Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Maladziewczynka Koleżanka

Wysłany: 22 września 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Trzymam kciuki ✊

U mnie po 2 stymulacji zmianie leku były dwa pęcherzyki, endo super i zobaczymy jak się skończy 🙂

Ja mam jutro moritoring 🙂

Carolajn a jak u Ciebie?

Carolajn lubi tę wiadomość

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 - zobacz proszę na wiadomość priv 🙂

Nadzieja88 lubi tę wiadomość

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maladziewczynka wrote:
    Ja mam jutro moritoring 🙂

Carolajn a jak u Ciebie?

Hej 🙂
    W poniedziałek monitoring 1 pęcherzyk 16,5mm wczoraj i dziś testy owulacyjne pozytywne i dziś na 21:00 jade na monitoring i podjęcie decyzji czy zastrzyk czy nie 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron 8,200 myślicie że taki wynik świadczy o odbytej owulacji? 😊 7 dni po owu

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brak dobrych wiadomości. 12dpt beta<1,2 i progesteron niecałe 19. Więc trochę załamka ze przy dwóch zastrzykach z prolutexu progesteron nie wzrósł :/ czy to możliwe że źle zastrzyk sobie robiłam? Dr napisał żeby jeszcze 2-3dni brac leki, ale szczerze mówiąc nie widzę sensu :/

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 23 września 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    U mnie brak dobrych wiadomości. 12dpt beta<1,2 i progesteron niecałe 19. Więc trochę załamka ze przy dwóch zastrzykach z prolutexu progesteron nie wzrósł :/ czy to możliwe że źle zastrzyk sobie robiłam? Dr napisał żeby jeszcze 2-3dni brac leki, ale szczerze mówiąc nie widzę sensu :/

O kurcze mamy podobny zestaw, duphaston cyclogest i dwa Prolutexy i nie chce wzrosnąć ten progesteron ☹️, z tym podawaniem to kurcze nie wiem ja podaje w brzuch, ważne aby nie podawać domięśniowo chyba, przykro mi ☹️

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 23 września 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Progesteron 8,200 myślicie że taki wynik świadczy o odbytej owulacji? 😊 7 dni po owu

Tak🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi wrote:
    Tak🙂
    ciąży na pewno z tego nie bedzie ale chociaż ta owulka :)

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 23 września 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:

Dzoni przykro mi ☹️, co do Prolutexu to ja mam jeden mi dość szybko podbił, aczkolwiek nie były to wyniki jakieś super wysokie i cały czas jeszcze jeden biorę a miałam swoje ciałko żółte.

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Hej 🙂
    W poniedziałek monitoring 1 pęcherzyk 16,5mm wczoraj i dziś testy owulacyjne pozytywne i dziś na 21:00 jade na monitoring i podjęcie decyzji czy zastrzyk czy nie 🙂

To czekamy 🙂, ja przy dwóch pęcherzykach i więcej mam zastrzyk, przy jednym też nie, ale to zależy jak wygląda

Dzoni przykro mi ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 11:27

PCOS
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    To czekamy 🙂, ja przy dwóch pęcherzykach i więcej mam zastrzyk, przy jednym też nie, ale to zależy jak wygląda

Dzoni przykro mi ☹️

Wczoraj 20,5mm , test rano pozytywny próba była od dziś wieczora luteina i odliczamy 12 dni ✊🏻 Dr.Maciej jak zawsze podbudował mnie i dał tyle nadziei że jakaś jestem aż za spokojna 🙈
    Aż zażartował że liczy na „ złoty strzał „ 🙈

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Wczoraj 20,5mm , test rano pozytywny próba była od dziś wieczora luteina i odliczamy 12 dni ✊🏻 Dr.Maciej jak zawsze podbudował mnie i dał tyle nadziei że jakaś jestem aż za spokojna 🙈
    Aż zażartował że liczy na „ złoty strzał „ 🙈

😂 cały Doktor Maciej 😉 u nas jego no i pracować pracować zadziałało. A z tym spokojem i podbudowaniem to jest tak, że ja na pierwsza wizytę do niego szłam na zasadzie ok jestem już umówiona to pójdę chociaż pewnie i tak skończy się jak zawsze.... A tu niespodzianka..... konkretny, rzeczowy i dowcipny 😝 nawet mąż to polubił od pierwszego zdania 🤣 i nawet ostatnio pytal kiedy teraz mam zaplanowaną wizytę i dlaczego dopiero na początku roku 😂😂😂

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    😂 cały Doktor Maciej 😉 u nas jego no i pracować pracować zadziałało. A z tym spokojem i podbudowaniem to jest tak, że ja na pierwsza wizytę do niego szłam na zasadzie ok jestem już umówiona to pójdę chociaż pewnie i tak skończy się jak zawsze.... A tu niespodzianka..... konkretny, rzeczowy i dowcipny 😝 nawet mąż to polubił od pierwszego zdania 🤣 i nawet ostatnio pytal kiedy teraz mam zaplanowaną wizytę i dlaczego dopiero na początku roku 😂😂😂

Potrafi wzbudzić zaufanie i totalny spokój 🙈
    Próbować, próbować było 🙈 a wręcz działać działać , próbowane działane było zobaczymy co przyniesie los za 12dni 🙈✊

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Potrafi wzbudzić zaufanie i totalny spokój 🙈
    Próbować, próbować było 🙈 a wręcz działać działać , próbowane działane było zobaczymy co przyniesie los za 12dni 🙈✊

Dobrze będzie...... 😊 Dr kiedyś mówi tak pracować tak konkretnie pracować i kwas foliowy brać na co ja ile można pracować a ten kwas i witaminy to jak głupia biorę i nic... to prawie pod biurko wyleciał i stwierdził no wie pani.....duzo można pracować tylko męża proszę nie wykończyć bo się jeszcze pani przyda i z tymi suplementami to tak rozsądnie....z głową brać na co stwierdzilam ze wbrew pozorom lekomanem nie jestem 🙈🙈🙈

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Dobrze będzie...... 😊 Dr kiedyś mówi tak pracować tak konkretnie pracować i kwas foliowy brać na co ja ile można pracować a ten kwas i witaminy to jak głupia biorę i nic... to prawie pod biurko wyleciał i stwierdził no wie pani.....duzo można pracować tylko męża proszę nie wykończyć bo się jeszcze pani przyda i z tymi suplementami to tak rozsądnie....z głową brać na co stwierdzilam ze wbrew pozorom lekomanem nie jestem 🙈🙈🙈

Zobaczymy co przyniesie los nie nastawiam się 🙈🙂

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Zobaczymy co przyniesie los nie nastawiam się 🙈🙂

No wiadomo..... Ale z drugiej strony coś w głowie mówi, że może jednak 🤭 ja w swoim udanym cyklu to tak totalnie na nie byłam A tu pierwszy drugi dzień cisza no ok czasami tak bylo ale trzeci czwart😲 i wizyta 🙈🙈 oj jak sobie przypomnę tą cichą radość wtedy.......... ☺☺☺☺☺☺ aż ciepło się człowiekowi robi tak w środku.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:

Oj doktor tak ma, podczas mojej awarii w ciąży to w mig prawie całą porodówkę postawił na nogi, nie było chwili do stracenia. .

A tak w ogóle to muszę się pochwalić, że udało się zajść w ciążę, naturalnie 🙂

Kwiatek 12, AgnieszkaB, Niebieska gwiazdka, Agata93, Alicjaaa lubią tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Oj doktor tak ma, podczas mojej awarii w ciąży to w mig prawie całą porodówkę postawił na nogi, nie było chwili do stracenia. .

A tak w ogóle to muszę się pochwalić, że udało się zajść w ciążę, naturalnie 🙂

No to niespodzianka 😁 gratulacje i zdrówka 😉

P.s. też już bym chciała... chociaż czasami się zastanawiam jak by bylo gdyby druga ciążę nie była taka książkowa a dziecko takim kochanym bejbisiem które je, spi i samo sobą się zajmuje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2020, 20:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    No to niespodzianka 😁 gratulacje i zdrówka 😉

P.s. też już bym chciała... chociaż czasami się zastanawiam jak by bylo gdyby druga ciążę nie była taka książkowa a dziecko takim kochanym bejbisiem które je, spi i samo sobą się zajmuje 😂

Kochana ja 9 tygodni leżałam w szpitalu 🙈, dziewczynki od 28 tc zaczęły się pchać na świat to walczyliśmy o każdy dzień, pamiętam, że jak 2 tygodnie przed rozwiązaniem przyszedł do mnie doktor z moją hematolog na salę to już nawet mówiła, że mają mi ta ciąże rozwiązać bo już nie miałam sił, ale szybko przeszło 😁

Zobaczymy jak to teraz będzie🙈

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 września 2020, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Kochana ja 9 tygodni leżałam w szpitalu 🙈, dziewczynki od 28 tc zaczęły się pchać na świat to walczyliśmy o każdy dzień, pamiętam, że jak 2 tygodnie przed rozwiązaniem przyszedł do mnie doktor z moją hematolog na salę to już nawet mówiła, że mają mi ta ciąże rozwiązać bo już nie miałam sił, ale szybko przeszło 😁

Zobaczymy jak to teraz będzie🙈

Ja co swoje też przelezalam w szpitalu tylko przed ciąża.... I to czasowo podobnie też coś 9...10 tygodni, później prawie 2 lata rehabilitacji, więc gdybym musiała to bym leżała i tyle. Najważniejsze żeby z Maleństwem było dobrze.....

‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ