Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Wczoraj 20,5mm , test rano pozytywny próba była od dziś wieczora luteina i odliczamy 12 dni ✊🏻 Dr.Maciej jak zawsze podbudował mnie i dał tyle nadziei że jakaś jestem aż za spokojna 🙈
    Aż zażartował że liczy na „ złoty strzał „ 🙈

😂 cały Doktor Maciej 😉 u nas jego no i pracować pracować zadziałało. A z tym spokojem i podbudowaniem to jest tak, że ja na pierwsza wizytę do niego szłam na zasadzie ok jestem już umówiona to pójdę chociaż pewnie i tak skończy się jak zawsze.... A tu niespodzianka..... konkretny, rzeczowy i dowcipny 😝 nawet mąż to polubił od pierwszego zdania 🤣 i nawet ostatnio pytal kiedy teraz mam zaplanowaną wizytę i dlaczego dopiero na początku roku 😂😂😂

Carolajn lubi tę wiadomość

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    😂 cały Doktor Maciej 😉 u nas jego no i pracować pracować zadziałało. A z tym spokojem i podbudowaniem to jest tak, że ja na pierwsza wizytę do niego szłam na zasadzie ok jestem już umówiona to pójdę chociaż pewnie i tak skończy się jak zawsze.... A tu niespodzianka..... konkretny, rzeczowy i dowcipny 😝 nawet mąż to polubił od pierwszego zdania 🤣 i nawet ostatnio pytal kiedy teraz mam zaplanowaną wizytę i dlaczego dopiero na początku roku 😂😂😂

Potrafi wzbudzić zaufanie i totalny spokój 🙈
    Próbować, próbować było 🙈 a wręcz działać działać , próbowane działane było zobaczymy co przyniesie los za 12dni 🙈✊

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Potrafi wzbudzić zaufanie i totalny spokój 🙈
    Próbować, próbować było 🙈 a wręcz działać działać , próbowane działane było zobaczymy co przyniesie los za 12dni 🙈✊

Dobrze będzie...... 😊 Dr kiedyś mówi tak pracować tak konkretnie pracować i kwas foliowy brać na co ja ile można pracować a ten kwas i witaminy to jak głupia biorę i nic... to prawie pod biurko wyleciał i stwierdził no wie pani.....duzo można pracować tylko męża proszę nie wykończyć bo się jeszcze pani przyda i z tymi suplementami to tak rozsądnie....z głową brać na co stwierdzilam ze wbrew pozorom lekomanem nie jestem 🙈🙈🙈

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Dobrze będzie...... 😊 Dr kiedyś mówi tak pracować tak konkretnie pracować i kwas foliowy brać na co ja ile można pracować a ten kwas i witaminy to jak głupia biorę i nic... to prawie pod biurko wyleciał i stwierdził no wie pani.....duzo można pracować tylko męża proszę nie wykończyć bo się jeszcze pani przyda i z tymi suplementami to tak rozsądnie....z głową brać na co stwierdzilam ze wbrew pozorom lekomanem nie jestem 🙈🙈🙈

Zobaczymy co przyniesie los nie nastawiam się 🙈🙂

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Zobaczymy co przyniesie los nie nastawiam się 🙈🙂

No wiadomo..... Ale z drugiej strony coś w głowie mówi, że może jednak 🤭 ja w swoim udanym cyklu to tak totalnie na nie byłam A tu pierwszy drugi dzień cisza no ok czasami tak bylo ale trzeci czwart😲 i wizyta 🙈🙈 oj jak sobie przypomnę tą cichą radość wtedy.......... ☺☺☺☺☺☺ aż ciepło się człowiekowi robi tak w środku.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

Oj doktor tak ma, podczas mojej awarii w ciąży to w mig prawie całą porodówkę postawił na nogi, nie było chwili do stracenia. .

A tak w ogóle to muszę się pochwalić, że udało się zajść w ciążę, naturalnie 🙂

Kwiatek 12, AgnieszkaB, Niebieska gwiazdka, Agata93, Alicjaaa lubią tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Oj doktor tak ma, podczas mojej awarii w ciąży to w mig prawie całą porodówkę postawił na nogi, nie było chwili do stracenia. .

No to niespodzianka 😁 gratulacje i zdrówka 😉

P.s. też już bym chciała... chociaż czasami się zastanawiam jak by bylo gdyby druga ciążę nie była taka książkowa a dziecko takim kochanym bejbisiem które je, spi i samo sobą się zajmuje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 20:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No to niespodzianka 😁 gratulacje i zdrówka 😉

P.s. też już bym chciała... chociaż czasami się zastanawiam jak by bylo gdyby druga ciążę nie była taka książkowa a dziecko takim kochanym bejbisiem które je, spi i samo sobą się zajmuje 😂

Kochana ja 9 tygodni leżałam w szpitalu 🙈, dziewczynki od 28 tc zaczęły się pchać na świat to walczyliśmy o każdy dzień, pamiętam, że jak 2 tygodnie przed rozwiązaniem przyszedł do mnie doktor z moją hematolog na salę to już nawet mówiła, że mają mi ta ciąże rozwiązać bo już nie miałam sił, ale szybko przeszło 😁

Zobaczymy jak to teraz będzie🙈

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Kochana ja 9 tygodni leżałam w szpitalu 🙈, dziewczynki od 28 tc zaczęły się pchać na świat to walczyliśmy o każdy dzień, pamiętam, że jak 2 tygodnie przed rozwiązaniem przyszedł do mnie doktor z moją hematolog na salę to już nawet mówiła, że mają mi ta ciąże rozwiązać bo już nie miałam sił, ale szybko przeszło 😁

Zobaczymy jak to teraz będzie🙈

Ja co swoje też przelezalam w szpitalu tylko przed ciąża.... I to czasowo podobnie też coś 9...10 tygodni, później prawie 2 lata rehabilitacji, więc gdybym musiała to bym leżała i tyle. Najważniejsze żeby z Maleństwem było dobrze.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Ja co swoje też przelezalam w szpitalu tylko przed ciąża.... I to czasowo podobnie też coś 9...10 tygodni, później prawie 2 lata rehabilitacji, więc gdybym musiała to bym leżała i tyle. Najważniejsze żeby z Maleństwem było dobrze.....

Pewnie 🙂

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 24 września 2020, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was robiła badania prenatalne u dr Lorenz?, jestem w trakcie zmiany lekarza, czekam na pierwsza wizytę do doktora a wiadomo trochę na wizytę trzeba poczekać i mam badanie 2 trymestru właśnie u tej Pani doktor

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:
    Cześć dziewczyny, mam pytanie czy któraś z Was robiła badania prenatalne u dr Lorenz?, jestem w trakcie zmiany lekarza, czekam na pierwsza wizytę do doktora a wiadomo trochę na wizytę trzeba poczekać i mam badanie 2 trymestru właśnie u tej Pani doktor

Ja miałam u niej wszystkie 3 badania 🙂 ogólnie sympatyczna, mila, żeby nie powiedzieć baaardzo mila 🤣 dokładna i jej rozpoznanie płci z 12 t. się potwierdziło 😂

• Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaKo wrote:

Ja miałam dwa badania u Pani doktor, drugie robił doktor Maciej w szpitalu, ale akurat było trochę problemów i ten czas na 2 prenatalne byłam na oddziale.

U nas też tak jak powiedziała w 12 tc płeć tak zostało 🙂i później doktor Maciej potwierdził.

ZosiaKo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:

Gratulacje 😊

• ZosiaKo Koleżanka

Wysłany: 25 września 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Ja miałam u niej wszystkie 3 badania 🙂 ogólnie sympatyczna, mila, żeby nie powiedzieć baaardzo mila 🤣 dokładna i jej rozpoznanie płci z 12 t. się potwierdziło 😂

Dziękuje 🙂, ehh nie wiem co to będzie ☹️u mnie jest łożysko centralnie przodujące, prawdopodobnie wrastające, cały czas leżę , trochę się ostatnio pogorszyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 10:53

• Gabrysia89 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Pewnie 🙂

Gratulacje! 🙂, napisałam na priv 🙂

18. 04.2021 Antoni 💚Julian 💚
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana84-wysłałam zaproszenie przyjmiesz?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Nana84 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P
    Alicjaaa wrote:
    Nana84-wysłałam zaproszenie przyjmiesz?
    Jasne 🙂

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, orientujecie się może jakie teraz są terminy oczekiwania na wizytę,? muszę się zapisac na kontrolę i się zastanawiam czy pisać do doktora 😉

• Lenaa91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Cześć dziewczyny, orientujecie się może jakie teraz są terminy oczekiwania na wizytę,? muszę się zapisac na kontrolę i się zastanawiam czy pisać do doktora 😉

Czesc, ostatnio chyba trochę zmienili i pacjentki pierwszorazowe są na koniec listopada/ początek grudnia a stałe mają szybsze terminy. 🙂

‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ