doktor Maciej 😉 u nas jego no i pracować pracować zadziałało. A z tym spokojem i podbudowaniem to jest tak, że ja na pierwsza wizytę do niego szłam na zasadzie ok jestem już umówiona to pójdę chociaż pewnie i tak skończy się jak zawsze.... A tu niespodzianka..... konkretny, rzeczowy i dowcipny 😝 nawet mąż to polubił od pierwszego zdania 🤣 i nawet ostatnio pytal kiedy teraz mam zaplanowaną wizytę i dlaczego dopiero na początku roku 😂😂😂
Oj doktor tak ma, podczas mojej awarii w ciąży to w mig prawie całą porodówkę postawił na nogi, nie było chwili do stracenia. .
A tak w ogóle to muszę się pochwalić, że udało się zajść w ciążę, naturalnie 🙂Kwiatek 12, AgnieszkaB, Niebieska gwiazdka, Agata93, Alicjaaa lubią tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Oj doktor tak ma, podczas mojej awarii w ciąży to w mig prawie całą porodówkę postawił na nogi, nie było chwili do stracenia. .
A tak w ogóle to muszę się pochwalić, że udało się zajść w ciążę, naturalnie 🙂
No to niespodzianka 😁 gratulacje i zdrówka 😉
P.s. też już bym chciała... chociaż czasami się zastanawiam jak by bylo gdyby druga ciążę nie była taka książkowa a dziecko takim kochanym bejbisiem które je, spi i samo sobą się zajmuje 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 20:06
-
nick nieaktualnyJa123 wrote:No to niespodzianka 😁 gratulacje i zdrówka 😉
P.s. też już bym chciała... chociaż czasami się zastanawiam jak by bylo gdyby druga ciążę nie była taka książkowa a dziecko takim kochanym bejbisiem które je, spi i samo sobą się zajmuje 😂
Kochana ja 9 tygodni leżałam w szpitalu 🙈, dziewczynki od 28 tc zaczęły się pchać na świat to walczyliśmy o każdy dzień, pamiętam, że jak 2 tygodnie przed rozwiązaniem przyszedł do mnie doktor z moją hematolog na salę to już nawet mówiła, że mają mi ta ciąże rozwiązać bo już nie miałam sił, ale szybko przeszło 😁
Zobaczymy jak to teraz będzie🙈 -
kinga25 wrote:Kochana ja 9 tygodni leżałam w szpitalu 🙈, dziewczynki od 28 tc zaczęły się pchać na świat to walczyliśmy o każdy dzień, pamiętam, że jak 2 tygodnie przed rozwiązaniem przyszedł do mnie doktor z moją hematolog na salę to już nawet mówiła, że mają mi ta ciąże rozwiązać bo już nie miałam sił, ale szybko przeszło 😁
Zobaczymy jak to teraz będzie🙈
Ja co swoje też przelezalam w szpitalu tylko przed ciąża.... I to czasowo podobnie też coś 9...10 tygodni, później prawie 2 lata rehabilitacji, więc gdybym musiała to bym leżała i tyle. Najważniejsze żeby z Maleństwem było dobrze..... -
nick nieaktualnyJa123 wrote:Ja co swoje też przelezalam w szpitalu tylko przed ciąża.... I to czasowo podobnie też coś 9...10 tygodni, później prawie 2 lata rehabilitacji, więc gdybym musiała to bym leżała i tyle. Najważniejsze żeby z Maleństwem było dobrze.....
Pewnie 🙂 -
Cześć dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was robiła badania prenatalne u dr Lorenz?, jestem w trakcie zmiany lekarza, czekam na pierwsza wizytę do doktora a wiadomo trochę na wizytę trzeba poczekać i mam badanie 2 trymestru właśnie u tej Pani doktor
-
ZosiaKo wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was robiła badania prenatalne u dr Lorenz?, jestem w trakcie zmiany lekarza, czekam na pierwsza wizytę do doktora a wiadomo trochę na wizytę trzeba poczekać i mam badanie 2 trymestru właśnie u tej Pani doktor
Ja miałam u niej wszystkie 3 badania 🙂 ogólnie sympatyczna, mila, żeby nie powiedzieć baaardzo mila 🤣 dokładna i jej rozpoznanie płci z 12 t. się potwierdziło 😂 -
ZosiaKo wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was robiła badania prenatalne u dr Lorenz?, jestem w trakcie zmiany lekarza, czekam na pierwsza wizytę do doktora a wiadomo trochę na wizytę trzeba poczekać i mam badanie 2 trymestru właśnie u tej Pani doktor
Ja miałam dwa badania u Pani doktor, drugie robił doktor Maciej w szpitalu, ale akurat było trochę problemów i ten czas na 2 prenatalne byłam na oddziale.
U nas też tak jak powiedziała w 12 tc płeć tak zostało 🙂i później doktor Maciej potwierdził.ZosiaKo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja123 wrote:Ja miałam u niej wszystkie 3 badania 🙂 ogólnie sympatyczna, mila, żeby nie powiedzieć baaardzo mila 🤣 dokładna i jej rozpoznanie płci z 12 t. się potwierdziło 😂
Dziękuje 🙂, ehh nie wiem co to będzie ☹️u mnie jest łożysko centralnie przodujące, prawdopodobnie wrastające, cały czas leżę , trochę się ostatnio pogorszyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 10:53
-
Karina89 wrote:Cześć dziewczyny, orientujecie się może jakie teraz są terminy oczekiwania na wizytę,? muszę się zapisac na kontrolę i się zastanawiam czy pisać do doktora 😉
Czesc, ostatnio chyba trochę zmienili i pacjentki pierwszorazowe są na koniec listopada/ początek grudnia a stałe mają szybsze terminy. 🙂