Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    no ja niestety nie mam nr do doktora... wiesz to nie jest taka pilna sytuacja ale juz bym chciala zaczac dzialać po tym hsg a tyle czekać do grudnia :(
    a z drugiej strony tak glupio sie narzucać...

To gorsza sprawa z tym numerem.... Mi polozne już w trakcie hsg mówiły że ok nie ma zrostów a tego najbardziej Dr się powiedzmy bal bo 3 razy byłam otwierana 🤷‍♀️ masz prawo przedzwonić czy może coś się wczesniej nie zwolnilo bo może akurat się trafi 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2020, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    To gorsza sprawa z tym numerem.... Mi polozne już w trakcie hsg mówiły że ok nie ma zrostów a tego najbardziej Dr się powiedzmy bal bo 3 razy byłam otwierana 🤷‍♀️ masz prawo przedzwonić czy może coś się wczesniej nie zwolnilo bo może akurat się trafi 😉
    i tak chyba zrobie :) ja znam wynik że jajowody drożne ale tego sie spodziewałam chociaż wszyhhstko moze sie zdarzyć. teraz mam pewność. na nastepnej wizycie zapytam o ten nr .

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    i tak chyba zrobie :) ja znam wynik że jajowody drożne ale tego sie spodziewałam chociaż wszyhhstko moze sie zdarzyć. teraz mam pewność. na nastepnej wizycie zapytam o ten nr .

Mi się tak udało z terminem pierwszej wizyty a początkowo miała czekać jakoś prawie 1.5 do 2 miesięcy tylko jak będziesz dzwonić to powiedz że masz już termin ale czy może coś wcześniej się nie zwolnilo bo Dr prosił mniej więcej tak czy inaczej tylko nie było już terminów 🤷‍♀️ Wydaje mi się, że po prostu mają inny system rejestracji telefonicznej i inny na "miejscu" ale nie ma się chyba co dziwić znając Dr i jego podejście 😁

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 7 października 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Mi się tak udało z terminem pierwszej wizyty a początkowo miała czekać jakoś prawie 1.5 do 2 miesięcy tylko jak będziesz dzwonić to powiedz że masz już termin ale czy może coś wcześniej się nie zwolnilo bo Dr prosił mniej więcej tak czy inaczej tylko nie było już terminów 🤷‍♀️ Wydaje mi się, że po prostu mają inny system rejestracji telefonicznej i inny na "miejscu" ale nie ma się chyba co dziwić znając Dr i jego podejście 😁

Ja też zawsze mówię, że jestem z doktorem umowiona, że będę, bo czasem jak dzwonie to mówią, że doktor ma pacjentki wpisane do np 23:20 i poprostu nie mają gdzie mnie wcisnąć, ake jak mówię, że wie to wpisują bez problemu 🙂, ostatnio tak miałam i chyba koło 24 wychodziłam z gabinetu.

AgnieszkaB lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam na ułańską i mają dać znać jeśli jakiś termin się zwolni 😊 oby

Ja123 lubi tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 8 października 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, MilenaMi - jak tam u Was?

Ja zaczęłam nowy cykl przygotowań do transferu i zobaczymy 🙂

Dżoni, Nadzieja88, Zaba90, MilenaMi lubią tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:

Dziękuje, że pytasz 🙂, u mnie dobrze, w przyszłym tygodniu wizyta ciążowa jak to brzmi 😁i oby było wszystko dobrze 🙂

To trzymam kciuki ✊i za resztę dziewczyn również ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2020, 12:15

Nadzieja88, Zaba90, MilenaMi lubią tę wiadomość

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Agata93 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2020, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Ooo to pewnie 🙂

EWELA, Agata, szyjkowe dziewczyny zaglądacie Tu jeszcze??

Jestem jestem, 🙂 ostatnio synek daje trochę popalić, a co tam u Was?

Właśnie miałam się podpytać, doktor mówił, ale wyleciało mi z głowy kiedy trzeba zrobic cytologię po porodzie?, wspisalam się na grudzień i to będzie około pół roku po

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:

Właśnie miałam się podpytać, doktor mówił, ale wyleciało mi z głowy kiedy trzeba zrobic cytologię po porodzie?, wspisalam się na grudzień i to będzie około pół roku po

Chyba tak, chociaż to może być uzależnione od przypadku. Ja po zakonczonym połogu musiałam mieć zrobioną biopsje i dopiero po niej jakoś chyba po 8 miesiącach nasz Dr robił cytologie płynna

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    Dziękuje, że pytasz 🙂, u mnie dobrze, w przyszłym tygodniu wizyta ciążowa jak to brzmi 😁i oby było wszystko dobrze 🙂

To trzymam kciuki ✊i za resztę dziewczyn również ✊

To mocne kciuki za wizytę 🙂

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Udało się Koleżanka

Wysłany: 10 października 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata93 wrote:

Od 6 do 8 miesięcy u mnie też było os koło 8 miesięcy 🙂

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 10 października 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:

Czekam na wizytę i zobaczymy 🙂, już nie mam badac bety,ogólnie jestem mega śpiąca....

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Dzwoniłam na ułańską i mają dać znać jeśli jakiś termin się zwolni 😊 oby

Mam nadzieję, że się uda 🙂, ja jak wczoraj byłam na wizycie to akurat Agata miała zmianę i tak sie cieszyla, już lukala czy wychodzę z tego gabinetu czy nie i jakie wieści czywiscie pytania jak tam dziewczynki, więc tutaj z Nią można dużo załatwić bo jest bardzo pomocna 🙂, ale trzeba trafić na jej zmianę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2020, 15:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Mam nadzieję, że się uda 🙂, ja jak wczoraj byłam na wizycie to akurat Agata miała zmianę i tak sie cieszyla, już lukala czy wychodzę z tego gabinetu czy nie i jakie wieści czywiscie pytania jak tam dziewczynki, więc tutaj z Nią można dużo załatwić bo jest bardzo pomocna 🙂, ale trzeba trafić na jej zmianę.
    Tak bym chciała , która to Agata?

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Tak bym chciała , która to Agata?

Taka blondyneczka szczupła z włosami do ramion 😉 baaardzo pomocna 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2020, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Taka blondyneczka szczupła z włosami do ramion 😉 baaardzo pomocna 😉
    I tak nie mogę skojarzyć 😅 oobczaje następnym razem 😊

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka-to kciuki za kolejne przygotowania ✊

• Moli27 Autorytet

Wysłany: 11 października 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca28 - napisałam wiadomość na priv 🙂

Starania od 2017
    02.2017-19tc💔
    03.2019-9t c💔

Dodatnie ANA, przeciwciała beta-2-glikoproteina.
    AMH 8,24
    Maj 2020 -nowy początek, zmiana lekarza.
    10. 04.2021 Helenka 🧡
    24.02.2023 Aniela💛
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które brały estrofem, czy miałyście po nim mdlosci? I czy później przeszły? , ja mam brać razem z luteina, dopiero mam 3 weryfikację bety i doktor kazał jeszcze brać...

PCOS
  • Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Dziewczyny, które brały estrofem, czy miałyście po nim mdlosci? I czy później przeszły? , ja mam brać razem z luteina, dopiero mam 3 weryfikację bety i doktor kazał jeszcze brać...

Tak, też miałam estrofem podczas stymulacji i mdłości występowały,ja też jakoś długo tego nie brałam, odstawialiśmy jakoś na początku ciazy, ale już nie pamiętam dokładnie w którym dniu,ja to brałam bo miałam już od około 10 dnia cyklu plamienia,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2020, 14:23

Olivia27 lubi tę wiadomość

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ